Träning och massage

Det var snabba ben i morse! Tog min 6,5-kilometersrunda på rekordtid. Sedan hem, slängde i mig lite frukost och iväg till gymmet där jag körde axlar och biceps. Jag börjar få riktigt starka axlar nu, vilket gläder mig enormt. Och inte nog med det: jag ser resultat på dem också (visst är det hysteriskt snyggt med vältränade axlar?).
 
Nu på eftermiddagen har jag bokat en timmes oljemassage. Som jag ska njuta!

Punkt 1 på dagens agenda

Träffa min nageltjej. Jag och cockpitdörren blev osams igår.


God morgon tisdag!

Jag undrar om jag har levt i en bubbla sedan jag kom tillbaka från semestern. Av en händelse upptäckte jag i förrgår att simnings-VM pågår i Barcelona (samma dag som jag haft en flygning dit och tillbaka). Hur kunde jag missa det?
Lyckligtvis hade jag inte missat någon sträcka med Ryan Lochte (har inte kommit över min crush på honom ännu).
 
Igår lyckades jag dessutom somna till Sheldon i soffan. Ett tydligt bevis på att jag är trött? Resten av veckan blir dock en grym träningsvecka. Nu har jag sovit ordentligt!
 

Kvällens projekt

Jag har inte återhämtat mig helt efter att ha jobbat natt i veckan. Eller - jag har inte vänt tillbaka dygnet riktigt ännu. I dag hade jag en förhållandevis kort arbetsdag men när jag slutade hade jag en obeskrivlig huvudvärk (kan ju självklart bero på att det var 28 grader varmt i skuggan också - det hjälper inte mycket för välbefinnandet att ha en varm uniform inkluderat stödstrumpor på sig då).
 
Så innan jag åkte hem gick jag och köpte ett litet "skönhets-kit" från Kiehl´s. En ansiktsmask som jag blivit rekommenderad och ett serum att ha över natten.
 
Vi får väl se om det är någon märkbar skillnad i morgon bitti när jag ska upp kvart i fyra.
 
 

Nytt till köket

Det finns ett underbart ställe i Sollentuna centrum som heter Garden bistro. Man kan både äta där och köpa en massa fina saker.

Den här serien kommer från Miljögården och passar fantastiskt bra i mitt kök.


Överväldigad av makalöst bra service hos Apple

Ok, snabb resumé: den 17 juni lämnade jag in min lur hos Tele2 i Sollentuna centrum för batteriet hade lagt av (inga problem - garantin gällde fortfarande). Två veckor senare får jag en "ny" lur av dem. Problemet är bara att jag fått en som är trasig - låsknappen fungerar inte. Så jag lämnar in den på nytt.
 
Igår åkte jag till Sollentuna för att se vart den tagit vägen. Den hade kommit dit den 16 juli men jag hade inte fått något meddelande om det ("Vår SMS-tjänst strular lite.." "Ok, men ring mig då!").
Man får en lapp med där åtgärderna som gjorts står uppskrivna. Jag citerar:
 
"Återställd och uppdaterad, inget fel kunde återskapas. Har utfört tester på låsknappen och det har fungerat bra".
 
Ok, tänkte jag. Då fungerar den väl nu då.
När jag kommer hem och ska synka luren mot Itunes så får jag upp ett felmeddelande (typ tjugo gånger). Jag ringer då Apple kundservice där en kille försöker hjälpa mig via telefon (vilket tålamod han hade!). För att göra en lång historia lite kortare så rekommenderade han mig att jag bokade en tid för hjälp på Apple Store i Täby. Vilket jag gjorde tills i eftermiddag.
 
Tro mig när jag säger att jag hade laddat med taggtråd till frukost - jag har inte haft tillgång till min telefon sedan den 17 juni.
Taggtråden visade sig dock inte behövas för jag blev bemött på ett oerhört professionellt och tillmötesgående sätt. Jag berättade hela historien för en kille som lyssnade tills jag var klar, han testade låsknappen och konstaterade att den fortfarande var trasig. Han gick bara och hämtade en ny lur till mig. Utan tjafs. Dessutom fick jag hans visitkort ifall att det dök upp några frågor. 
 
Det märks att Apple är ett amerikanskt företag - de kan verkligen service (svenska företag - se och lär). Jag är mycket imponerad! God bless America!
De anammar verkligen Lennons klassiska replik: "There´s no problem - only solutions".
 
