Söndagsmiddagsavslut: marshmallowskladdkaka

Det blev en ordentlig söndagsmiddag idag. Efter förmiddagens träningspass (50 minuter styrka och 55 minuter spinning) krävde kroppen det.
Först åt jag min Boeuf Bourguignon som jag lagade till i går kväll (en gryta ska alltid ätas dagen efter den är tillagad). Till den gjorde jag potatismos.

Till dessert testade jag att göra någonting som jag har velat prova på väldigt länge: kladdkaka med marshmallows.

Receptet hittade jag på Tasteline.

INGREDIENSER:

2 ägg
2 dl strösocker
150 gram smält smör/margarin
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl minimarshmallows

GÖR SÅ HÄR:

Smöra och bröa en ugnsform (med löstagbara kanter). Vispa ägg och socker poröst i en Kitchen Aid. Smält margarinet under tiden.
Blanda samman vaniljsocker, mjöl och kakao och häll i äggblandningen. Tillsätt det avsvalnade margarinet.

Häll smeten i ugnsformen och grädda på 150 grader i cirka 20 minuter. Ta ut kakan och strö marshmallows över. Grädda ytterligare 5-8 minuter.
Servera med vispad grädde när kakan har svalnat.


Kakan blev fantastiskt god men äts med fördel med kniv och gaffel eftersom ytan på den blir seg och kolaliknande.


Chiliolja

Chili är en krydda som används flitigt i det Larssonska residenset. Helst färsk. Men igår hittade jag ju en fin glasflaska som var som gjord för att ha chiliolja i (bra att ha om man av någon anledning inte har färsk chili hemma när man behöver den).

Jag hällde torra chiliflingor i botten av flaskan (en påse kostar under tian på Willys) och fyllde på med olivolja (extra virgin). Snabbt och enkelt.

Flaskan blev så fin att jag kommer låta den stå framme.


Träningssöndag

Efter gårdagens något överraskande långa sovmorgon, tog jag det säkra för det osäkra idag och ställde klockan. Fast då vaknade jag självklart före den ringde. Ordningen är återställd.
Nu på förmiddagen blir det både styrketräning och spinning på gymmet. Köpte lite nya träningskläder igår som får göra premiär idag.

Påhittig farbror

Innan jag går och lägger mig för kvällen så måste jag visa en bild som jag tog häromdagen från mitt köksfönster. Mitt emot där jag bor låg tidigare en av kommunens brandsstationer. Till min stora sorg rev dem den för ett par år sedan för att bygga lägenheter (jag såg rakt ner i brandmännens gym så rivningen av byggnaden blev ett enormt trauma för mig).
Sedan kom den ekonomiska krisen och lägenhetsbygget blev lagt på is. Så det är i stort sett ingenting där. Bara en stor grusåker. Som Ground Zero i mindre skala. Ödsligt och sorgligt.

Men så finns det härliga människor som tänker så här: varför låta en så stor yta gå till spillo? Som farbrorn jag lyckades fånga på bild. Han har gjort ett skidspår över hela platsen.

Bra initiativ!


Min lördag i bilder

Dagen började med att jag vaknade kvart över nio. Då hade jag sovit i tio timmar. Min plan var att gå hemifrån vid den tidpunkten så att jag skulle hinna träna lite styrketräning innan spinningpasset jag var bokad på halv elva. Jag fick planera om. Det blev bara spinning.

Klockan ett var jag färdigsminkad och då kom Tress och hämtade mig för en liten anspråkslös shoppingrunda.


Här har vi fikapaus i shoppandet på Stinsen. Titta så glad Tress är!


Stinsen hittade jag jättefina glasburkar (har letat efter "de rätta" ett bra tag nu) på Granit som jag ska ha mjöl och socker i. Samt två lite mindre för kakao och flagad mandel. Och en glasflaska som jag ska ha chiliolja i.
Panduro är ju en oerhört trevlig liten affär! Där hittade jag dekortext till mina glasburkar samt en verktygslåda!


Verktygslådan!


När vi gick förbi Teknikmagasinet såg jag en chokladfontän. Inget kök är komplett utan en chokladfontän! Fast den köpte jag inte. Skrev upp den på min önskelista inför födelsedagen istället.



Sedan åkte vi vidare till Sollentuna centrum och där träffade vi Daisy. Utan tvekan den sötaste lilla hund jag någonsin sett (mina fingrar är inte så där perverst stora - det är Daisy som är liten).


Våra kassar när vi var klara. Jag har fortfarande inte packat upp allting. Tar det imorgon.


När man dissar Melodifestivalen (och är "in between boyfriends") kan man istället laga en Boeuf Bourguignon på lördagskvällen.

Nu kommer jag att somna ovaggad.

Sov gott, alla! Vi hörs imorgon.

A och O i köket: slipade knivar

För flera herrans år sedan fick jag ett fint knivset av La Familia. En oerhört uppskattad present eftersom bra knivar i ett kök är ett måste och grundläggande för att lyckas.
Att säga att de har använts flitigt är att påpeka det uppenbara.

I alla dessa år har jag själv slipat dem med det slipjärnet jag har hemma. Det har fungerat alldeles förträffligt men häromdagen insåg jag att det inte gick längre. Knivarna var för slöa och hur jag än försökte få till det med slipjärnet så blev det ingen förbättring.

Så idag - för första gången - har mina älskade knivar blivit proffessionellt slipade. Och vilken enorm skillnad det blev! Helt klart värd summan av 150 kronor.

Slipa knivar. Rakt in på listan över saker som jag borde göra oftare.

Bananbröd med makadamiannötter

Det asiatiska köket imponerar generellt inte så där enormt mycket på mig. Med undantag för vissa saker. Som till exempel bananbröd som man oftast hittar vid frukostbuffén på thailänska hotell.

