Sköna söndag

Man är inte bortskämd med lediga helger när man jobbar skift. Men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Jag har provat på att jobba måndag - fredag och de tre åren var bara en lång plåga (visserligen av flera skäl än bara arbetstiderna). Man får nämligen lite "helg-panik" då eftersom man har två dagar på sig då man ska hinna med allt. Dessutom är man tvungen att ta ledigt från sitt jobb om man behöver gå till tandläkaren eller frissan en vardag. Det slipper man som skiftarbetare. Man slipper också att storhandla på torsdagarna då alla andra gör det (visserligen handlar jag samtidigt som alla pensionärer nu istället och det är också en prövning i sig).

Men vi skiftarbetare uppskattar också de få lediga helger vi har på ett helt annat sätt. De blir liksom lite heliga. Och jag hade turen att få en riktig långhelg den här gången. Fyra lediga dagar i sträck.
Det har varit helt fantastiskt skönt.

Idag inledde jag dagen med ett par koppar starkt, spanskt kaffe. En bättre början på dagen än så är svårt att få. Sedan var jag i väg och tränade (rygg och spinning). När jag kom hem duschade jag länge och väl med badrumsfönstret öppet - i januari! Det är ren lycka att kunna göra det den här årstiden (ni behöver inte vara oroliga - jag har ingen insyn mot badrummet så det var ingen granne eller förbipasserande som fick sig en ofrivillig titt).

Det har helt enkelt varit en väldigt skön söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0