Jag ska dock tillägga att killarna på Tele2 i Sollentuna varit fantastiska de med - det är inte deras fel att luren inte blev fixad (de skickar ju bara vidare). Dock ska jag i nästa vecka när jag är ledig gå in till dem och ge lite feedback. Kan ju ligga i deras intresse om inte annat.
 

Fredagspanelen om månader och blommor

Samtidigt som jag njuter av den klassiska "Diamond dogs" från 1974 bjuder jag er på veckans Fredagspanel:
 
1. VILKEN MÅNAD ÄR DIN FAVORIT?
 
Jag gillar de flesta på något sätt. De jag tycker minst om är november, januari och februari. Det är liksom bara kallt och mörkt då. Brukar inte hända så mycket heller.
Fast i februari nästa år är det både OS och Antikmässan i Stockholm och det ser jag ju verkligen fram emot.
 
2. VILKET LAND BESÖKTE DU SENAST?
 
Kreta i jobbet i går natt. Fast det räknas inte eftersom vi bara står på marken i en timme med planet. Privat var mitt senaste utlandsbesök USA i mars.
 
3. SAMLAR DU PÅ NÅGOT?
 
Inte så medvetet men jag har tydligen en fetisch för kaffekoppar. Så pass många att jag nu håller på att rensa ur skåp för att sälja på Täby Loppis någon helg i augusti.
 
4. VILKET ÄR DET FARLIGASTE DJUR DU HAR SETT?
 
Ärligt talat har jag inte sett så många farliga djur i verkligheten. Försöker undvika dem.
 
5. VILKEN BLOMMA GILLAR DU ALLRA MEST?
 
Jag är vansinnigt förtjust i tulpaner. Och självklart rosor. Däremot är jag inte mycket för krukväxter.
 
 
Min favorit från "Diamond dogs"-plattan: Sweet thing/Candidate

Letar efter liknande byrå

Här är en bild på den byrån som jag hade reserverat hos Refurn men de lik förbannat sålde till någon annan.

Jag letar fortfarande efter något liknande. Skriv i kommentarsfältet om ni vet någon som är till salu.


Efter två nätter

Jag har jobbat två nätter i rad nu. Det gör hjärnan lite seg. Kroppen också förvisso. Men nu är jag ledig fram till på lördag och det ser ut som om jag kommer att kunna njuta av riktigt härlig högsommarvärme.
 
Ikväll ska jag faktiskt ta mig till gymmet för att köra ett spinningpass. Trots att jag är lite mör i kroppen så känns det ändå som om den vill träna. Den behöver det också kan jag avslöja. Vi i besättningen har hållit oss vakna på nätterna med diverse godsaker. I natt bjöd en kollega på hemlagad pannacotta med färska hallon och passionsfrukt. Ja, det är bara att trampa på!

Jungstedt serverar brutalt dålig sörja

Jag kan kort och gott konstatera en sak: Mari Jungstedt ska nog vara lycklig över att hon redan har ett befintligt kontrakt hos Albert Bonniers förlag. För hade vem som helst annars skickat in manus till "Du går inte ensam" hade den aldrig blivit utgiven. Med all rätt.
 
Först och främst påminner boken mer om en novell än en roman. Texten är stor, styckena korta, mycket blanka utrymmen. Det här är någonting som Jungstedt snabbt och under kort tid hafsat ner och skickat in till förlaget. Jag tror inte ens att hon har orkat lägga ner någon energi över huvud taget. Jag visste sedan tidigare att Jungstedt inte ägnar någon tid alls på research men nu börjar det likna ett hån mot läsarna. Språket är barnsligt banalt och intrigen rentav löjlig.
 
Jag sammanfattar "Du går inte ensam" som brutalt dålig sörja. Och de som borde skämmas allra mest är ansvariga på Albert Bonniers förlag - det här duger inte ens som skithuspapper!
 
BETYG: 1 av 5
 
Du går inte ensam
Bild lånad av Adlibris (adlibris, adlibris, adlibris, cdon, cdon, cdon) 

Tillbaka på ruta ett tack vare Refurn

nöjd jag var förra veckan då jag hittade den perfekta begagnade byrån på Refurn i Hammarby sjöstad. Efter många mail fram och tillbaka blev byrån reserverad och jag hittade en godhjärtad vän som erbjöd sig att köra mig till andra sidan stan i sin stora bil för att hämta den.
Byrån skulle sedan slipas ner (jag ska investera i en slipmaskin också eftersom jag har många projekt här hemma som ska göras om) och målas vitt och ställas i mitt sovrum.
 
