Tjugo regler om viktminskning

Bob Harper har ett imponerande CV som personlig tränare och viktminskningsexpert. I flera år har han varit en av tränarna i amerikanska "Biggest loser" och där har han hjälpt överviktiga människor att åstakomma fantastiska resultat.
Med den långa erfarenhet han har av kost och träning kan man sammanfatta det som att killen vet vad han pratar om.
 
I sin senaste bok - "The skinny rules" - sammanställer han tjugo till synes "enkla regler" för lyckad viktminskning. Reglerna i sig själv är enkla men Harper påpekar också ärligt att det krävs både arbete och tid för att nå sina mål. Han hymlar inte heller med att det gäller att ändra sin livsstil för gott - inte bara under en begränsad period.
 
Boken är inte heller speciellt krångligt uppbyggd. Han har skrivit en inledning om sitt sätt att tänka, sedan följer tjugo regler med utlägg om hur och varför, och slutligen får vi ta del av olika recept och idéer om hur vi ska lägga upp mat och träning dagligen.
 
Jag har hämtat mycket inspiration från Bob Harper under åren och jag gillar honom verkligen. Han är rak och ärlig och har sunda idéer.
 
De "regler" vi får ta del av finns bland annat: drick alltid ett stort glas vatten före varje måltid, drick inte dina kalorier, låt varje måltid innehålla protein, ät ett äpple och bär varje dag, inga kolhydrater efter lunch, gå alltid till sängs lite hungrig, sov rätt.
Ja, det är inga revolutionerande regler att följa men heller inte så svåra.
 
Boken finns än så länge bara på engelska och därför kräver det lite ansträngning om man vill översätta recepten men annars är inte boken skriven på så avancerad engelska.
 
BETYG: 4 av 5
 
The Skinny Rules
Bild lånad av Adlibris

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0