Väl investerade pengar

Ojojoj... Aftonbladet publicerar idag slutsumman för kronprinsessans kommande bröllop: 14 miljoner kronor. Vilket är 8 miljoner kronor mindre än beräknat. 1,55 kronor per invånare (AB)

Vilket ramaskri det kommer att bli. För de som är emot att några ören av skattepengarna går till vår framtida statschefs bröllop kan inte - även om de får bevis svart på vitt - inse vilka inkomster detta bröllop kommer att inbringa till statskassan.
De kan inte - eller vill inte - se fördelarna med ett kungligt bröllop i landet.

Detta bröllop kommer att göra ovärderlig reklam för Sverige, locka hit tusentals turister och journalister från andra länder som ska ha någonstans att sova, de ska äta, köpa souvenirer.
Bara detaljhandeln beräknas omsätta 2,5 MILJARDER kronor (är inte det jäkligt bra utdelning på en insats på ynka 14 miljoner?).

Istället för att visa de allra patetiska egenskaper vi har - vår avundsjuka och missunnsamhet - kanske vi ska tacka kronprinsessan och hennes lillasyster att de väljer att gifta sig nu när lågkonjunkturen är som värst. Tacka dem för de ökade arbetstillfällena som bröllopen kommer att bidra med, tacka dem för att de sätter Sverige i fokus nästa år.

Men hur skulle det se ut? Då skulle vi ju behöva frångå våra principer att man inte under några som helst omständigheter ska glädjas för andra eller se fördelar.

Personligen är jag sjukt nyfiken på om dessa icke-rojalister som motsätter sig investeringen i detta bröllop också kommer att vilja avstå från de miljarder som kommer att bli tillskottet i statskassan?

Förmodligen. "Bara för sakens skull."

Tjurskallar!Kommentarer
Postat av: Candy

Ärligt talat skiter jag i hur få eller många kronor jag betalar för deras bröllop. Jag är inte avundsjuk på dem, men jag blir förbannad över det faktum att en massa skattepengar minsann ska gå till deras bröllop- de som redan har det bra ekonomiskt. Istället för att hjälpa de som har det svårt.Monarki är förlegat och att sparka på de som reda ligger med.

2009-09-19 @ 10:32:56
URL: http://eyecandy.devote.se
Postat av: Maria

Att sparka dem som ligger ner hade varit om vi inte hade fått ut någonting ekonomiskt av de kungliga bröllopen. Men det får vi - med råge!Däremot kommer vi ALDRIG att få tillbaka någonting på de pengar vi betalade för att få hem den morddömda Annika Östberg till ett svenskt fängelse. Henne kommer vi att försörja resten av hennes liv.DET är att sparka på dem som redan ligger ner.

2009-09-19 @ 10:44:15
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0