Innan du dog - originell spänningsroman

"Innan du dog" är systrarna Camilla Grebe och Åsa Träffs tredje (nästan fristående) roman om terapeuten Siri Bergman.
Siri, som till synes efter ett par turbulenta år, verkar ha funnit lugn, harmoni och lycka i livet. Men hon kan inte riktigt släppa maken Stefans självmord några år tidigare.
När hon en dag går igenom sin döde makes papper finner hon en koppling mellan hans död och ett ouppklarat mord vid Karlaplan.
 
Liksom de två tidigare böckerna om Siri så är det inga rafflande deckare i högt tempo. Istället lyckas Grebe/Träff skapa en lågmäld spänning som triggar läsarens nyfikenhet. Texten är läsvänlig och har en behaglig rytm. Mer än i de två tidigare böckerna blir vi som läsare överraskade med oväntade vändningar i handlingen.
"Innan du dog" är på så många sätt ett oerhört skickligt hantverk och författarna har haft modet att tänka utanför ramarna vilket gör deras triologi väldigt originell.
 
Trots att jag är väldigt förtjust i Grebe/Träffs tre böcker så hoppas jag innerligt att de nu låter Siri vila och får försöka återgå till lugn och ro i sitt liv igen. Mer än så här kan man inte mjölka ur från Siri utan att förstöra storheten. Men självklart ser jag fram emot att få läsa mer av deckarduon.
 
BETYG: 4 av 5
 
Innan du dog
Bild lånad av Adlibris. Finns även som e-bok.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0