Stolta popcorn!




En dag i Umeå

Jag och mina kollegor var framme redan vid lunch så det blev nästan en heldag i Umeå. Dessvärre var vädret inte det bästa - blaskig snö och rått i luften. 

Men vi har haft det så bra! Åt en supergod lunch, och sedan gick jag och en kollega runt mös. 
Hittade faktiskt till slut en jacka på H&M  till mina morgonpromenader och besökte mina två favoritbutiker: Hjärtero och Miaslustgård.

Här är lite vårinspiration från butikerna:








Mot Umeå idag

Luleå i förrgår, Stockholm i går och Umeå idag.

Det har verkligen varit en Sverigeturné den här veckan. Blev så glad i går kväll när jag såg att jag skulle till Umeå! De har landets bästa inredningsbutiker och idag har jag hela eftermiddagen på mig att strosa omkring.
Dessutom letar jag efter en jacka av det billigare slaget som jag kan ha på mina morgonpromenader - min parkas är både för varm och för otymplig. Hittade ingen passade jacka varken i Luleå eller i huvudstaden, så nu står hoppet till Umeå.

Igår var jag en snabbis i Moodgallerian i ett ärende och då såg jag de här söta sofforna på Bröd&Salt. 




Tidig födelsedagspresent

Fördelen med att vara vuxen (och singel så man inte behöver försvara sina inköp) är att man kan köpa vad man vill, när man vill till sig själv i födelsedagspresent (jag fyller inte förrän den 9 mars).

Jag har trånat efter det här smycket från Efva Attling i flera år. Och idag när jag strosade omkring i Luleå bestämde jag mig för att köpa det.




Nån gång ska vara den första...

Jag vaknade 05:37 i morse. Jag skulle vara på Arlanda 05:40. Nu vet jag att det tar exakt sju minuter för mig att kissa, borsta tänderna, sätta upp håret i en tofs, slänga på mig lite BB-Cream i ansiktet och få på mig uniformen (personligen är jag lite imponerad eftersom jag själv tycker att jag alltid tar så lång tid på mig på morgonen).
 
Till flygplanet kom jag i alla fall i tid (samtidigt som mina kollegor faktiskt) men i en något mer osminkad version. Lyckligtvis hade jag en mycket kort arbetsdag idag så jag kunde åka hem efter en tur fram och tillbaka till Helsingfors och komma ner i puls lite.
 
Första gången på cirka tio år som jag försover mig. Jag misstänker att boven i dramat är en begynnande förkylning. Den andra inom loppet av fyra veckor. Glasklart bevis på att året har börjat lite väl turbulent. Jag har annars ett överdrivet bra immunförsvar.
 
Det enda jag kan göra nu är att vila från träningen (IGEN! Obeskrivligt enerverande) samt proppa kroppen full med c-vitamin.
Hoppas ni mår bättre, kära läsare!

Svart skugga över silvret

Ärligt talat: vart i helvete brast det någonstans? Hur kan en elitidrottare få i sig "otillåten substans" omedvetet? Jag är så ruggigt förbannad just nu att jag inte ens kan glädja mig åt OS-silvret. Jag vill kräkas lite.
 
(Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, AB, AB, AB, AB, DN, DN

Redo för guld!




Mycket att fira idag!

Under tiden som majoriteten av den svenska befolkningen satt och beklagade sig över SchlagerspektakletFacebook igår kväll (varför man ägnar tid åt någonting man tycker är "skit" övergår mitt förstånd) ställde jag mig och bakade en brownie till dagens OS-final. När Tre Kronor spelar final får man självklart unna sig någonting gott!
 
Dessutom fyller ju vår lilla prinsessa Estelle två år idag. Bilder från hennes födelsedag hittar ni HÄR.
 
Mycket att fira idag, hörrni! Nu hejjar vi fram våra killar till ytterligare ett guld i OS!
 