Ungefär samtidigt som jag började att jobba igår ringde Refurn. Jag kunde inte ta samtalet så jag ringde upp fem minuter senare för att höra om det var något problem - jag hade ju trots allt reserverat byrån ända tills nästa lördag, den 27:e.
 
"Jo hej... Den där byrån som du har reserverat. Den har vi sålt."
"Har ni sålt min byrå?!".
"Ja... Det blev någon missuppfattning."
"Men det var väl inte så bra?".
"Nej. Men du kan ju alltid kolla om vi får in någon annan!".
 
Nej. Jag skulle inte tro det. Jag letar efter min byrå någon annanstans. Jag tycker bara att det var oerhört oproffsigt och jäkligt klantigt.
Mitt förslag till Refurn är: Sätt en stor jävla LAPP på saker som kunder har reserverat! Tro mig, så skulle väldigt mycket irritation kunna undvikas.
 
Och jag är tillbaka på ruta ett: hitta passande begagnad byrå till mitt sovrum...

Dagens födelsedagsbarn

Foppa fyller 40 år idag. Det har jag uppmärksammat här hemma med att hissa flaggan på balkongen. Med mig till kollegorna på flygningen ikväll tar jag med mig muffins som jag ska sätta små flaggor i. Klart att man firar en sån här dag!
 
Annars började lördagen med träning. Körde lite rumpa och mage samt ett svettigt spinningpass.
 
Grattis på 40-årsdagen!

Värt att notera

Tre Kronors spelschema i OS 2014. Finalen går 23 februari 16:00 (på Estelles 2-årsdag).

In progress...

Sakta och säkert börjar förvandlingen av min lägenhet att ta form. Min senaste idé är att glasa in balkongen. Jag har varit emot det tidigare men är det någonstans jag märker av klimatförändringarna så är det just där. När jag flyttade in i den här lägenheten för elva år sedan kunde jag utan problem ha blommor där ute - nu blåser de bara sönder.
 
Nu har jag dock sett fördelarna med en inglasad balkong. Dels blir det ju som ett extra rum som man kan inreda lite fint och även utnyttja till viss del även på vintern, dels höjer det värdet på lägenheten. Föreningen har också godkänt min idé så nu ska jag bara samla offerter. Jag har ingen aning om vad sådant kan kosta. Vet ni?
 
Sedan ett tag tillbaka har jag också letat efter en gammal byrå (till sovrummet) som jag kan måla om och fixa till. Hittade en på nätet som jag ska åka och hämta nästa helg.
 
Det blir en kreativ höst!
 
 

Förskjuten dag

Min dag började något senare än vad jag hade planerat på grund av att jag hade vansinnigt svårt att somna i natt. I och för sig gör det inte så mycket för jag har två kvällsflygningar framför mig i helgen och därefter två nattflygningar (då landar jag vid den tidpunkten på morgonen då jag vanligtvis går upp). Så det kanske bara är bra att jag förskjuter dygnet lite.
 
Så min powerwalk blev runt lunchtid. Efter frukost/lunch tog jag mig till gymmet och körde rygg och biceps. Jag var inte ett dugg taggad att träna innan jag kom dit men när jag väl var där så blev det ett kanonpass som jag faktiskt är riktigt stolt över. Härligt när det är åt det hållet!
 

Sommarfräscha naglar


Fredagspanelen om sommar och kaffe

Ledig torsdag, naglarna nyfixade, 25 grader i skuggan. Då blir det veckans Fredagspanel:
 
1. VAD ÄR DET BÄSTA MED SOMMAREN?
 
Ljuset, värmen, möjligheten att vara utomhus mer. När jag kom hem från jobbet vid midnatt i natt var det fortfarande tjugo grader i luften. Det är fullkomligt ljuvligt!
 
2. TROR DU PÅ SJÖODJUR?
 
Nej. Inte Loch Ness. Men jag är rädd för väldigt mycket som finns i vatten på riktigt. Typ mördarmanet och hajar.
 
3. HUR VILL DU HA DITT KAFFE?
 
Starkt. Och flera gånger om dagen.
 
4. VILKEN ÄR DIN MESTA LAST?
 
Snuset. Eller ska jag vara helt ärlig så är jag både beroende av nikotin och koffein. 
 
5. ÄR DET FÖR MYCKET SPORT PÅ TV?
 
NEJ!!! Sedan är det inte alls all sport som jag tycker om att följa (som fotboll till exempel). Men generellt ser jag gärna mer sport i tv.

