Bananbröd med makadamiannötter

Det asiatiska köket imponerar generellt inte så där enormt mycket på mig. Med undantag för vissa saker. Som till exempel bananbröd som man oftast hittar vid frukostbuffén på thailänska hotell.

Idag har jag och Aidan försökt oss på att göra bananbröd hemma. Hittade ett recept på Tasteline som jag testade. Om jag hade tagit ut bröden fem minuter tidigare hade de blivit helt perfekta.

INGREDIENSER:

100 gram rumstempererat smör/margarin
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
5 bananer
2 ägg
2,5 dl saltade makadamiannötter (egentligen ska det vara 0,5 tsk salt i smeten men eftersom jag bara hittade saltade nötter i affären så uteslöt jag detta - och det var nog bra)

GÖR SÅ HÄR:

Vispa smör och socker poröst i en Kitchen Aid (så klart!). Blanda samman mjöl och bakpulver och häll i smörblandningen. Tillsätt äggen och vispa ihop.
Häll i bananerna och nötterna (här fick jag och Aidan erfara varför man ska använda stänkskyddet).

Häll smeten i en smörad och bröad avlång form. Grädda på 175 grader i cirka 50-55 minuter.



Kommentarer
Postat av: Tress

Smarrigt!Hur äter man det? Är det som fika eller med lite smör och ost på?

2011-02-25 @ 16:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0