Framme i Dubai

Klockan är halv fyra på morgonen här nu (halv ett hemma).
Nu ska jag försöka sova i ett par timmar, sedan äta frukost och njuta av morgondagen.


Konsten att packa inför ett snabbesök i Dubai

I vanliga fall när jag är ute på så kallade "stopp" (jobb med övernattning) så har jag med mig halva bohaget. I min jobbväska har jag med mig - förutom det uppenbara som kläder och nesessär - en eller flera böcker (man kan ju läsa ut en bok när man är borta så därför har jag oftast med mig en i reserv), badsalt och badolja (ifall att mitt hotellrum har badkar), doftljus samt lite annat smått och gott man kan tänkas ha användning av på ett hotellrum (självklart har jag aldrig tid att sätta alla mina planer i verket eller utnyttja allting jag har med mig).
 
När jag dock åker till Dubai så är spelreglerna annorlunda. Då ska min väska helst innehålla så lite som möjligt när jag lämnar hemmet. Av den enkla anledningen att jag ska kunna shoppa mera. Den här gången blir det förmodligen ännu mer än vanligt eftersom jag ska köpa julklappar också.
 
Så packning är det jag har ägnat eftermiddagen åt här hemma. Eller packa ur, rättare sagt, eftersom mitt standardkit med badsalt, oljor, ljus och annat alltid finns där. Lyckligtvis är det väldigt varmt i Dubai vilket innebär att kläderna jag har med mig inte tar upp någon plats i väskan. En extra Longchamp (ihopvikbar väska) packas också ner ifall jag kommer att behöva någonting extra att lägga saker i.
 
I morgon åker jag mot Dubai och kommer fram vid midnatt (deras tid). Så hela onsdagen kommer jag att ha på mig att besöka Pottery Barn, leta julklappar, äta på The Cheesecake Factory och kanske njuta lite grann av värmen innan det är dags att åka hemåt igen.
 
Det ska bli riktigt trevligt att komma dit igen.
 

Vackra pumpor till Halloween

I skrivande stund misstänker jag att stormen Sandy befinner sig på min balkong. Jag gick ut dit för att fotografera mina vackra pumpor som jag fick häromdagen (det är alldeles för mörkt att fota inomhus idag) och jag var genomfrusen efter en minut (håller som bäst på att tina upp kroppen med varmt kaffe).
 
Visst är de helt fantastiskt vackra? Jag blev så rörd när jag fick dem. Och de är alldeles för fina för att göra lyktor av. Jag kommer att behålla dem precis som de är.
 
Såg också en stol på en sida på nätet som jag blev förtjust i. Den skulle passa så bra på min balkong nästa sommar!
 
 
 
 
 
 

Nu kan jag koppla av

Ljusslingan på plats. Nu kan jag slappna av.
 
 
 

Vinterdekorering på balkongen

Om jag hade haft tid så hade ljusslingan på balkongen åkt upp för länge sedan. Det har varit mörkt på kvällarna en längre tid nu och från och med idag kommer mörkret ännu tidigare.
För övrigt älskar jag den här dagen när vi går över till vintertid. Jag är så tacksam över att få en extratimme. Och idag ska den extratimmen ägnas åt att få fason på balkongen.
 
Granriset (återanvänder år efter år) och ljusslingan har jag varit och hämtat i förrådet och ska strax börja fixa med. Lite ljung får pryda mitt balkongbord i höst/vinter.
 
 
 
 
 

Säsongen går mot sitt slut

Efter närmare en veckas förkylning så behövde jag verkligen lite frisk luft idag. Så när solen hade värmt upp lite grann tog jag och kompis Andreas vår runda på en mil, vilket förmodligen var en av säsongens sista. Nu börjar det bli riktigt kallt ute och under vinterhalvåret blir det endast träning inomhus.
 
Skön promenad blev det i alla fall med vackra vyer.
 
 
 
 
 

Födelsedag för ståtlig dam

Frihetsgudinnan - Statue of Liberty - blir 126 år idag (oklart varför man översatte statue till gudinna).
 
.
Ståtlig dam.

Tackar SL för förkylningen!

Resultatet efter att ha suttit på ett iskallt pendeltåg i över två timmar igår är en präktig förkylning. Näsan rinner och jag ser ut som Rudolf.
 
Det finns dock ingen tid att tycka synd om mig idag eftersom vi har gårdsstädning i bostadsrättsföreningen. Ställde klockan på sju, gick upp och bakade lite höstmuffins till mina grannar.
 
I morgon ska jag dock vila upp mig. Hela dagen ska jag tillbringa i soffan. Måste ju bli frisk tills på tisdag då jag åker till Dubai.
 

Fredagspanelen om komplimanger och skam

1. HUR ÄR DU SOM KOCK?
 
Noggrann, påhittig och kärleksfull. Mat ska lagas med kärlek. Det blir helt enkelt inte bra annars.
 
2. FÅR DU OFTA KOMPLIMANGER?
 
Sällan numera. Men när jag väl får dem är de lyckligtvis äkta. Jag tycker det är trevligt att få och ge komplimanger men tycker att det är enormt motbjudande när folk fiskar efter dem.
 
3. NÄR SKÄMS DU SOM MEST?
 
När jag behöver försvara saker som jag inte kan styra över men fullkomligt håller med den som framför sin kritik. Samt svenskarnas avundsjuka. Den egenskapen är så djupt förankrad i vår folksjäl. Är det verkligen en så stor uppoffring att kunna glädjas med andra?
 
4. VAD SNÅLAR DU INTE MED?
 
Mascara och läppglans! Samt julklappar och presenter. Jag älskar att ge bort presenter!
 
5. HUR KOPPLAR DU AV?
 
Genom att vara helt själv. Gå på promenad själv, gå på bio själv, äta ensam. Mer än någonsin behöver jag min ensamtid nu och jag tar till vara på varje ögonblick jag kan få vara det.
Jag är inne i en liten "Garbo-period": I want to be left alone.
Det är en fas. Det går över så småningom.
 

Omtumlande dag med SL och James Bond

Plan: se nya Bond-filmen klockan 12:50 på Filmstaden Sergel. Eftersom jag inte direkt var sugen på frukost när jag vaknade (vilket jag i och för sig aldrig är men tvingar i mig ändå eftersom det tydligen är "dagens viktigaste mål") så tänkte jag istället äta frukost inne i stan innan bion.
Därför skulle jag ta pendeltåget som gick 10:19 från Märsta station.
 
