Påskcupcakes!

Jag bjöd kollegorna på Påskcupcakes igår. Jag brukar göra lite olika varianter. Igår blev det mandel/apelsin-muffins med tryffelfrosting. Ganska lätta att göra men frostingen måste göras dagen innan (så den hinner att stelna ordentligt). Av receptet blir det cirka 8-9 cupcakes.
 
INGREDIENSER:
 
Tryffelfrosting:
 
2 dl grädde (the real shit)
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1 msk glykos (finns på Apoteket)
40 gram smör (också äkta vara)
 
Koka upp grädde och glykos, häll sedan i chokladen (hackad i lite mindre bitar). Rör om tills chokladen smält och blandningen blivit slät. Ha sedan i smöret och rör om. Ställ in i kylen och låt den stå över natten.
 
Mandel/apelsinmuffins:
 
200 gram mandelmassa
100 gram mjukt smör
2 ägg
1 dl vetemjöl (alt mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
skalet från 1 apelsin
 
Riv mandelmassan och vispa den sedan i en matberedare tillsammans med smöret tills det blir en mjuk och fluffig massa. Tillsätt äggen, ett i taget.
Vänd ner bakpulver, mjöl och apelsinskal.
Klicka ut i formar och grädda på 225 grader i ca 15 minuter (ha koll med en sticka eftersom ugnar skiljer sig åt).
 
Dekorera med tryffelfrosting när muffinsen svalnat ordentligt. Lägg ett (eller flera) godisägg på toppen (Anthon Berg har jättegoda!).
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0