 

Fredagspanelen om förebilder och priser

Strax är det dags för lördagens styrkepass på gymmet. Sedan ska jag heja fram Finland till ett brons. Men först blir det veckans Fredagspanel:
 
1. VEM ÄR DIN FÖREBILD?
 
Ur ett större perspektiv är det självklart Jesus. Sedan har jag människor i min närhet som jag beundrar så pass mycket att jag skulle vilja vara som dem. Deras sätt att vara och bemöta andra människor har gjort mig till en bättre människa.
 
2. VAD SKULLE DU VILJA BLI IHÅGKOMMEN FÖR?
 
Som någon som gav andra människor glädje och som en självständig person som kunde ta vara på mig själv.
 
3. VILKEN HISTORISK PERSON SKULLE DU VILJA ÅTERUPPLIVA?
 
Jag säger två: Jesus för att världen är i ett sådant skede just nu att vi behöver någon som honom. Samt John Lennon så han kunde visa dagens artister how to do it!
 
4. VEM SKULLE DU VILJA GE ETT PRIS?
 
Min kollega och författaren Ida Axelsson! Jag tycker hon borde få pris både för "årets debutant" och för "årets deckare".
 
5. VAD ÄR DET MEST EXOTISKA DU ÄTIT?
 
Frukt. Älskar exotisk frukt. Mango är min favorit.
 
Svart skugga
Bild lånad av adlibris

Årets första Byrunda

Det var en känslomässigt omtumlande dag igår (alltså, vilken vecka det här har varit - jag får återkomma om det lite senare). Vaknade av nyheten av vi fått tillskott i kungafamiljen, sedan kom ett mycket positivt besked i jobbsituationen, vinst i semifinalen mot Finland (jag missade den eftersom jag jobbade men blev ordentligt uppdaterad mellan flygningarna av en snäll kollega) och slutligen blev jag titulerad "flyggudinna" av en söt liten femårig passagerare.
 
Det sov jag gott på i natt.
 
När jag vaknade i morse längtade jag efter att få gå ut i friska luften och få lite luft i lungorna. Det resulterade i årets första Byrunda (vanligtvis powerwalkar jag aldrig på vintern). Det var ruskigt halt på vissa ställen men solen sken och jag kom hem fylld av positiv energi.
 
Bra start på dagen!
 




 
 
 

På väg till huvudstaden

Ja, nu är det inte så vansinnigt långt för mig att åka dit. Jag har tid hos frissan i eftermiddag och tänkte hinna med nyöppnade Leilas general store samt 
Americanaclassicvintage innan.

Solen skiner, hörrni! 




Fredagspanelen om fredagsmys och semlor

Erkänner att mina ögon efter denna fantastiska lördagsförmiddag börjar bli fyrkantiga. Sliter mig en stund ifrån tvn (jag har ljudet på självklart) för att göra veckans Fredagspanel:
 
1. VILKEN SCHLAGERLÅT GILLAR DU BÄST?
 
Jag ställer en motfråga: finns det verkligen någon schlager som är bra?
 
2. VAD ÄTER DU HELST TILL FREDAGSMYSET?
 
Har så sällan "fredagsmys" eftersom jag har så få lediga helger. Nästa söndag, när hockeyfinalen går och lilla Estelle fyller 2 år, ska jag dock äta någonting gott till matchen (det behöver inte nödvändigtvis vara någonting onyttigt).
 
3. VILKET TV-PROGRAM FÅR DIG ATT PLOCKA FRAM SKÄMSKUDDEN?
 
Väldigt många sorgligt nog. Men istället för att ta fram skämskudden brukar jag byta kanal eller helt enkelt stänga av tvn. Det fungerar ju också...
 
4. HUR ÄTER DU DIN SEMLA?
 
Jag är inte så förtjust i traditionella semlor eftersom jag tycker att kombon av grädde och vetebröd är lite otäck. Jag äter hellre en wienersemla i så fall. Till den dricker jag självklart en kopp svart kaffe.
 