Nyheter sprider sig snabbt i dagens samhälle, därför visste jag redan innan jag lämnade hemmet att det hänt en "olycka" någonstans mellan Märsta och Rotebro och på grund av detta skulle ersättningsbussar sättas in på sträckan.
Inga problem. Det händer lite titt som tätt när man åker kollektivt och jag hade ändå bra med tid på mig.
 
När jag dock kommer till stationen så står det hundratals människor där och väntar på bussar som aldrig kommer. Jag misstänkte genast att SL glömt att beställa några bussar som ersättning för de inställda tågen (ja, det har hänt förr). Efter ett tag (typ tjugo minuter) kommer en ordningsvakt av något slag och informerar att tågen ska börja gå igen.
Bra! Vi rusar till det hänvisade tåget (två stycken stod inne vid perrongen). Efter att ha suttit där i tio minuter ska vi byta till det andra tåget som står inne. Ok. Vi gör det.
Ytterligare en kvart senare börjar det att rulla. Vi kommer till Rosersberg (en station för er som inte är bekanta med trakten). Och där blir vi stående. I EN TIMMA!
 
SL´s resenärer väntar på ersättningsbussar vid Märsta station som aldrig kommer.
 
Att ta sig från Märsta station till Stockholms central tog idag 2 timmar och 5 minuter (lika lång tid som att flyga till London för övrigt).
 
Jag som tycker att SL är ett helt inkompetent företag som inte klarar av sin uppgift och istället förespråkar andra aktörer på marknaden, måste ändå ge dem cred för att smart tänkande: eftersom de lurade in alla passagerare på tåget kunde vi inte välja andra färdsätt och på så vis inte utnyttja resegarantin. De sparade säkert flera hundra tusen på det idag!
Men om de istället hade sett till att det kom ersättningsbussar från början som det var tänkt mellan Märsta och Rotebro så vi kunde ha tagit pendeln direkt därifrån till Stockholms central, så hade de besparat oss resenärer en timme i restid.
Nästa gång jag ska åka kollektivt med SL så ska jag packa ner en stor picnic-korg med kaffe och muffins och sälja ombord på tåget. Jag tror mina medresenärer skulle uppskatta det!
 
Själv fick jag välja en senare föreställning av filmen (jag var ju tvungen att äta först för den långa tågturen hade gjort mig hungrig som en varg!).
 
 
Om nya Bond-filmen säger jag så här: det är den bästa hittills med Daniel Craig (den förra såg jag inte ens klart). Han är ingen Brosnan ännu men det tar sig. Jag ger filmen +++. Judy Dench får +++++.
 
Nyhet för mig (som trots allt sedan länge är ett stort Bond-fan): James Bond kommer enligt nya filmen ursprungligen från Skottland. Gjorde han det enligt Ian Fleming också?
 
Bond and M in the highlands.
 
 
 

Kycklingnuggets gjorda på riktigt

Man behöver inte köpa (och framför allt inte äta) nuggets gjorda av diverse malda slamsor på snabbmatsställen. Man kan faktiskt göra dem själv. På riktigt kycklingkött. Och jag garanterar att de blir mycket godare (mer mättande också för den delen).
 
Jag har inga exakta mått utan "höftar" bara.
 
INGREDIENSER:
 
2-3 kycklingfiléer
1 ägg
salt + vitpeppar
paprikapulver
lite ströbröd
lite sesamfrön
finriven parmesan (jag kan sträcka mig så långt att man väljer den där mjöliga, färdiga sorten som finns på påse)
rapsolja att steka i
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Skär kycklingen i nuggetsstora bitar och krydda med salt, peppar och paprikapulver
2. Vispa upp ägget i en djup tallrik
3. I en annan tallrik: blanda ströbröd, sesamfrön och parmesan.
4. Panera sedan filéerna i ägg och den torra blandningen.
5. Stek dem på medelhög värme i rapsolja tills de fått en gyllene färg.
6. Lägg sedan över dem i en ugnsform och efterstek på 200 grader i cirka 10-15 minuter.
7. Servera med grönsaker och någon kall god hemmagjord dipp (senap eller blue cheese passar utmärkt till!).
 
 
 
 

Lediga naglar

När min jourtjänstgöring var över igår kväll målade jag naglarna i en höstig brun nyans (Essie´s "Mink muffs"). Vi får nämligen inte ha nagellack med färg i tjänst och därför symboliserar målade naglar ledighet för mig. Och nu är jag verkligen ledig fram till måndag förmiddag (med reservation för möjlighet till extrajobb).
 
Kunglig förlovning, solsken OCH löning... Det känns som "helgen" börjar bra!
 
 
 

Frost och kunglig förlovning

När jag somnade igår var jag beredd att vakna upp till minusgrader (denna väderlek kräver lite mental förberedning). Att det är kallt har jag inte ens hunnit reflektera över ännu. Klart man inte har tid att tänka på vädret när vi nu kan fira ännu en kunglig förlovning.
 
Jag har så länge velat gratulera prinsessan Madeleine till förlovningen. Unnar henne all lycka!
  
(AB, AB, AB, AB, DN, DN, Ex, Ex, Kungahuset)
 
 
 
 
 

Jag har ett köksbord!

Jag kan inte begripa mängden av skräp som hamnar på mitt köksbord (eller alla andra bord/skänkar/byråar som ryms i mitt lilla hem). Främst är det posten som blir liggande där - gärna gammal reklam som jag av någon anledning alltid tror att jag kommer att skumma igenom (det jag vet inte kommer att intressera mig åker direkt till återvinningen).
En massa recept som jag river ur tidningar blir också liggande länge på köksbordet i väntan på att arkiveras.
 
Men idag tog jag mig i kragen. Efter skoningslöst rensande och sorterande kunde jag slutligen utbrista: "Jag har ett köksbord!".
Undrar bara hur länge det dröjer innan det är fullt med pappershögar igen...
 
 
 

"Studiebesök" på The Cheesecake Factory nästa vecka

På onsdag nästa vecka kommer jag att vara på en snabbvisit i Dubai. Bland annat ska jag påbörja julklappsinköpen då.
Sedan jag var där sist i april har The Cheesecake Factory öppnat en restaurang i Dubai Mall (där jag kommer att tillbringa min tid eftersom Pottery Barn finns där och det är prio ett på vistelsen). Där tänker jag äta, främst i studiesyfte eftersom de gör helt ljuvliga cheesecakes.
Titta bara!
 
 
 
 
 
 
En riktig fest för ögat!
 
Kuriosa: The Cheesecake Factory är det stället som rollfiguren Penny i The Big Bang Theory jobbar på. Till min stora glädje upptäckte jag att Kanal 5 börjar sända säsong 6 av serien redan nästa tisdag, 21:00.
 
