Istället för Tacos på fredagskvällen

En av de få maträtter jag verkligen inte klarar av är Tacos. För mig är det någonting man serverar på barnkalas eftersom man varken har tid eller lust att laga riktig mat. Höjden av lathet.
Till och med salsan köps i glasburkar. Trots att det är mycket godare att tillaga själv och är heller inte allt för komplicerat att göra.

Därför serveras Tacos aldrig som "fredagsmys" hemma hos mig (eller vid något annat tillfälle heller för den delen).

Istället gjorde jag igår kväll en pasta med kyckling i en gräddig pestosås med färska och soltorkade tomater och broccoli. Tog inte allt för mycket tid i anspråk men smakade alldeles ljuvligt.

INGREDIENSER:

en generös näve spaghetti
250 gram kycklingfilé
4 plommontomater
valfri mängd soltorkade tomater
1 bukett broccoli
250 ml matlagningsgrädde
3 msk pesto
pastavatten
salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten under tiden du förbereder såsen. Stek strimlade kycklingfiléer i en stekpanna. Ta sedan ur dem ur pannan och lägg åt sidan.
Stek sedan broccoli och tomater i rapsolja på medelhög värme tills de börjar mjukna. Tillsätt lite att det kokande pastavattnet, sänk värmen lite på plattan, häll i matlagningsgrädde och pesto. Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen sjuda tills pastan är klar. Häll tillbaka kycklingen och rör i pastan.
Servera med parmesanost och en äggula.

Så mycket godare än Tacos!


Kommentarer
Postat av: Tress

hihi.Ja då hade vi barnkalas igår då:-)Men jag gillart:-) Men vi äter det inte varje fredag och ibland lagas det även till lite mer avancerade saker....iallafall på lördag och söndag:-)Och ja vi var nog lite lata igår,:-) Ska absolut pröva denna goda rätt som du har gjort.Ser smarrigt ut :-)

Kram

2011-03-19 @ 10:42:13
Postat av: Maria

Det absolut vidrigaste av allt är att det finns konserverad guacomole. Det är rent snuskigt! Föräldrar gnäller på Cola Light men föder sina barn med en sörja som bara kan innehålla tillsatser - ingenting annat (det finns nog inte ens spår av avokado i den).

Äckligt!

2011-03-19 @ 12:29:35
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Tress

DÄR håller jag absolut med dig.Sedan är det dessutom vidrigt att den håller i typ tusen år fram..Då undrar man ju lite vad som är i den? Eh och hur svårt är det att göra egen.Inte alls:-)

2011-03-19 @ 17:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0