Årets första julmarknad

I förorten i morse var det så pass mörkt och tråkigt utomhus att man fick ha lamporna tända inomhus för att över huvud taget kunna se någonting. Och det enda jag såg (efter en natt med ovanligt dålig sömn och humöret inte på topp) var saker som borde slängas på återvinningscentralen: dels den gamla tv-bänken (försökte sälja den men ingen var naturligtvis intresserad av ett så fult skrälle), dels den gamla DVD:n.
 
Så jag tog på mig en hoodtröja, slitna träningsbyxor, satte håret i en slarvig tofs och packade mammas bil och åkte iväg (eftersom jag bara skulle slänga grovsopor så lämnade jag fåfängan hemma trots att jag efter fyra timmars sömn borde ha ägnat ett par minuter på att få bort de mörka ringarna under ögonen oavsett).
 
Sakerna blev slängda men på vägen hem började jag och mamma och prata om julmarknaden Steninge slott. Jag tittade på deras hemsida och såg att julmarknaden hade startat redan igår. Så vi körde helt enkelt runt i rondellen och styrde mot slottet (jag bad en stilla bön att jag inte skulle springa på någon jag kände eller Foppa för det gör man ju bara vid sådana tillfällen då man ser ut som en tattare).
 
Den enda jag köpte var mer saffranstryfflar, en liten lykta och ytterligare en bricka (jag är väldigt inne på brickor just nu) för jag behöver verkligen inte shoppa mer den här månaden efter förra helgens utflykt. Men julmarknaden var trevlig och jag kan rekommendera kommuninvånarna ett besök dit.
 
Det blir ingen julmarknad utan olika sorters senap, marmelad och svindyrt hårt bröd.
 
Olika sorters skorpor. Jag var nära att köpa men så kom jag på att de jag gör själv blir ju himmelskt goda så det skulle bara vara onödigt.
 
 
 
 
Potentiell "glöggtunna". Jag har ingen och det står inte heller så högt upp på prioriteringslistan eftersom det går lika bra att hälla glöggen direkt ur kastrullen men om jag skulle skaffa mig en så småningom så ligger den här bra till.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0