Idag har jag och Aidan försökt oss på att göra bananbröd hemma. Hittade ett recept på Tasteline som jag testade. Om jag hade tagit ut bröden fem minuter tidigare hade de blivit helt perfekta.

INGREDIENSER:

100 gram rumstempererat smör/margarin
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
5 bananer
2 ägg
2,5 dl saltade makadamiannötter (egentligen ska det vara 0,5 tsk salt i smeten men eftersom jag bara hittade saltade nötter i affären så uteslöt jag detta - och det var nog bra)

GÖR SÅ HÄR:

Vispa smör och socker poröst i en Kitchen Aid (så klart!). Blanda samman mjöl och bakpulver och häll i smörblandningen. Tillsätt äggen och vispa ihop.
Häll i bananerna och nötterna (här fick jag och Aidan erfara varför man ska använda stänkskyddet).

Häll smeten i en smörad och bröad avlång form. Grädda på 175 grader i cirka 50-55 minuter.



Dyr jakt

Älskade, älskade Dolly Parton sade en gång att "ni anar inte hur dyrt det är att se så här billig ut". Ingenting kan vara mer sant.

Jag har varit och storhandlat på ICA MAXI idag. De FEM (5) kassarna jag handlade där kostade hälften så mycket som den lilla, lilla påsen som jag sedan kom ut med ifrån Kicks.

Jakten på det perfekta pudret fortsätter. Nu ger jag bareMinerals en chans. Men denna jakt kostar skjortan!


Schulman gör en Lennon

I tider då hatet står i fokus - näthatet i mindre skara, konflikter i världen i större - känns det så oerhört uppfriskande att få läsa en bok om det totalt motsatta. Om förälskelse, glädje och lycka. Om kärlek.

Varje gång jag lyssnar på John Lennons sånger som han skrev till sin fru Yoko så tänker jag: "om min man skrev så vackra ord till mig så skulle han aldrig behöva stryka en enda skjorta själv i hela sitt liv!".

Jag får nästan samma känsla när jag läser Alex Schulmans "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött". Bara titeln är fylld med så mycket värme. Och den säger allt.

Historien tar sin början den 4 juli 2008 då Alex är nyseparerad och ägnar dagarna åt att försörja Stureplans krogar (ironiskt nog hade Lennon också en period som han senare kom att kalla "the lost weekend").
På dagen ett år senare blir Alex pappa till lilla Charlie.

Däremellan får vi läsa om när han träffar sin nuvarande fru Amanda, förälskelsen och hur livet drastiskt förändras på bara ett år.

Titeln är lång men boken är kort. Och längre behöver den heller inte vara. Det är knappa 200 sidor kärleksförklaring där Schulman lyckas vara personlig utan att vara allför privat. Har man under tiden som boken utspelar sig följt hans blogg så finns det anekdoter man nickar igenkännande åt.

Inte på något sätt är detta en "svår" bok trots att den berör så mycket känslor. Tvärtom vill man inte lägga den ifrån sig förrän den är slut. Och när man väl gör det, så gör man det som en lyckligare människa. Och en anings mer förhoppningsfull än tidigare.

Betyg: 4 av 5





Dagens mest välkomna rubrik

EXTREMKYLAN SLÄPPER TAGET

Inte en dag för tidigt. Uppskattningsvis tar det mig cirka tio-tolv minuter att gå hem ifrån stationen (nu kommer personer som vet vart jag bor tänka "tar det verkligen sååå lång tid?" och svaret är: "ja, det gör det med när man behöver släpa två jobbväskor i uniform i uppförsbacke!").

Utan att överdriva det minsta så var jag i morse orolig över att få frostskador på benen under den lilla promenaden. Nu kanske inte 40 den nylonstrumpbyxor är den ultimata klädseln i denna kyla eller vid något annat tillfälle över huvud taget. Men ändå!

För att återfå värmen i kroppen (samt återuppliva benen som jag ett tag trodde hade dött) tog jag mig till gymmet och körde ett spinningpass.

Det hjälpte. Jag tackar min överskottsenergi som hjälper mig härda ut tills vårvärmen kommer.

Patetiskt, politiker!

I gemensam kör stämmer politiker från samtliga riksdagspartier in och sjunger: "Elen är för dyr!". Men ingen av dem lyfter ett enda finger för att förändra detta faktum (AB).

Det är så patetiskt!

Då är det bättre att bara hålla käften. Vi är så vana vid att det är mycket snack och liten verkstad. Vi vet hur melodin går. Ni kommer att ägna mer tid åt pajkastning vems felet är istället för att angripa det egentliga problemet.

Gör er inte mer löjliga än ni redan är!

Mot Götet med Alex

I natt ska jag sova i Göteborg. Kort natt men arbetsdagen i morgon är över redan halv nio.

Med mig som sällskap har jag Alex Schulmans nya bok "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött".

Vilken underbart härlig titel! Eller hur?

Överskottsenergi

Man ska smida medans järnet är varmt, heter det ju. Just nu har jag överskottsenergi. Vanligtvis brukar dessa anfall inte komma förrän våren gör sin entré och den verkar vara långt borta. Så jag vet inte var all energi kommer ifrån.
Bara att ta vara på den!

Träningen går bättre än någonsin (trots att hälsenan är långt ifrån bra och fortfarande gör obeskrivligt ont). Idag körde jag ett så pass hårt benpass att jag till och med blev imponerad själv. Får väl se vad jag säger om saken i morgon när träningsvärken gör sig till känna...

