Omtumlande dag med SL och James Bond

Plan: se nya Bond-filmen klockan 12:50 på Filmstaden Sergel. Eftersom jag inte direkt var sugen på frukost när jag vaknade (vilket jag i och för sig aldrig är men tvingar i mig ändå eftersom det tydligen är "dagens viktigaste mål") så tänkte jag istället äta frukost inne i stan innan bion.
Därför skulle jag ta pendeltåget som gick 10:19 från Märsta station.
 
Nyheter sprider sig snabbt i dagens samhälle, därför visste jag redan innan jag lämnade hemmet att det hänt en "olycka" någonstans mellan Märsta och Rotebro och på grund av detta skulle ersättningsbussar sättas in på sträckan.
Inga problem. Det händer lite titt som tätt när man åker kollektivt och jag hade ändå bra med tid på mig.
 
När jag dock kommer till stationen så står det hundratals människor där och väntar på bussar som aldrig kommer. Jag misstänkte genast att SL glömt att beställa några bussar som ersättning för de inställda tågen (ja, det har hänt förr). Efter ett tag (typ tjugo minuter) kommer en ordningsvakt av något slag och informerar att tågen ska börja gå igen.
Bra! Vi rusar till det hänvisade tåget (två stycken stod inne vid perrongen). Efter att ha suttit där i tio minuter ska vi byta till det andra tåget som står inne. Ok. Vi gör det.
Ytterligare en kvart senare börjar det att rulla. Vi kommer till Rosersberg (en station för er som inte är bekanta med trakten). Och där blir vi stående. I EN TIMMA!
 
SL´s resenärer väntar på ersättningsbussar vid Märsta station som aldrig kommer.
 
Att ta sig från Märsta station till Stockholms central tog idag 2 timmar och 5 minuter (lika lång tid som att flyga till London för övrigt).
 
Jag som tycker att SL är ett helt inkompetent företag som inte klarar av sin uppgift och istället förespråkar andra aktörer på marknaden, måste ändå ge dem cred för att smart tänkande: eftersom de lurade in alla passagerare på tåget kunde vi inte välja andra färdsätt och på så vis inte utnyttja resegarantin. De sparade säkert flera hundra tusen på det idag!
Men om de istället hade sett till att det kom ersättningsbussar från början som det var tänkt mellan Märsta och Rotebro så vi kunde ha tagit pendeln direkt därifrån till Stockholms central, så hade de besparat oss resenärer en timme i restid.
Nästa gång jag ska åka kollektivt med SL så ska jag packa ner en stor picnic-korg med kaffe och muffins och sälja ombord på tåget. Jag tror mina medresenärer skulle uppskatta det!
 
Själv fick jag välja en senare föreställning av filmen (jag var ju tvungen att äta först för den långa tågturen hade gjort mig hungrig som en varg!).
 
 
Om nya Bond-filmen säger jag så här: det är den bästa hittills med Daniel Craig (den förra såg jag inte ens klart). Han är ingen Brosnan ännu men det tar sig. Jag ger filmen +++. Judy Dench får +++++.
 
Nyhet för mig (som trots allt sedan länge är ett stort Bond-fan): James Bond kommer enligt nya filmen ursprungligen från Skottland. Gjorde han det enligt Ian Fleming också?
 
Bond and M in the highlands.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0