En dos av positiv energi från en man med läppstift

Om jag träffar en person som påstår sig vara "fördomsfri" vet jag omedelbart två saker om denna:

1. personen i fråga har ingen - eller väldigt lite - självinsikt

2. det är en lögnare

Sedan kan man ju vara mer eller mindre fördomsfull. Och det vi i regel har fördomar om, är ju sådant vi inte känner till så bra. Det som är främmande.

Om just detta handlade den underbara föreläsningen jag var på igår. Jag bjöds på två timmar av klokhet, visdom, underhållning, värme, skratt och insikter.
Föredraget hölls av Claes Schmidt/Sara Lund. En transvestit. Alltså, en heterosexuell man som ibland klär sig i kvinnokläder och som mår bra av det. Borde egentligen inte vara några konstigheter 2009 - det är ju ingen idag som höjer på ögonbrynen när jag har på mig byxor, som är ett "manligt" plagg. Varför blir det då så uppseendeväckande när en man har kjol?

De flesta som anmäler sig till att gå på ett föredrag av det här slaget, har nog fördomar mot andra saker än just transvestiter. Vi var nog mest intresserade av att lyssna på vad Claes/Sara hade för erfarenheter att dela med sig av.
Ska sanningen fram så var det inte många av oss som ens reflekterade över att det var en man i kvinnokläder som stod på scenen - hans/hennes utstrålning som människa överglänste allt.
Men jag ska villigt erkänna att jag under de dryga två timmarna satt och tänkte: "Jösses, vilka snygga ben människan har!" på grund av att jag har så mycket komplex för mina egna som är korta och lite väl fylliga.

Om ni någon gång för möjligheten att gå på en förläsning av Claes/Sara, så rekommenderar jag att ni gör det. Inte nog med att man får ta del av ovärderlig visdom, man får också med sig positiv energi och glädje.

Mer information om Claes/Sara finns HÄR.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0