Henning Mankell

Den första boken jag läste av Henning Mankell var Danslärarens återkomst, för ungefär sju år sedan. Det var en pilot som jag jobbade med som rekommenderade. Han tyckte att det var märkligt att jag - som alltid hade näsan i en bok så fort tillfälle gavs - inte hade läst någonting av denna författare. Än idag har även jag svårt att begripa att det tog så lång tid för mig att upptäcka Mankell. Men å andra sidan har jag ju precis upptäckt LOST.

Den sommaren plöjde jag igenom samtliga böcker Mankell skrivit om Wallander. I kronologisk ordning. När sista boken var läst ville jag bara ha mer.

Istället gav Mankell upp Wallander. Numera görs det filmer som bygger på rollkaraktären, men det är inte Mankells böcker som står bakom manus. Som man gjorde med Beck.

Mankell är stor utomlands också. I England har man nu spelat in filmer - som bygger på böckerna - med Kenneth Branagh i huvudrollen. Dem tror jag på.
Ska försöka att hinna med att se den första nu i veckan.


Kommentarer
Postat av: Linda

Ah älskar att läsa!!!

2009-03-22 @ 16:12:00
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Chriz

Jag hade ett skolarbete i gymnasiet som gick ut på att läsa "mördare utan ansikte" , sedan jag gjorde det har jag varit helt fast för främst Wallander böckerna men även Mankell överlag, förmodligen min favoritförfattare.

2009-03-22 @ 17:03:38
URL: http://chrippz.blogg.se/
Postat av: Chriz

Jo håller helt med dig. Fick frågan av en vän idag "vad är det som gör Henning Mankell till en så bra författare" (min vän har inte läst något han skrivit) visste inte riktigt vad jag skulle svara bara sådär, men så kom jag på att de Mankell-alster jag främst läst är kriminalromaner och samtliga av dem har verkligen varit nagelbitande spännande, då har man väl ändå lyckats, det är ju hela poängen med en kriminalroman. Så det var även mitt svar, nu ska han låna "Mördare utan ansikte"

2009-03-23 @ 22:27:19
URL: http://chrippz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0