Innan jobbet

En god Starbucks-latte. Den enda Starbucks som finns tillgänglig för allmänheten i Stockholmsområdet (Skybridge på Arlanda) är stängd lördagar och söndagar. Synnerligen ologiskt! Jag kan garantera att det inte är mindre folk i rörelse på Arlanda på helgerna. Snarare tvärtom!


Nytt från Bowie idag

Vilken härlig morgongåva! Ny video med Bowie, "Valentine´s day". Men kära David, varför så sur? Män är så mycket vackrare när de ler. 66 år och fortfarande snygg - var stolt!
 

Efter-träning-läsning


28 år sedan idag - Live Aid

Jag såg hela den sexton timmar långa tv-sändningen. Den gjorde ett enormt intryck på en tolvårig flicka. Och än idag är jag mycket tacksam för att jag fick uppleva det: Live Aid, 13 juli 1985.
 
Det var den dagen då vi verkligen var hjältar för en dag.
 
 

Härlig fredag!

Ja, vilken härlig fredag det blev! Började dagen med en powerwalk i underbart väder (det var liksom ljummet i luften redan på morgonen). Efter frukost gick jag till gymmet och gav axlarna en rejäl genomkörare på 45 minuter och avslutade med ett svettigt spinningpass på 55 minuter.
 
Efter det var jag ganska mör i kroppen, ska jag villigt erkänna. Jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av lite oljemassage så jag bokade en tid på eftermiddagen. En timmes fullständig njutning! Jag var som en ny människa efter det.
 
Det är sådant man ska belöna sig med. Massage.

Fitnesstorsdag

Jag är riktigt nöjd med gårdagens träningsinsats! Först tog jag en powerwalk på 62 minuter och slog hastighetsrekord (man får ett litet mail från Runkeeper som informerar detta), sedan körde jag ett styrkepass på förmiddagen (rygg, biceps och rumpa) och avslutade kvällen med spinning.
 
Fredagen blir en lika bra träningsdag. Jag är så tacksam över den här sommarens väder som gjort att jag kunnat börja min dag med en promenad nästan varje dag som jag har velat och kunnat.
 
Njut av sommaren, vänner!

Memory lane

I byrålådan: kondomer från U2-konserten på Ullevi 1997.

Tror ni de fungerar som skydd fortfarande?


Ibland hittar man det man inte söker?

Gick ner till förrådet för att rensa lite. Ibland hittar man saker där som man inte minns att man hade. Som den här söta asken med katter på...


Fredagspanelen om badrädsla och färdsätt

Efter att ha fått i mig lite god lunch efter ett pass på gymmet, bjuder jag på veckans Fredagspanel:
 
1. ÄR DU EN BADKRUKA?
 
Ja! En enorm badkruka dessutom. När jag var i Thailand i vintras tog det tre dagar innan jag doppade mig i poolen (som var uppskattningsvis 28 grader varm). Jag badar aldrig i hav längre - spiken i kistan kom när jag läste om "mördarmaneterna" som är stora som en tumnagel med har tillräckligt med gift för att döda 60 vuxna människor. Då var det slutbadat i hav och nu håller jag mig bara till pooler (efter ett par dagar i stekande hetta vill säga).
 
2. VILKEN ÄR DEN STÖRSTA FISK DU FÅTT?
 
Ärligt talat kan jag inte minnas att jag någonsin fått en... Vet att jag fiskade någon gång som barn men om jag någonsin fick någon fisk på kroken betvivlar jag. Jag köper min mat - jag behöver inte jaga eller fånga den.
 
3. HUR FÄRDAS DU HELST?
 
Till fots eller med flygplan.
 
4. VILKEN ÄR DIN FAVORITRÄTT?
 
Älskar mat som är tillagad med kärlek och omtanke!
 
5. VAD ÄR DET FÖRSTA DU GÖR PÅ ETT TIVOLI?
 
Köper ett åkband! Jag älskar att åka bergodalbana och kan göra det hur många gånger som helst efter varann.
 

Sovmorgon!

Vanligtvis när jag har haft en arbetsperiod med extremt tidiga mornar brukar den dygnsrytmen ligga kvar ett par dagar. Så blev det inte den här gången. Jag gick inte upp förrän halv nio - trots att jag hade ställt alarmet på halv sex för att gå ut på en powerwalk.
Kanske bara ett tecken på att jag behövde sova?
 
Det blir en förmiddagspromenad om en stund istället.

Griffiths kurva går uppåt

Elly Griffiths femte bok om Ruth Galloway - "En orolig grav" - är en riktig bladvändare. Spänningen är mer intensiv än tidigare, bra intrig med ett slut som inte kändes förutsägbart. Jag har förälskat mig i personerna i serien och följer med största intresse deras invecklade relationer till varandra.
 
