Cookie Rabarberpaj
I senaste numret av ICA-tidningen Buffé hittade jag ett recept som hette Cookie Rabarberpaj. Den får kvällens kollegor som fika (och sedan utvärdera).
INGREDIENSER:
500 gram rabarber
70 gram pecannötter
100 gram smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majzena
GÖR SÅ HÄR:
Ansa rabarbern och skär i lagom bitar. Hacka pecannötterna grovt. Blanda nötterna tillsammans med rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker och salt i en bunke.
Lägg rabarbern i botten av en ugnsform. Strö över 3/4 dl muscovado och majzena och blanda ihop. Fördela sedan pajdegen över rabarbern.
Grädda på 200 grader i cirka 25 minuter.
Servera pajen ljummen tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljvisp.
INGREDIENSER:
500 gram rabarber
70 gram pecannötter
100 gram smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majzena
GÖR SÅ HÄR:
Ansa rabarbern och skär i lagom bitar. Hacka pecannötterna grovt. Blanda nötterna tillsammans med rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker och salt i en bunke.
Lägg rabarbern i botten av en ugnsform. Strö över 3/4 dl muscovado och majzena och blanda ihop. Fördela sedan pajdegen över rabarbern.
Grädda på 200 grader i cirka 25 minuter.
Servera pajen ljummen tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljvisp.
Kommentarer
Postat av: Fia
Åååå så mumsigt, älskar paj!
Trackback