Apelsinblondies med choklad
Igår fick mamma bjuda sina kollegor på fika (sista dagen innan semestern). Jag gjorde Apelsinblondies med choklad.
INGREDIENSER:
200 gram vit choklad
100 gram smör
2 ägg
0,75 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
1 knapp msk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
lite salt
cirka 100 gram mjölkchoklad
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och ha sedan i den vita chokladen. Rör om tills den har smält, ta av spisen och låt svalna lite.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål. Ha i det rivna apelsinskalet och smör/chokladblandningen. Rör slutligen i lite salt och mjöl till en jämn smet.
Häll smeten i en ugnsform (gärna med löstagbar kant - jag tog min fyrkantiga) och grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (kakan ska vara lite kladdig).
Smält under tiden mjölkchokladen i vattenbad. Ringla sedan över den nygräddade kakan och låt svalna helt.
Kommentarer
Trackback