Vad som väntade mig på jobbet efter semestern

Första flygningen på fyra veckor idag. Åkte till jobbet i mycket god tid för det var en del saker som jag behövde fixa (man känner sig ganska ringrostig efter fyra veckors ledighet).

Och det här välkomnades jag tillbaka med:


Det är så mycket lättare att börja jobba igen efter semestern när man har så fina kollegor som jag har.

Dagens man: Bruno

Jag har aldrig direkt tittat på "Halv åtta hos mig" tidigare. Bara ett avsnitt här och där. Men bara för att kompis Helena är med den här veckan så måste jag titta varje dag. Vill ju inte missa en sekund av hennes medverkan (visst är hon sympatisk och vacker?).

Kvällens värd var en äldre herre vid namn Bruno. Han vann mitt hjärta omgående när han använde sig av ritningar för att lägga upp maten på tallrikarna. Hur gulligt är inte det?

Bruno blir utan konkurrens Dagens man.


Dagen så här långt

Min arbetsdag är slut nu och hela den tillbringades i hemmet. Jag fick faktiskt en hel del gjort. Banala grejor som att måla tånaglarna och färga ögonbrynen. Bakade matbröd och blåbärsmuffins till flygningen i morgon (men jag vet inte om jag vågar ta med mig dem - de var beyond saftiga).

Om en stund ska jag gå iväg till gymmet. Min favoritinstruktör var sjuk idag så jag ska testa att cykla för en annan. Innan spinningen ska jag köra triceps och eventuellt mage (om jag hinner). Det kanske får mig att piggna till efter en ganska seg dag.


Första arbetsdagen efter semestern

Jag mjukstartar arbetsveckan med jourtjänstgöring. Den började halv sex i morse och jag är ytterst tacksam över att ingen ringde mig då - jag hade aldrig kunnat kliva upp ur sängen vid den tiden.
Fram till halv fyra i eftermiddag är jag lite begränsad i vad jag kan göra. Vädret är alldeles underbart ute och perfekt för en promenad men jag vågar inte ge mig ut ifall att jobbet skulle ringa.

Det slog mig till morgonkaffet att jag inte har läst en enda bok på semestern. Olikt mig. Jag har visserligen hållit på med en nonsensdeckare i flera veckor men den har inte fängslat mig tillräckligt för att jag ska läsa ut den.

Kanske kommer läslusten tillbaka nu till hösten när man återgår till sina rutiner.

Värdinneproffs i "Halv åtta hos mig"

Jag var så löjligt stolt igår när jag tittade på Helena i "Halv åtta hos mig". Vilket värdinneproffs! Och jag kan avslöja att hon är exakt likadan i verkligheten. Ett litet energiknippe.

Men vad snåla hennes medtävlande var med poäng! Från min får Helena alltid 10 poäng.

Roligast var kommentaren från den äldre herren i sällskapet:
"Vad bra att hon hade sparat handtagen till kotletten!" (för er som missade avsnittet så bjöd Helenalammracks)

Letade fram en bild på Helena då vi var i Dubai Vänner-kaféet tillsammans i vintras.


Helena - alltid med påsar i händerna.

Vissa kvinnor äcklar mig

Med allt för täta mellanrum skäms jag riktigt över släktet jag tillhör - kvinnorna. Oftast över sättet de konstant sätter käppar i hjulet för oss andra.

Visst minns ni Helge Fossmo? Pastorn i Knutby (med ett inte alltför fördelaktigt utseende) som lyckades få en något förvirrad barnflicka att mörda hans andra fru (fru nummer ett dog under mystiska omständigheter men där lyckades inte polisen binda några bevis till att Fossmo var skyldig).
Han dömdes för mordet på fru nummer två och har i fängelset gift sig med ännu en kärring!
Jag kan inte undgå att fundera över hur fru nummer tre resonerade...

Tyvärr är jag föga förvånad över att den vidrigaste, sjukaste och mest motbjudande norrman i historien får kärleksbrev från kärlekskranka kvinnor . Det äcklar mig.
Dessa kvinnor är en ren skam för det kvinnliga släktet. Att de förstör sina egna liv skiter jag fullständigt i men de får oss andra - som har hjärnceller - att framstå i sämre dager. Vi har ju nämligen också bröst och då hamnar automatiskt i samma fack som dem.

För en sak ska jag gladeligen dela med mig av till dessa kvinnor som trånar efter psykopater:

RÄNDER GÅR ALDRIG UR!

Ni kan inte förändra dessa män. Och är det kärlek ni är ute efter så letar ni verkligen på fel ställe. Dessa män saknar nämligen empati och är oförmögna att älska någon annan än sig själv. Tvärtom så ser de er som patetiska.

Kvinnor med den här böjningen borde istället söka professionell hjälp, försöka få tillbaka sin självkänsla, inse att man inte kan förändra en annan människa.
Och framför allt: TA ER SAMMAN! 


"Halv åtta hos mig" hela veckan!

Den här veckan måste jag se varenda avsnitt av "Halv åtta hos mig" TV 4. En fd kollega - Helena - är kvällens värd och på torsdag får vi se om hon vinner.

HÄR kan ni läsa om Helena och vilken meny hon bjuder på ikväll.

Semesteravslut

Det är officiellt min sista semesterdag idag men jag har ledig dag även i morgon. Och med handen på hjärtat har jag inte en alltför betungande arbetsvecka framför mig. Tvärtom ska det faktiskt bli riktigt skönt att börja jobba igen och träffa alla kollegorna. September ser ut att bli en riktigt rolig arbetsmånad.

Hade en riktigt lat morgon och kom inte ut på min powerwalk förrän vid tolvtiden. Åttio minuter var jag ute och gick innan det blev frukost/lunch. Efter det körde jag ett ganska tungt benpass på gymmet (misstänker att jag kommer att känna av det i ett par dagar framöver).

Jag är riktigt, riktigt nöjd med min träning under semestern.