I "En orolig grav" har kvarlevorna av den legendariske kung Arthur en central roll och Ruth blir - på fler sätt en ett - mer inblandad än hon önskar.
 
Utan spektakulära våldsscener lyckas Griffiths skapa rejäl spänning för sina läsare. Hon blir mer självsäker i sitt skrivande för varje bok vilket avspeglar sig på ett positivt sätt i texten. Inte heller komplicerar hon saker i onödan vilket ger ett bra flyt och driver handlingen framåt. Jag ser fram emot bok nummer sex.
 
BETYG: 3 av 5
 
En orolig grav
Bild lånad av Adlibris

Lång helg framför mig

I morse klev jag upp i Helsingfors. Klockan 03:15 svensk tid! Nu är dock en intensiv arbetsperiod över och jag har en riktig långhelg att se fram emot: jag börjar inte att jobba igen förrän på måndag eftermiddag.
 
När jag kom hem idag lyssnade jag på Henrik Lundqvist sommarprat i radio (jösses, mannen låter till och med snygg!), sedan åkte jag iväg till Tele2 i Sollentuna och lämnade in min iPhone. Igen. Den "nya" jag hämtade för drygt tio dagar sedan var sönder redan när jag fick den (jäklar vad tröttsamt teknik kan vara). Men det var lika bra att ha det gjort idag så jag kan njuta av mina lediga dagar sen.
 
Framför allt ska jag träna. Det har inte blivit någon träning alls de tre senaste dagarna på grund av långa arbetsdagar (och extremt tidiga mornar). Det ska jag ta igen!

Arkeologen Ruth tillbaka

Efter att ha tillbringat mycket tid med den brutale Harry Hole var det skönt att få återstifta bekantskapen med arkeologen Ruth Galloway igen.
"Känslan av död" är Elly Griffiths fjärde bok om Ruth. På det historiska museet i idylliska Norfolk ska kvarlevorna efter en medeltida biskop utforskas. När Ruth anländer hittar hon istället museiintendenten livlös bredvid kistan.
 
Precis som de tre tidigare böckerna är detta lågmäld spänning, kluriga små intriger som kryddas av Ruths oerhört invecklande förhållande till kommissarie Nelson. Griffiths främsta styrka är miljöbeskrivningarna. Man får en önskan att besöka Norfolk och med egna ögon beskåda omgivningarna.
 
Egentligen är "Känslan av död" den hittills svagaste i serien men jag tycker ändå att den är läsvärd. Den har en "feel-good"-känsla över sig på samma sätt som "Morden i Midsomer".
 
För oss som är svaga för brittiska kriminalromaner är Elly Griffiths en självklarhet. Jag har redan börjat på bok nummer fem.
 
BETYG: 2,5 av 5
 
Känslan av död
Bild lånad av Adlibris (adlibris)
 
 

Fredagspanelen om motion och träd

Det blev en riktig rivstart på första arbetsveckan efter semestern! Nu är jag ledig i två dagar. Har precis fått naglarna fixade och strax är det dags för gymmet. Men först kommer veckans Fredagspanel:
 
1. SKULLE DU VILJA HA SOMMAR ÅRET RUNT?
 
Ja, faktiskt. Jag är inte alls speciellt road av vintern. Utan problem skulle jag kunna fira jul i 30 graders värme. Jag tror också att svenskarna skulle vara mer harmoniska inombords om vi hade sommar året om.
 
2. HUR MOTIONERAR DU HELST?
 
Med powerwalks och styrketräning. Jag är relativt förtjust i spinning också.
 
3. HAR DU NÅGOT FAVORITTRÄD?
 
Fruktträd. Som äppel- och körsbärsträd. De är så vackra när de blommar.
 
 
4. HUR FÖRDRIVER DU TIDEN NÄR DU FLYGER?
 
Oftast jobbar jag ju när jag befinner mig ombord på ett flygplan. Men om jag reser privat läser jag helst. Sedan har jag en förmåga att somna ganska fort om jag ska flyga långt.
 
5. VILKEN ÄR DEN BÄSTA FILM DU SETT?
 
"Terminator 2"! Älskar den fortfarande.
 

Happy 4th of July!

Jag hann hem för att i alla fall hissa dagens flagga innan dagen var slut.

Happy 4th of July!


Här hamnade jag...

... tills i morgon kväll.


RSS 2.0