...och så gjorde jag av med lite stålar

När jag ändå skulle in till den kungliga huvudstaden för att titta på Pride-paraden, passade jag på att göra av med lite pengar (jag drar mitt strå till stacken för att förbättra landets ekonomiska tillväxt).


Ska man stå och titta på en parad som tar flera timmar så underlättar det om man är mätt i magen. Därför tänkte jag vara snäll mot mamma (för det ska man vara) och bjuda henne på fika innan.
Valet föll på detta fik på Järntorget i Gamla stan - Café Nova.
Två latte och två räksmörgåsar gick på 296 kronor. För ett ögonblick trodde jag att jag var tillbaka i Oslo igen.


Ett besök i Gamla stan är inte komplett utan ett besök på Slottsboden. Dessvärre är utbudet av bilder från bröllopet ganska begränsat än så länge.
Dessa vykort och magneter köpte jag faktiskt i en annan souvenirbutik på Västerlånggatan till och med. Men visst är de alldeles, alldeles ljuvliga?
Jag fick faktiskt en liten tår i ögat IGEN när jag såg dem (vilket sjuhelvetes bröllop det var, hörrni!).


När jag var på Freddans 50-årskalas för två veckor sedan var det en av gästerna (söta Anne) som hade ett nagellack på sig som jag blev superförälskad i. Sedan dess har jag letat efter det och idag - ÄNTLIGEN - hittade jag det på Kicks.
Det är Isadoras "Muddy water" nummer 611.

Slutligen gjorde jag Det. Jag gick och köpte en iPhone. Eller så här är det: jag har beställt en. Den kommer om tio dagar. Men med tanke på hysterin som varit kring den så verkade det vara en ganska ok väntetid. Eller hur?

Bilder ifrån Pride-paraden


SL tog välbehövliga poäng dagen till ära genom att dekorera innerstadsbussarna och tunnelbaneloken med regnbågsflaggan. Heja SL!


Intresset för Pride-paraden var stort bland stockholmarna. Och turisterna. Vilket jag ser som ett gott tecken (även om paraden nästan var slut innan människorna runt omkring mig äntligen vågade släppa lös lite och applådera åt de modiga medverkande i tåget).


Min mamma var på plats för att visa sitt stöd för kärleken. För att verkligen visa sin ståndpunkt satte hon min "bag tag", som jag en stund tidigare hittat i en butik i Gamla stan, på bröstet (för er som inte ser den uppenbara kopplingen så rimmar "bag tag" med "fag hag").


Pride-paraden handlar till största delen om glitter och glamour, glädje och kärlek. Men det viktigaste är ju att vi kämpar för dem som inte kan.
För ni är med på att så länge vi sitter i vår trygga kokong i vårt "fördomsfria" land och inte gör någonting har vi blod på våra händer, va?
Bra. Då behöver vi inte tala mer om den saken utan bara fortsätta kämpa för att alla ska ha rätten att få älska vem man vill.


Min namne Maria Larsson (KD) fick sig en välförtjänt känga. Sorgligt nog var Alliansen underrepresenterade i paraden - där var det röd/gröna blocket segrare. Ska jag vara helt ärlig så skulle Alliansen förmodligen leda ännu mer inför valet den 19 september om de fimpade KD helt.
Den här Maria Larsson anser att KD har missat något fundamentalt i kristendomen! Pratade inte Jesus Kristus i sin bergspredikan om att "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad"...?


Centerpartiets representanter såg väldigt glada och stolta ut.


Finansminister Anders Borg (M) såg ut att ha riktigt trevligt. Dessvärre lös statsministern med sin frånvaro men det kan ha varit en nationell kris som han behövde lösa istället. Reinfeldt var ju trots allt med på QX-galan tidigare i år - inte att förglömma.


Babsan spelade lite blyg och ville inte vara med på bild.


JA! Det finns människor inom kyrkan som har fattat begreppet "älska din nästa som dig själv".


Jag är så oerhört ledsen över att jag inte minns namnet på denna underbara norrlänning men han var en fantastisk kommentator inför kronprinsessans bröllop. Härlig kille är han hur som helst. Och självdistans verkar han också ha.


Om jag någonsin skaffar mig en bil igen (jo, jag har faktiskt ägt två) så ska den se ut så här!

Tack till alla som deltog i paraden idag! Ni är fantastiska! Kärlek till er alla!

Steg för kärleken

Pride-paraden är den härligaste händelsen på hela året i den kungliga huvudstaden (ja, förutom kanske just i år när kronprinsessparets bröllop var det). Är jag hemma och ledig så försöker jag alltid att se den.

Idag är jag det. Fru Fortuna såg till att jag har ledig dag och möjlighet att bevittna denna glädjefyllda, kärleksfulla och färgstarka parad.