Vinterns projekt: tatueringar

Jag älskar tatueringar passionerat. Jag har ingen själv ännu men nu har jag äntligen uppnått den åldern då jag vet vilka tre motiv jag vill ha, kan stå för resten av livet samt vart på kroppen jag ska placera dem.

Många av mina killkompisar (de straighta) har tatueringar som jag kan beundra och iaktta hur länge som helst. Det är så manligt. Jag känner mig som tryggast i sällskap hos de killkompisar som är tatuerade. Lite beskyddad så där.

Vem som ska få äran att tatuera mig vet jag dock ännu inte. Har ni tips och rekommendationer på tatuerare i Stockholmsområdet får ni gärna skriva en rad i kommentarsfältet. Merci!

Älskade Dolly på Globen!

Utan att överdriva kan jag säga att semesterns höjdpunkt blev Dolly Parton Globen igår. Jag är så glad över att jag betalade en förmögenhet för biljetterna - de var värda varenda krona. Väl spenderade pengar.

Hennes yttre må vara konstgjort från topp till tå (någonting som hon inte alls försöker förneka utan istället påpekar med jämna mellanrum) men hennes utstrålning är så genuin att det saknar motstycke (AB).

Jag kan inte annat än önska att jag också kommer att ha samma energi vid 66 års ålder (Ex).

Ett varningens ord till er som vill äta i Globenområdet:

Håll er borta från Grekiska kolgrillsbaren! Jag och min vän Jessica gick dit innan konserten för att få lite mat i magen. Jag beställde in en "gourmethamburgare". Pris: ganska mycket. Och det som var "gourmet" med den var att själva köttet var halvfabrikat!
När vi sedan hade ätit klart satt vi med våra tallrikar framför oss i en halvtimme och försökte att få in notan fyra gånger.
Till slut fick vi själva resa på oss och påpeka att vi var tvungna att gå.
Fullkomligt bedrövligt ställe! Där kommer jag aldrig mer att sätta min fot.

Dolly Parton, däremot, ser jag gärna igen!


Oplanerad vila och Dolly Parton ikväll

Egentligen skulle jag ha tränat lite styrketräning och ett spinningpass nu på förmiddagen. Men min insomnia satte käppar i hjulet för det och höll mig vaken mellan tre och sju i morse. Sedan somnade jag om en stund och insåg när jag vaknade att det inte var någon större katastrof om jag tog en oplanerad vila från träningen idag. Har ju tränat väldigt intensivt de senaste veckorna.

I eftermiddag bär det av till stan för trevligt umgänge med en kollega och Dolly Parton Globen.

Njut av värmen och solen idag, vänner!


Fredagspanelen om godhet och naturens krafter

Hittills idag: en powerwalk, trevlig fika med kompis Mattias, en sväng till Apoteket och Willys.

Nu: Fredagspanelen.

1. ANSER DU DIG VARA EN GOD MÄNNISKA?

Generellt sätt: ja. Jag är bara en människa med alla de fel och brister som det medför men jag tror att jag ändå tillhör den goda skalan och uppfattas nog av andra som ganska snäll utan för delen vara mesig.

2. NÄR KÄNNER DU DIG MISSLYCKAD?

När jag med jämna mellanrum får insikt över min faktiska ålder och ännu inte har lyckats hitta en person som vill bilda familj med mig. Det är ett stort misslyckande för mig att jag inte fått ha blivit någons mamma.

3. VAD ÄR DET FÅNIGASTE DU VET?

Den svenska avundsjukan. Vi är så snuskigt bortskämda i det här landet och ändå kan vi inte unna andra lycka.

4. VILKEN AV NATURENS KRAFTER SKRÄMMER DIG MEST?

Alla. Vi står väldigt maktlösa mot Moder Jord. Mycket har vi orsakat själva tyvärr.

5. VILKET ÄR DITT STÖRSTA VARDAGSBEKYMMER?

Att få tiden att räcka till till allt jag vill göra och hinna med. Lyckligtvis är jag någolunda bra på att prioritera och planera men under vissa perioder önskar jag att mina dygn hade fler timmar.

Nu är jag Världsförälder igen!

Vänner, jag glömde att nämna det allra viktigaste jag gjorde igår: Jag blev Världsförälder för UNICEF (jag gjorde alltså inte bara mitt yttersta för att förbättra landets BNP).

Jag har varit Världsförälder tidigare också men var tvungen att hoppa av då jag var arbetslös (när man är det är en hundring en förmögenhet).
Nu har jag fast inkomst varje månad och ser inga ursäkter att låta bli.

Hundra kronor är ju som bekant "bara tre chipspåsar" och i och med att jag inte äter chips så donerar jag istället den summan från och med nu till UNICEF varje månad.

Det kan ni också göra! Anmäl er HÄR.

Vad är det för FEL på österrikare?!

Vi är förmodligen alla överrens om att det finns många galningar på den här planeten. Men Österrike måste ha fler galningar per capita än något annat land i världen (AB, DN).

Vad är det för fel på dem?

Är det alpluften som gör dem komplett skogstokiga eller är det någonting i dricksvattnet? Vart ligger problemet? Och vad kommer härnäst? Jag bävar inför nästa bisarra historia som avslöjas.

Österrike ligger överst på listan över länder som jag absolut aldrig någonsin vill besöka. Till och med Libyen lockar mer.

Nyttig sirap och hemma-SPA

Precis hemkommen från en trevlig shoppingförmiddag i Sollentuna centrum. Mötte upp en trevlig kollega som jag lunchade med också.


Häromdagen läste jag om en "GI-sirap". Den inhandlades idag och ska testas snarast möjligt när jag bakar bröd.


Gjorde fantastiska fynd på Kicks. Så efter träningen ikväll ska jag ha SPA hemma.

På agendan idag

När trist väder sammanfaller med löning på ledig dag kan det bara innebära en sak: shopping!

