Smarrig nationaldagsmiddag

Jag tror inte att jag någonsin kommer att göra min lax på något annat sätt i framtiden än på det jag gjorde idag! Det blev så vansinnigt gott. Inte alls svårt heller. Ugnsbakad lax med ett täcke av kronärtskockshjärtan, parmesanost, vitlök och basilika.

Håll i hatten så gott!

INGREDIENSER:

4 laxfiléer (finns frysta i 4-pack)
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl grovt riven parmesanost
2 stora vitlöksklyftor
2 msk majonnäs (gärna Hellmans light)
färsk basilika efter smak
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

Hacka kronärtskockorna grovt. Riv parmesanosten och pressa vitlöksklyftorna. Blanda samman i en skål, bind ihop med majonnäs. Krydda sedan efter smak med hackad basilika, salt och peppar. Ställ sedan in blandningen i kylen ett tag (detta kan man förbereda flera timmar innan laxen ska tillagas).
Lägg laxen i en ugnsform och fördela kronärtskocksblandningen över. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 250 grader och ställ laxen i ett par minuter under grillelementet så att täcket får fin färg.


Eftersom det är nationaldagen idag så har jag dispens och får äta vita kolhydrater så jag serverade färskpotatis till laxen. En helt fantastisk måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0