Hjälp inför höstens rensning

Jag blir alltid mer kreativ på hösten. Måhända beror det på att man tillbringar mer tid inomhus, de levande ljusen gör sin comeback i hemmen och att rutinerna i vardagen gör att man vill ha en förändring.
På hösten bläddrar jag mer än gärna om och om igen i mina inredningsböcker (och magasin). Jag rensar i skåp och lådor (ofta ganska skoningslöst), säljer eller donerar bort det jag inte vill ha kvar, slänger det som är trasigt och inte kan vara till glädje för andra.
 
När man gör en utrensning hemma kan det vara bra att få lite hjälp på traven eftersom sådana projekt annars lätt urartar och resultatet blir om möjligt ännu sämre än när man började.
 
En av de bästa böckerna i genren "rensa-i-röran" är Mary Lamberts "Stora boken om att röja och rensa". Här listar Lambert lugnt och metodiskt hur man rensar rum för rum till punkt och pricka. Vad man ska behålla, vad man ska göra sig av med, hur man skapar en trevlig stämning i sina rum, hur man bättre kan organisera sina ägodelar, förvara dem, hur man bäst placerar belysning, speglar och möbler.
Det finns till och med sidor i boken avsatta för egna noteringar. Och efter varje rum och varje utrensning ger Lambert små tips om "belöningar" att ge sig själv.
 
Det är en väldigt trevlig och praktisk bok att ha i sin ägo. Många bra idéer hur man förvandlar sitt hem utan att behöva lägga ut en förmögenhet på det. Idéer och råd man kanske bör använda sig av varje eller vartannat år.
 
BETYG: 5 av 5
 
Stora boken om att röja och rensa
Bild lånad av Adlibris (bokus, cdon)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0