"Sandmannen" - Keplers hittills bästa

Liksom de tidigare Lars Kepler-böckerna känns "Sandmannen" som den är skriven under extrem tidspress. Redan vid sidan 74 blir jag konfunderad över varför en seriemördare blir dömd i kammarrätten. Det känns inte riktigt som om författarparet har koll på rättsinstanserna i Sverige (och med handen på hjärtat tar det bara ett par sekunder att hitta sådan information på nätet idag).
Intrycket blir redan från början att boken är slarvigt sammansatt.
 
Det som skiljer "Sandmannen" från de tre tidigare böckerna är att inledningen är ganska seg. Tidigare har det rafflande tempot böckerna igenom blivit deras signum. Här tar inte handlingen fart förrän efter halva boken.
 
Vi får återigen träffa kriminalkommissarie Joona Linna som enligt första boken "Hypnotisören" är uppvuxen i Stockholmsförorter och har gått i svenska skolor men ändå bryter på finska (fullkomligt ologiskt). I "Sandmannen" hamnar Linnas förflutna i fokus då en av seriemördaren Jurek Walters offer visar sig leva. Walter är dömd till rättspsykiatrisk vård och isolering och man behöver genast finna någon som kan ta sig in på säkerthetsenheten och vinna seriemördarens förtroende.
 
Personligen har jag svårt för att läsa skönlitteratur som är skriven i presens. Dock måste jag nog säga att "Sandmannen" trots allt är Keplers hittills bästa bok.
 
BETYG: 2 av 5
 
Sandmannen
Bild lånad av Adlibris.
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Och jag som inte kunde sluta läsa den ger den 5/5! :)

2012-12-18 @ 21:38:49
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0