Kinsella fortsätter att leverera

Vår älskade, hispiga, energiska shopaholic Becky Brandon (född Bloomwood) har blivit mamma. I Sophie Kinsellas senaste bok om Becky - "En mini-shopaholic i mammas fotspår" - har dottern Minnie hunnit bli två år och hennes ordförråd består av ord som "miiiin", "Visa-kort" och "Starbucks".

Att vara mamma är tydligen inte så lätt som Becky trodde men å andra sidan är hon optimist utan dess like och naiv som få. Men välsignad med ett sällsynt varmt hjärta.
Sin vana trogen har Becky en tendens att komplicera livet både för sig själv och sin omgivning. Den här gången tänker hon ställa till med en överraskningsfest för maken på hans födelsedag.

Sophie Kinsellas böcker må inte vara litterära mästerverk. Men jösses vad underhållande de är! Rappa repliker, ett härligt flyt i texten och hon får oss att älska den något påfrestande Becky oavsett vad hon ställer till med. Utan tvekan behärskar Kinsella sin genre bättre än de flesta andra som vågar sig på att skriva "chick-lit". För varje bok blir hon lite vassare till skillnad från till exempel hennes irländska kollega Marian Keyes som började sin karriär så starkt för att sedan bara skriva en massa märkligt dravel.

Gott om äkta skratt utlovas i "En mini-shopaholic i mammas fotspår".

Betyg: 4 av 5



En dag med Kinsella

Större delen av dagen har jag tillbringat i soffan med att läsa klart Sophie Kinsellas senaste bok, "En minishopaholic i mammas fotspår". Oerhört underhållande. Ska försöka att skriva ihop en recension av den senare ikväll.

Det är arbetsdag i morgon så jag tänkte baka någonting trevligt till mina kollegor. En vinbärskaka, tror jag att det blir. Lite syrligt och sött på samma gång. Som jag.

Först är det dags för träningspass nummer två för dagen.

Hård träningsvecka framför mig

Jag har en fantastiskt bra arbetsvecka framför mig! Börjar på eftermiddagen i morgon, sover i Göteborg, bara en tur hem på onsdag morgon, ledig resten av den dagen och standby på torsdag. Sedan har jag min långlediga helg i hela fyra dagar!

Det här innebär självklart att jag kan ägna mycket tid åt att träna. Inledde träningsveckan i morse med att köra ett spinningpass. Det blir även ett besök på gymmet senare i eftermiddag (rygg, biceps, mage och ytterligare ett spinningpass).

Nu kör vi!

Kunden i fokus, SATS Märsta!

Jag fick träningssällskap idag av en kollega. Vi körde ett intensivt axelpass tillsammans. Efteråt var jag bokad på en spinningklass - det var inte hon.
Klassen var fullbokad men eftersom det är söndag kommer det in många avbokningar (förra söndagen var det ett par cyklar lediga till exempel). Min kollega ställde sig i kö för att få en överbliven plats.

Tyvärr visade det sig att passet verkligen var fullt och hon blev utan biljett. Inte så mycket att göra åt. Är det fullt så är det.

Ungefär i mitten av passet började jag reagera över att tre (3) av deltagarna på det fullbokade passet faktiskt var anställda på gymmet: två instruktörer samt en liten tösabit som jobbade i receptionen igår när jag var där.

Man har alltså nekat platser på klassen till betalande kunder till förmån för de anställda.

Jag har ingen aning om vad SATS Märsta har för principer eller regler när det gäller situationer som dessa men det ser så vansinnigt illa ut! Det är trots allt inte gratis att träna där.

Självklart ska instruktörerna också få träna på det gymmet de arbetar på (och det ska de också få göra kostnadsfritt - jag är för löneförmåner) men då kanske i mån av plats. Det tror jag alla betalande kunder skulle uppskatta.

Kunden i fokus, SATS Märsta!

Reflektioner från QX gay-gala

Igår kväll bänkade jag mig framför tvn och satt som klistrad framför Sveriges gladaste, glamourösa, mest färgstarka och underhållande tillställning: QX-gaygala.
Ansvariga för Idrottsgalor och Guldbaggegalor borde sätta sig ner och titta på den och lära sig hur man ska göra.

Nåväl, även om jag är en stolt fag-hag, har många gayvänner och rakryggat står för att alla ska ha samma rättigheter i samhället så är det faktiskt inte alltid så att min gayradar fungerar till 100 % (det kan bero på att jag anser att en persons sexuella läggning inte angår någon annan människa).

Bevis på detta är att jag blev helt tagen på sängen när George Michael kom ut. Till mitt försvar ska sägas att han fintade mig rejält i videon till "Last christmas".

När de nominerade till "årets homo" presenterades på gay-galan igår blev jag återigen lite paff. Jag hade ingen aning om att TV4´s politiska reporter Anders Pihlblad var gay.

När detta gick upp för mig blev "skandalen" när han hånglade upp en moderattant på en kvarterskrog ännu mer märklig. Historien kom i ett helt annat ljus.

Tyvärr hade TV4 klippt bort att underbara Mian Lodalen fick pris för "årets bok". Grattis, Mian!

Maria Montazami
fick priset som "årets tv-stjärna" (älskar kvinnan!). Min kampanj för att få hemmafixaren Martin nominerad i samma kategori fungerade inte i år. Skam den som ger sig! Nästa år kanske Martin och jag gör entré på den röda glamourmattan!

Harmoni på gymmet

Det blev eftermiddagsträning för mig idag. Bröst, triceps och mage.

Att träna på lördag eftermiddag visade sig vara ett smart drag. När jag var på gymmet i torsdags kväll höll jag nämligen på att få ett sammanbrott eftersom A-teens hade ockuperat varenda maskin, hantel och kvadratmeter. Fjuniga 15-åringar som hängde i klungor (och hur mycket träning de åstakom vet jag inte - i flock var de i alla fall tvungna att vara).
Saknar den tiden då det var 18-årsgräns på gymmet...