 

Snart kanske även tillgängliga i Sverige?

Första gången jag såg en drink dispenser (eftersom trenden inte verkar har kommit till Sverige ännu så finns det inget bra svenskt ord för dem) var på Pottery Barn. Jag blev så förälskad att jag beställde hem en från USA.
Men de börjar tydligen att sprida sig så snart kanske de finns här hemma också.
 
Visst är de bara helt ljuvliga?
 
 

Vit kladdkaka med smak av apelsin

Man hinner med en massa saker hemma när man har jourtjänstgöring och inte blir utkallad på jobb. Bland annat gjorde jag igår ytterligare en variant av vit kladdkaka med smak av apelsin. Enkel att göra och mycket god.
 
INGREDIENSER:
 
100 gram smör
200 gram vit choklad
3 ägg
2 msk ljus sirap
0,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
en nypa salt
skal från 1 apelsin
 
kokos och smör till ugnsformen
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader och bröa en rund ugnsform med smör och kokosflingor.
2. Smält smör och choklad på medelsvag värme (ta en större kastrull än vad du tänkt från början - det ska i mer saker i blandningen). Låt choklad precis bara smälta.
3. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.
4. När chokladen och smöret smält (kolla noga så att blandningen inte är för varm), vispa försiktigt ner ett ägg i taget och tillsätt därefter sirap och apelsinskal.
5. Rör sist ner mjölblandningen till en slät smet, häll i ugnsformen och grädda i ca 15 minuter (kakan ska var kladdig).
6. Servera med lättvispad grädde och ett par apelsinskivor.
 

Säkra tips för att få tyst på Jehovas vittnen

Jag måste ändå ge Jehovas vittnen en eloge för att de har kommit så pass långt i utvecklingen att de numera använder telefon när de "vill nå ut med sitt budskap". Förvisso hade väl det aldrig hänt om inte var och varannan port idag hade varit utrustad med kod och de därför inte kommer in för att knacka dörr.
 
På vägen till Pan-ICA för en stund sedan ringde en dam från "Rikets sal". Redan DÄR går jag till attack. Och nu ska ni få lära er mina tips på hur man får ett vittne att hålla tyst:
 
1. Jag börjar med att tacka Jehovas vittnen för att de finns. För utan dem hade jag aldrig konverterat till katolicismen.
 
2. Rekommendera Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar" (de är väldigt homofobiska).
 
3. Upplys om att "älska din nästa som dig själv" faktiskt är ett BUDORD och borde således vägra tyngre än texter tagna ur sitt sammanhang.
 
Längre än så kom jag inte idag förrän damen tackade för sig. Jag hann aldrig informera henne om att Jesus nästan uteslutande umgicks med människor som Jehovas vittnen än idag har fräckheten att fördöma (och många andra också för den delen).
Det lär dock ta ett tag innan jag får chansen att göra det - de lär inte ringa tillbaka den närmsta tiden.
 
 
 
 
 

Långt förspel utan klimax

När böcker blir överhypade lämnar de inte sällan mig med en eftersmak av besvikelse och en känsla av att vara blåst på konfekten (två bra exempel på detta är Dan Browns "Da Vinci-koden" och svenska "Hypnotisören").
 
Den senaste tidens stora "snackis" har varit EL James "Fifty shades"-triologi som utlovar erotisk litteratur av sällan skådat slag.
Och självklart blir jag nyfiken. Efter de senaste årens deckarvåg var kanske erotik precis det vi behövde som motvikt. Man vill ju liksom veta orsaken till att dessa böcker skapat så stor uppståndelse.
 
Så jag börjar läsa "Femtio nyanser av honom". Och jag läser och läser. Förvisso går det fort eftersom språket är banalt och många sidor ägnas åt mailkonversation mellan de två huvudrollsinnehavarna som bara är sidutfyllnad (kanske får EL James betalt per sida istället för ord?). 
 
Men det händer ingenting. "Femtio nyanser av honom" är som ett långt förspel utan klimax.
 
Att boken inte faller mig i smaken är en sak. Det som verkligen skrämmer mig är att kvinnor på 2010-talet faktiskt finner den revolutionerande.
På den svenska upplagan har man till och med citerat recensionen från The Telegraph med orden: "Utan tvivel kommer kvinnor att diskutera den under år framöver".
 
Verkligen? Vad exakt är det vi kommer att diskutera? Hur man lyckas sälja 35 miljoner exemplar av dynga med hjälp av bra marknadsföring? Det har vi faktiskt varit med om förut.
 
"Femtio nyanser av honom" gör mig bara uttråkad och jag betvivlar starkt att jag kommer att läsa de två andra böcker i triologin - det vore bara slöseri med tid.
Vill man läsa tantsnusk rekommenderar jag istället att man dammar av gamla Jackie Collins-böcker.
 
BETYG: 1 av 5
 
Femtio nyanser av honom
 

Inleder måndagen med en oplanerad hälsoboost

I gårkväll: landade innan tidtabell och hann med en tidigare buss hem. Innanför dörren före midnatt. Orkade till och med att ta en dusch innan läggdags. Somnade väl till freds med massor av planer för måndagen.
 
Sex timmar senare: vaknar med halsont. Får lite lätt panik eftersom en förkylning inte under några omständigheter finns med i veckans tidsbudget.
Går upp, pressar en apelsin (lyckan att jag råkar ha det hemma just idag!) och droppar i Enchinagard.
 
Min hälsoboost under förmiddagen. Klockan 12:00 börjar min jourtjänstgöring. Tills dess måste jag vara återställd.
Jag håller tummarna...
 

Det blir en recension i morgon

Hörrni, jag har läst ut "Femtio nyanser av honom" nu. Skriver en recension om den i morgon eftersom jag jobbar ikväll.
 
På bussen till och från jobbet idag blir det istället Marian Keyes nya "Hemligheten på Mercy Close". Jag hoppas att den är mer underhållande...

Lat söndagsmorgon

Kom hem sent från jobbet i natt och somnade inte förrän runt tvåtiden. Då är det ok att sova till tio på förmiddagen!
Tog en kaffe (flera koppar blev det om sanningen ska fram) samtidigt som jag tittade på gårdagens avsnitt av "Life´s too short" SVTPlay. Hysteriskt roligt. Man kanske ska börja varje dag med att se någonting som får en att skratta? Det känns som en bra grund för resten av dagen.
 
Nu har jag förberett dagens lunch som är spaghetti carbonara. Jobbar även ikväll och behöver lite energi innan jag åker iväg.
 
Tempot denna förmiddag är mycket lugnt...

