Grattis, älskade drottning Silvia!

Vår drottning Silvia fyller år idag.

Jag tänker ta tillfället i akt att kommentera TV4´s smutsiga och hänsynslösa häxjakt på henne. Jag kan respektera att man inte stödjer rådande statsskick - för jag värnar om demokratin - men sättet TV4 väljer att göra det på kan kritiseras och diskuteras.

För ingen annan medborgare i detta land behöver väl ställas till svars för någonting som skedde innan de föddes?

För det första:

Vet ens redaktionen på "Kalla fakta" hur Sverige kunde stå utanför andra världskriget?

Jo, den simpla sanningen är den att hela Sverige var Nazi-Tysklands lilla hora. Denna period tillhör verkligen inte vår "finest hour" moraliskt i historien. Å andra sidan hade lilla Sverige aldrig haft en chans emot nazisterna så det enda valet vi hade var att böja oss framåt och ta emot.
Men inte att förglömma är detta en skamfläck i vår historia. Därför är det inte på sin plats att kasta bävrar i trähus.

För det andra:

Drottningen är född 1943. Hon var således två år gammal när kriget tog slut. Det är bortom all rim och reson att hon ska ställas till svars för någonting som hennes far kan ha gjort under och innan denna period.
Kan det tänkas att han var precis som oss svenskar? Man sade inte emot nazisterna ostraffat - det ska ni ha jävligt klart för er. Kan det måhända vara så att hans agerande (eller det han är anklagad för av "Kalla fakta") var ren överlevnadstaktik?

När det gäller anklagelser om vad som hände under andra världskriget ska vi svenskar hålla vår "neutrala" käft ordentligt stängd. Vi har blod på våra händer. Men alla vi andra slipper i alla fall att ställas till svars för våra förfäders agerande.
Således ska vår drottning inte heller behöva göra det.

Jag kan med handen på hjärtat säga att det finns saker som mina föräldrar gjort i nutid som jag inte stödjer. Men det är inte mitt ansvar. Inte heller någonting som jag behöver förklara eller försvara.

En sista sak när jag ändå är igång:

Ofta hånas kungafamiljen (på kungens sida) för sin dyslexi. Det är tydligen väldigt roligt att göra sig lustig på deras bekostnad. Det är också ett hån som endast är kungafamiljen "förunnat".
Ingen annan svensk medborgare behöver utstå hån för sitt handikapp - det är tabu och oförskämt att skämta om sådant. Ingen vid sina sinnens fulla bruk tycker att det är roligt att driva med någon som till exempel sitter i rollstol.
Men kungafamiljens dyslexi går bra att driva med.

Varför då?

Här om något ska nog svenskarna akta sig för att kasta stenar eftersom större delen av befolkningen tillbringar tolv år vid skolbänken och ändå tillämpar särskrivningar när de skriver. Det däremot förtjänar att hånas. Att särskiva tyder nämligen på ren okunskap.

Grattis på födelsedagen, älskade drottning! Jag beundrar dig i alla fall för de insatser du gjort för landet, din värme och ditt engagemang.
Och det är fler med mig som gör det.




Kommentarer
Postat av: Carl

Jag förstår inte, varför ska inte dessa kungligheter granskas? Sitter de på en piedestal och är "untouchable". Kungen bevisade ju verkligen att han är en simpel människa när hans förhållande med Camilla Henemark uppdagades. Haha, kungahuset ska verka så perfekt men men - to be continued.

2010-12-23 @ 09:21:43
Postat av: Maria

Det här är ingen objektiv granskning. Det är bara smutskastning och av den fulaste möjliga sort.



Att kungen har dålig smak för kvinnor (älskarinnor) är en helt annan sak.

2010-12-23 @ 09:43:29
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Peter

Mycket bra skrivet, instämmer helt.

2010-12-27 @ 19:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0