5. VAD FÅR DIG VARM I VINTERKYLAN?
 
Den här vintern har faktiskt inte varit så kylig (tack och lov!). Men just nu så värmer jag mig med OS-sändningarna! Och naturligtvis med en massa träning.

Svenska tjejerna knäcker!

Innan klockan slagit tolv i dag hade Damkronorna krossat Finland i en oerhört spännande kvartfinal i hockey och Charlotte Kalla gjort den mest makalösa slutspurten på skidor jag någonsin sett.
 
Jag är helt slut! Jag orkar inte mer! Jag behöver vila nu. Jag saknar ord. Jag är mållös.
 
Det är en vecka kvar av OS. Hur ska det här sluta?
 
(Ex, Ex, Ex, Ex, DN, DN, AB, AB, AB)
 

På min Shitlist: Valentin!

14 februari 2011: Foppa offentliggör att han slutar med hockeyn.
 
Idag, 14 februari 2014, vaknar jag till nyheten att Henrik Zetterberg inte spelar mer i OS (Ex, AB) .
 
Man kan bara konstatera: Valentin och hockey lirar inte bra ihop. Det vilar en hockeyförbannelse över den här jävla dagen!
 
 

Årets Antikmässa

Plånboken är glad! Jag kom hem från årets Antikmässa i Älvsjö med endast en massa inspiration.

Här är lite bilder från mässan:













Antikmässan och Tre Kronors premiärmatch

Just nu är jag på väg till Antikmässan i Älvsjö där jag hoppas hitta både fynd och inspiration.

Tre Kronors premiärmatch igår kväll ger jag godkänt. De öppnade så starkt men blev lite nonchalanta i andra och tredje perioden.

Måste bara visa vad jag fick av min nageltjej igår:


Hur söt var inte den?

Något att se fram emot

Den 23:e februari (när Tre Kronor spelar hockeyfinal i OS och lilla Estelle fyller 2 år) ska jag ha min "ätardag". Då ska jag provsmaka den här:




Such a perfect day

På agendan idag: nya naglar (redan gjort), ett tungt benpass (ska bara slänga i mig lite lunch först) och Tre Kronors matchpremiär i OS mot Tjeckien. Dessutom är jag ledig.
 
Lou Reed hade kallad denna onsdag such a perfect day.

Disciplin...

...är att gå till gymmet trots att OS pågår. Jag hade jourtjänstgöring idag som jag fick tillbringa hemma, så när den var över gick jag ner till gymmet och körde lite cardio, axlar och mage.
I natt ska jag upp 03:45 så jag har förberett matlådor till arbetsdagen i morgon, lagt fram kläder och tänkte tillbringa resten av kvällen framför tv:n.

Blek och tråkig invigning

Jag vet inte vad ni tycker men var inte OS-invigningen igår ovanligt blek och tråkig? Det enda som livade upp var ju egentligen kläderna på idrottarna som tågade in på arenan. Stor eloge till Tyskland som anlände i regnbågsfärger! Bra och viktigt statement.

Solidarisk middag

Det är en ovanligt färgglad middag som serveras till OS-invigningen. Fullkornspasta med saffransräkor och broccoli. En regnbågsmiddag!




Skicklig deckardebut

Jag älskar debutanter! Man märker så väl att de noggrant har jobbat med varenda ord i texten, tänkt igenom intrigen ordentligt, kritiskt granskat sin text för att slutligen leverera sin skapelse till läsaren.
Den senaste debutanten jag har läst är Ida Axelsson och hennes kriminalroman "Svart skugga".
 
