Jobbade hemifrån idag

Jag jobbade "hemifrån" idag. Hade jourtjänstgöring som jag inte blev utkallad på. Ägnade tiden till att baka lite istället. Två olika sorters muffins.

Sedan gjorde jag fetaost- och olivbiffar på åtta hundra gram köttfärs. Det blir ganska många matlådor. Nu är det knökfullt i frysen.

Dagens träning bestod av styrka för ryggen och ett spinningpass på 45 minuter.

Så. Måndagen sammanfattad.


Lyxfrukost

Hittade en minimal ask med gigantiska blåbär i på ICA Maxi igår.
Dagen blir lite bättre när man får inleda den med en sån här frukost:


Det är så dags nu!

Knappt en snöflinga på marken innan nyår. Inte heller något minustecken framför gradantalet på termometern. Men nu - nästan framme i februari och när jag är övermogen för våren - behagar vintern att dyka upp! (Ex)

Redan nu fasar jag inför kvällens korta promenad till och från gymmet. Jag kommer att lida.

Nöjd med söndagen

Efter att ha klivit upp mellan 03:20 och 04:30 på morgonen sex dagar i rad har jag inte riktigt en normal dygnsrytm i kroppen. Därför kändes det som en rejäl sovmorgon att sova ända till klockan sju i morse. Glädjande nog började det att bli ljust ute en kort stund senare.

Jag får alltid mycket gjort när jag går upp tidigt. Idag blev det ju besök på ICA Maxi redan vid halv nio där jag storhandlade (älskar att ha kyl och frys fyllda). Därefter blev det ett spinningpass. När jag hade ätit och duschat ställde jag mig vid spisen och gjorde matlådor och muffins.

Och nu känner jag mig så nöjd med mig själv. Kvällen har knappt börjat och jag har massor med timmar kvar innan det är sängdags. Nu kan jag med gott samvete tända lite ljus och mysa i soffan med en bok.

Kvällens middag

Stroganoff på kycklingkorv och fullkornscouscous.


Fredagspanelen om åldersångest och hotell

Innan det är dags för ett spinningpass på gymmet blir det veckans Fredagspanel:

1. FÅR DU ÅNGEST AV ATT BLI ÄLDRE?

Ja. Jag hatar att kroppen gör sådana tydliga förändringar med åren. Tyvärr hänger inte hjärnan med i samma takt - eller så lever jag i fullkomlig förnekelse - för jag kör på på samma sätt som jag gjorde när jag var arton. Det straffar sig ofta.

2. HAR DU RÅKAT HA SÖNDER NÅGONTING HEMMA HOS NÅGON ANNAN?

Inte vad jag kan minnas. Jag brukar inte vara så klumpig hemma hos andra. Det är jag bara hemma hos mig själv.

3. HUR KINKIG ÄR DU MED HOTELLSTANDARD?

Mycket eftersom jag tillbringar så pass mycket tid på hotell. Däremot har jag inte lika höga förväntningar när jag är ute och reser privat eftersom jag då försöker att vara så lite som möjligt på just hotellrummet utan istället göra andra saker. Då räcker det med att rummet är rent och att jag har en säng att sova i samt att rummet har dusch och toalett (jag är alldeles för bekväm och fåfäng för att springa ut i en korridor).

4. VAD FÅR DIG UT PÅ DANSGOLVET?

Vackra män och musik som jag tycker om. "Safety dance" med Men without hats får mig att vilja dansa.

5. VAD HAR DU FÖR CRAVINGS "DAGEN EFTER"?

Jag är ju väldigt sällan bakfull eftersom mitt alkoholintag är minimalt men det brukar inte vara någon större skillnad från mina vanliga cravings: iskall cola zero är min last i livet.



Inga fler söndagsmornar framför tvn

Fyra ynka månader. Längre än så var inte Sur-Tilde de Paula borta från rutan. I normala fall tycker jag att man ska få vara mammaledig så länge som man själv önskar men i detta specifika fall borde frånvaron varit mycket längre. Typ fjorton år eller liknande.

Fyra månader gick så fort.

Nu blir det inga fler söndagarsmornar framför tvn. Istället ägnade jag denna morgon till att åka iväg till ICA Maxi och storhandla. Jag var nästan själv där vilket visserligen var skönt. Men åh så trevligt det hade varit att få starta dagen med Kristin Kaspersen.


