Min julklapp till mig själv beställd

Det finns vissa saker man verkligen drömmer om att få äga. Min Kitchen Aid var en sådan. När jag äntligen fick en fast anställning köpte jag en till mig själv i present (och till en sån bra deal att jag fortfarande blir rörd när jag tänker på det).

Är det någonting jag har lärt mig med åren så är det att köper man kvalitet så gråter man bara en gång.

Länge har jag drömt om att få äga en Le Creuset-gryta. De är svindyra men har livstids garanti. Det är en sådan gryta som kommer att överleva mig.
Och när de blir nedsatta i pris med 704 kronor så ser jag det som ett tecken från ovan att det är min tur att bli ägare till en ny gryta!

Men sedan var det ju det där med färgen på grytan. Jag ville vara säker på min sak. Det måste kännas rätt. Så när jag besökte Bagaren och kocken i Göteborg för ett par veckor sedan så inspekterade jag dem omsorgsfullt. Vilken av dem skulle passa bäst in i mitt hem?

Förmodligen allihop men slutligen föll valet på den i Kiwi. Grön är en sån harmonisk färg och när jag såg den i verkligheten kunde jag nästan känna doften av alla framtida Boeuf Bourguignon vi skulle skapa tillsammans.

Nu är den beställd. Det blir min julklapp till mig själv.

Le Creuset Rund Gryta 24 cm 4,2L Kiwi
Bild lånad av Bagaren och kocken där grytan just nu kostar 995 kronor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0