Några väl valda ord om "Idol"

För första och enda gången i år (samt förmodligen sista gången någonsin) såg jag "Idol" i fredags kväll. Ja, delar av det i alla fall.

Programmet inleddes med att en liten snärta sjöng Dolly Partons "Jolene". I den här tappningen hade dock låten bytt namn till "Jårrlin". Orsak oklar.

Några nummer senare var det dags för det allra värsta - samt totalt oförlåtliga - då en Morticia Addams-kopia försökte sig på David Bowies "Heroes".

"Heroes" är helig. David Bowie är helig. Hans musik ska över huvud taget inte figurera i dessa sammanhang. Dels är hans musik för bra för att tolkas i den sortens program (jag vägrar att kalla det för vare sig "musiktävling" eller "talangtävling"). Dels har inte varken deltagare eller de människor som ser programmet en ringaste aning om vem Bowie är.

Man får inte våldta, misshandla och lämlästa Bowies musik på bästa sändningstid i tv. Det borde vara straffbart.

Snälla, gör inte om det! Det gör ont i kropp och själ.

Kommentarer
Postat av: Max Colliander

Oj, så du har lyckats hålla dig undan Idol under alla åren? Imponerande, själv brukar jag fastna förr eller senare men inte förra året. Angående Heroes är det en bra låt i all bemärkelse, och den må va helig för dig. Men det vore ju knas om allt som var heligt för någon inte fick sjungas. Jag ex. tycker det är att våldta Kents musik när sjasskiga försök i div. musikprogram på tv görs. Men men. Trist att du tog skada av programmet, jag tar mest skada av tvreklamen men trycker alltid på mute och gör nåt annat under tiden.

2011-10-27 @ 20:46:17
URL: http://maxcolliander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0