70-talsnostalgi i köket

När jag var barn gjorde min mamma en blåbärskaka som jag då tyckte var vansinnigt god. För flera år sedan övertog jag en bakbok som hon hade hemma med förhoppningen att receptet skulle finnas där i.
Nu när frysen börjar att fyllas med blåbär (alla hamnar inte direkt i min mun) så tog jag fram bakboken för att leta efter receptet på blåbärskakan.
 
Vilken härlig nostalitripp det var att titta igenom boken! Här finns inte spår av varken cupcakes eller macrons, cheesecakes eller whoopies. Nej, på 70-talet bakade man rulltårtor, kryddiga sockerkakor ("mjuka" pepparkakor var väldigt trendigt på den här tiden) och smaksatte sina bakverk med syltade frukter och cocktailbär.
Matbrödet bakades endast på vitt mjöl (inte ett spår av GI), cashewnötter var så pass exotiskt att det kallades för "indiska nötter" och lussekatter (eller "saffransbröd" som det står i boken) bakades utan Kesella eftersom det inte var uppfunnet ännu.
 
Ljuva 70-tal! Jag ska ställa mig och nostalgibaka någon dag. Jag är lite sugen på att testa "Mumsiga nötsnibbar" med "indiska nötter".
Receptet på blåbärskakan har jag dock inte funnit ännu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0