Semester att jobba

Jag fick mitt decemberschema igår på hur jag ska jobba. Jag hade glömt bort hur mycket man faktiskt är ledig när man jobbar, hur många dagar som man kan disponera som man vill. Den friheten har man inte som arbetssökande. Då är man uppbokad i stort sett sju dagar i veckan och har inte möjligheten att planera in någonting eftersom man ständigt är på jour och ska vara "tillgänglig för arbetsmarknaden".
Snart har jag dagar som jag kan bestämma över själv. Som är mina lediga dagar, då jag inte har kravet på mig att sitta framför datorn i flera timmar och leta jobbannonser. Det känns som ett enormt privilegium att få börja jobba igen och jag är ytterst tacksam för möjligheten att göra det.
En annan positiv effekt - som jag inte riktigt har begripit ännu - är det ekonomiska. Nu behöver jag inte snåla med pengarna på samma sätt längre, jag kan faktiskt börja lägga undan lite varje månad.
Jag är dock jättestolt över att jag har kunnat hushålla med min buffert under arbetslösheten. Nu i vinter är det dags att spara ihop en ny - som fallskärm när nästa tuffa period kommer. De brukar i regel bli lättare att uthärda om man är förberedd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0