Frittata med grön sparris och parmesanost

Man kan ju även passa på att prova att laga nya maträtter när man har jour... Just nu doftar mitt kök alldeles ljuvligt efter att jag tagit ut en Frittata med grön sparris ur ugnen. Har inte provsmakat den ännu men det ska jag göra när jag kommer hem från träningen senare.
Receptet räcker till 6 portioner.
 
INGREDIENSER:
 
2 knippen grön sparris
1 dl riven parmesanost
12 ägg
1 msk Hellmann´s light majonnäs
1 msk dijonsenap
salt + peppar
rapsolja att smörja formen med
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja.
3. Skölj sparrisen och skär bort den "träiga" delen. Dela sedan sparrisen på hälften.
4. Fördela sparrisen i formen och strö över riven parmesanost.
5. Vispa samman ägg med majonnäs, dijonsenap och salt + peppar. Häll i formen med sparris.
6. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0