Idag var jag dock nästan själv. Underbart skönt. Jag slapp att köa för att få träna de övningar jag ville och lyssna på konversationer där varannat ord är "ba".

Harmoni.

Flygande skönhet

Storleken har betydelse. Titta så majestätisk denna jumbo är.

Missa inte QX gay-gala ikväll!

Ikväll får äntligen även tv-tittarna ta del av Sveriges roligaste, mest glamourösa och underhållande gala: QX gay-gala!

På TV4 klockan 21:30.

Missa inte det för allt i världen!

På agendan idag: inomhusaktiviteter!

Jag vet inte om det är gulligt eller sorgligt när man vaknar av sig själv kvart över sex en lördagmorgon och ens första tanke är: "åh, vad skönt att vakna utvilad!".

Efter att jag hade gjort mig en kopp kaffe i morse så kollade jag termometern (kanske i förhoppning om en rekordsnabb växling i vädret och att den nu skulle visa på plusgrader).
Den visade minus 21. Minus tjugoen grader!

Vilket i praktiken innebär idel inomhusaktiviteter idag (jag ska ta mig till gymmet i eftermiddag men jag kommer att ta bilen dit - det är tillåtet under extrema förhållanden och 21 minusgrader räknas till den kategorin).

Det finns ju faktiskt massor med saker som jag kan göra inomhus! Och massor med saker som jag borde göra. Jag kan till exempel:

- betala räkningarna (framförhållning)

- ha ett hemmaspa (det behövs både rakas och noppas på ben och bryn, håret skulle inte må dåligt av en hårinpackning, fötterna skulle gott och väl kunna sättas i ett bad och filas, en ansiktsmask skulle ge huden lite lyster)

- frosta av frysen (verkligen en sådan sak som man ska passa på att göra när man kan ställa ut alla frysta varor på balkongen utan att behöva oroa sig för att de ska tina)

- dammsuga och skura golven

- baka och laga mat

Ja, ni ser! Bara för att man sitter i ofrivillig husarrest behöver det inte betyda att man är sysslolös!

Fredagsmys?

Nu har jag tre lediga dagar framför mig. Välbehövlig ledighet eftersom veckan som gått har varit lite väl omtumlande. Och nästa helg - självaste lönehelgen - är jag ledig hela fyra dagar i rad. Det ska bli oerhört skönt.

Idag har jag hunnit med att åka fram och tillbaka till Luleå, gått till biblioteket och lånat Sophie Kinsellas senaste bok som jag tänker ägna helgen åt att läsa (jag behöver verkligen få skratta), tagit en siesta, tränat rygg och spinning och målat naglarna i färgen "Bohemian brown".

Kvällen avslutas med "Modern family" 22:55 på TV4.

Är det detta som kallas "fredagsmys"?

Foppas tårar

Big boys don´t cry

men legendariska hockeyspelare gör det
(AB)

Man kan inte riktigt ta miste på Foppas kärlek för sporten. Eller hur?

Dagens fitta: Sonja Leister

Motivering överflödig (AB).

Hemma i "värmen"

Jag sov i Luleå i natt. Det var 30 minusgrader när jag gick upp i morse (tjugo i fem). Nu är jag hemma i förorten igen. Här är det bara tre minusgrader.
Nästan värmebölja.

Allt med blåbär blir bra


Kexchoklad med blåbärssmak får 4 plus.

Omtänksamma kollegor

Kollegor. Vilken stor roll de har i ens liv ändå. Jag har varit på arbetsplatser där prioritering ett har varit revirpissande, intriger och backstabbing (försökte hitta ett svenskt ord för det men det fanns inget i min hjärna idag).
Det är enormt energikrävande att jobba på en sådan arbetsplats.

Därför är det så oerhört uppfriskande att ha kommit till ett jobb där arbetskamraterna är de bästa man kan önska sig. Roliga, omtänksamma och snälla med varandra.
Det ger energi och harmoni.


Den här gåvan fann jag i mitt fack när jag kom till jobbet i förrgår (tack, Helena!). Tidigare har det där legat en chokladask (tack, Cissi!), en magnet med kronprinsessparet på (tack, Emma!) och hårschampoo (tack, Per!). Hur gulligt är inte det?

Älskade kollegor! Ni förgyller mina dagar!


Jag tror jag också sätter punkt och drar mig tillbaka


Lite sol på den dystra himlen...

Jag är helt tom inombords. Min enda uppgift idag är egentligen att skriva en hyllning till Foppa. Men det kommer inte ut någonting. Orden har tagit slut.

Lite solsken finns dock på en dystra himlen just nu:

1. TV4 kör över Public service för andra gången den här veckan genom att vara tillräckligt modiga att visa Sveriges i särklass bästa gala på lördag kväll: QX Gaygala. Missa inte den för allt i världen!

2. Underbara deckarförfattarinnan Carin Gerhardsen släpper äntligen del fyra i Hammarbyserien i juni. "Helgonet" kommer boken att heta.


Från dur till moll: lite generella förhållningsregler

Tro inte för en sekund att det Larssonska residenset är ett muntert ställe just nu. Här råder fullständig förtvivlan.


Här är jag på jobbet för bara ett par dagar sedan. Se så lycklig jag är! Lika förväntansfull och spänd inför vad som komma skulle som Foppa själv (titta på hans leende).

Nu är hjärtat bara fyllt med sorg.

Kan vi hålla oss till ett par förhållningsregler - så där generellt - framöver?

1. Man gör inte slut via sms

2. Man tillkännager inte att man lägger karriären på hyllan på Alla hjärtans dag

För allas välbefinnande liksom...