Jobb för mig - tvtips för er

Dagens jourtjänstgöring förvandlades till jobb. Vilket bara är positivt för dels är vädret inte direkt uppiggande, dels ska jag jobba med supertrevliga kollegor. Har packat ner några Tobleronemuffins till dem för utvärdering.
 
Ska försöka läsa klart "Femtio nyanser av honom" på bussen till och från jobbet idag så ni kan få en recension av den i morgon.
 
Tips till er som inte ska jobba ikväll: "Life´s too short" på SVT1, 22:30. Och The Beatles "Magical mystery tour" går lite tidigare på kvällen på SVT2.
 
Önskar er en trevlig lördag!
 

Lite snabbt om Taken 2

Alltså, det är en helt ordinär actionrulle. Varken mer eller mindre. Men Liam Neeson är ju fullkomligt lysande i allting han gör!
 

Kärt återseende

Visserligen har Bowie inte turnerat sedan 2004 men helt osynlig har han ju inte varit de senaste åtta åren. Bara lite mer sparsam med sina framträdanden än tidigare.
 
Aftonbladet överdriver (i vanlig ordning) sin rubrik men vad skönt det är ändå att se att han lever och mår bra. En harmonisk äldre herre får man hoppas.
 
David Bowie har hållit sig undan sedan 2004
Bild lånad av AB.

Fredagspanelen om roliga personer och romantik

Innan jag sätter mig i soffan (och gör ordning naglarna inför eventuellt jobb i morgon) så bjuder jag på veckans Fredagspanel:
 
1. KLÄR DU DIG EFTER VÄDER?
 
Ja, jag gör faktiskt det förutom på en punkt: när det regnar. Jag vägrar att köpa mig regnkläder. Om jag kan så undviker jag att gå ut när det regnar, alternativt har ett paraply med mig (det äger jag många av istället).
 
2. VEM ÄR SVERIGES ROLIGASTE PERSON?
 
Jag säger två: Felix Herngren och Soran Ismail. I alla fall just nu. Humor är en färskvara. För övrigt är humor också den mest attraktiva egenskapen en man kan ha. En man som får mig att skratta vinner mitt hjärta fort.
 
3. VILKET ÄR DITT FAVORITLAND (FÖRUTOM SVERIGE)?
 
USA. Det är inte politiskt korrekt att tycka så när man bor i Sverige men jag står för att jag älskar så mycket med det landet. Alltifrån deras bakverk till inredning. 
 
 
4. VEM ÄR DIN FÖREBILD?
 
Jesus.
 
 
5. VAD ÄR DET MEST ROMANTISKA DU HAR GJORT?
 
Jag kan inte komma på en enda romantisk sak jag har gjort! Betyder det att jag är hopplöst oromantisk eller är det bara väldigt länge sedan jag hade någon i mitt liv som framkallade de känslorna hos mig? Kan vara en kombo.

Dagens fynd: Nytt med Marian Keyes

Det blev en ganska trevlig egodag i huvudstaden idag. Jag strosade mest runt och fönstershoppade, fikade och besökte en av butikerna som jag kom i kontakt med på Hem&Villamässan - Ambiance. Underbar butik! Den kommer jag att besöka fler gånger.
 
Dagens fynd var Marian Keyes nya roman, "Hemligheten på Mercy Close", som var på specialpris på Åhléns (med medlemskort). Den ska jag läsa så fort jag är klar med "Femtio nyanser av honom" (som hittills varit en stor besvikelse).
 
 
 
 
 
 
 
 

In i biomörkret


Trevlig butik


Bioväder!

Till min stora glädje vaknade jag tidigare än tio idag (trots att jag låg och läste väldigt länge i natt - har hunnit med 350 sidor i "Femtio nyanser av honom" och väntar fortfarande på att den ska få mig att häpna).
 
Så fort jag slog upp mina ögon kunde jag konstatera att det är bioväder idag. Jag tror att jag till och med ska slå på stort och åka ända in till huvudstaden för att se en film (annars brukar jag oftast gå i Kista Galleria).
Det lutar mot "Taken 2" med underbara Liam Neeson.
 
Här är han i ett av de roligaste tv-ögonblicken någonsin:
 
 

Junk food från scratch!

Jag är inget stort fan av junk food generellt men ska man promt bjuda på det så kan man i alla fall lägga ner lite möda bakom. Att värma torra majsskal, steka upp lite köttfärs och skära upp grönsaker i tärningar och lägga i olika skålar är höjden av lathet och bekvämlighet (speciellt gott är det inte heller).
 
Junk food är ingen mat vi bör få i oss dagligen. Ska man dock ha det som tema på en fest eller bjudning så är Liselotte Forslins "Junk food - på riktigt" att rekommendera. Här lagas det junk food från scratch!
Här finns recept på hemlagad senap, ketchup och majonnäs, flottiga munkar och pommes frites. Och även om kaloriintaget förmodligen blir lika högt så lär det smaka så mycket bättre än om man köper färdigt. Dessutom får man sina gäster att känna sig mer speciella och omhändertagna än om man för tionde gången i rad dukar upp en "tacobuffé" på bordet.
 
Det jag föll för först med boken var faktiskt dess framsida. Det är en otroligt snygg bok som man kan ha framme som prydnad i köket. Och jag kommer förmodligen att hämta inspiration ifrån den nästa gång jag bjuder på middag med amerikanskt tema.
 
Så skräpmatsälskare: släng de torra majsskalen i soporna och investera istället i denna bok!
 
BETYG: 4 av 5
 
Junk Food : på riktigt
Bild lånad av Adlibris.

Lyxiga praliner

Jag erkänner: jag vill ha bra kvalitet även på mina sötsaker (mest på grund av att jag unnar mig det så sällan kanske). Med mig hem från Hem&Villamässan förra veckan fick jag med mig lite handgjorda praliner från Pralinhuset.
 
Underbart goda!
 
 
 
 
 

Tobleronemuffins

Mitt i storstädningen idag fick jag för mig att testa att göra Tobleronemuffins. Det blir cirka 12 muffins.
 
INGREDIENSER:
 
100 gram hackad Toblerone
2,5 dl vetemjöl special
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl gammeldags mjölk
100 gram smält smör
 
topping:
100 gram Toblerone
3 msk grädde
rivet skal från 1 citron
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och den hackade Tobleronen i en skål. Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Blanda i smält smör och mjöl.
4. Vänd i de torra ingredienserna.
5. Häll smeten i muffinsformar (i en muffinsplåt) och grädda på 200 grader i cirka 15-20 minuter.
6. Smält under tiden Toblerone, grädde och citronskal i en kastrull på medelhög värme.
7. Bred toppingen på muffinsarna.
 