Leve kärleken!
Fullt upp i morgon

Det blev ingen iPhone-jakt idag. Jag orkade helt enkelt inte stångas med alla fanatiker för att få den på premiärdagen. Det kan vänta tills hysterin har lagt sig.

Finns det tid kanske jag letar efter en i morgon. Det blir nämligen en heldag i den kungliga huvudstaden. Först ska jag titta på Pride-paraden och sedan - om orken finns - tänkte jag se Annie Leibovitz utställning på Fotografiska.

Det ser ut att bli en riktigt trevlig lördag jag har att se fram emot.

Hemma-spa resten av dagen

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva vädret i förorten idag. Det är väldigt varmt, strålande sol och vindar med orkanstryka. Det känns tyvärr lite som förhöst.
Men det är ändå så pass bra väder att jag gav mig själv en guldstjärna för att jag gick till gymmet och körde både stryka och spinning på förmiddagen. En sådan stjärna får man alltid när man tränar en solig, ledig dag.

Resten av dagen kommer jag att ha hemma-spa. Just nu har jag inpackning i håret och färg på ögonbrynen. Senare ska fötterna filas och tånaglarna målas, en ansiktsbehandling ska jag göra med peeling och mask och avsluta med lite brun-utan-sol.

Jag vill ju vara fin i morgon när jag tittar på Pride-paraden!


Klart jag ska ha en iPhone!

Nej, jag behöver ingen ny mobiltelefon. I synnerhet inte med tanke på att den jag nu har min ägo mest fungerar som väckarklocka på grund av att jag bara pratar i telefon när jag absolut måste och sms:ar ännu mer motvilligt. Och den fungerar alldeles utmärkt! Alarmet låter när det ska.

Jag har dock en paradoxal egenskap: jag är en riktig tekniknörd trots att är tekniskt handikappad och oftast inte alls förstår hur mina tekniska apparater i hushållet fungerar (jag är oerhört fientligt inställd till manualer också).

I morgon släpps iPhone4. Det är någonting med den som gör att jag verkligen vill ha den. Fastän jag redan nu vet att jag inte kommer att begripa mig på den och svära över min tekniska okunskap.

Men... man kan köpa rosaglittrigtblingbling-skal till den. Och det avgjorde naturligtvis saken.

Jag måste ha en Ajfon! Med rosaglittrigtblingbling-skal! Jag kommer inte att vara en komplett människa utan den.

I morgon ska jag på jakt efter en iPhone. Och gärna hitta någon snäll människa som kan förklara för mig hur den fungerar.

Världens mest bevittnade bröllop?

Den 29 juli 1981 gifte sig prinsen av Wales med den 20 år gamla Diana Spencer i St Paul´s Cathedral. Det kallades ett "sagobröllop" och enligt uppgift sågs tv-sändningarna av 750 miljoner människor.


I morgon är en annan dag

Jag tenderar att bli lite överambitiös ibland.
Min plan, trots att jag kom i säng i natt vid två-tiden efter en nästan tolv timmar lång arbetsdag där möjligheten att sitta ner i ett par sekunder är obefintlig, var att gå upp klockan åtta, äta en nyttig frukost och ta en sväng till gymmet för att hinna hem innan min nya jourtjänstgöring börjar vid tolv.

När alarmet gick i morse var jag medvetslös. Vaknade en timme senare och insåg mina begränsningar. Det blir inget besök på gymmet idag.

Men det är en dag i morgon också. Och den dagen är en ledig dag.

Standing by

Jag hade jourtjänstgöring (på flygspråk: "standby") igår mellan 11 och 21. Det var tio långa timmar. Man är ganska begränsad inom vilka områden av sysslor man kan ägna sig åt under den här perioden eftersom man har en timme på sig att ta sig till Arlanda - i full mundering med uniform och makeup - om det skulle behövas.
Därför kan man inte direkt göra någonting som kräver full övervakning i fall att man snabbast möjligt måste ge sig av (baka bröd som behöver jäsas i flera omgångar är därför inget alternativ på standby-dagar).

Dessutom var jag relativt säker på att jag skulle få jobba.

Men det blev inget jobb. Istället hann jag med att dammsuga, göra rent på diskbänken, sortera lite papper, laga en fantastiskt god paneng gai och läsa halva "Paganini-kontraktet" av Lars Kepler.

Idag däremot blir det jobb. Dessutom var jag riktigt duktig i morse. Ställde klockan, gick till gymmet och körde ett benpass.

Det kommer att kännas i morgon!

SVT: ta chansen när den serveras er!

Det är inte bara TV4 som har problem med sina sommarvikarier i morgonprogrammen - SVT har lyckats hitta en av de mest tillknäppta och strama personer man tänka sig kan längst in på redaktionen och satt honom framför kameran.