Grispaniken har fått en uppföljare

Redan en klassiker!


Från noll till hundra

Tillbaka i verkligheten. Efter att ha haft en vecka ledigt då jag har kunnat disponera min tid som jag vill kom jag idag tillbaka till vardagen med besked. Visserligen fick jag idag sovmorgon till klockan nio men i morgon ska jag infinna mig på jobbet redan klockan fem på morgonen. Fem!

Det är tidigt. Så pass tidigt att jag måste åka nattbuss till jobbet.

Det blev ingen träning idag. Kom hem vid fyra i eftermiddags och kände då verkligen inte för att gå och trängas på gymmet (kombon måndag och nyårslöften är inte så lockande). Tar igen det i morgon istället.

Recept: brownies med vit choklad

Ok, vänner. Här är receptet på brownies med vit choklad (eller whites om man så vill). Bild finns i inlägget nedan.

INGREDIENSER:

100 gram smör/margarin
100 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter (grovt hackade)
100 gram vit choklad (också den grovt hackad)

GÖR SÅ HÄR:

Smörj en fyrkantig form (cirka 25X25 cm), klä botten med bakplåtspapper.

Smält smör/margarin och choklad i en kastrull på svag värme. Ta av från värmen och rör så att det blir som en sås.

Blanda ägg och socker (inte poröst! en brownie ska vara seg och kompakt) i en skål, rör därefter i vaniljsocker och chokladblandning.

Vänd i mjöl, hackade nötter och choklad.

Häll smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk och kladdig i mitten.

Ta ut och låt svalna helt innan den skärs upp.

Tillbaka vid spisen

Sista semesterdagen idag. Ägnar den åt bakning (vill ju inte göra kollegorna besvikna).

Nu på förmiddagen har jag testat att göra vita chokladbrownies (lägger upp receptet senare i eftermiddag).

Det är faktiskt första gången jag bakar efter jul (man blir ju lätt mättad av allting då).


Dagens filmtips

Svenska filmkritiker är oftast väldigt komiska figurer. Pretentiösa, uppblåsta, ständigt namndroppande och ska alltid tillägga (om filmen är engelskspråkig): "Det franska originalet är ju bäst!".

Självklart är det inte så. Filmer blir i regel bättre som Hollywood-produktion. De har resurserna som vi andra saknar.

Så är det även för den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor", "The girl with the dragon tattoo". Inte för att den svenska var dålig - absolut inte. Jag var mycket imponerad av alla tre filmerna eftersom man haft en sådan oerhörd respekt för Stieg Larssons böcker.

Men den amerikanska slår allt! Rooney Mara är fullkomligt lysande som Lisbeth Salander. Och Daniel Craig (som jag har mycket svårt för som James Bond) briljerar som Mikael Blomqvist. Slutet är dessutom mer troget böckerna. Om de hade vågat direktöversätta titeln hade det varit en fullträff (jag misstänker att orsaken till att boken fick en väldigt tam titel på engelska är att den hade blivit för kontroversiell för USA annars).

Dagens filmtips!




Juholt gör mig mållös

På förmiddagen har jag försökt att skriva ett blogginlägg om Juholt-cirkusen. Det är inte lätt för karln gör mig mållös.

Jag låter saken vara ett tag. Åker istället iväg (ja, idag tar jag bilen eftersom det är ruskigt kallt ute) till gymmet och kör axlar och ett spinningpass. Det brukar få igång mig.

Annars har jag en trevlig lördag framför mig. Bio ikväll. Jag ska äntligen se "The girl with the dragon tattoo".

Dagens träning

Det blev vila från träningen igår. Kroppen behövde det. Och vilan gav resultat.

Körde rygg och biceps nu på förmiddagen på gymmet och kände mig starkare än på länge. Riktigt skönt.

Ikväll blir det ett spinningpass.

Fredagspanelen om att fördriva tiden på en långresa och helgsömn

Seg fredagsmorgon. Ska alldeles strax iväg till gymmet för ett förmiddagspass men innan dess blir det veckans Fredagspanel:

1. HUR FÖRDRIVER DU TIDEN UNDER EN LÅNG FLYG- ELLER TÅGRESA?

Självklart med att läsa! Den bästa sysselsättningen även när man åker kortare sträckor. Jag har alltid med mig en eller flera böcker i väskan.