 
 

Win/win!

Allt är rosa här hemma i oktober:


Å nej! Min scarf är slutsåld!

Ok, jag är ingen impulsshoppare. För det mesta är detta en mycket bra egenskap eftersom jag sällan gör köp som jag sedan får ångra.
Men ibland funderar jag så länge att varan eller produkten helt enkelt inte finns längre när jag väl har bestämt mig för ett inköp.
 
Senast detta inträffade var igår. På Bloominghome  (för övrigt en underbar nätbutik - besök den) hade jag sett en scarf som jag förälskade mig i på en gång. Inte speciellt dyr heller men jag sköt upp inköpet av någon outgrundlig anledning. Och igår när jag äntligen tog mig tid för att beställa så fanns den inte längre på hemsidan.
Jag mailade och fick som svar att den var slutsåld hos leverantören.
 
Vad jag har lärt mig av detta:
Impulsköp kan ibland löna sig. Man behöver inte fundera ihjäl sig. Man kan slå till på en gång om man ser någonting man tycker om.
 
Titta så snygg den är! Ser ni den någon annanstans så hör av er i kommentarsfältet, snälla!

Det här med sovmorgon

Sovmorgon är inte min grej, känner jag. Jag blir oerhört stressad av att sova bort mycket tid av dagen. Igår gick jag inte upp förrän tjugo över tio och var därefter superstressad.
Visserligen var jag och tränade på kvällen (spinning) och sedan tog jag mig faktiskt iväg till ICA Maxi för att storhandla (det är oslagbart att göra det sent på kvällen) men det kändes ändå som om jag förlorat halva min dag.
 
Inte bättre blev det av att jag inte kunde somna igår kväll (kanske inte så konstigt med tanke på hur länge jag hade sovit på morgonen). Låg och läste länge, kollade sedan på tv för det brukar få mig att somna. Men icke.
 
Det blev en repris på gårdagen - jag sov nästan lika länge i morse.
 
Egentligen hade jag tänkt att gå på bio i eftermiddag men jag skjuter nog upp det tills i morgon. Har massor att göra hemma (bland annat ta hand om alla varor jag köpte igår) så för sinnesstämningens skull börjar jag nog där.
 
Jag kommer säkert ner i puls när jag får lite ordning runt omkring mig.
 
 

Allting har sin förklaring


Ett par lediga dagar framför mig

Nu ligger ett par lediga dagar framför mig. Idag blev det sovmorgon till tjugo över tio. Inte alls meningen egentligen men kompis Andreas väckte mig vid kvart i fyra i natt med sms-bilder på sin nya lya som han hade varit och tittat på igår kväll (och ska jag vara helt ärlig så hade jag tjatat om att få se bilderna. Kanske dock inte vid den tidpunkten bara). Då får man somna om och sova länge.
 
Annars har jag tänkt att använda de närmsta dagarna till att komma ner lite i varv. Det har varit mycket jobb den senaste tiden (och ett trevligt barnkalas i söndags). Så mina lediga dagar tänkte jag ägna åt träning, hemmet, läsning (har bara kommit en liten bit i "Femtio nyanser av honom" än så länge) och eventuellt ett biobesök i morgon eftermiddag.
 
Jag ska försöka att smälta alla intryck från Hem&Villamässan förra torsdagen också.
 
Jag börjar med en uppiggande dusch och tar dagen som den kommer!

Kvällslektyren


Alla kan bli en "vardagshjälte" i köket

Man kan inte bli annat än varm i hjärtat när Donal Skehan lagar mat i TV och pratar charmig swengelska. Han kallas redan "den nya Jamie Oliver" och har förutom sin kockkarriär hunnit med att medverka i den irlänska melodifestivalen.
 
Hans första kokbok utgiven på svenska - "Kitchen Hero" - innehåller smakrika och enkla recept på vardagsrätter för hela familjen. Det ska inte behöva ta lång tid att laga vardagsmat och inspirationen har Skehan fått från sin egen matälskande familj.
Glädjande nog är de flesta recepten också nyttiga. Skehan älskar att använda spännande grönsaker i sin matlagning och har hämtat mycket influenser från det asiatiska köket.
"Kitchen Hero" innehåller dock recept på allting från soppor till cupcakes och blir därför också användbar i mer festliga sammanhang.
 
Själv hade jag äran att få provsmaka hans fiskfärsbiffar Hem&Villamässan i torsdags och blev så imponerad att jag genast skrev upp en ordentlig matmixer på inköpslistan!
Ett recept på hans vitlöksrostade pitabröd med auberginedipp hittar ni HÄR. Efter att ha ätit denna dipp kommer man aldrig mer att köpa färdig.
 
"Kitchen Hero" känns fräsch, modern och nyskapande. Det finns massor av inspiration att hämta till sin matlagning från Skehan!
 
BETYG: 5 av 5
 
Kitchen hero : bringing cooking back home
Bild lånad av Adlibris.

Överpretentiöst porträtt av vår kändaste kändis

Alla får komma till tals i Andreas Ekström och Johanna Koljonens "Främling". Utom huvudpersonen själv - Carola.
 
Jag misstänker att ambitionen från början har varit att skriva ett opartiskt porträtt av vår kändaste kändis. Den personen alla har en åsikt om (oavsett om man tycker om henne eller inte).
Dessvärre spårar boken ur ganska snabbt och överanalyserar istället varje steg i Carolas karriär samt varje löpsedel hon prytt. Ekström och Koljonen försöker också överträffa varandra i fyndiga formuleringar vilket resulterar i att boken blir så pretentiös att man ibland vill stoppa fingrarna i halsen. Längst med vägen verkar de vara så uppfyllda av sina egna ord att bokens egentliga huvudperson kommer i skymundan.
 
Som biografi är "Främling" en babblig sörja. Man ägnar till exempel flera sidor att beskriva en enda händelse när Carola ska medverka i ett gammalt nöjesprogram med Jacob Dahlin SVT i början av 90-talet. Vad syftet är med denna långa historia är oklart. De missar helt enkelt att förse berättelsen med en poäng.
 
Mitt egna förhållande till Carola är komplicerat och jag blev inte mycket klokare på henne som person efter den här boken. Kanske får vi så småningom läsa hennes egen berättelse med hennes egna ord, skriva på papper utan den tillgjorda talrösten.
Jag har en känsla av att Carola skriver sin historia bättre och intressantare än någon annan.
 
BETYG: 2 av 5
 
Främling : en bok om Carola
Bild lånad av Adlibris.
 
 
 
 

Tänkvärd läsning till morgonkaffet

Artikel från DN.

