Grattis på födelsedagen, Kungen!




Tisdagsmys




På plats i Umeå

Jag har nästan hela dagen här. Ställde till och med klockan så jag skulle hinna upp och duscha och äta frukost innan butikerna öppnar. Idag ska jag bara gå omkring och njuta!




Bra start på söndagen






Office view

Märsta från ovan:




Sommarfin balkong

Ny rosa duk och lykta, en sekatör i samma färg (det borde ju få igång mitt intresse för odling!) och en miniatyrfågelholk (mest för prydnad antar jag) blev gårdagens fynd från Rum&Trädgårdsmässan i Kista.







Bilder från Rum&Trädgård

Full fart igår. Började hos frissan med det lilla hår jag har kvar på huvudet, sedan trevlig lunch och fika med söt kollega (nyttigt blev det också: Paulúns Deli i Södermalmshallarna) för att avsluta på Rum&Trädgårdsmässan i Kista.
Den mässan var faktiskt snäppet bättre än den som var i Älvsjö tidigare i år. Lättare att överskåda och inte lika trångt. Mässan pågår till och med på söndag (27/4). Lätt att hitta också: pendeltåg till Helenelund, sedan en promenad på tre minuter (ska man köpa större plantor och möbler kan det dock vara en bra idé att ta bilen).
 
Jag hittade några fynd som jag ska lägga upp bilder på lite senare (har inte hunnit packa upp dem ännu). Men här är lite bilder från mässan:












Skrämmande kuriosa

Ok. Andra delen av vintersemestern är nu bokad. Två veckor i Krabi. I min värld är det verkligen surrealistiskt att boka en resa nio månader innan avresa. Det är en hel graviditet. Så mycket kan hända på den tiden (ja, jag har avbeställningsskydd).
 
Lite skrämmande kuriosa: när man reser ensam får man betala en "straffavgift" på 3990 kronor. För att strö ytterligare lite salt i såren att man inte har någon reskamrat.
Visst är det lite intressant att vi i Sverige inte får diskriminera personer för etnicitet, sexuell läggning, religion eller kön men singlar är tydligen en grupp av persona non grata som man faktiskt får pissa på hur som helst?
 
Jämställdhet: up my ass!
 
 

Planering inför vintersemestern

Jag har ett större behov av att åka iväg på semester på vintern än vad jag har på sommaren. I vintras blev det ingen resa på grund av att förra sommaren och framför allt hösten här hemma var så ljuvlig. Jag tyckte inte "att det behövdes".
När januari kom ångrade jag mig självklart bittert. Då mer än någonsin behövde jag komma iväg till sol och värme.
 
Därför har jag i år bättre framförhållning. Jag kommer förmodligen bara att vara hemma på min sommarsemester i augusti så därför tänkte jag slå på stort i vinter istället (den svenska sommaren är ju dock - när den visar sig från sin bästa sida - helt oslagbar!). Mailade jobbet igår och de har redan beviljat semesterperioden.
Så nu kan jag boka och planera.
 
Planen är en vecka i Chicago och två veckor i Thailand. Helst av allt skulle jag ju vilja åka till New York men hotellpriserna där är perversa. I Chicago kan man fortfarande hitta bra hotell till bra priser. Jag ska ju faktiskt bara over there för att shoppa!
 
Här är lite bilder från min senaste semester i Krabi i januari förra året:
 
 
 
 
 
 
 
 

Dags att fylla frysen

Vecka 17. Jag har en relativt lugn arbetsvecka framför mig. Har jour idag som började klockan 05:00. Vaknade redan klockan sex, pigg och utvilad. Har verkligen haft fyra helt fantastiska lediga dagar. Mycket träning och bra väder (jag fick rejält med färg i ansiktet igår efter min powerwalk).
Har hunnit med en massa nytta också: storstädat badrummet, rensat och städat kylen och frostat ur frysen. Så min jour tänkte jag tillbringa i köket med att göra matlådor (åkte upp till ICA Maxi igår kväll och storhandlade - hade nästan hela butiken för mig själv).
 



Powerwalk och körsbärsblom

Vilken härlig morgon! Efter en kopp kaffe tog jag på mig träningskläderna och gav mig ut på en powerwalk på 70 minuter i det underbara vädret. Idag är det verkligen vår på riktigt och täckjackan fick vara kvar hemma.
 
Nu har jag ätit min frukost: proteinpannkakor med kesella och blåbär samt 4 kokta äggvitor. Strax ska jag iväg och köra ett styrkepass på gymmet. Bröst och triceps står på agendan.
 
Och man behöver inte bege sig till Kungsan för att se körsbärsblom. Det har vi i förorten också!




God morgon söndag!

Det här måste vara den bästa "to do"-listan någonsin:




Benpass och massage

Bara eftermiddag än så länge men redan nu kan jag sammanfatta den här dagen som riktigt bra. Körde ett benpass på gymmet i förmiddags. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min styrka riktigt efter vinterns alla förkylningar men jag är på god väg. Kul att kunna köra för fullt igen utan att hålla tillbaka.
 
