Girl with the dragon tattoo

Jag har varit på jobbmässa på Arlanda hela förmiddagen. Fast det är en sanning med modifikation, för av de fyra timmarna som jag ägnade där var tio minuter effektiv tid på mässan. Det kändes lite fåfängt av Arbetsförmedlingen att arrangera en sån här sak i kristider, men jag är djupt imponerad över att de ändå försöker. Att det finns eldsjälar som orkar ha en positiv inställning när arbetsmarknaden är som den är. Att de sedan endast erbjöd sommarjobb som busschaufförer och restaurangbiträden på McDonald´s är en annan sak. De gör ändå sitt bästa av situationen.

Resten av tiden tillbringade jag med Mattias.  Han åkte ner ifrån Lappland för att vara med på denna mässa. Jag tror inte att det var den mest givande dagen i hans liv. Men han åkte inte tillbaka på eftermiddagen tomhänt. Jag delade generöst med mig av mina kloka råd och dessutom tvingade jag honom att köpa Män som hatar kvinnor i pocketupplaga. Han har fått stränga order om att börja läsa. Dessutom har han fått till uppgift tills på söndag att ta reda på så mycket som möjligt om Janis Joplin (jag är nämligen djupt bekymrad över att de verkliga pärlorna inom rockens historia kommer att falla i glömska om ungdomarna av idag inte förvaltar deras minne).

Dagens fråga: Är det någon som har en aning om varför Män som hatar kvinnor heter Girl with the dragon tattoo i engelsk översättning?


Kommentarer
Postat av: Mia

Dum översättning känns det som. Lisbeth har en sådan tatuering va? Eller? Har sett filmen. Mycket bra om än ngt brutal...



Tack för din fina kommentar i min blogg...typ nyss. Det finns bara ett personporträtt sedan tidigare, men det kommer fler. Var så säker! :)



kram m

2009-03-11 @ 15:25:00
URL: http://www.menmia.se
Postat av: Anonym

hej, checka jätte gärna in min blogg på www.starcevic.blogg.se :)

2009-03-11 @ 15:29:54
Postat av: Bimbo Boy

Svar: Tack för tipset, sötnos! :)

2009-03-11 @ 17:06:20
URL: http://www.bimboboy.com/blogg
Postat av: jane

jo det kan jag hålla med om,jag säger varje gång till min sambo att :hur länge ska han vara med???????kramizzzz

2009-03-11 @ 19:39:00
URL: http://mammaskalsonger.blogg.se/
Postat av: Kate Wallace

Det är riktigt snällt av dom att komma hit :)

2009-03-12 @ 14:33:54
URL: http://katewallace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0