Vilodag i morgon

Det blev ytterligare ett träningspass idag. Vid lunchtid tog jag mig - för andra gången idag - till gymmet och körde ett benpass.
Just det kanske inte är en så stor bragd eftersom jag har "vilodag" imorgon. I alla fall vila från träning. Har en förmiddag på Hilton Helsinki där jag ska äta god frukostbuffé och sedan bara ligga i sängen och läsa fram tills det är dags att jobba igen.

Vi hörs igen på onsdag, kära vänner!

Klubben för inbördes beundran

Söta Mattias hade skrivit ett helt inlägg till mig i morse på sin blogg. Man blir ju alldeles varm i lilla hjärtat när man får så fina ord tillägnat sig.
Ni förstår själva varför jag tycker så mycket om mina boys.

Du är bäst, Nordahlskan! Jävligt svår att få med på spinning men bäst ändå.

Ishockey-VM: snart äntligen på en kanal nära dig

De senaste årens svalnade intresse för ishockey-VM har inte varit på grund av att turneringen spelas för ofta utan för att man i Sverige har gömt undan den på kanaler som väldigt få svenskar har tillgång till.

Och nu - äntligen - verkar det som om lösningen har blivit den bästa tänkbara. TV4 köper rättigheterna till ishockey-VM från och med nästa år vilket innebär att större delen av den svenska befolkningen nu kan följa matcherna.

Bättre än så kan det bara inte bli. SVT ska absolut inte ha sådana rättigheter. De försatt sin chans förevigt i helgen då de hade fräckheten att låta Christer Sjögren sjunga "Life on Mars?" i Melodifestivalen. Fullkomligt oförlåtligt!

Årets ishockey-VM spelas i Slovakien mellan den 29 april och 15 maj.

Jag har guldvittring!

(Läs även HÄR)

Dagens första bragd

Imorse ställde jag klockan på halv sex (jag vill bara poängtera att jag inte börjar att jobba förrän fyra i eftermiddag) för att ta mig till gymmet och köra ett spinningpass. Alltså, bara det är en bedrift.

Man känner sig dessutom lite extra duktig när man faktiskt genomför sina planer efter att man har upptäckt att termometern visar 18 minusgrader.

Jodå, de stackars lungorna fick sig en rejäl chock när jag tog första andetaget utomhus. Men jag tog mig till gymmet och genomförde passet.

Det var dagens första bragd. Jag ska så småningom ta mig till jobbet också!

Historisk dag

Söndagen den 13 februari 2011.

Glöm aldrig den här dagen, vänner. Det var då ordet "världsklass" fick en helt ny innebörd.

A och O för träningen

Jag har alltid med mig min träningsdagbok till gymmet. Den är "no go item". I den antecknar jag allt nödvändigt innan, under och efter mitt träningspass: tidpunkt, dag, antal timmars sömn, uppvärmning, vilka muskelgrupper jag kör, kg/reps, övningar, hur länge passet varade, vad som kändes bra och dåligt, framsteg och bakslag.

Den främsta fördelen med att föra dagbok över sin träning är att man inte riskerar att bara stå och stampa på samma ställe utan att man faktiskt är lite tvingad att gå vidare. Att köra samma vikter och övningar år efter år ger ingenting - kroppen måste hela tiden utmanas.

Själv byter jag ut mina styrkeövningar med jämna mellanrum. Dels för att utmana muskelgruppen, dels för att jag inte ska bli uttråkad och tappa inspirationen.

Idag fick sig triceps och mage en rejäl genomkörare och efter det ett högintensivt spinningpass på 55 minuter. Nu är jag ganska mör!


Det finns oerhört många olika träningsdagböcker. Just den här passar mig bäst. Den kommer från Fitnessförlaget och går att beställas på bland annat Gymgrossisten.

Mats Sundin, 40 år idag!


En av hockeyvärldens största spelare, Mats Sundin, blir 40 år idag. Grattis!


SVT har förlorat min respekt för evigt

Det finns pärlor i rockhistorien som är lite heligare än andra. David Bowies "Life on Mars?" är en av dessa. Den är faktiskt så vacker att den bara borde få spelas vid speciella tillfällen.

Därför känner jag att det nästan borde vara straffbart att dra denna vackra sång i smutsen.

Som SVT gjorde i kväll.

Jag sitter och jobbar i köket när jag hör välbekanta toner ifrån vardagsrummet. Det visar sig att Christer Sjögren står och sjunger just "Life on Mars?" på tv. I Melodifestivalen! (AB)

Inte på något sätt är det ok att använda Bowies sånger i sammanhang som Melodifestivalen. Det är illa nog att TV4 använder en av hans låtar som ledmotiv för en av de mest intelligentsbefriande tv-programmen som visats någonsin.

Bowies musik ska hållas så långt borta som möjligt från Melodifestivalen. SVT har förlorat min respekt för evigt. (Ex)

Ingen skugga ska dock falla på Christer Sjögren. Men ansvariga inom "Public service" borde skämmas som hundar!







Premiärshopping för lilla Chanel-väskan

Idag trotsade jag de enorma snöhögarna som "pryder" hela länet, satte på mig de varma Uggsen, tog med mig lilla rosa Chanelväskan (sommarkollektionen) för en shoppingtur i Sollentuna centrum tillsammans med en av mina Mattias och Tress.
Nu blev det faktiskt inte sååå mycket shopping utan mer lunch och fika.

Jag blev alldeles förälskad i den nya SIA-butiken som öppnat i nya lokaler. Där hittade jag tre grodor och en tavla (samt en massa annat trevligt som jag tänker köpa när jag har fått lön).