Ganska mör i kroppen

Egentligen hade jag varken energin eller orken för att träna idag men envisheten vann och jag tog mig till gymmet. Min plan var att köra lite axlar och ett spinningpass (då i något lugnare tempo).

Väl på gymmet upptäckte jag att jag använde någon slags energireserv och körde ganska tunga axelövningar. Och precis då dyker kvällens spinninginstruktör upp. Det är inte alls den jag har förväntat mig utan en av de allra tuffaste instruktörerna vi har på gymmet.

Det var bara att trampa för kung och fosterland! Leta efter depåer i kroppen som jag inte trodde att jag hade.

Jag är ganska mör nu.

Nya IKEA-katalogen med posten idag!

Ett säkert hösttecken är när IKEA-katalogen dimper ner i brevlådan. Det gjorde den idag. Samtidigt som en annan katalog som kanske inte intresserar mig lika mycket.


Själv handlar jag av princip aldrig möbler på IKEA efter en incident för flera år sedan med en vit soffa (jag orkar bara inte dra hela den historien igen men det slutade med att jag svor heligt att aldrig mer köpa en soffa där). Och jag är mer en MIO-tjej (inom ett par veckor öppnar ett nytt MIO i Upplands Väsby).

Nu är det ju så att det är mycket som står på listan över saker som behöver inhandlas till hemmet: ny soffa, ny säng, ny kyl & frys, ny diskmaskin, det borde målas om i vardagsrummet...
Snabb huvudräkning säger att detta kommer att kosta en del. Och därför kan jag tänka mig att köpa sängenIKEA (hittade en i förra katalogen som jag gillade så jag hoppas att den finns kvar i år med). En ny soffa blir det däremot från MIO.

Så småningom.Dags att vända tillbaka dygnet

På tisdag ska jag börja jobba igen. Min arbetsvecka då inleds med en jourtjänstgöring klockan 05:30. Jag inser att jag behöver börja vända tillbaka dygnet nu.

I natt somnade jag vid fyra. Vaknade kvart över tio.

Inte helt ultimat.

Duschen efter ett hårt träningspass...

... vad underskattad den är!

Jag körde biceps och ett svettigt spinningpass nu på kvällen, promenerade hem i en ganska sval sensommarkväll, åt lite grann och duschade sedan länge, länge.

Nu mår jag fantastiskt bra. Tänk om alla dagar var så här.

På vägen hem från gymmet

Solen har behagat att visa sig i dag med den påföljden att höstjackan blev dagens mest överflödiga plagg. Välkommet efter flera gråa dagar i sträck.

Förmiddagstränade lite: först ett Core-pass och sedan styrka för ryggen.

På vägen hem konstaterade jag att både hösten och förorten kan vara oerhört vacker.


Ny träningsdagbok från och med idag

Skrev i sista sidan på min Träningsdagbok igår så från och med idag är det dags för en ny. Träningen går över lag väldigt bra just nu, mycket tack vare att jag har varit ledig och kunnat träna som jag vill och kunnat prioritera den.

Nu för tiden så dokumenterar väl de flesta sin träning via appar men jag är min bok trogen (risken för buggar känns minimal). Jag tycker att det är ett fantastiskt verktyg och hjälpmedel i träningen. Bläddrade igenom den gamla igår kväll för att se hur min träning utvecklats under året.
Vissa saker är jag nöjd med, andra kan jag förbättra.

Och varje gång jag börjar på en ny bok så känns det som en nystart. Bara det ger lite extra kick och inspiration.

Den allra bästa träningsdagboken är Fitnessförlagets. Har varit svår att få tag på men finns att beställa på Adlibris för endast 99 kronor.

Nu kör vi!

Fitnessförlagets träningsdagbok
Bild lånad av Adlibris.


Medans jag sov...

...var det slagsmål utanför på gatan.

Kloka ord att lägga på minnet:

Kasta inte paraplyer mot EPA-traktorer även om ni tycker att de är löjliga. Då kommer polisen.

Inte den bästa av dagar

Sov bedrövligt dåligt i natt. Vilket naturligtvis gått ut över både ork och humör idag. Tvingade mig ändå till gymmet på eftermiddagen för att träna ben med förhoppningen om att jag skulle må bättre efteråt.

Tror inte jag gör det. Det är en ny dag i morgon.

Tack och lov.

Tv-hoppet i kväll

Jag är för re-cycling. Verkligen. Utom när det gäller tv-program. Där tycker jag att det istället är ett bekymmer. Inte för att det är ett problem för mig personligen - jag kan lika gärna läsa en bok - men det som skrämmer mig är bristen på fantasi bland kanalerna.

Att Public Service dammar av "Gäster med gester" förvånar mig kanske inte så mycket men att Kanal 5 ens överväger att göra en ny version av det absurda "Kär och galen" gör mig konfunderad. Vem vill se det? Eller ett varv till av "Fångarna på fortet" TV4?
Vill inte tittarna ha någonting nytt? Vill man verkligen se samma sak om och om igen i nya tappningar? Är vi svenskar verkligen så främmande för att låta ögonen bli fyrkantiga av någonting vi aldrig har sett förut?

Mitt hopp ikväll visas på Public Service 1, klockan 21.45: en deckare baserad på Peter Robinsons böcker, "Kommissarie Banks". I bokform en favorit. Det kan bli bra på tv också.
Jag håller tummarna.


Lördagsträning

Mätt, nyduschad och färdigtränad!

Träningen går verkligen bra just nu. Jag är oerhört taggad, har bra ork och energi. Idag körde jag ett relativt hårt axelpass (har fått vara lite försiktig med just den muskelgruppen eftersom jag har haft en förslitningsskada i vänster axel). Fler reps och tyngre vikter än förra gången (hoppas det känns i morgon).
Efter det blev det ett ovanligt svettigt spinningpass!

Nu kan jag med gott samvete ta det lite lugnt resten av dagen. Vädret är ju fullständigt bedrövligt så jag ska passa på att lägga mig på soffan en stund och läsa.