Efter en god lunch gick jag och fick en timmes oljemassage. Välbehövligt! Jag ska försöka gå oftare och få massage. Man blir nästan som en ny människa efteråt. Det - om något - borde man unna sig mer.



 
 

Doftar gott!

Mina absoluta favorittvålar (för händerna) i badrum och kök är Bath & Bodyworks skumtvål. Finns i hur många dofter som helt och kostar inte många kronor. Enda nackdelen då är att de inte finns att köpa här i Sverige (och de fraktar inte heller ännu). Men det är tur att jag har snälla kollegor som flyger till andra sidan Atlanten och köper hem till mig. I veckan fick jag en leverans på fyra tvålar och samma dag tyckte jag att det var en bra idé att testa Rituals handtvål som jag hittade på Arlanda.
Nu har jag i alla fall tvålar så jag klarar mig ett tag framöver.





Dålig katolik...

Vanligtvis håller jag strikt på regeln "inget kött på Långfredagen". I år har jag varit en dålig katolik. Jag har både tränat och äter just nu pulled pork med fullkornspasta till lunch.
Tänkte nämligen passa på att frosta av frysen i helgen när jag ändå är ledig. Så då äter jag det som finns kvar där istället för att laga nytt.
 
Och så har jag hockeyn på på tvn...
 
Jag lär inte bli framröstad som "Årets mest strikta katolik" i alla fall.

Just sayin...




The end of an era

Efter förmiddagens träning gick jag förbi Willys för att handla mat och Expressens skvallerbilaga Extra där jag hämtar frågorna till Fredagspanelen ifrån.
Det var ingen lysande idé att gå och handla mitt på dagen på Skärtorsdagen. Halva kommunen var där samtidigt.
 
Hem kom jag i alla fall med Extra. Och nu när jag skulle göra veckans Fredagspanel upptäcker jag att den inte finns längre. Den är ersatt med någonting som heter "Duellen" där två B-kändisar får svara på samma frågor.
 
Kanske är det bara ett tecken på att lägga ner Fredagspanelen för gott. Gå vidare. Hitta någonting annat.
 
Vänner, Fredagspanelen går helt enkelt i graven idag. RIP.

Vårledig!

Efter fem nästan overkligt intensiva - men fantastiskt roliga - arbetsdagar har jag nu äntligen påskledigt. I fyra dagar. I rad!
Fötterna ömmar något fruktansvärt. Tänkte det var dags igår för vårpremiären av stödstrumpbyxor och pumps. Kan bara ännu en gång konstatera att mannen som uppfann dessa två hatade kvinnor. För det första tar det en evighet att få på sig dessa strumpbyxor. För det andra finns det ingenting som är så obekvämt. Pumps må vara elegant men rena döden för fötterna.
 
Min plan nu är dock att traska omkring i mina supersköna Asics i fyra dagar. Hoppas på strålande väder för jag behöver lite frisk luft i lungorna.

Smärta!



Så här fint var det vid Märsta station igår när jag åkte till jobbet. Visst blir man glad?

Låg

Känslomässigt en väldigt jobbig dag. Var på gymmet vid lunchtid och körde ett benpass. Det gick visserligen väldigt bra - över förväntan faktiskt - men mentalt är jag låg just nu.
Jag önskar så innerligt att saker och ting hade utvecklats på ett annat sätt än vad de gjorde.




Haha!




Fredagspanelen om semesterplaner och favoritplagg

Redan idag: veckans Fredagspanel!
 
1. VAD LÄGGER DU PÅ GRILLEN I ÅR?
 
Det är det enda jag saknar i mitt nuvarande hem: möjligheten att grilla. Min dröm är att en dag ha ett hus så jag kan ha grill på tomten.
 
2. VAD PLANERAR DU FÖR SOMMARSEMESTER?
 
Just nu ligger planerna på is. Jag har tre veckors semester i augusti när sommarlovet fortfarande pågår och resorna då är perverst dyra. Funderar på att bara vara hemma och lägga allt krut på en vintersemester istället. Vi får se. Helst av allt vill jag bara komma igång med min renovering här hemma.
 
3. VILKEN BOK TAR DU MED DIG I HÄNGMATTAN?
 
Jag har hur många böcker som helst nu som ligger och väntar på att bli lästa. Har visserligen fått tillbaka lite av min läslust men jag läser ändå mindre nu än tidigare. Kanske det är just böcker jag ska ägna min semester åt? Till och med skriva lite grann?
 
4. VILKET ÄR DITT FAVORITPLAGG I ÅR?
 
Jag hoppas att vädret kommer bli så bra i sommar att man bara vill gå omkring i tunna sommarklänningar. Och träningskläder naturligtvis!
 
5. VILKA TRE SAKER KAN DU INTE VARA UTAN I DITT KYLSLÅP?
 
Ägg, minimjölk och kvarg.
 



Sista dagen på utmaningen

Idag är sista dagen på 100-dagarsutmaningen (idag har det alltså gått hundra dagar på 2014). Reglerna var enkla: ingen alkohol, träning minst fyra gånger i veckan och hälsosammare mat.
Jag var jättetaggad. Men det dök upp andra utmaningar som jag inte riktigt räknat med - som tre förkylningar på sex veckor. Ingenting förstör träning som just förkylningar. På grund av detta nådde jag inte de målen jag satt upp för mig själv. Dock har jag inte druckit alkohol och försökt att hålla mig till bra mat under hela perioden.
 