Inte ens Martin lyckades få denne programledare att släppa lös (annars är Martin bäst i hela världen på att få fram det bästa hos sina medmänniskor).

Nåväl, hemmafixaren Martin själv var som vanligt alldeles, alldeles underbar i morse och jag kan inte för mitt liv förstå varför SVT inte ger honom mer tid i rutan än vad han har.
Martin är ju precis vad de behöver! En charmig person som skulle bidra till högre tittarsiffror. Tro mig att Martin i sitt esse slår fjanten Ernst på fingrarna any day!

SVT: Martin finns ju där, rakt framför näsan på er. Varför inte ta tillfället i akt och utnyttja hans potential till fullo?

Vi får helt enkelt ta saken i egna händer och framföra våra önskemål till SVT HÄR. Under tiden de tar sitt förnuft till fånga kan vi om och om igen njuta av Martins råd om trädgårdsskötsel.


Tillbaka till the scene of the crime

Efter en välbehövlig paus på cirka exakt tio och ett halvt år så återvände jag idag till kommunens gym, skaffade mig ett kort där och körde ett träningspass.
Sedan jag var där senast har de bytt namn två gånger, byggt ut lite grann och målat om samt bytt ägare (vilket var en förutsättning för att jag över huvud taget skulle sätta min fot där igen - universum är inte stort nog att rymma oss båda).

Jag ska väl klargöra att jag jobbade där fram tills i oktober 1999 då jag började att flyga istället. Det var meningen att jag skulle fortsätta att träna privat där sedan men redan efter ett par gånger insåg jag att jag behövde miljöombyte. Och nu, ett decennium senare, är jag tillbaka.

Och jag är riktigt taggad. Det blir nog en bra träningshöst, det här.


PRIDE - en manifestation för kärleken!

Stockholms Pride-festival invigs idag. 

Att få älska och leva med vem man vill borde vara en grundläggande rättighet.

Homosexualitet är inget val. Homofobi, däremot, är det.

Den här veckan tillägnar vi kärleken.


(DN, DN, DN)

Trädgårdssnack med Martin i ottan

Det blir ingen sovmorgon i morgon (trots att jag har ledig dag då med). Hemmafixaren Martin är med i SVT´s "Godmorgon Sverige". "Tidigt, tidigt" enligt honom själv. Vad det innebär i ett direkt klockslag vet jag inte riktigt, men sändningarna börjar väl 6:30 på sommaren om jag inte missminner mig så det är väl bara att ställa klockan och ha tvn på så man inte missar honom (och självklart prioriterar jag Martin före en sovmorgon).

Imorgon blir det trädgårdssnack. Nu har jag visserligen ingen trädgård själv men jag kanske ändå får lite trevliga tips som är användbara på balkongen.

Hemmafixaren Martin Jönsson. En bättre början på veckan kan man knappast önska sig.


Min första lediga dag

Det är min officiellt första lediga dag sedan jag började jobba igen. Tog en rejäl sovmorgon (att sova till tjugo över åtta är rejält när det gäller mig).

Jag har inga måsten på agendan idag (förutom att jag betalade räkningarna för en liten stund sedan). Det regnar ute och jag skulle kunna slappa hela dagen om jag skulle känna för det.

En sak är dock säker: Jag ska riktigt njuta av min första lediga dag.


Akkurat hjemme

Jag finner det en smula märkligt och ironiskt att när jag äntligen har möjlighet att njuta av den fantastiska sommaren så har vädret slagit om och blivit... ja, en vanlig svensk sommar.
Nu är jag hemma och tänker så förbli. I alla fall för ett bra tag framöver.

Idag har jag hunnit med att flyga ifrån Oslo (riktig "sovmorgon": fick sova tills halv sex - igår gick alarmet 03:00), tagit en sväng förbi Väsby centrum (hade ett ärende till Clas Ohlson - flygvärdinnornas bäste vän) hämtat Lars Keplers nya "Paganini-kontraktet" på biblioteket och tagit en siesta (dygnets skönaste sömn).

Från och med imorgon sätter jag mig själv på detox. En månad med norsk kosthållning där det huvudsakliga intaget kommer från kolhydrater är inte min kropp van vid. Dessutom längtar jag verkligen efter ett gymbesök. Det är dags att införskaffa ett nytt gymkort i veckan då medlemsskapet på det förra gymmet (äntligen) går ut.

Nytt jobb, nytt gym, nya planer.
Nu startar jag om.Jag förlåter Norge

Vi hade en liten fnurra på tråden, Norge och jag, i våras då den olyckliga incidenten kom upp till ytan som resulterade i att jag blev snuvad på ett prinsessbröllop i år (mer än så tänker jag inte kommentera saken - jag lägger locket på).