2. NÄR GÅR DU UPP PÅ HELGERNA?

Jag har ju inte helger som Medelsvensson som jobbar måndag till fredag. Min helg kan ju vara en tisdag. Men jag har aldrig varit riktigt förtjust i att sova länge på morgonen. Det känns som om mycket av dagen går förlorad då. Jag tar hellre en siesta i så fall.

3. NÄR SA DU SENAST "JAG ÄLSKAR DIG" TILL NÅGON?

Det minns jag inte. Men jag älskar mycket.

4. VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?

Jag har fått se platser i världen som jag förmodligen aldrig skulle ha fått se annars. Och jag tycker verkligen om att jobba på oregelbundna tider. Emellanåt jobbar jag väldigt mycket men jag har mer kvalitativ ledig tid hemma än om jag hade haft ett "vanligt" jobb.

5. VAD ÄR DET VÄRSTA?

Osäkerheten. Flygbranschen är så oerhört konjunkturskänslig. Jag har fått varit med om både uppsägningar och konkurser under årens lopp samt anställningsformer man inte trodde var möjliga i Sverige i modern tid.

All min beundran till deltagarna i "Biggest loser"!

Nej, TV4 ligger inte bra till hos mig just nu. Men det gör däremot deltagarna i svenska "Biggest loser" (och det visas tyvärr på just TV4). Tredje avsnittet visas ikväll och förra veckan var jag stum av beundran över mannen som hade gått ner 16 kilo på en vecka.

Respekt!

Såg lite syrliga kommentarer i tidningarna efter avsnitten förra veckan. En del kallar den här formen av program för "förnedrings-tv".

Jag anser att det är precis tvärtom! Det krävs ett enormt mod av deltagarna att ens anmäla sig till någonting liknande! De har tagit det stora steget att vilja göra en förändring i sitt liv till skillnad mot dem som sitter hemma i soffan och bara gnäller (oftast med en påse chips som sällskap).

Deltagarna imponerar verkligen på mig. För med handen på hjärtat: hur många av oss skulle våga ställa oss på en våg offentligt?


Dagens ord: "Grispanik"

Numera ingår ordet "grispanik" i mitt vokabulär. Det känns som om jag kommer att ha mycket användning för just det ordet. Jag är också väldigt förtjust i "grishaveri".

Rubriksättarna på våra kvällstidningar förgyller verkligen vardagen!


Toamoderniteter i grannkommunen

Jag har hedrat grannkommunen Upplands Väsby på förmiddagen med ett besök.
Jo, för ska man handla någonting annat än mat så får man lämna Sigtuna kommuns gränser.

Självklart blev jag kissnödig så fort jag kom fram till Väsby centrum. På toan möttes jag av en modernitet som jag inte alls blev då förtjust i: man måste betala via sms för att få en kod till toadörren!

Återigen känner jag mig väldigt konservativ som tycker att toabesök ska vara gratis.


Dubbelpass på gymmet idag

Jag är riktigt nöjd med min träningsinsats idag. På förmiddagen körde jag bröst och ett 45 minuter långt spinningpass. Och på kvällen blev det triceps och ett spinningpass på 55 minuter.

Jag passar på att träna ordentligt när jag kan. Fick nämligen mitt schema för februari igår och det var fullspäckat med jobb. Därför kommer jag förmodligen inte att kunna träna i den utsträckning jag vill då.

Men det kommer att bli en del träning i Göteborg under nästa månad eftersom jag kommer att jobba därifrån mycket. Ska bli riktigt roligt att besöka SATS där och kanske få ännu mer träningsinspiration.

I morgon blir det vila från spinningen. Dels behöver kroppen vila, dels har jag mitt favoritpass att se fram emot på fredag. Då ska jag vara rejält laddad!

Skämmes, TV4!

Min enda kommentar på TV4´s häxjakt:

Det är anmärkningsvärt att man i ett land där en människa knappt behöver ta ansvar för sina egna handlingar ska behöva bli korsfäst för någonting ens förälder anklagas för.
Just vi svenskar ska vara väldigt, väldigt försiktiga med att kasta stenar eftersom vi horade oss igenom andra världskriget.

