Fredagspanelen om komplimanger och fortkörning

Veckans Fredagspanel kommer för en gångs skull på rätt dag.

1. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU HELST VILJA HA?

Att vara osynlig. Det finns många samtal som jag skulle vilja lyssna på utan att någon vet om att jag är där.

2. DU ÄR TVUNGEN ATT FLYTTA UTOMLANDS, VART BOSÄTTER DU DIG?

Den frågan har kommit upp tidigare i Fredagspanelen och svaret är fortfarande New York. Stockholmare har mycket att lära av invånarna där.
Till exempel går det alldeles utmärkt att be om ursäkt om man råkar stöta in i någon på gatan. Man behöver heller inte springa i rulltrapporna. Jag tror de uppfanns för att man skulle slippa det.

3. VILKEN ÄR DEN FINASTE KOMPLIMANG DU FÅTT?

De som är spontana och inte framtvingade. Det är inte ofta jag får komplimanger men härom veckan var det en passagerare som berömde mina tänder. Det gjorde mig glad.

4. HAR DU NÅGONSIN FÅTT SPARKEN?

Blivit uppsagt har jag blivit ett par gånger men aldrig fått sparken. Är man flygande så är uppsägningar mer en regel än undantag, dessvärre.

5. HUR OFTA KÖR DU FÖR FORT?

Aldrig. De få gånger jag sätter mig bakom ratten så kör jag så laglydigt att det nästan är löjligt. Jag tror att de flesta olyckor händer på grund av att folk kör som idioter eller är alkoholpåverkade. Det finns liksom ingen anledning att hetsa upp sig i onödan när man sitter i en bil - man är tillräckligt sårbar ändå. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Få en ursäkt från en i NY?? Det måste ha varit en turist du stötte in i.. McEnroe sa nån gång att han älskade att komma till NY och att efter max 5 min stöta in i någon och få höra F##k you!! Då kände han sig hemma. Ligger något i det.

Apropå komplimangen: förra veckan flög jag m Delta. Flygvärdinnan gick o samlade in muggarna före landning. Stod m ryggen mot mig och talade m en passagerare på andra sidan gången. Jag satte pekfingret mkt försiktigt på hennes höft för att hon inte skulle rusa vidare utan min mugg. Hon vände sig om och såg surt på mig o sa: Did you pinch me?? Nej sa jag, jag satte pekfingret på dig, så här, och visade igen. Hon gav mig en låååång blick, tog muggen och gick.

Hade jag sagt att hon hade snygga tänder hade jag åkt i finkan för sexual harassment.

2011-01-08 @ 00:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0