Nu är vi vänner igen. Jag älskar Norge. Det är ett fantastiskt land med undantag för att allting är perverst dyrt här. Men har man uniform på sig så får man en rejäl rabatt på en cola zero och en baguett på Gardemoen (fördelarna med uniform är oändliga).

Den senaste veckan i Norge har varit ett riktigt äventyr. I tisdags natt sov jag i Bardufoss. Synen som mötte mig när jag klev av planet var bergstoppar med SNÖ på.
Så långt norrut har jag aldrig varit tidigare (dessutom var jag tvungen att googla på vart det låg - den vetskapen fanns inte i min allmänbildning). Jag misstänker att Jultomten bor i närheten.

På lördag morgon åker jag hem till Stockholm igen.

Jag kommer att sakna Norge.


En månad går fort...

Kronprinsessparet har redan varit gifta i en hel månad. Vilket bröllop det var, hörrni!


Lite ändring i planerna

Av olika anledningar blev det inget jobb för mig idag. Istället är jag strandad på ett hotellrum ute i vischan, vädret är kallt och molnigt och jag har gjort det bästa för att fördriva tiden.
Gick upp tidigt och åt frukost. Sedan gick jag och lade mig igen och sov i ett par timmar (behövde det). Jag har uträttat ärenden som jag kan göra via nätet. Jag har pluggat. Druckit kaffe (jag var förutseende nog att ta med mig en vattenkokare, så nu sitter jag och sippar på en kaffe i ett vinglas).
Dessutom har jag kommit på en miljard olika aktiviteter som man skulle kunna göra i ett ödsligt hotellrum. Men samtliga av dessa inkluderar fler än en person.


Nu blir det jobba av!

Nu har jag anlänt till hotellrummet i Oslo. Det är inte alls lika mysigt som det jag hade innan och ligger inte centralt utan på vischan, när flygplatsen.
Jag ska vara här tills på lördag morgon och jobba. Och som det ska jobbas!

Konstaterade för en stund sedan för mig själv att jag ska gå upp samma tid i morgon bitti som jag gick och lade mig i morse. Men jag klagar inte. Jag bara konstaterar.

Nu blir det jobba av!


Dagens födelsedagsbarnGRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, FREDDAN!


Lite spontanshopping i hettan

Vi har en helt ljuvlig inredningsbutik i förorten, Carmen i Märsta centrum, som är en sådan butik som man aldrig kommer ut tomhänt ifrån (Clas Ohlson har den effekten på mig också). De har i stort sett allt där, bra priser och en oerhört trevlig och serviceinriktad personal.

Alldeles nyss var jag in dit i ett litet, litet ärende (skulle inte köpa någonting till mig själv). Men ut därifrån kom jag med en STOR kasse - med saker till mitt eget hem.


Det första jag ser när jag kommer in i butiken är duk-tyngder. Det behövde jag verkligen, för jag hade sönder mina tidigare förra sommaren och det kan storma ganska rejält på min balkong (springa och leta duk på gården är inte speciellt roligt).
Visst var dem söta?


Den här skylten sammanfattar hela min personlighet. Mitt liv vore ingenting utan kaffe och choklad. Eller män.


En tavla som lite inspiration i mitt skrivande. En rosa skrivmaskin. Den ropade mitt namn.

Att shoppa är trevligt när man har råd att göra det. Jag tackar Gud för att jag har ett jobb igen!

Självklart tillkommer avgifter!

Visst, det råder en extrem nyhetstorka samt en värmebölja som vi nordbor inte alls är vana vid och på grund av det kanske vår tankeverksamhet inte riktigt går lika snabbt som annars men det kan knappast komma som en revolutionerande nyhet eller överraskning att Ryanairs pris på flygbiljetten i slutändan blir dubbelt så dyr som lockpriset? (AB, Ex)

Det säger liksom sig självt. Svenskar vill gärna resa gratis och många av resenärerna blir till och med förvånade när de sedan får betala för sin juice eller kaffe ombord på planet men tror jag ändå att merparten av de resande är införstådda med att avgifter faktiskt tillkommer när man bokar ett flygbiljett med osannolikt lågt pris. Någonstans måste ju flygbolagen få in sina pengar för att överleva ekonomiskt.

Inget konstigt med det.

Dagens råd till alla resande: Läs det finstilta när ni bokar er flygbiljett så slipper ni sedan "överraskningar" och utgifter som ni inte hade räknat med.

Nedan kan ni njuta av en film från Boeing.Jag vill grilla!

Förstå mig rätt nu: Jag skulle kunna leva i det här detta väder vi har just nu året om. Jag är mer harmonisk i värme och sol. För mig blir det julafton oavsett om den är vit eller inte. Believe me när jag säger att det går att fira Jesu födelsedag på varmare breddgrader också.