Det är fortfarande skillnad på granskning och häxjakt, TV4! Det finns problem som pågår just nu i vårt land som istället borde uppmärksammas.

Skämmes!


Snart så...

Mycket tid av gårdagen tillbringade jag på Sigtuna kommuns trottoarer. Min lilla promenad till gymmet tog tre gånger så lång tid mot vad den brukar göra.
Tydligen är det här med att salta och sanda istäckta vägar helt ute. Nu för tiden ska man leva farligt.

Nedan en bild från min powerwalk för cirka tio dagar sedan i Maspalomas, Las Palmas.

Jag längtar till vårens promenader hemma. Inte långt kvar nu.


Axlarna fick sig en rejäl omgång

Jag vet att det är att påpeka det uppenbara men vilken skillnad det blir i effektivitet på träningen när man har sovit och ätit bra.

Just nu äter jag exemplariskt. Ett mål var tredje, fjärde timme. Inga vita kolhydrater utan bara en massa nyttigt. Och jag sov närmre åtta timmar i natt.

Det gav resultat på gymmet i förmiddags! Gav axlarna en rejäl omgång. Kunde köra lite tyngre, mer intensivt än förra gången.

Ikväll blir det ett spinningpass!

Fredagspanelen om rea och utmaningar

Efter ett ovälkommet uppehåll är nu Fredagspanel tillbaka. På en måndag. Men jag har fredag hela veckan lång.

1. HUR GENERÖS ÄR DU MOT DINA VÄNNER?

Mycket! Vad det än gäller i livet så får man alltid tillbaka det man ger. Jag tycker också att det är genuint roligt att skämma bort de vänner som förtjänar det.

2. HUR MYCKET BRYR DU DIG OM REA-DAGAR?

Efter att ha gett mig ut på Mellandagsrean på hemmaplan för första gången på flera år lär det ta ett bra tag innan jag gör det igen. Jag var så oerhört besviken! Ett rejält antiklimax.
Däremot har jag de senaste två åren gjort riktiga fynd på "efter jul-rean" i Dubai. Bland annat köpte jag förra vintern massor med juldekorationer som var väldigt fina på 70 % rea.

3. SER DU NER PÅ NÅGRA MÄNNISKOR?

Ja, faktiskt! Framför allt de människor som saknar ödmjukhet och empati. Även på de människor som stannar i ett dåligt förhållande av rädsla för att vara singlar. De är generellt väldigt fördomsfulla mot ensamstående och förtjänar därför att ses ner på.

4. SKULLE DU KUNNA VARA HEMMAFRU?

Absolut! Jag tror dessutom att jag skulle vara en utomordentligt bra hemmafru också!

5. VAD BLIR DIN STÖRSTA UTMANING UNDER 2012?

Att få ekonomin att gå ihop. I år har jag bott i min lägenhet i tio år och mycket behöver bytas ut. Tvn sjunger på sista versen, likaså dvd:n. Jag behöver ny kyl, frys, spis och diskmaskin. Sedan är vardagsrummet i akut behov av renovering (inklusive en ny soffa!). En ny säng också önskvärt men det får jag nog skjuta upp till 2013.
Det är många utgifter som ligger framför mig i år, därför håller jag tummarna att jag får tillbaka massor på skatten i sommar.

Skakiga ben

Eftersom jag kör spinningpass ofta så är ren styrketräning för benen någonting som inte blir prioriterat. Något pass i månaden blir det bara.
Idag var det en sådan dag då benen fick sig en rejäl genomkörare. I synnerhet till och från gymmet! Att traska i blötsnö är en väldigt effektiv träningsform.

Försiktighet rekommenderas dock.

Och träningen går bra!

Jag har lite semester nu. Nio dagar var det meningen att jag skulle vara ledig men igår jobbade jag faktiskt extra. Resten av ledigheten ska jag ägna åt träningen som jag tycker är roligare än någonsin. Även om jag tränar regelbundet året om får jag alltid en liten nytändning efter nyår.

Idag har jag tränat rygg och spinning.

Kompis Mattias har också tränat flitigt den senaste tiden. Han har nytt namn på sin blogg som ni hittar HÄR där ni kan följa hans träning och diet samt lite annat smått och gott.

