Böcker om macarons

Mia Öhrns "Macarons, cupcakes, cakepops (och andra söta bakverk)" är fylld med vackra bilder, inspiration, recept samt en detaljerad beskrivning hur man lättast lyckas med sina macarons. Blir man inte inspirerad att själv ställa sig vid spisen och prova att bli amatörkonditior efter att ha bläddrat igenom den här boken blir man garanterat aldrig det.

Problemet är att jag tycker att Mia Öhrn - liksom Leila Lundholm - ibland tenderar att komplicera saker i onödan. Ska man baka efter Öhrns recept kräver det att man har en digitalvåg i sin ägo. Ett exempel är: 90 gram äggvita. Macarons må inte vara någonting för nybörjaren i köket att prova på till en början men jag tror att detta tyvärr avskräcker dem som faktiskt vill försöka.

Det behöver inte vara så komplicerat.

Beviset på det hittade jag i en bok på Lagerhaus (för endast 49 kronor dessutom). Den heter rätt och slätt "Makroner" (författare okänd). Där är recepten lättare att följa och smaksättningen på de vackra små bakverken inte lika "avancerade" som i Öhrns bok. Även den innehåller en detaljerad "macaronsskola" och är en alldeles utmärkt start för dem som vill prova på.

Mia Öhrns bok är dock en fantastisk julklapp att ge bort till någon som verkligen har intresse för bakverk. Den är otroligt snygg och är förmodligen ett mycket uppskattat tillskott i bakbokssamlingen.

BETYG: 3 av 5

Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk
Bild lånad av Adlibris.

Den något mer prisvärda och enkla boken från Lagerhaus får 4 av 5 i betyg.Kommentarer
Postat av: Therese

Lycka till med macarooooonbakandet.Skulle gärna vilja få receptet på Cakpops :)

Puss!

2011-11-05 @ 12:26:53
URL: http://2-barnsmamman.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0