Mot Palermo

Jourtjänstgöring idag vilket resulterade i en flygning ikväll till Palermo. Lyckligtvis hann jag att göra i ordning nästan allt till morgondagens barnkalas innan jouren började.
Så det enda jag behöver göra i morgon förmiddag är muffins.
 
Palermo är för övrigt ett semestermål som jag rekommenderar varmt.
 
 
 

Starbucks på väg till huvudstaden?

Den egentliga orsaken till att det tagit så lång tid för Starbucks att etablera sig i Sverige vet jag inte riktigt. Det finns flera teorier om det, många antaganden.
En av anledningarna sägs vara att vi i Sverige redan har flest kaféer per capita i hela världen och Starbucks inte såg någon marknad här. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt. De kanske bara inte hade förstått vår kaffekultur. Hur viktig den är för oss.
 
Nu ser det ut som om Stockholm får sitt första Starbuckskafé under nästa år (det finns redan i Malmö och Göteborg). Arlandas Starbucks ligger av någon märklig anledning innanför säkerhetskontrollen på terminal 5 vilket gör att den faktiskt bara är tillgänglig för dem som ska iväg och resa någonstans.
 
Jag håller tummarna att man inom snar framtid hittar lämplig lokal i huvudstaden.
 

Fredagspanelen om mod och lögner

Efter att ha bakat äpple- och kanelmuffins med crumble (visst låter det höstigt?) till kollegorna i eftermiddag bjuder jag nu på veckans Fredagspanel:
 
1. HUR SER DINA MATVANOR UT?
 
Med de arbetstiderna jag har är det omöjligt att äta vid regelbundna tider, så det är inte ens lönt att försöka sig på det. Däremot försöker jag - i den mån det går - att byta ut alla vita kolhydrater i min dagliga kost, undvika socker, äta mycket grönsaker och mat med hög kvalitet (halv- och helfabrikat kommer inte innanför mina dörrar!). Jag äter mycket sällan snabbmat.
 
2. NÄR ÄR DU SOM MODIGAST?
 
Det modigaste jag har gjort (även det nyttigaste) var att "göra slut" med personer i bekantskapskretsen som inte tillförde mitt liv någonting. Energitjuvar, kan vi också kalla dem.
Mitt liv har blivit rikare sedan jag gjorde det. Ett svårt steg att ta men oerhört befriande. Efter det har jag också blivit bättre på att sätta gränser.
 
3. ÄR DU EN MORGON- ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
 
Definitivt en morgonmänniska! Jag föredrar att jag allting tidigt på dagen: träna, handla, fixa hemma. Jag har väldigt dåligt med energi på kvällarna och somnar i regel alltid relativt tidigt.
 
4. HUR TAR DU DIG TILL JOBBET?
 
Med buss (SL). Med variernade resultat. Mestadels går det bra men ibland får jag psykbryt på dem.
 
5. NÄR LJÖG DU SENAST?
 
Vita lögner använder jag varje dag. Mest av praktiska skäl. Annars försöker jag hålla mig till sanningen - det är inte alltid lätt att komma ihåg vad man ljugit om. Det går ju - faktiskt - att hålla tyst också om man inte har någonting vettigt att säga.
 
Eftermiddagsfika till kollegorna idag.

På inköpslistan: varmare träningskläder

Ja, om jag ska kunna gå mina morgonpromenader oktober ut (och kanske ännu längre än så om vintern blir mild) så måste jag skaffa mig varmare träningskläder. Kände härom morgonen när jag och Andreas var ute och gick tidigt att kylan bet ordentligt i låren.
 
Och den här morgonen ligger temperaturen kring nollan.
 
Det får hamna på måndagens agenda. Jobbar i helgen och på söndag ska jag på barnkalas.

Mer höstinspiration från HemochVillamässan

Jag har med mig så mycket intryck och inspiration från Hem&Villamässan att det kommer att ta ett par dagar att smälta allting. Jag är helt upprymd med massa idéer för att höstpiffa hemma.
 
 
 
Den här balkongmöbeln blev jag mycket förtjust i! Tittade aldrig på prislappen men jag ska leta reda på vilka det var som sålde den bland alla kort jag fick med mig hem.
Potentiell möbel tills nästa sommar.
 
 
 

Euforisk efter dagens HemochVillamässa

Ni anar inte hur glad jag är över att jag bestämde mig för att gå på Hem&Villamässan! Den överträffade mina förväntningar på alla sätt.
Med mig hem har jag massor av inspiration och idéer och känner mig alldeles euforisk inbords.
 
Leilas general store levde verkligen upp till förväntningarna (och mer därtill)! Där inne hade jag nöjet att prata med Leila själv (som också signerade mitt exemplar av One more slice som jag köpte). Jag passade på att fråga henne varför mina biscotti alltid går sönder när jag skär upp dem (och vem är bättre att ställa sådana frågor till om inte mästarinnan själv?). Hon tog sig tid att svara och gav mig lite goda råd (oerhört trevlig kvinna).
 
Så här såg det ut inne i den tillfälliga butiken - fast med fler människor.
 
Dessa fynd kom jag hem med från Leilas butik: Kokboken One more slice som var på specialpris på mässan, en värmetålig slickepott (mitt favoritverktyg i köket), vimplar med engelska flaggan (eftersom den amerikanska går som tema i resten av lägenheten så får väl den engelska pryda köket), snöre i vitt och rött (ja, förberedelserna inför jul har redan startat här hemma) samt små flaggor att dekorera med.
(Jag har också med mig ett antal visitkort från flera utställare på mässan som ni ser lite av till höger i bild).
 
Leilas hälsning i kokboken.
 
Alldeles starstruck blev jag när Donal Skehan lagade mat på scenen och jag fick smaka hans Thai Fishcakes. Att ha ätit mat som han har lagat är stort - den upplevelsen kommer jag att leva på länge. Mycket sympatisk ung man för övrigt.
 
Dagens Goda Gärning stod en man för i kön in till mässan. Inträdet idag var 2 för 1 och han föreslog att vi skulle gå igenom kassan tillsammans. Omtänksamt. Härlig gentleman!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu på Hem&Villamässan

Älska Leila som har Converse med Stars & Stripes!


Imorgon: Hem&Villamässa i Älvsjö

I morgon är det jag som (i god tid) sätter mig förväntansfull på pendeltåget och åker till Älvsjö för Hem & Villamässan. Det jag mest ser fram emot är Leilas General Store som kommer att ha en tillfällig pop-up-butik på mässan.
 
Min senaste favoritkock - Donal Skehan - kommer också att vara på plats.
 