Enligt Feng Shui så bringar grodor lycka och harmoni till hemmet. Dessa tre har fått namn efter mina favoritgrabbar (även om vi har en liten fnurra på tråden idag eftersom det var After Work igår med "boys only" vilket innebar att min närvaro inte var önskvärd - trots att jag faktiskt är "en av grabbarna"!).
Men jag kommer att förlåta dem. Så småningom.


En alldeles bedårande tavla hittade jag. Inte den bästa bilden men på den står det:

Dear God,
all I want is a facelift
and a fantastic sexlife.
That´s not asking too much,
is it?


Tress och Mattis.
Tress hade flest kassar. Inte jag. Vill bara poängtera det.

Kloka ord

Kloka ord att ta med sig i livet:

Man gråter bara en gång om man köper kvalitét.


Bloggen 2 år idag!

Nu är jag nytränad, nyduschad och mätt i magen. Hade tänkt att slänga mig i soffan och fortsätta min "sköt om mig själv dag" när jag kom på att min blogg faktiskt fyller två år just idag.

Det måste jag ju uppmärksamma lite.

Framför allt vill jag tacka alla mina trogna läsare! Jätteroligt att ni följer mig. Hoppas att ni kommer att fortsätta göra det i framtiden också.

Vilken jubileumsdag min lilla blogg fick. Ikväll spelar Foppa i förstakedjan.

Nu blir det åka av!


Fredagspanelen om kylskåpsinnehåll och utomjordingar

Vädret har gjort en drastisk vändning här i förorten från snöstorm till klarblå himmel och solsken. I kväll visas en ny säsong av "Modern family" TV4 och Foppa spelar sin första NHL-match på tre år.
Det firar jag med att göra Fredagspanelen.

1. VILKET ÄR DITT VÄRSTA RESMINNE?

Egentligen har jag inte så många dåliga privata resminnen (däremot har jag ju varit med om ganska mycket märkligt på resande fot, i arbetet). Men när jag var 21 år gammal var jag på en chartervecka på Kos. Det var jag för gammal för redan då.

2. VAD FINNS ALLTID I DITT KYLSKÅP?

Fransk senap, mousserande vin och nagellack.

3. VILKEN LÅT DANSAR DU HELST TILL?

The Righteous Brothers "Unchained melody".
Tätt, tätt. Den är oerhört hångelvänlig.

4. TROR DU PÅ UTOMJORDINGAR?

Nej. Inte alls. Och jag tror inte heller att de alltid landar i USA när de är och hälsar på.

5. VAD SKULLE DU JOBBA MED OM DU INTE HADE DITT NUVARANDE YRKE?

Jag skulle skriva på heltid. Vinner jag någonsin storkovan på Lotto så är det det jag ska ägna min tid till. Skriva.


Vinterns bästa investering


De må kanske inte vara en fröjd för ögat men de bästa vänner man kan ha i rådande väder.

Jag anar succé, Foppa!

Att jag skulle vakna upp till ett fullständigt snökaos i morse var väl väntat. Utanför köksfönstret snöar det verkligen i sidled, nyheterna på tv domineras av inslag om vädret, man råder folk att lämna bilen hemma trots att nästan all kollektivtrafik i verkligheten verkar stå stilla (logiskt) och aldrig har jag väl varit så tacksam över att ha varit ledig från jobbet som just idag. (AB)

Risken att jag får en ofrivillig husarrest resten av dagen är stor men det berör mig inte alls. För Foppa spelar ikväll. Första NHL-matchen på tre år. (AB)

Det är stort, mina vänner. Inte ens vädret kan få mig på dåligt humör idag. Inte heller de som tvivlar på Foppas comeback. (AB)

Välkommen tillbaka, Foppa! Jag anar succé!

Läslusten på väg tillbaka

De senaste månaderna har jag varit dålig på att läsa. Trots att böcker är en av mina stora passioner. Men jag har inte haft ro i kroppen. Inte kunnat koncentrera mig på att följa en handling.
Visserligen har jag nog läst mer än gemene man ändå men för att vara mig har det varit ovanligt lite. Jag har fortfarande alltid med mig en bok (eller flera) när jag är iväg och jobbar (älskar att ligga i en hotellsäng och läsa) eller åker pendeltåg eller vad det nu må vara men koncentrationen sviker mig.

Jag har saknat läsandet. Väldigt mycket. Därför ska jag försöka ta mig i kragen och komma in i en "läsfas" igen.

Helgen som kommer ska tillägnas böcker och läsande. Nu har jag laddat med en massa böcker som jag vill läsa och jag har massor av ledig tid att göra det på.
Läslusten är på väg tillbaka.


Efter dagens besök på biblioteket.

Jag är inte lika nöjd...

På två månader ökade min elräkning med 200 %. TVÅHUNDRA PROCENT! Min senaste räkning var på 1206 kronor för en liten två. Detta trots att jag bara betalar hushållsel.

Det är liksom bortom all rim och reson. El kan inte vara så dyr.

Men det finns kanske förklaringar till att elen kostar så mycket. "Kylan" köper jag inte. Att Vattenfall går 29,8 MILJARDER i vinst känns som en mer trolig förklaring (Ex).

Vattenfalls VD Öystein Löseth (jo, fanskapet heter faktiskt så!) är "nöjd" med vinstresultatet.

Det är inte jag.

Öystein Löseth heter mannen som rövknullar mig.

Det är jag inte heller speciellt glad över.

Det räcker nu!

Min helg började halv elva i förmiddags. Jo, nu är jag ledig ända fram till måndag eftermiddag och hade planerat att bara njuta och ha det bra.
Vad händer då? Jo, det börjar att snöa igen. Och inte måttligt heller!