Det är bara en sak som blir lidande i sommarhettan: matlagningen.

Jag finner ingen inspiration, ork eller lust att ställa mig vid spisen. Och att grilla är väldigt omständigt när man bor två våningar upp. Då måste man ränna som ett skållat troll upp och ner med briketter och mat samt samsas om bostadsrättsföreningens grill med alla andra grannar som också känner för grillat.
Den här regeln att man inte får grilla på sin egen balkong har jag aldrig riktigt fått kläm på. Varför är det så?

Jag vill ha ett hus. Där jag själv kan bestämma över vad som sker på min egen tomt. Där jag kan grilla när jag vill. Ha en solsäng som jag kan sträcka ut mig i utan att behöva ha hänsyn till andra. Smutta på en sangria utan att någon självutnämnd ordningsman står och säger "aja baja". Sola topless.

Hus. Jag skriver upp det på "ska köpa"-listan.


Sundhetstecken?

Jag vet med mig själv att min pedantiska sida emellanåt gränsar till det extrema. Jag mår helt enkelt inte bra när jag har rörigt runt omkring mig och när saker och ting inte är strukturerade.
Det är någonting jag jobbar på för det finns också en förnuftig röst inom mig som säger att det inte är hela världen om kryddorna inte står i bokstavsordning. Man behöver inte ha kontroll på minsta lilla detalj. Jorden snurrar ändå.

Nu vid morgonkaffet tittade jag mig runt i köket. Det ligger högar med papper på köksbordet (det är mycket byråkrati att anpassa sig efter som arbetssökande - när man sedan får jobb är det andra papper som ska fyllas i. Det byråkratiska Sverige är allt annat än miljövänligt) och gårdagens disk står på diskbänken.

Det härliga är att jag inte bryr mig. Jag struntar i röran idag. Det där kan jag styra upp en regnig dag. Det mest ansträngande jag tänker ta mig för idag är att vända blad i boken jag läser.

Visst är det ett sundhetstecken?

Nytt favoritköpcentrum!

Sista chansen: Sollentuna centrum.

Tänk om jag hade valt att åka dit på en gång. Då kanske jag inte hade stukat min redan onda fot TVÅ gånger (jag tycker verkligen att det är en bedrift) eller kommit hem igår arg som ett bi.

Älskar, älskar, älskar Sollentuna centrum! Inte nog med att jag hittade ett par bekväma tantskor som klarar en hel arbetsdag - det var dessutom luftkonditionerat och folktomt. Jag behövde inte armbåga mig fram som en besatt.

Jag drar en suck av lättnad. Uppdrag utfört.


Kalle Blomkvist för utbrända

Att ta ställning och ge en mental känga till Försäkringskassans omänskliga och fyrkantiga beteende av människor är både befogat och beundransvärt eftersom de förtjänar all tänkbar kritik.
Men när man gör det i en "spänningsroman" bara för sakens skull och utan relevans blir det genast bara patetiskt.

Den egentliga intrigen i Ann Rosmans andra bok, "Själakistan", borde ha varit att en skolklass hittar en död kvinnokropp utan huvud i medeltida kläder nära en fästning i Marstrand. Därpå återfinns ett kvinnohuvud i en trädgård.
Den rättsmedicinska undersökningen visar att den huvudlösa kroppen och det hittade huvudet inte tillhör samma person men att de två kvinnorna sannolikt varit systrar.

Istället får vi följa en person som heter Sara och hennes kamp för att komma tillbaka efter en långtidssjukskrivning på grund av utbrändhet och hennes tröstlösa strid mot Försäkringskassan. Jag tar för givet att Sara har en betydande roll i gåtans lösning under tiden jag läser om henne.
När boken är utläst kan jag konstatera att hennes medverkan för intrigen helt saknar relevans och jag förstår inte riktigt hennes roll alls för handlingen.
Det är precis som om Rosman petat in Sara i boken för att visa sitt ställningstagande mot Försäkringskassan. Det skulle göra sig bättre i en debattartikel. I en deckare blir det bara skrattretande och snarare är det så att effekten av den inbyggda kritiken får motsatt effekt.

Jag kallade Rosmans debut, "Fyrmästarens dotter", för en "Läckberg-ripoff". Även i denna uppföljare har Rosman plankat Läckberg rakt av med de historiska tillbakablickar som blivit Läckbergs signum. Men till skillnad från Läckberg som fortfarande kan hålla sina läsare på halster och skapa spänning, blir Rosmans försök att göra detsamma som Kalle Blomkvist för utbrända.
Det är som sagt bra att någon vill föra deras talan men forumet för det är så fel det kan bli.

Över lag känns "Själakistan" väldig amatörmässig. Språket är banalt och pubertalt, personbeskrivningarna plattare än pannkaka och Rosman får inte ihop intrigen på slutet (kan bero på att hon lägger så stor vikt på det oväsentliga).