Jag hoppas att jag kommer hem med massor av inspiration och kanske en och annan vacker sak till hemmet. Det får ni självklart läsa om i morgon kväll.
 

Innan du dog - originell spänningsroman

"Innan du dog" är systrarna Camilla Grebe och Åsa Träffs tredje (nästan fristående) roman om terapeuten Siri Bergman.
Siri, som till synes efter ett par turbulenta år, verkar ha funnit lugn, harmoni och lycka i livet. Men hon kan inte riktigt släppa maken Stefans självmord några år tidigare.
När hon en dag går igenom sin döde makes papper finner hon en koppling mellan hans död och ett ouppklarat mord vid Karlaplan.
 
Liksom de två tidigare böckerna om Siri så är det inga rafflande deckare i högt tempo. Istället lyckas Grebe/Träff skapa en lågmäld spänning som triggar läsarens nyfikenhet. Texten är läsvänlig och har en behaglig rytm. Mer än i de två tidigare böckerna blir vi som läsare överraskade med oväntade vändningar i handlingen.
"Innan du dog" är på så många sätt ett oerhört skickligt hantverk och författarna har haft modet att tänka utanför ramarna vilket gör deras triologi väldigt originell.
 
Trots att jag är väldigt förtjust i Grebe/Träffs tre böcker så hoppas jag innerligt att de nu låter Siri vila och får försöka återgå till lugn och ro i sitt liv igen. Mer än så här kan man inte mjölka ur från Siri utan att förstöra storheten. Men självklart ser jag fram emot att få läsa mer av deckarduon.
 
BETYG: 4 av 5
 
Innan du dog
Bild lånad av Adlibris. Finns även som e-bok.
 

Mycket träning idag

Det blev en mils promenad i morse innan frukost. Jag tror att jag ska försöka ta mina promenader oktober månad ut men sedan blir det mest inomhusträning för min del. Jag trivs inte bra i kyla.
 
Mer träning blir det även ikväll då jag ska köra ett spinningpass.
 
Det blir en bra träningsdag, det här.
 
 

Nostalgisk doft


Himmelskt god fikastund

Man kan ju knappast besöka Göteborg utan att ta en fika på Starbucks. Jag lockade med två kollegor dit igår på förmiddagen. Tanken var väl kanske att jag bara skulle ta mig en vanlig latte...
 
Istället blev det en apple crumble latte och en vit chokladcheesecake med hallon. Den fikan innehöll förmodligen 5000 kalorier.
 
Men det var den värd. Och det var lika gott som det ser ut att vara.
 

Magnifikt porträtt av Pink Floyd

Om ni bara har tänkt att läsa en musikbiografi under er livstid så är Bengt Liljegrens magnifika porträtt av Pink Floyd den boken ni ska välja.
Redan efter ett par sidor häpnar jag över det oerhörda engagemang och arbete Liljegren har lagt ner för att försöka ge oss en bild av världens kanske mest mytomspunna och hemliga musikgrupper. Vilket inte alls kan ha varit ett lätt arbete eftersom medlemmarna i gruppen så medvetet odlat mystiken kring sig på ett nästan utstuderat sätt.
 
Förvisso blir vi som läsare inte så mycket klokare på personerna bakom Pink Floyd eftersom boken bygger på intervjuer och uttalanden från tidsskrifter och medarbetare. Vi kan bara anta och spekulera. De framställer sig själva som ganska tråkiga och pretentiösa och gnabbet mellan dem (som resulterat i både rättstvister och offentlig smutskastning) är stundtals på sandlådenivå.
 
Liljegren har gjort ett oklanderligt arbete med biografin. Upplägget är noggrant planerat, texten flyter som rinnande vatten (bara det är en bedrift när det gäller denna sortens böcker) och man har mycket svårt att sluta läsa. Jag tog varje tillfälle i akt att läsa ett par sidor här och där. Och det är inte utan att man känner saknad när boken är färdigläst.
 
Utan tvekan en av de bästa biografier jag någonsin läst. Det är också en av de få böcker jag - så småningom - kommer att läsa om.
 
BETYG: 5 av 5
 
Pink Floyd : musiken, människorna, myterna
Bild lånad av Adlibris. Finns även i pocket och e-bok.

Två andledningar att fira idag

För det första: det är John Lennons 72:a födelsedag idag. Den hedrar jag gärna med att spela hans fantastiska musik.
Här är en av de vackraste kärlekssånger som någonsin skrivits, "Woman":
 
 
 
Anledning två att fira är att jag äntligen har nytt mobilabonnemang. Inget mer 3. En ny liten lur har jag också som jag just nu - lite nervöst - håller på att installera (hittills ser dock allting ut att vara i sin ordning, vilket gör mig väldigt glad).
 
Dagen har alla förutsättningar att gå i dur.

Måndag i Göteborg

Fortfarande - efter alla år som flygande - älskar jag att bo på hotell. I synnerhet de bra.

Just nu: Radisson Blu i Göteborg. Mätt i magen efter en fantastisk frukostbuffé, ligger i sängen och njuter av stora härliga kuddar. Lite senare ska jag gå över till Starbucks och ta en förmiddagslatte.

Så kan man också ha det en måndag.


Friskt på morgonrundan

Det var friskt i luften i morse när jag och kompis Andreas gick ut på morgonpromenaden. Jag tog på mig dunjacka och mössa. Några vantar hittade jag inte.
Trots snåla 4 grader så var vädret fantastiskt! Klarblå himmel och strålande sol (som värmde bra efter ett tag - min generösa utstyrsel kändes lite överdriven efter halva sträckan).
Hösten visade sig verkligen från sin bästa sida idag.
 
Ikväll ska jag jobba (fram till midnatt ungefär).
 
Påminnelse: "Life´s too short" på SVT1 ikväll, 22:30. Missa inte det för allt i världen!
 

Härlig doft från Kicks

När jag var på bio i förrgår upptäckte jag - till min stora fasa - att min handkräm höll på att ta slut (jag har alltid en kräm i handväskan). Ja, det är faktiskt något av en nödsituation eftersom jag smörjer händerna så ofta jag kan (detta är en bieffekt av att luften på min arbetsplats är väldigt torr).
 
Min favorit är Clarins. Den är överlägset bäst att smörja in sina händer med men den kostar därefter. Den slösar jag inte med.
 
Valet föll istället på en handkräm från Kicks egna kollektion. Söt tub, bra pris (49 kr) och underbar doft! Jag tog en som doftade "Clean laundry" och blev så förtjust i den att jag igår var tvungen att köpa en duschcreme i samma serie.
 
