Kan ingen sätta munkavle på Maud?

Lika säkert som "amen" i kyrkan kommer kommentaren "det är bara för att jag är kvinna" när en kvinnlig politiker eller någon kvinna inom näringslivet gör bort sig och blir påkommen (AB).

Nej, Maud Olofsson. Du blir inte hårdare granskad för att du är kvinna. Du blir inte mer ifrågasatt för att du är kvinna. Media förminskar dig inte för att du är kvinna.

Det beror på att du inte har talets gåva och ibland framställer dig själv som ganska korkad och inte har ryggrad nog att ta ansvar för dina egna misstag.

Det enda som kommentaren "det är bara för att jag är kvinna" bidrar till är att förminska oss andra kvinnor. Det ligger nämligen i människans natur att dra alla över en kam, därför riskerar uttalanden som dessa att sätta käppar i hjulen för andra kvinnor.

Vi befinner oss fortfarande i en extrem ekonomisk kris. Ägna din tid som näringsminister åt att försöka hitta lösningar på problemen med nedläggningar av företag och den kolossala arbetslösheten istället för att snyfta ut i media om hur jobbigt det är att vara kvinna i en maktposition.

Eller så lämnar du posten till någon som kan axla rollen.

Kommentarer
Postat av: sten

Ni mediamoguler kan vl komma med något konstruktivt förslag hur man skall lösa alla samhällsproblem i stället för att försöka "sänka" de som gör tappra försök. Ni har ju lösningar på allt.Upp till bevis.

2009-12-30 @ 12:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0