Den här boken duger inte ens till att vara ett exempel för vad man inte ska göra i en deckare utan är bara slöseri med träd.

Betyg: 1 av 5.


En kort klagan till morgonkaffet

Kort, väldigt kort, ska jag klaga av mig. Jag har en teori om att om man skriver av sig det som irriterar en, så är det sedan lättare att lägga det bakom sig och gå vidare.

Ok, det var ju varmare igår än i helvetet. Och just en sådan dag var jag tvungen att bege mig till den kungliga huvudstaden för att leta efter ett par sköna jobbskor (jag kan inte påpeka tillräckligt hur viktigt det är att ha komfortabla skor på jobbet).
De bästa skorna jag någonsin haft i mitt jobb var ett par låga, släta ballerinaskor av märket ECCO. Men tyvärr glömde jag dem ombord min sista flygning i våras och fick dem aldrig tillbaka (med handen på hjärtat: när tårarna var som närmast i går så önskade jag att de städare som hittade dem men inte orkade lämna in dem på hittegods skulle brinna i helvetet).
Och min vanliga tur är detta: denna modell har utgått ur ECCO´s sortiment! De har flera bra skor men alla är utsmyckade med spännen och dylikt vilket inte är tillåtet enligt uniformsreglementet.

Så är det någon bloggläsare som har ett par släta, låga ECCO-ballerinaskor i storlek 40: hör av er i kommentarsfältet. Jag betalar bra.

Inte nog med det: på pendeltåget in till stan pillade jag bort en lagning i tanden. Ringde genast till min tandläkare. Han är tillbaka den 9 augusti.

Under min desperata jakt på ett par sköna skor (det var dessutom rea i hela stan vilket innebar att det fanns lika många skor på hyllorna att välja mellan som det fanns i sovjetiska skoaffärer innan muren föll) lyckades jag också stuka min ONDA fot TVÅ gånger.

Väl hemma - med gråten i halsen och ett icke utfört uppdrag - ringer en spånig brud med "Snabba cash"-svenska för Tele2´s räkning och käftar om att jag ska ändra mitt abonnemang. Tro mig, det samtalet pågick i en evighet och slutade med att jag ringde upp Tele2´s kundtjänst i morse för att fråga vad i helvete det var som pågick (står fast vid att telefonförsäljning ska vara olagligt - i synnerhet när företagen lägger ut den uppgiften på andra företag som inte har en aning om vad det är för tjänst eller produkt de säljer).

Ny dag idag.

Det kommer att bli ännu varmare än i går och jag måste ge mig ut på ännu en skojakt. Haltandes.

Jag ber en stilla bön att dagen fortlöper utan incidenter. Tålamodet tenderar att tryta i extrem värme.

Så. Nu har jag klagat klart.

Vinst och beställning

När jag loggade in på Boktipset imorse upptäckte jag till min stora glädje att jag hade vunnit en bok: "Bittrare än döden" av systerduon Camilla Grebe och Åsa Träff. Sådant kan förgylla en hel dag.
Det är systrarnas andra bok. Min recension av deras debutbok kan ni läsa HÄR.Eftersom det är min första officiella arbetsdag idag och dessutom kronprinsessans födelsedag så förbeställde jag även en bok till mig i present (man behöver ge sig själv gåvor ibland - i synnerhet när ingen annan gör det).

Vårt bröllop : Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel 19 juni 2010

Bröllopsboken. Släpps den 19 augusti. Jag bara ÄLSKAR omslagsbilden på den här boken.

GRATTIS, ÄLSKADE KRONPRINSESSA!


Kronprinsessan Victoria. 33 år idag.


Hemmafixaren Martin med verktyg i handen

Jag älskar verkligen att fixa, trixa och piffa hemma med tyger, blommor och doftljus men jag undviker i den mån det går att borra, skruva och annat karlagöra. Jag har helt enkelt inte talang för det och saknar tålamodet att lära mig (dessutom är jag rädd om naglarna).
Men då är det ju bra att ha vänner som kan det där med att få hyllor och dylikt på plats.

I gårdagens "Godmorgon Sverige" pratade hemmafixaren Martin om verktyg. Mina verktyg ligger omsorgsfullt sorterade i skolådor i städskrubben i köket men efter att ha tittat på Martins inslag fick jag lust att köpa en stor, respektingivande verktygslåda som är så tung att man behöver vara flera för att lyfta den.

Nu fick jag även förklaringen till att Martin är så svår att få tag på. Han är säkert oroad över att jag bara vill utnyttja hans talanger som hantverkare - vilket inte alls är sant! Jag kan tänka mig minst hundra andra saker jag hellre använder honom till.