Och idag av alla möjliga dagar var jag tvungen att köra bil. Upptäckte nämligen att mina jobbstövlar var i akut behov av att klackas om och skulle de hinna bli klara till nästa arbetspass så fick jag snällt lämna in dem idag. Så det fanns inget annat val än att sätta sig i bilen och åka till skomakaren.

Men något mer äventyr i snöstormen blir det inte. Egentligen skulle jag ha gått och tränat i kväll men det fick jag till mitt stora missnöje ställa in.

Jag är så vansinnigt less på vintern! Nu vill jag ha värme och sol och tussilago!
Det räcker nu!

Gröt på burk - äntligen verklighet

Jag har länge efterlyst möjligheten att kunna köpa gröt på burk. Ja, nu tänker ni genast att "oj, vad oekonomisk hon är - ett kilo havregryn kostar ju bara tio kronor".
Förvisso är det så. Men när man kliver upp klockan fyra på morgonen ställer man sig inte gärna och brassar frukost det första man gör. Man är inte speciellt hungrig vid den tiden heller.

Därför är just gröt på burk som man kan ha med sig i väskan idealiskt för mig. Man tillsätter bara varmt vatten så själva tillagningen blir ju inte speciellt komplicerad. 
Nu är gröt på burk äntligen verklighet här hemma också (såg det i Norge i somras).




Veckans bästa tv-nyhet

I fredags visade TV4 det sista avsnittet av "Modern family", första säsongen. Jag trodde det skulle dröja en evighet innan säsong två visades på svensk tv om någonsin eftersom TV4 har gömt undan denna genialiska komediserie på en ofördelaktig sändningstid.

Ni anar själva min ofattbara glädje när det visar sig att säsong två av serien börjar att visas redan nu på fredag. Visserligen på samma skittid som tidigare men ändå.

"Modern family" TV4, fredag 22:55.

Missa inte det för allt i världen!


Har man lovat så har man

Det var innebandymatch i kommunen igår. Min mest kreativa kompis Mattias är någon form av ledare för laget och dessutom kommunens förmodligen bästa marknadsförare (människan kan inte sova mer än två timmar per natt - han är igång dygnet runt). Han hade lyckats locka bra med folk till lilla Ekillahallen och självklart hade även jag lovat att gå dit för att supporta.

Och har man avgett ett löfte så håller man det. Även om man klivit upp kvart i fyra på morgonen, jobbat en hel dag i luften, kommit hem och tagit en powernap, insett att man ser ut som en liten tvättbjörn och därför lagt en helt ny snygg makeup, tvingat med en annan Mattias som sällskap för att sedan stressa iväg för att heja på laget.

Det är sann vänskap, det. Har man lovat att ställa upp så har man!

Mattias viktresa på ny bloggadress

Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg så fick en av mina coolaste kompisar - en av mina Mattias - för sig att gå ner till under 100 kg innan den 31 mars annars skulle han donera 10 000 kronor till Barncancerfonden. Ja, pengarna kommer nog att sättas in oavsett hur resultatet blir den sista mars men jag har fått en känsla av att Mattias har tappat sugen lite.
Han har inte alls många kilon kvar att gå ner för att nå målet och ännu är det många veckor kvar men jag tror att glöden har försvunnit lite grann. Bland annat drabbades han av en förkylning som satte lite käppar i hjulet (ja, ni vet ju själva hur det blir när killar är täppta i näsan).

Nu bloggar han på en ny adress.

Gå in och peppa killen lite! Cirka 13 kg fram till sista mars ska han gå ner. Det fungerar med lite jäklar anamma och stöttning.

Se till att han inte ger upp redan!


Kvällens krubb: makaronipudding med massor av godsaker

Det är möjligt att jag har lagt upp det här receptet på bloggen tidigare. Jag minns inte. Men jag lägger upp det igen för denna makaronipudding med bacon, färska champinjoner, purjolök och tomat blir vansinnigt god och är ytterst lätt att tillaga.

INGREDIENSER:

5 dl idealmakaroner
2 paket bacon
1 purjolök
5-6 stora färska champinjoner
1 burk krossade tomater
salt och peppar

3 ägg
3-4 dl mjölk

riklig mängd riven parmesanost

GÖR SÅ HÄR:

Koka makaronerna halva tiden (det vill säga cirka 4 minuter. De kommer att bli klara i ugnen sedan). Stek baconet i en stekpanna så det blir så där härligt krispigt. Lägg sedan i strimlad purjolök och färska champinjoner (hackat i små tärningar).

Blanda samman de halvkokta makaronerna samt det du just stekt i stekpannan. Häll i en burk krossade tomater. Salta och peppra.
Häll i hälften av makaroniblandningen i en ugnsform. Strö en riktig mängd parmesanost på. Häll i resten av makaroniblandningen och avsluta sedan med äggstanningen. Lite parmesanost på toppen av puddingen ska man också ha.

Grädda på 200 grader i 30-35 minuter.

Enkelt och gott.


Det såg bra ut på pappret

Emellanåt hittar jag recept i tidningar eller på nätet som jag bara måste testa. Häromdagen hittade jag ett recept på apelsin/chokladrutor på en mandelmördegsbotten som lät ljuvligt goda.

Det var många moment för att få kakan klar. Det skulle skållas och malas mandel, smälta choklad i två omgångar i vattenbad, pressa färska apelsiner och riva apelsinskal.

Kort och gott tog det vansinnigt lång tid för att få denna kaka klar.

Men jag blev inte alls nöjd med resultatet! Visserligen var det inget fel alls på smaken, men den blev alldeles för kladdig och svår att skära upp i fina bitar.

Så innan jag lägger upp det receptet måste jag modifiera det lite. Vill ju inte göra mina bloggläsare besvikna. Men det såg bra ut på pappret.


