Huvudsaken är att det är billigt?

Att flyga är fortfarande det säkraste sättet att färdas på. Men vad är egentligen viktigast? Säkerhet eller att kunna resa så billigt som möjligt?

Förvånande många kan tänka sig en ståplats på flyget om det är gratis. Trots att passagerarna själva hävdar vid enkätundersökningar att säkerhet är viktigare än både punktlighet och service när flygbolagen själva frågar sina kunder vad de prioriterar.

Det är många myndigheter inblandade för att se över att flygbolagen följer de extrema säkerhetsföreskrifter som finns. Det finns också anledningar till att man som passagerare ska följa dessa föreskrifter som finns ombord. Det är inga ogrundade påhitt man har kommit på bara så där.
Men för dem som inte är insatta i flygsäkerhet kan jag förstå att en gratis flygbiljett lockar. Det skulle inte vara första gången i världshistorien som girighet går före människoliv.

I dagsläget är ståplatser på flygen helt otänkbart att genomföra. Inga luftfartsmyndigheter skulle godkänna detta. Men vad händer om nägra år om efterfrågan blir större?


Källor: Expressen, Aftonbladet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0