Har ni planer på att renovera någonting under semestern, så titta på Martin och följ hans råd: Ta det lugnt. Han är en klok människa.


Glöm inte Martin på tisdag!

Jag beger mig ut på äventyr i ett par dagar nu och därför blir det blogguppehåll tills på tisdag kväll (eller mer troligt: onsdag morgon). Rättare sagt är det så att jag inte orkar kånka med mig datorn för två dagars visit i Oslo. Kommer förmodligen inte att ha tid att sitta vid datorn heller så därför får den bli kvar hemma.

Men innan jag åker iväg vill jag flagga för att hemmafixaren Martin - det lilla ögongodiset - är med i "Godmorgon Sverige" SVT på tisdag morgon. Enligt honom själv, "tidigt som zattan". Så ställ klockan på sex på tisdag morgon och titta i tv-tablån så ni inte missar det (alternativt är att se inslaget sedan på SVT Play over and over).
Vet faktiskt inte vad han ska prata om den här gången, men det brukar ju bli succé vad han än väljer att surra om (till och med "skadedjur" fick han att låta intressant).

Det ser ut som om jag har en riktigt trevlig vecka framför mig: två dagar med härligt sällskap i Oslo, fyra dagar ledigt (alltså LEDIG - inte arbetslös), kronprinsessans födelsedag på onsdag (jösses, nu är det dags för tårta igen) och väderprognosen spår att det blir varmare än i helvetet.

Livet är härligt, hörrni!

Nu är det dags att rekrytera för TV4

Paret Ahndoril, som står bakom pseudonymen Lars Kepler, skulle vara gäster i TV4´s morgonprogram i morse. Jag ville se det eftersom de i veckan släpper en ny bok, "Paganini-kontraktet".

Bitter-Tilde har tydligen semester, för de hade lyckats hitta Sommarvikarien från helvetet. En tjej med en oerhört gäll och påfrestande röst.
"Intervjun" med paret Ahndoril pågick i ungefär i tjugo minuter. Denna stund ägnade Sommarvikarien från helvetet till att älta historien bakom pseudonymen Kepler ännu en gång - samma historia som ältades om och om igen förra sommaren. Inte en enda fråga handlade om boken som släpps i veckan. Inte en enda.

När paret Ahndorils tid i rutan var till ända var det dags för Triss-skrapet. Vinsten blev 100.000 kronor och då gastade och gormade Sommarvikarien från helvetet som besatt som om det vore den högsta vinsten någonsin vunnen i landet.
Och med den stackars kvinna som skrapat fram den blygsamma vinsten pratar Sommarvikarien från helvetet som om hon vore utvecklingsstörd. Så fruktansvärt respektlöst.

Krav till TV4´s "att göra"-lista: Skaffa nya programledare till morgonprogrammen. Över lag är samtliga ordinarie bedrövliga (med undantag för Lasse Bengtsson) men sommarvikarierna i synnerhet.

Det blir prio ett inför hösten, TV4! På fullt allvar.


Jag vill vara en god fe

Min sinnesstämning just nu kan närmast beskrivas som euforisk. Jag har så mycket positiv energi omkring mig, en del orosmoln på himlen börjar att skingras och inom mig har jag massor av optimism.
Jag har till och med - för första gången på mycket länge - börjat våga att planera saker. Inte för 120 år framåt, utan små saker som jag tidigare inte vågat planera in på grund av den ekonomiska situationen man är i som arbetslös. Bara en sådan sak som att kunna gå till frisören igen känns oerhört priviligerat.

Livet går helt enkelt åt rätt håll.

När jag kom hem igår efter en intensiv, men mycket rolig, vecka i Oslo var hela jag fylld med glädje. Och i den stunden - när jag var som lyckligast - fick jag veta att en av mina vänner drabbats av ett rejält bakslag i livet. Han är en sådan person som faktiskt förtjänar framgång och lycka eftersom han har arbetat väldigt hårt för att nå dit han var. Dessutom har han hjärtat på rätt ställe, en härlig humor och utstrålar positiv energi som han generöst delar med sig av till alla.

I den stunden ville jag vara en god fe. Jag ville ha ett magiskt trollspö som jag kunde sprida stjärnstoft med och ställa allting till rätta.
För jag vill så gärna tro på karma och när en dörr stängs så öppnas ett fönster. Men det är inte alltid lätt att behålla den tron.
Jag kan bara hoppas att bra saker händer bra människor i slutändan.


Varför köper män sex?!

Sven Otto Littorins påstådda sexköp för fyra år sedan kommer att ältas och diskuteras i skvallerpressen (och här syftar jag på främst på Aftonbladet - inte Svensk Damtidning) till den milda grad att vi bokstavligt talat spyr på den. Så därför tänker jag inte kommentera händelsen mer än att jag har lite problem med att Littorin använder sig av sina barn som orsak till sitt avhopp och anklagar journalister för att jaga dem med frågor istället för möta anklagelserna.
Det känns inte som ett speciellt smart drag när man genomgår en infekterad vårdnadstvist om barnen ifråga, men å andra sidan kanske det gör det lättare för domstolen att fatta ett beslut i tvisten.

