Inget för IKEA-älskare: Montazamis inredningsbok

När jag var ute och handlade för ett par veckor sedan såg jag ett par kaffekoppar vars öron var prydda med dekorativa små toffsar. Överallt idag kan man hitta dessa prydnadstoffsar.
Orsaken till detta heter naturligtvis Maria Montazami.

Detaljhandeln i Sverige gnuggar sina händer av förtjusning över denna kvinnas inflytande på vår inredningssmak. Vem hade i sina vildaste drömmar kunna tänka sig att just toffsar skulle förgylla det svenska folkhemmet igen?

Hur Marias egna hem ser ut har vi redan fått smakprov på i tv men nu har hon även släppt en bok - "Välkommen hem till Maria Montazami" - där hon delar med sig av sin inredningsfilosofi samt råd och tillhörande recept för hur man lyckas med en bjudning i hemmet. Boken är fylld med vackra bilder tagna av Roland Persson och texten skriven är av Ulf Elfving.

Är man en sådan person som kastar sig över IKEA-katalogen när den kommer i brevlådan i augusti och vill ha sitt hem stöpt i den stela formen ska man nog undvika att ens bläddra i Montazamis bok. Här finns inte en Billybokhylla så långt ögat når. Jag skulle nästan vilja kalla denna bok för en revolt mot IKEA-hemmen.

Vill man dock tänka lite utanför ramarna och har en lite mer glamourös inredningssmak så är Montazamis bok ett måste i hemmet. Jag som själv älskar att pryda mitt hem med ljuslyktor och tyger i överflöd blir oerhört inspirerad.
Boken i sig är så vacker att man vill ha den ligga framme för beskådning.

Maria Montazamis populäritet gör förmodligen denna bok också till en mycket uppskattad julklapp.

BETYG: 5 av 5

Välkommen hem till Maria Montazami
Bild lånad av Adlibris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0