 
 

Fredagspanelen om hösten och kungafamiljen

Just nu har jag en vetedeg på jäsning (hann ju inte med att baka kanelbullar igår så jag gör det idag istället) och under tiden passar jag på att bjuda er på veckans Fredagspanel:
 
1. BLIR DU DEPPIGARE UNDER HÖSTEN?
 
Nej, snarare tvärtom. Visserligen har jag mycket svårt för kyla men alla vackra färger på hösten gör mig mer kreativ. Älskar också att man kan tända ljus igen på kvällarna och ta varma, väldoftande, långa bad. Hösten är väldigt mysig.
 
2. HAR DU NÅGON FOBI?
 
Förutom jordgubbar - nej.
 
3. VEM SKULLE DU VILJA SE MER AV PÅ TV?
 
Cam i "Modern family". Ikväll fortsätter äntligen säsong 3 på TV4 (onödigt långt uppehåll - säsong 4 drog i gång häromdagen i USA).
 
 
4. VAD TYCKER DU OM DET SVENSKA KUNGAHUSET?
 
Älskar dem! Dessutom beundrar jag dem mer och mer för varenda år som går. Jag är den första att söka politisk asyl i Kanada om Sverige blir republik.
 
5. VILKEN ÄR DIN BÄSTA KONSERTUPPLEVELSE?
 
Pearl Jam Globen i somras var majestätiskt bra!

En förmiddag med inredning

Efter besöket hos läkaren i morse (som jag har i Upplands Väsby) passade jag på att åka förbi en av mina favoritbutiker - Inredningscompaniet - samt Mio för att leta mediamöbel, soffa samt ny byrå till sovrummet (ja, jag ska inte köpa allting på en gång men det finns uppenbara fördelar med att kunna åka och titta på en vardagsförmiddag).
 
Sökandet efter den rätta mediamöbeln kommer att gå vidare, däremot har jag kommit ett steg närmare att finna den soffan jag vill ha. Modellen är helt rätt men jag hittade ingen klädsel som föll mig i smaken...
Den perfekta byrån hittade jag dock! Jag kanske kan ha den i vardagsrummet och sitta på?
 
Eftersom jag ska till Hem & Villamässan nästa torsdag (förhoppningsvis med fina hemmafixaren Martin) så höll jag i slantarna när jag var på Inredningscompaniet (annars är det sällan jag går därifrån tomhänt). Jag köpte bara strykningsvatten. Ja, man sprayar på lite doftande vatten på tvätten och så luktar den ännu mera nytvättat!
 
Utanför butiken.
 
Strykningsvatten (medge att man föredrar franska här).
 
 
 

Läkarbesök på förmiddagen

Idag är det - äntligen - dags för uppföljning hos läkaren angående min sköldkörtel. Jag hoppas att det inte krävs fler prover nu utan att jag kan få påbörja min behandling (innan jag ser ut som Kojak).

Några rader om "Hypnotisören"

Jag tog en egodag i Kista Galleria idag där jag lallade omkring lite innan jag avslutade på bion. Hittade bland annat bokmärken så nu kan jag slutföra projektet jag håller på med (bild kommer så småningom).
Bion började halv fyra och vid den tidpunkten på dagen är det inte så många som går och tittar på film. När jag klev in i salongen satt det bara två A-lagare där. Jag ljuger inte. Men de var väldigt artiga och informerade mig om att de redan sett filmen en gång i fredags när den hade premiär men de tyckte att den var så bra att de ville se den igen. Ok.
 
Efter jag hade satt mig på min plats så dyker det upp två stycken mycket högljudda äldre damer och sätter sig precis bakom mig (alltså - det fanns drygt 190 lediga platser). Jag satt och läste nyheterna på luren men kunde liksom inte undgå att höra deras konversation (filmen hade alltså inte börjat ännu).
Efter ett tag insåg jag att de var helt inställda på att filmen - alltså "Hypnotisören" - byggde på en bok skriven av Stieg Larsson. Jag hade inte hjärta att rätta dem. Jag tyckte det var vansinnigt sött.
 
Filmen då? Ja, jag säger så här: Som bok tyckte jag av flera skäl att den inte dög. Men den var ju skriven som ett filmmanus och då kanske det hade varit en bra idé att rippa den rakt av. Det har man dock inte gjort. Trots att jag var övertygad om att berättelsen skulle göra sig bättre som film så har Hallström misslyckats. Man har ifrångått mycket grundläggande i handlingen och resultatet blir ganska lamt (till skillnad mot boken som stundtals var onödigt brutal).
Jag vill också tillägga att jag redan när jag läste boken såg Mikael Persbrandt framför mig som Hypnotisören. Han är dock ganska blek i den rollen tyvärr.
 
Filmens stora stjärna är utan tvekan killen som spelar polisen Joona Linna - Tobias Zilliacus. Han allena gör filmen värd att se! Vilken underbar skådespelare. Han överglänser Persbrandt totalt! Jag är helt tagen! Tack Finland!
 
Filmens stora stjärna tillsammans med författarna bakom pseudonymen Lars Kepler - paret Ahndoril.
 
 

Hurra för Kanelbullen!

Det finns alltid en orsak att fira! Idag är det Kanelbullens dag och den brukar jag givetvis alltid uppmärksamma. Däremot skjuter jag upp själva bakandet av bullarna tills i morgon eftersom det nästan tar mig en hel dag (nåja, en halv då). Idag hade jag nämligen tänkt att inleda min biohöst med att gå och se "Hypnotisören" (perfekt bioväder, inte sant?).
Helgens kollegor blir dock bjudna på bullar till fikat.
 
Den godaste bullen av dem alla: Cinnamon sticky buns med pecannötter.

Lite nya böcker

När Londonresan ställdes in förra veckan beslutade jag att unna mig lite nya böcker istället.
 
Det blev två kokböcker som jag trånat efter ett tag...
 
 
...samt lite tantsnusk!
 

Kristin leder "Biggest loser"!

Ja, det är definitivt dagens hittills bästa nyhet! Kristin Kaspersen tar över som programledare för svenska "Biggest loser" (Ex).
Jag har mycket, mycket svårt för den tidigare programledaren och nu kan jag följa programmet utan skämskudde framför ansiktet. Bra val!
Nu ser jag verkligen fram emot vårens säsong.
 

Lugn onsdag

Ännu en intensiv arbetsperiod till ända. 45 arbetstimmar på fyra dagar, varav tre började i ottan (i söndags ringde larmet 03:10). Jag är lite sliten nu måste jag erkänna.
 
Det blir en lugn onsdag. Mycket lugn.
 

RSS 2.0