Tidiga skiftet börjar i morgon

Min arbetsvecka inleds i morgon, söndag, med att alarmet ringer kvart i fyra. Sedan kommer den att ringa vid den tidpunkten i fem dagar framåt.
Det är inte tidigt. Det är mitt i natten!

Inledde lördagen med ett spinningpass. En bra start om man ska göra sitt bästa för att trötta ut sig så att man kan somna i någolunda bra tid i kväll.

Närmre än så här går jag inte

Min ambition har varit att en gång åka upp i Burj Khalifa. Men jag undrar om det någonsin kommer att bli verklighet. Det är en sjukt hög byggnad alltså.
För tillfället håller jag den på ett betryggande avstånd. Men visst är den imponerande?




Fredagspanelen på tillfälligt besök

Måhända kan det bero på att jag - när klockan nästan är halv tre på eftermiddagen - fortfarande har på mig min mysdräkt som gör mig lite mer medgörlig för idag blir det Fredagspanelen (trots att några av frågorna är gammal skåpmat).

1. VEM SKULLE SPELA DIG I FILMEN OM DITT LIV?

Ingen gör mig så bra som jag själv! Självklart skulle jag spela rollen som mig själv. Vem skulle annars klara av det?

2. VILKEN HISTORISK HÄNDELSE SKULLE VILJA UPPLEVA?

Jag hade definitivt velat höra Jesus bergspredikan live. Samt sett en spelning med The Beatles.

3. ÄR DU PRAKTISKT LAGD?

Inte ett dugg! Jag har ett gott öga för heminredning men noll talang för de praktiska sakerna som behöver göras i hemmet, som att snickra (inget intresse av att lära mig det heller, tyvärr). Därför är jag glad över att jag har så många kill-kompisar som verkar ha det där i blodet och som kan hjälpa mig när det behövs.

4. VAD GÖR DU FÖR ATT KOPPLA AV?

Tappar upp ett väldoftande bad, smörjer in kroppen med lotion, har hårinpackning och läser. Självklart med mobilen avstängd.

5. HUR ROMANTISK ÄR DU?

Inte så värst. Fast jag tror att jag lätt uppfattas som det eftersom jag älskar att ha levande ljus tända och har det väldigt ombonat runt omkring mig. Men det är så jag är som person bara.


Lycka


Chocolate chip Frappuccino.

Nu borde jag vara utvilad

Trots att jag tog en tupplur igår eftermiddag på nästan sex timmar så lyckades jag sova hela åtta timmar i natt. Därför borde jag vara utvilad nu.

Men jag är riktigt seg idag. Allting jag gör går i slowmotion.

Å andra sidan finns det väl ingen anledning att stressa när man är ledig?

Shopping i rosa

Det blev en "tupplur" på närmare sex timmar i eftermiddags för mig. Det var nog välbehövlig sömn efter ett par intensiva dygn. Och som det känns just nu så kommer jag inte att ha några som helst problem att somna i natt heller.

Jag blev med ny väska i Dubai. Förra gången jag var där så hittade jag en ljusrosa Chanel-väska som jag blev helt förälskad i. Den var jag ju tvungen att köpa den här gången.


Den ÄR jag.

Sedan hade jag lovat att köpa Uggs till en kompis. Och när jag står där i butiken så ser jag de mest bedårande små Uggs jag någonsin sett.


Det är tur att jag har en liten tjej att skämma bort numera.

Besök på "Central Perk" - "Vänner-kafét"

Egentligen borde jag gå och lägga mig nu eftersom jag har flygit från Dubai i natt men jag är så uppe i varv och då kan jag lika gärna passa på att lägga upp lite bilder från mina intensiva 24 timmar där (kommer med största sannolikhet att däcka om en liten stund).

Jag tog med mig mina kollegor till Central Perk. Någon skön lirare i Dubai köpte rättigheterna till "Vänner"-kafét och byggde upp det i öknen.


Kafét är placerat lite avsides i Dubai, alltså inte i närheten av någon av de stora shoppingcentran. Men att åka taxi där kostar nästan ingenting.
Vill ni besöka kafét så är adressen: Umm al Shief Road, Jumeriah 3.


Inredningen är väl inte en exakt kopia av kafét i serien men självklart kan man få avnjuta sin kaffe i en soffa som sig bör. Som svensk vill man dock inte sitta inomhus när det är 29 grader varmt ute - därför valde vi att sitta vid uteserveringen.


Servetriserna kommer fram till bordet med menyer men i beställningsdisken kan man få titta på det som går att beställa i matväg.


Min vackra kollega Helena framför utbudet av souvenirkoppar.


Jag drack en stor cappuccino.


Till det åt jag en grillad kalkonsmörgås.


Två koppar med loggan var jag ju tvungen att köpa hem så jag har ett bevis på att jag varit där.

Central Perk, Dubai. Värt ett besök.

En intensiv träningsmånad framför mig

Februari. En månad närmare våren.

Jag har fått ett kanonbra jobbschema den kommande månaden. Vilket innebär att det kommer att bli en intensiv träningsmånad. Mycket intenstiv förhoppningsvis. Man får passa på när tillfälle ges.
I första hand kommer jag att fortsätta ägna mig åt spinning och styrketräning. Men det jag längtar efter allra mest är mina powerwalks på mornarna. Fast innan jag ger mig ut på dem måste det bli ett par grader varmare och barmark - man kanske är lite väl optimistisk om man hoppas på att det kommer att bli verklighet redan i februari.

Träningsmånaden inleds dock med en snabbvisit i Dubai (där har jag alltid dipens att äta vad jag vill) med hardcore-shopping (det är visserligen träning om något!).
Åker i eftermiddag och är tillbaka på torsdag morgon.

Vi hörs på torsdag kväll, kära bloggläsare!


RSS 2.0