Kanske baka någonting trevligt lite senare?

Expressens förstasida idag...


Det har spekulerats, funderats, analyserats. Men nu - äntligen - ska Kjell avslöja sanningen om Kikki.

Som vi har väntat!

God natts sömn

Det blev många timmars sömn i natt. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag först röjde hemma hela dagen och tränade på kvällen.
Det sover man gott på.

Idag blir det endast stryka. Rygg och biceps.

Jag har kommit till insikt...

Punkt 2 på dagens "to do"-lista: klädkammaren (eller min walk-in-closet som jag föredrar att kalla den).

Jag behöver bara titta in där för att komma till insikt med att handväskor står överst på listan över saker som jag kanske inte behöver så många fler av (just nu).


Tog ut väskorna i hallen för en urrensning. Alla fick inte ens plats på bild... Jösses!

Uppfräschning i badrummet

Punkt 1 på "to do"-listan idag: Hämta paket på Pan-ICA från H&M.

I det paketet låg det bland annat ett nytt duschdraperi och en ny badmatta. Skrubbade självklart hela badrummet först.


Älskar när badrummet är nystädat.

Trött men glad

Trött men glad. Så sammanfattar jag morgonens sinnesstämning. Idealisk dag att beta av några punkter på "att göra"-listan. Grått och trist ute.

Mitt i all uppståndelse i går fick jag mitt jobbschema för september. Juli blev en helt hysterisk arbetsmånad men glädjande nog kommer nästa månad att bli avsevärt mycket lugnare. Jag kommer att ha tid att träna, umgås, leva. Skönt.

Redan nu känns det som om det kommer att bli en harmonisk höst.

Vilken härlig dag!

Det blev nästan lite för mycket excitement för lilla mig idag ska jag vara ärlig att erkänna. Hela dagen var som en enda stor kondisbuffé med massa roliga inslag.

Först träffade jag upp två mysiga vänner på Södermalm.


Vän Nichlas hade gjort en supersnygg vintermössa till mig. Ja, nu var det högsommarvärme i Stockholm just idag men om ett par månader - när det är otäcka minusgrader ute - så kommer den här mössan att vara min allra bästa vän.

På vägen hem fick jag äntligen beskedet jag väntat på så länge:

TILLÖKNING FÖR KRONPRINSESSPARET!

Man skulle kunna tro att det var tillräckligt med glädje för en dag men det kommer mera: Kompis Mattias gjorde mig sällskap på spinningen på kvällen! Skoj!

Nu ska det målas naglar.


Dagen till ära blir det antingen babyblått eller babyrosa. Hur underbart vore det inte om det blev en av varje?


Ingen myt

Igår körde jag mitt första Core-pass på ett år.

Idag vet jag att höftböjarmuskeln inte är en myt. Den finns på riktigt.

Ett tecken från ovan?

Vänner, det blev träning även på kvällen idag. Ett tufft, hårt, svettigt och skoninglöst spinningpass med vårt gyms egen Linda Hamilton - Sussie.
Till min stora sorg kommer hon bara att ha ett enda pass i veckan under hösten, på tisdagkvällar. Tidigare har hon kört söndagar också. Samtidigt som mässan är. Har jag inte jobbat på söndagarna så har jag tränat istället. Jag ser träning som ett legitimt skäl att inte gå i mässan.

Men nu ser jag det som ett tecken att jag borde kanske besöka kyrkan oftare. Det kan bli så i höst.

Tisdag morgon

Någon träff med finaste Martin blev det inte igår (han jobbade) men väl ett besök hos frisören. Väldigt lugn måndag, måste jag säga. Jag tog till och med träningsledigt.

Har massor med energi för just träningen men däremot har jag mindre läslust (hur kan man sakna lust att läsa på semestern?). Lånade ett par böcker på biblioteket förra veckan, började läsa en av dem men kom aldrig riktigt in i den.

Förmiddagsträning idag: Core och ben.

Härlig träningshelg!

Mina två favoritinstruktörer i spinning har haft klasser i helgen. Man tar alltid i lite extra då. Ger lite mer än vad man annars gör.
Just därför är jag lite extra nöjd med min träningshelg. Jag känner verkligen att jag har gett mitt yttersta.

I morgon blir det vila i alla fall från spinningen. Ska in till stan och frissan då. Kanske hinner jag med ett styrkepass på kvällen. Men mest av allt hoppas jag att fina Martin har tid att äta middag med mig i morgon kväll...


Kan någon försvara det gapiga fruntimret i Nyhetsmorgon?

Det blåser ganska svala vinder just nu och de flesta har börjat jobba efter semestern vilket bidrar till en kollektiv höstångest i landet.
Själv ser jag fram emot hösten främst av en anledning: Nyhetsmorgon i TV4 på söndagar. I höst tar nämligen Kristin Kaspersen över sändningarna vilket gör att man kan se dem igen.

När Bitter-Tilde äntligen försvann ur rutan på grund av mammaledighet så har stolpskotten som vikarierat för henne avlöst varandra. Den värsta av dem alla är Alexandra Papaskalle som ledde programmet i morse.

Hon är så märkbart ointresserad av sina gäster i programmet, talar med gäll och skrikande röst och kommer med så korkade kommentarer att man vrider sig av skam.
Det kan inte bara vara jag som tycker att hon är helt förfärlig!

Men eftersom TV4 väljer att ta in henne som vikarie ofta som måste det bero på att a) hon inte tar så mycket betalt b) de faktiskt är nöjda med hennes insats.

Så kan inte någon som mot förmodan tycker att denna gapiga person gör ett bra jobb i Nyhetsmorgon förklara för mig vad hon gör bra. Snälla? Upp till hennes försvar!

