Recept - Krispig havresmulpaj med blåbär
Lördagen gick i njutningens tecken - därför kändes det självklart att avsluta kvällen på samma sätt. Jag gjorde iordning en blåbärspaj - som både är lättlagad och god.
Detta recept är för 4 personer.
INGREDIENSER:
250 gr blåbär
1 msk socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 gr smör/margarin
GÖR SÅ HÄR:
Lägg bären i botten av en ungsform och strö över socker och potatismjöl. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö över bären.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.
Detta recept är för 4 personer.
INGREDIENSER:
250 gr blåbär
1 msk socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 gr smör/margarin
GÖR SÅ HÄR:
Lägg bären i botten av en ungsform och strö över socker och potatismjöl. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö över bären.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.
Kommentarer
Postat av: Mika
Ännu ett blåbärsrecept? Akta så du inte börjar se ut som en smurf efter allt blåbärsätande.
Postat av: Maria
Haha... Ja, nu börjar risken att bli stor för märkliga effekter. Men med alla de nyttiga antioxidanter jag får i mig, måste jag snart få röntkensyn! =)
Trackback