För att sammanfatta boken kort och gott skulle jag vilja beskriva den som "annorlunda". Axelsson har på flera sätt en ett tänkt utanför ramarna på hur en deckare "ska vara". Den går långt utanför mallen på mainstream-deckarna som ges ut på löpande band i Sverige (tyvärr ofta av kvinnliga författare).
Axelsson har modet att vara mörk och dyster och väver så skickligt ihop flera intriger. Man är inte bara nyfiken på upplösningen av mordet i boken utan av många andra sidohistorier.
 
Boken tar sin början när den hemlösa Damir hittar skådespelerskan Katarina Johansson död ovanför terrasstrapporna i Helsingborg. Polisen som anländer till platsen och ska utreda fallet är Damirs barndomsvän Linn Wide.
Mer än så ska jag inte berätta. Men därifrån kan man inte lägga ifrån sig boken.
 
Jag blir väldigt berörd av den sociala utsattheten som har en central roll i boken. Texten är rå och naken. Kanske ägnar Axelsson lite väl mycket text på detaljer men det är egentligen ingenting som stör handlingen. Tvärtom finns det flera "etablerade" deckarförfattare som jag skulle rekommendera att läsa "Svart skugga". Jag ser redan fram emot nästa bok om Linn Wide.
 
BETYG: 4 av 5
 
Svart skugga
Bild lånad av adlibris (bokia, bokus)

Schlagerfri Fredagspanel

Förra veckans Fredagspanel utgick på grund av att frågorna endast hade om Schlagerspektaklet and I couldn´t really give a fuck om det. Men idag är det OS-invigning, jag är glad och frågorna definitivt fria från schlager.
 
1. VILKEN FILM TRÖTTNAR DU ALDRIG PÅ?
 
Terminator 2. Jag såg den senast på tv förra veckan och då insåg jag att jag aldrig kommer att tröttna på den. Vilken klassiker!
 
2. VILKEN SKÅDIS SKULLE DU VILJA ÄTA MIDDAG MED?
 
Dustin Hoffman. Älskar honom.
 
3. VAD ÄR DET MEST ROMANTISKA DU GJORT FÖR NÅGON ANNAN?
 
Släppt taget.
 
4. VILKET ÅRTIONDE SKULLE DU VILJA ÅTERUPPLEVA?
 
70-talet. Jag hade så gärna velat se Bowie live då.
 
1978.
 
5. VILKEN HISTORISK HÄNDELSE SKULLE DU VILJA VARA MED OM?
 
Jag skulle vilja vara med om att vi slutade förgifta vår planet. Det om något vore historiskt.

Veckans Fredagspanel utgår

Ja, alla frågorna handlade om Schlagerspektaklet och det är någonting jag aldrig kommer att offra en sekund på. Och vem har tid med det anyway när OS-invigningen är om endast sex dagar?

I´m hanging in there

Februari. Äntligen! Jag ska inte ljuga: januari var en utmaning. Alldeles för lite ledig tid (och tack vare fackförbundet Unionen ser det inte ut att bli en förbättring på jobbfronten förrän tidigast i april). Träningen har dock gått bra men förra lördagen sa kroppen ifrån och jag fick en rejäl förkylning.
 
Jag hann dock att attackera den i tid med diverse mediciner, annars hade jag varit sängliggande hela veckan. Jag har kunnat gå till jobbet (även om min röst påminner om Marianne Faithfulls) men det har inte blivit någon träning på en vecka. Min kropp längtar efter det nu. Jag ska gå ner till gymmet senare i eftermiddag och köra ett lätt pass för att komma igång igen.
 
Trots alla utmaningar som januari bjöd på så är jag ändå nöjd med resultaten i #100dagarsutmaningen. Jag har valt att prioritera den framför allt annat och märker skillnad på min kropp. Igår kväll visade TV6 "motivationsrullen" Terminator 2 och fortfarande idag blir jag alldeles hänförd när jag ser Linda Hamiltons grymma armar. Kanske var precis vad jag behövde se efter en veckas ofrivillig vila.
 
Sarah Connor - min kvinnliga förebild

RSS 2.0