Fredagspanelen om kärleksjakter och pengar

Fullkomligt strålande lördag. Inledde med lyxig frukost (jag längtar redan tills i morgon bitti då jag återigen får lägga de ljuvliga, gigantiska blåbären på min yogurt), fortsatte med ett effektivt pass på gymmet (körde tunga biceps-övningar och ett riktigt svettigt spinningpass), vidare för en trevlig fika med två vänner i Väsby centrum (köpte nya träningshandskar) och på vägen hem passade jag på att hyra ett par filmer (det händer inte allt för ofta - lovade mig själv att i alla fall se ett par stycken på semestern).

Innan jag sätter mig till rätta i soffan för att se dem bjuder jag på veckans Fredagspanel:

1. HAR DU NÅGON GÅNG GÅTT FÖR LÅNGT I JAKTEN PÅ NÅGON DU TYCKT OM/VELAT HA?

När jag ser tillbaka på hur jag hanterade mina förälskelser i tonåren nästan rodnar jag av skam. Men det tillhör väl den åldern att vara dramatisk bortom all sans. Jag har blivit mer sansad - och framför allt realistisk - med åren.

2. HUR SLAVISKT FÖLJER DU BÄST-FÖRE-MÄRKNINGEN PÅ MAT?

Beror lite på vad det är. Jag har överdrivet kallt i mitt kylskåp, därför vet jag att mjölkprodukter håller sig lite längre där. Men jag är försiktig när det gäller kött. Det slänger jag oftast in i frysen så fort jag kommer hem ifrån affären för att undvika att det blir gammalt. Man kan bli onödigt sjuk om man äter gammal mat.

3. HUR VIKTIGT ÄR PENGAR FÖR DIG?

Även där har jag en väldigt realtiskt syn. Det är mycket möjligt att man "inte kan köpa lycka för pengar" men samtidigt är ett sådant uttalande ett hån mot dem som varje månad kämpar för att få ihop pengar till mat och hyra.
Jag känner mig priviligerad som har en fast inkomst varje månad som gör att jag kan betala mina räkningar och unna mig trevliga saker emellanåt. Det är ett orosmoln mindre.

4. ÄR DU BORTSKÄMD?

Nej. På så många plan är jag så lyckligt lottad i livet men jag är också väldigt tacksam över det. Bortskämda människor vet inte hur bra de har det. Det gör jag.

5. ÄR DU LÄTTRÖRD/SENTIMENTAL?

Ja, och det skyller jag på att jag är Fisk. Vi är nästan överdrivet känsliga och sentimentala. Över lag har vi nog lättare att visa alla möjliga olika känslor än andra.

Lyxig semesterfrukost


Yogurt med (svindyr) Paulúns müsli och stora, färska blåbär.

Bra start på dagen!

Mys med den sötaste hunden någonsin

Det tränades idag på lunchen. Rygg och spinning. När jag var klar med det såg jag att en kompis skickat mig en fråga om vi kunde mötas upp för en fika på eftermiddagen. Självklart ville jag det så jag stressade hem, duschade, slängde på mig lite mascara och drog iväg.

Facit efter dagen: Jag är och fikar med två jättegulliga killar och kommer hem med Ajfåunen full med bilder av deras hund! Inte en enda på mina kompisar!


Här ligger Daisy och halvsover i sin väska.


Vi fann varandra, jag och Daisy.


Husse bjussar på godis (ja, här är han faktiskt med lite grann på bild!).


Visst är hon söt, lilla Daisy?

Hej PMS!

Alldeles nyss ringde det på min dörr (fredagkväll). Utanför stod två jeppar från ComHem. Jag skulle överdriva om jag sa att jag hatade ComHem men jag kommer aldrig - av flera anledningar - att ha med dem att göra.
Jag ger jepparna en avhyvling i fem minuter. Sedan stänger jag ytterdörren utan att egentligen fått veta vad de ville. De fick liksom aldrig en syl i vädret.

Hej PMS!

Sömntuta

Trots att det var mer än lovligt svalt för att vara augusti i natt så hade jag väldigt svårt att sova. Så pass att jag istället sov relativt länge i morse och fick ställa in den morgonpromenad som jag hade bokat in med kompis Andreas. Han fick gå utan mig.

Tar igen träningen på lunchen. Styrka och spinning blir det då.

Mina dygn behöver fler timmar

Den här dagen gick undan. Visserligen låg jag och knoppade till halv nio men det berodde på att jag var vaken mellan tre och halv sex i natt.
Att göra lite nytta, stod på dagordningen idag. Hade tvättstugan (var en god granne och skurade golvet där - det görs inte allt för ofta misstänker jag), rensade bland alla papper som låg på köksbordet (jösses, det kändes som flera ton!), färgade ögonbrynen och bakade lite hallonmuffins.

Mer än så har jag faktiskt inte hunnit med (jo, jag förberedde middagen också). Nu är det dags för träning. Bröst, triceps och spinning.

Ibland är det full fart även på semestern...


Blåbär/chokladkräm

Helt ärligt: den blåbärscurd som jag gjorde igår blev en fullständig katastrof. Den blev rinnig till konsistensen och färgen såg ut ungefär som om jag hade slängt ner några smurfar i en mixer. Blev oerhört besviken men när jag sedan letade efter andra curdrecept på nätet upptäckte jag att just temperaturen var viktig. Bra att veta till nästa försök.

Någonting som dock blev väldigt bra var den blåbär/chokladkräm som jag testade. Den får ungefär samma konsistens som Nutella och ska användas som pålägg på till exempel scones eller croissanter.

INGREDIENSER:

150 gram mjölkchoklad (här är jag Marabou trogen)
0,5 dl grädde
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker eller ½ vaniljstång
25 gram smör
50 gram blåbär

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp grädden tillsammans med honung och vanilj. Ta bort kastrullen från värmen och har du haft i vaniljstång tar du bort den nu.
Lägg i chokladen (som är bruten i mindre bitar) och rör om så att den smälter. Rör i smör och blåbär. Häll upp i en ren glasburk och låt svalna.