För övrigt älskar jag SATS nya hemsida! Har inte riktigt satt mig in i allting nytt på den ännu men det är roligt att se statistik på hur ofta man har tränat och kunna sätta betyg på de klasser som man har gått på.

I år ska träningsstatistiken bli ännu bättre än förra årets!

Jag hatar beroendet!

Jag hatar att vara beroende. Av vad det än må vara. Och jag har motvilligt fått erkänna för mig själv de senaste fem veckorna att jag är beroende av att ha en fungerande dator.

Ta för exempel detta med att betala räkningar.

Min dator kraschade med besked den 8 december (den är sedan dess hos kompis Johan som ska försöka återuppliva den).
I mellandagarna gick jag in till Handelsbanken - där jag är kund - och hade med mig tre stycken räkningar (bland annat hyran) som jag ville betala över disk. Jag inledde med att förklara att min dator hade kraschat.

Tjejen harklade sig lite och sa: "Hm... ja, egentligen tar vi 75 kronor i avgift per räkning när man betalar på det här sättet".

75 kronor. Per räkning. Hos en bank som jag är kund hos.

Nu läste tjejen i kassan av min reaktion väldigt bra eftersom hon genast tillade: "Men jag ordnar det här åt dig kostnadsfritt". Förmodligen anade hon att det var väldigt nära en situation som skulle bli väldigt obehaglig.

Min iPhone har de senaste fem veckorna fått agera substitut för min älskade laptop. Det går skapligt men bloggandet blir lidande. Som tillfällig lösning har det fungerat men i det långa loppet är det bara enerverande. Jag saknar att skriva på ett tangentbord. Det där ständiga blippandet på en liten skärm gör mig numera galen!

Min dator är fortfarande hos Johan. Men han är en barmhärtig vän och har nu lånat ut en dator till mig så jag kan betala mina räkningar, blogga och inte känna mig så förbannat låst. Jag är obeskrivligt tacksam över det!

Och ni anar inte hur skönt det är att äntligen få skriva på ett tangentbord igen!

Dagens goda gärning står Johan för!

Körsbärssmoothie

Mycket högt på min plus-lista (tro mig, där vill man vara) ligger Willys.
Inte nog med att de har kommunens bästa frukt och grönt. Idag hittade jag även frysta körsbär där!

Unnade mig en lyxig, god och nyttig smoothie på eftermiddagen.


Ny kaffetermos

Länge har jag gått och trånat efter en kaffetermos från Starbucks. Eftersom jag har förmånen att med jämna mellanrum kunna besöka denna fantastiska kaffekedja så har ju inte själva inköpet varit ett hinder.

Priset har däremot stört mig en smula.

Dagarna innan nyår var jag i Dubai. Och där hittade jag min termos! Dock inte från Starbucks - utan i "Hello Kitty"-butiken. På rea!

Obeskrivlig lycka!


Mellanmålstips

Jag har alltid med mig någon form av mellanmål i min jobbväska. Oftast en färdigblandad proteindrink.
Häromdagen hittade jag en smak som jag inte testat tidigare (tror jag): choklad/banan. Den var riktigt god! Praktisk när man inte har möjlighet att skaka ihop sin egen drink.


Min nyårssupé

Nyårsafton tillhör inte mina favorithögtider. Faktum är att jag hatar dagen och allt runt omkring den. Och av den orsaken ser jag alltid till (om jag har möjlighet) att jobba då.

I år hamnade jag i Oslo.

Bodde på hotellets 23:e våning och pinade mig på natten igenom HELA "King Kong".

Bifogar en bild på min nyårssupé. Bättre mat än så kan man inte hitta i Norge.


Ovärderligt tips

Körde mitt första styrkepass för året i morse (jag har hunnit med att vara en sväng i Dubai och Oslo i nyårshelgen). Och det slog mig - naturligtvis - att det var mer folk och tränade än en vanlig tisdag.

Mitt ovärderliga tips är att träna regelbundet, året om för bästa effekt. Inte bara veckan efter sitt nyårslöfte.

Fortfarande ingen fungerande dator. Snart har jag varit utan i en hel månad. Men träningen går i alla fall bra! Ikväll blir det spinning.


RSS 2.0