Nu är jag för tillfället frisk och träningssugen som aldrig förr! Så jag fortsätter i samma anda som var tänkt årets första hundra dagar (med undantag för att jag nu får skåla i champagne om Tre Kronor tar revansch i hockey-VM).
På agendan idag stod bröst och triceps. I morgon är jag också ledig från jobbet så då kanske jag till och med hinner med två träningspass.

Nu ökar vi!




Fredagspanelen om påskägg och favoritglass

Efter en ovanligt skön natts sömn kommer nu veckans Fredagspanel innan jag beger mig till gymmet för att köra lite spinning.
 
1. VAD VILL DU HA I DITT PÅSKÄGG?
 
Ett generöst presentkort på Sova. Jag vill ha en ny, overkligt skön säng att sova i och ett stort dubbeltäcke till samt flera kuddar att trängas med.
Egentligen vill jag aldrig ha godis i mitt påskägg men jag har faktiskt fått en ny last: Lindts Lindor-kulor. De smälter ju bokstavligt talat i munnen. Jag och resten av besättningen fick en förpackning av en passagerare härom veckan och jag fick nästan tårar i ögonen av tacksamhet.
 
 
2. HUR TRÄNAR DU INFÖR BADSÄSONGEN?
 
Det resonemanget förstår jag inte. Varför ska man bara träna till en viss säsong? Totalt ologiskt. Jag tränar lika mycket året om men träningsformen ändrar sig lite (mest för att jag inte tycker om att vara utomhus på vinterhalvåret). På sommaren blir det mer powerwalks och mindre inomhusträning bara.
En av anledningarna till att jag inte tycker om att gå till gymmet i januari: då upptas yta och redskap av människor som bara är där max en månad innan de har ledsnat.
Mitt tips är: träna regelbundet istället!
 
3. HAR DU BÖRJAT STÄLLA BILEN OCH ANVÄNDA CYKELN ISTÄLLET?
 
Jag har varken bil eller cykel. Tar bussen till och från jobbet och tåget till stan. Annars använder jag benen.
 
4. SHOPPAR DU SECOND HAND FÖR ATT SPARA IN PÅ KLÄDKONTOT?
 
Aldrig. Jag älskar vintagemöbler men skulle aldrig sätta på mig begagnade kläder. Jag har en kavaj som jag köpte i tonåren i en second hand-butik som faktiskt fortfarande hänger i klädkammaren. Den påminde om kapporna som The Beatles har på omslaget till "Sgt Pepper" - därför kunde jag inte motstå den. Fast i ärlighetens namn tror jag inte att någon burit den innan.
 
5. VILKEN ÄR DIN FAVORITGLASS?
 
Häagen Dazs. Jag är en riktig finsmakare även när det gäller glass och äter bara det bästa. Ben&Jerry är god två men de har så mycket saker i sina glassar förutom just glass. Det är som att äta fryst smågodis ibland.

Comeback!

Efter att ha försökt ta någon form av världsrekord i antal förkylningar med minsta möjliga intervaller gjorde jag idag comeback i styrketräningslokalerna (senaste riktiga styrkepasset var i mitten av februari - körde ett snabbt axelpass förra veckan som knappt räknas innan ett spinningpass).
 
Men idag hade jag ingen förkylning, ingen nackspärr. Bara en massa träningslust i kroppen. Det var dock som att börja om från början.
Jag för ju träningsdagbok så jag kunde sorgset konstatera att jag tappat rejält med styrka i musklerna efter alla förkylningar och ofrivillig "vila".
 
Nu ser jag fram emot en givande träningsvår. Klarar inte av flera bakslag nu.




Obehagligt aprilskämt?

Förra veckan blev en kvinna i Sverige dömd att betala skadestånd till en man som hon gett en örfil efter att han tafsat henne på rumpan mot hennes vilja.
Idag blev en kvinna - i Sverige - dömd till fängelse för att hon kastat en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare (Ex, AB).
 
Hela det svenska rättssystemet är ett aprilskämt. Jag skäms. Och kräks lite. Jag har helt tappat förtroendet för lag och ordning och känner mig inte längre trygg som kvinna i det här landet.

Välkommen april!

Nytt kvartal. Jag summerade det förra igår kväll. Årets tre första månader bjöd på mer än en utmaning vilket resulterade i att kroppen sa ifrån. Tre förkylningar på sex veckor, ungdomsfinnar, nackspärr och lite andra småkrämpor.
 
Känner mig dock optimistisk inför resten av året. April kunde inte ha börjat skönare. Jour idag och sov de första fem timmarna av arbetsdagen. Jag behövde verkligen sömn.
 
Min jour slutar klockan tolv och blir det inget jobb idag så går jag iväg till gymmet. Alla förkylningar och krämpor har satt käppar i hjulet för min träning men det har gjort mig ännu mer motiverad och taggad. Hoppas få till en riktigt bra träningsvecka.
 

RSS 2.0