Mysig förmiddag

Tydligen har det varit ett rejält oväder i förorten i natt. Och jag som tycker att jag sover så illa om nätterna vaknade inte av det. Kanske sover jag djupare än vad jag tror?

Idag tänkte jag göra blåbärscurd. Så därför måste jag åka iväg till Sollentuna centrum och leta glasburkar att förvara det i.

Mysig förmiddag. Strosa omkring i lite butiker, ta en latte, ingen stress.

Semestertecken

Ja, det kan verka banalt och ytligt men idag har jag faktiskt upptäckt ett säkert semestertecken: Mina fingernaglar har vuxit ut så pass mycket att man kan fila dem igen.
De kanske till och med hinner och växa ut så pass mycket att jag kan måla dem en gång innan jag ska börja jobba igen.


Det gäller att vara flexibel i den svenska sommaren

Fullkomligt strålande morgon i förorten i morse! Klarblå himmel, solsken och 23 grader varmt. Öppnade balkongdörren på vid gavel för att släppa in den ljuvliga luften, tog ett par koppar kaffe, lallade omkring lite här hemma innan jag hoppade in i duschen.

Det är i duschen jag brukar göra min agenda för dagen. Så här såg min plan ut för idag:

Ta en liten promenad till centrum och köpa glasburkar. Lämna in en bok på biblioteket. Gå till Apoteket och köpa linsvätska. Gå hem, äta lunch, koka ihop blåbärscurd, sätta mig i en solstol på balkongen och läsa.

Verkligheten:

Exakt i det ögonblicket jag kliver ut ur porten (med solglasögon på) börjar det att regna. Ok, change of plans. Jag går upp och hämtar ett paraply.
Promenerar i regnet till centrum för att hitta glasburkar till min blåbärscurd. Nej, det finns inga. Går förbi biblioteket och Apoteket, sedan hem.

Nu sitter jag och försöker torka eftersom mitt paraply inte var det mest tillförlitliga. Det får bli blåbärscurd en annan dag.

Några tips om ni ska baka Drömmar...

Ok, två tips innan ni börjar baka Drömmar:

1. Lägg inte kakorna för tätt. Överdriv gärna och lägg dem flera kilometer ifrån varann.

2. När man tar ut en plåt med Drömmar ur ugnen så luktar det ammoniak (som ett omklädningsrum i en ishall ungefär). Därför bakas Drömmar med fördel på sommarhalvåret då man kan vädra (odören kommer ifrån hjorthornssaltet).


Jag lade små rosa hjärtan på mina kakor så det inte skulle uppstå någon förvirring om vems Drömmarna var.
Deckare och drömmar

Inledde denna första riktiga semestervecka med att läsa ut en bok som jag har hållt på med ett tag nu: Elly Griffiths "Huset vid havets slut".
Trivsam sommardeckare. Grep aldrig tag i mig och blev aldrig riktigt spännande men den var lättläst och lättsmält. Jag ger den 2+ i betyg.

Nu ska jag ställa mig vid köksbänken och baka någonting som jag aldrig tidigare gjort hemma: drömmar. Det blir spännande!

Huset vid havets slut
Bild lånad av Adlibris.

Blåbärschutney

Nej, det har inte varit något vidare "blåbärsår" i år. Inte som för två år sedan då skogarna i stort sett var täckta av det blåa guldet.
Lite blåbär har jag dock fått ihop och fryst in. Inga större mängder men jag klarar mig i ett par månader i alla fall.

Idag testade jag att göra blåbärschutney efter ett recept som jag hittade i en bilaga till AB.

INGREDIENSER:

1 liten rödlök
250 gram blåbär
2 vitlöksklyftor
0,5 dl honung
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

Hacka löken fint. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i 10 minuter. Häll upp i en söt glasburk. Perfekt "gå bort"-present!


Denna chutney ska passa bra till kyckling. Jag har faktiskt inte hunnit prova den ännu eftersom jag åt korvstroganoff till middag - tror inte att den kombon är helt lyckad.

I köket i eftermiddag

Det regnar i förorten idag. Det är de första dropparna vi har fått på två månader. Så jag medger lite motvilligt att regnet är välbehövligt även om jag hellre hade velat sitta i en solstol på balkongen resten av eftermiddagen.

Har faktiskt varit riktigt duktig idag. Gick ner till gymmet på förmiddagen och körde triceps och hårdrocksspinning.

Eftersom vädret är som det är ska jag strax ställa mig vid köksbänken och laga blåbärschutney för första gången. Det kan bli flipp eller flopp. Jag återkommer.

Storstadsproblematik?


En lördag eftermiddag på Södermalm i Stockholm:
Människor köar för att komma in Systembolaget.

I förorten förvarar vi vårt brännvin i dunkar i badrummet och slipper således långa och irriterande köer!

En kärleksfull dag

Det är knappt att jag känner igen den kungliga huvudstaden under Pride. Folk är glada, harmoniska, snälla och artiga. Stockholm förvandlas under Pride - till det positiva.

Det riktigt värmer i hjärtat att det är så många som sluter upp för att visa sin solidaritet under paraden. Bedrövligt trångt är det men mycket kärleksfullt.


Mitt härliga sällskap idag: tre gamla kollegor. Vi följde paraden på Hornsgatan.


En glad paraddeltagare.(DN)

Bara ett konstaterande

Jag inleder denna morgon med ett kort konstaterande:

Det finns alldeles för många människor som saknar ett liv.

Idag blir det Prideparad!


Kvällens obehagligaste upptäckt

Vi har alla våra små egenheter. En av mina är att jag alltid måste ha mina tånaglar målade. Annars känner jag mig naken.
Dagen till ära i morgon då jag ska möta upp med vänner och titta på Prideparaden målade jag nu på kvällen mina tånaglar i en mycket färgglad nyans, "Pink lemonade".
Jag tyckte att det blev så fint att jag ville fotografera mina små (ok, de är inte små) fossingar och lägga upp en bild av dem på min Facebook-sida.

