Varför köper män sex?!

Sven Otto Littorins påstådda sexköp för fyra år sedan kommer att ältas och diskuteras i skvallerpressen (och här syftar jag på främst på Aftonbladet - inte Svensk Damtidning) till den milda grad att vi bokstavligt talat spyr på den. Så därför tänker jag inte kommentera händelsen mer än att jag har lite problem med att Littorin använder sig av sina barn som orsak till sitt avhopp och anklagar journalister för att jaga dem med frågor istället för möta anklagelserna.
Det känns inte som ett speciellt smart drag när man genomgår en infekterad vårdnadstvist om barnen ifråga, men å andra sidan kanske det gör det lättare för domstolen att fatta ett beslut i tvisten.

Jag överlåter istället spekulationer, anklagelser och gottandet till journalisterna på Aftonbladet och lider med Littorins barn som ofrivilligt blivit indragna i någonting som de borde skyddas ifrån.

Däremot skulle jag vilja kommentera sexköp generellt.

Är det spänningen och känslan av att man gör någonting förbjudet som gör att män köper sex? För med handen på hjärtat är just sex någonting som är lättillgängligt och framför allt GRATIS. Någon större energiansträngning behöver man faktiskt inte lägga ner på att få sex både lagligt och helt utan förpliktelser (det brukar ju annars vara en "ursäkt" för sexköp).
Och här gäller det båda könen. Nu kanske tjejer har ett litet försprång (om det är killar vi vill ha i säng) eftersom män tenderar att vara lite lättare att få omkull. Killar kanske behöver lägga ner några fler minuter och lägga på charmen lite extra för att garantera sig sex vid kvällens slut.
Men lik förbannat är sex lätt att.

Därför måste det finnas andra orsaker till att många män betalar för det. Kanske är det tristess i vardagen och lockelsen att göra någonting olagligt för att se om man kommer undan med det som får män att köpa sex. Eller så har kvinnans sexuella frigörelse helt gått dem förbi och de inte har förstått ännu att kvinnor idag släpper till utan större ansträngning.

(AB, AB, AB, AB)

Kommentarer
Postat av: James

Nej Maria det är inte lätt att få tag i Sex,är man inte "ball" eller har mycket pengar så är det svårt.

Jag förvarar inte köp av sex men lagen e konstig du får sälja men köpa är förbjudet

Kram James

2010-07-11 @ 01:03:12
Postat av: Peter S

Instämmer nog med James. Många som går till proffsdamer orkar/kan/vågar inte köra orrspelet som behövs för att få sex. Och så hemskt det blir efteråt då, hon kanske vill träffas igen och barn hade hon och en exmake som är svartsjuk och... Många män har en skräck för förpliktelser och krav.

Skojigare att skvätta vildhavre då kanske. Jag känner till många relationer som kraschat när hon pressat på för giftermål, samboskap eller annat som gör att han känner sig inläst i en låda.

2010-07-11 @ 10:44:46
URL: http://petersvanberg.se/
Postat av: Mika

Nej, där har du allt fel. Kanske lätt för DIG, men är man till exempel arbetslös,fattig, sjuk, handikappad, med mera, är det VÄLDIGT svårt. Sexköpslagen är en skitlag som borde avskaffas. Staten bör överhuvudtaget inte lägga sig i ifall två vuxna människor som samtycker, har sex.

2010-07-13 @ 18:36:46
URL: http://mikaaalto.blogspot.com
Postat av: Maria

Du har rätt angående sexköpslagen, Mika. Den når inte det verkliga problemet som är trafficing, där barn blir sålda. Det är där staten - tillsammans med andra länder - borde lägga ner sitt krut.

2010-07-14 @ 08:41:41
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0