Det visar sig dock att mina fötter inte alls är fotogenique! De blir bedrövligt fula på bild. Så pass fula att det inte blev någon bild upplagd.

Obehaglig upptäckt.

Semesterns första Fredagspanel

1. GILLAR DU ATT VARA I CENTRUM?

Nej. Inte alls. Faktum är att jag har väldigt svårt att ens umgås med människor som har ett för stort bekräftelsebehov och måste synas och höras konstant.

2. HUR STRESSTÅLIG ÄR DU?

Beror helt och hållet på situationen och hur min dagsform är. När jag är trött och utarbetad har jag märkt att jag har en tendens att bli stressad av köer.

3. NÄR KÄNNER DU DIG SOM COOLAST?

När någon lägger fram någonting som de hoppas ska göra mig illa och jag är helt oberörd. Älskar att se besvikelsen i sådana människors ansiktsuttryck.

4. VAD GER DIG DÅLIGT SAMVETE?

Just nu är det väldigt mycket. Den senaste tiden har det varit mycket eftertänksamhet och jag drömmer väldigt märkliga drömmar om nätterna.
Det är som om mitt undermedvetna vill göra upp med mitt förflutna.

5. ÄR DU EN FESTIVALMÄNNISKA?

Nej! Det konstaterade jag förra året på Sonisphere Festivalen. Jag har blivit för bekväm. Dessutom gör alldeles för stora folksamlingar mig nervös.


Jag och kompis Mattias Sonisphere förra sommaren, iklädda sopsäckar. Jag gör aldrig om det!

Träning och införskaffning av böcker

Det blev en mycket bra träningsdag idag, vänner. Inledde med en powerwalk med kompis Andreas i morse, sedan körde jag axlar och spinning vid lunchtid.
Bra att jag hann med två träningspass idag eftersom jag tydligen inte kommer att hinna med något alls i morgon. Då är Pride-paraden i Stockholm och den började mycket tidigare än vad jag hade trott.

Nåväl, hämtade ut några böcker som jag hade beställt idag. För säkerhets skulle gick jag förbi biblioteket också och lånade ett par till.Jag var tvungen att beställa Keith Richards biografi i pocket. Lånade den i vintras men på grund av tidsbrist kom jag aldrig igenom den. Två kokböcker blev det också (cirka 35 kronor styck).

Första kvällen på semestern

Jag har två prioriteringar på semestern:

1. Träna

2. Läsa

Båda aktiviteterna är faktiskt väldigt avkopplande. Balsam för själen dessutom.
Inledde denna första kväll på semestern med ett spinningpass (planen var att köra axlar innan men jag fastnade med näbben och stod och surrade med en bekant ett tag så jag hann inte).
Nu blir det soffan med en bok, sedan "The killing".

Fortfarande 25 grader ute. Ja, det är en bra början på semestern det här.


Från och med idag, 14:01...

... har jag min första betalda semester på 7,5 år.

Ni anar inte hur priviligerad jag känner mig.

Svenskarnas resande och det sunda förnuftet

Just när det gäller resande tänker svenska folket inte längre än vad näsan räcker (förmodligen i många andra frågor också). De ser ett billigt biljettpris - som till exempel hos Ryanair - men tänker aldrig på att den totala summan för resan blir ungefär densamma som hos andra aktörer.

Svenskar vill gärna resa men är inte så pigga på att betala för det.

Vad man än köper för tjänst, vara eller produkt måste man alltid tänka på den gyllene regeln:

You get what you are paying for

Betalar man ett par hundralappar för att åka över till London kan man inte förvänta sig att bli bemött med ett glas champagne ombord (tro mig - jag har varit med om det mer än en gång). Man får helt enkelt acceptera att allting då kostar. Till och med vatten.
Det är nämligen så flygbolagen kompenserar för de låga biljettpriserna. Inget konstigt alls. Någonstans ifrån måste inkomsterna komma.

Att driva ett flygbolag är ingen ideell verksamhet. Trots att många svenskar faktiskt verkar tro det.

Men konkurrensen mellan flygbolagen är faktiskt till de resandes fördel. Här kan man verkligen välja och vraka för att få sina behov tillfredsställda. Tycker man att det är bedrövligt att behöva betala för en flaska vatten ombord kan man istället välja att köpa att köpa en biljett med ett annat flygbolag för några tusen kronor mer och få vattnet serverat gratis (att det sedan gör vattnet perverst dyrt ser den resenären gärna förbi).

När det gäller SJ (och SL som går under samma kategori - same shit, different name) så står de utan konkurrens. De kan ta ut hutlösa priser för sina biljetter, aldrig passa tidtabeller och anställa personal utan det minsta sunt förnuft och ändå komma undan med det.
För vill man resa med tåg så är SJ det enda alternativ som finns.

Fördelen med SJ är att det är statligt vilket innebär att det i praktiken ägs av oss skattebetalare och röstberättigade.
Här har vi makten att vara osvenska och slå näven i bordet istället för att böja oss framåt och gilla läget (som vi vanligtvis gör när någonting inte faller oss i smaken).

SJ - och framför allt vi - skulle må bra av konkurrens.

Mitt ovärderliga råd till SJ´s anställda (samt alla andra arbetande människor) är:

Ta med det sunda förnuftet till arbetet. Det gör liksom ingen nytta hemma när ni arbetar.

(AB, AB, DN, DN)

Kärlek från en kollega


Den här lilla söta tjejen låg i mitt fack på jobbet när jag kom dit i morse 04:30. Det är kärlek.

Nya Starbuckskoppar i samlingen

Ok, innan Expressens förstasida idag fick mig att ifrågasätta hälsan hos ansvarig utgivare (samt att innehållet i min mage höll på att komma upp) så var dagen faktiskt riktigt bra. Detta trots att jag klev upp fem minuter över tre i morse.

Först åkte jag fram och tillbaka till Sardinien med fantastiska kollegor. När vi sedan kom till Arlanda så hade vi turen att komma till terminal 5 där Starbucks finns. Och eftersom jag bara är en dag från semestern så tänkte jag att jag skulle unna mig någonting.

Tidigare hade jag sett superfina koppar där som jag verkligen ville ha och har trånat efter. De blev mina idag. Dessutom köpte jag kaffe som jag kan brygga hemma och njuta av, samt en kall Frappuccino. Nota: 386 kronor.

Jepp. Jag har unnat mig.


Allmän bojkott av kvällstidningsskvallret?

Runtom på Arlanda flygplats finns Expressen gratis (jag tror att det är endast inom tullarna visserligen men poängen är att de är lättillgängliga och kostnadsfria). Jag brukar ta ett exemplar med mig när jag slutar för dagen som jag kan bläddra igenom på bussen hem.

Det gjorde jag även idag. Och detta är förstasidan som möter mig:I samma stund som 3 miljoner människor hotas av svält i östra Afrika så väljer Expressen denna framsida. Jag har rätt höga tankar om mina landsmän och tror att de flesta tänker: "Vem fan bryr sig?". I annat fall kan vi avsäga oss rätten att kalla oss för i-land här och nu.

Men... jag är inne i något positivt flow just nu då jag försöker vända saker och ting till det positiva, så jag tänkte så här:

Alla ni som betalar för denna dynga till kvällstidning, kunde inte ni i morgon (eller flera dagar framöver) bojkotta den och istället skänka pengarna som ni skulle ha lagt ut till de organisationer som försöker rädda livet på de som svälter? Skulle inte det kännas bra? Bara för att göra en rejäl markering liksom.

Valmöjligheterna är flera:

Läkare utan gränser

UNICEF, Röda korset, Rädda barnen

Är ni med mig?

Sammanfattning av dagen

Jag är rätt nöjd med dagen. Förutom den promenad jag tog med kompis Andreas i morse, hann jag även förbi en sväng till gymmet där jag körde rygg och biceps. Ska jag vara helt ärlig så känns det lite konstigt i ryggen. Som om ryggraden är böjd åt höger. Det gör inte ont men är obehagligt. Det blir säkert bättre när jag får träna den mer än vad jag har gjort den senaste månaden.

I natt ska jag kliva upp tre för att flyga fram och tillbaka till Italien. Sedan är det bara en dag kvar med jourtjänstgöring innan jag får gå på semester. Nu kan jag känna lukten av ledigheten.

Hörrni, innan ni går och lägger er ikväll så vill jag att ni gör en god gärning: Donera lite pengar till de arma människor i Afrika som håller på att dö av svält. Här är länken till TV4´s insamling och hur ni går till väga.

Jag tror att allas nattsömn blir bättre av en god gärning.

Gör en insats för era medmänniskor

Det är Pride-veckan just nu. För mig symboliserar Pride solidaritet, kärlek, medmänsklighet och omtanke. Vi har möjligheten att rädda livet på miljontals människor som i skrivande stund dör på grund av svält (AB).

Aldrig tidigare har Bob Geldofs ord träffat hårdare eller svidit mera:

Tonight, thank God it´s them instead of you

ALLA har råd att hjälpa till och lämna ett bidrag. Gör det genast HÄR.

Bildbeviset

Min vän Andreas är kungen av ursäkter för att slippa träna. I flera veckor nu har han surrat om att han ska "sätta fart vecka 31".
Vecka 31 inleddes igår och ett löfte är ett löfte. Så jag tjatade med honom ut på en byrunda i morse. Blev faktiskt en rejäl promenad. En timme och fyrtio minuter.


Bildbeviset.
Jag fick aldrig uppleva The Beatles live och jag missade månlandningen. Men jag har varit på byrunda med Andreas. Också stort.

Ugnsbakad färskpotatis

En av de bästa sakerna med den svenska sommaren är färskpotatisen. Då ger jag mig själv dispens att äta vita kolhydrater.
Och man kan göra så mycket mer med potatisen än att koka den med dill. I lördags gjorde jag den i ugn.

Väldigt lätt: Tvätta potatisen noggrant och låt den torka på lite hushållspapper. Skär den sedan i önskad form, till exempel som klyftor (jag hade fått tag på enorma potatisar, men jag gillar den bäst när de är små - då behöver man inte skära dem i mindre bitar alls).
Lägg potatisen i en liten plastpåse (av den typen som människor vallfärdar för att köpa i Ullared). Häll i några matskedar olivolja, havssalt, svartpeppar och timjan. Skaka om och häll upp potatisen i en ugnsfast form. Jag hackade i stora bitar av färsk gul lök också. In i ugnen på 225 grader till potatisen är mjuk inuti och har fått fin färg på utsidan.


Inte en alltför energisk dag

Nej, det har inte varit speciellt högt tempo på mig idag. Det mest ansträngande jag gjorde var att gå till affären (den närmsta) fram och tillbaka. Sedan har jag ägnat större delen av dagen vilandes. Jag behövde det.

Ikväll ska jag ha lite SPA-tema hemma. Lugnt och skönt.

Imorgon bitti är det dock tidig uppstigning och full fart. Har bokat in en powerwalk med en kompis på morgonen.

Glad - och välbehövd - överraskning mitt i natten

När jag slog på Ajfåunen efter avslutat jobbpass i natt hade jag fått ett sms att jag skulle gå in och bekräfta en ändring på mitt schema.

Inte alls till min nackdel, kan jag säga. Ledig måndag och tisdag. En liten sväng till Italien tur/retur på onsdag och slutligen jourtjänstgöring på torsdag.

Sedan är det semester.

Att få två lediga dagar så här oväntat är ju som lite tjuvstart på semestern faktiskt. Trevlig överraskning.

Mål i natt: att somna innan klockan sex!

RSS 2.0