Jag överlåter istället spekulationer, anklagelser och gottandet till journalisterna på Aftonbladet och lider med Littorins barn som ofrivilligt blivit indragna i någonting som de borde skyddas ifrån.

Däremot skulle jag vilja kommentera sexköp generellt.

Är det spänningen och känslan av att man gör någonting förbjudet som gör att män köper sex? För med handen på hjärtat är just sex någonting som är lättillgängligt och framför allt GRATIS. Någon större energiansträngning behöver man faktiskt inte lägga ner på att få sex både lagligt och helt utan förpliktelser (det brukar ju annars vara en "ursäkt" för sexköp).
Och här gäller det båda könen. Nu kanske tjejer har ett litet försprång (om det är killar vi vill ha i säng) eftersom män tenderar att vara lite lättare att få omkull. Killar kanske behöver lägga ner några fler minuter och lägga på charmen lite extra för att garantera sig sex vid kvällens slut.
Men lik förbannat är sex lätt att.

Därför måste det finnas andra orsaker till att många män betalar för det. Kanske är det tristess i vardagen och lockelsen att göra någonting olagligt för att se om man kommer undan med det som får män att köpa sex. Eller så har kvinnans sexuella frigörelse helt gått dem förbi och de inte har förstått ännu att kvinnor idag släpper till utan större ansträngning.

(AB, AB, AB, AB)

Ny talang upptäckt

Vad fina ni är, alla läsare, som går in och läser på bloggen trots att jag inte uppdaterar som jag borde. Fast jag kanske lite ursäktad med tanke på omständigheterna att jag sitter och lär mig nya saker dagarna i ända och inte ens behöver John Blunds ömma smekningar för att somna på kvällarna?

Här i Oslo har jag upptäckt en ny talang som jag blivit "välsignad" med: Jag är en rackare på att förutspå resultaten i fotbolls-VM.
Detta är en till synes ganska märklig gåva eftersom jag fram tills nu haft noll intresse för sporten.

Så till nästa VM kanske det är Den Söta Flygvärdinnan som förutspår resultat istället för Den Fula Bläckfisken.


Blåst på konfektenDet finns inget samtal som jag har sett fram emot att göra mer än det jag hade framför mig idag: att ringa till Arbetsförmedlingens kundtjänst och meddela att jag har arbete från och med den 14 juli (på kronprinsessans födelsedag dessutom!).

Jag vet ju vilken underbar känsla det är. Att slippa all byråkrati som arbetslöshet för med sig och framför allt känslan att ha ett jobb att gå till. Att få tillbaka sin identitet och inte bara vara "den arbetslösa" och ägna all vaken tid åt att söka jobb och oroa sig för ekonomin.
Första gången jag fick ringa det här samtalet var sent i höstas och den ljuvliga känslan det gav finns fortfarande kvar inom mig.

En sådan här händelse är lite högtidlig. Därför laddade jag med en kopp kaffe och satte mig tillrätta i köket (som fortfarande är något sånär svalt).
Signalerna gick fram och... jag kom till en telefonsvarare som meddelade att Arbetsförmedlingens kundtjänst har sommartider och inte tar emot samtal på helgerna.

Jaha. Inget triumferande samtal idag.
Men å andra sidan har jag ju då den ljuva upplevelsen kvar framför mig.

Independence Day. Happy 4th of July!

Av princip hänger min svenska fasadflagga uppe året om. Vid högtider förstärker jag utsmyckningen med ballonger och en större flagga som jag binder fast på balkongräcket.
Idag får dock den svenska flaggan ge plats åt en annan - den amerikanska. Det är Independence Day idag - den amerikanska självständighetsdagen och tillika nationaldag.

Länge var 4 juli ett substitut för min egen nationaldag, eftersom den inte blev helgdag förrän 2005 och ännu idag inte firas som den bör (där är både amerikanerna och norrmännen förebilder).
Jag är av den inställningen att man ska fira det som firas kan och se livet som en enda stor fest.

Så idag är USA temat i det Larssonska hemmet. Det blir hamburgare till middag.


Fotbolls-fundering

Det är inte mycket inom fotboll som är logiskt för en hockey-flicka. Faktiskt inte heller så mycket som fascinerar mig med sporten i sig.
Fast igår hamnade jag framför båda matcherna. Inte så mycket av intresse utan mer av den anledningen att jag var helt utmattad efter en ovanligt varm dag och en intensiv vecka.

Och funderingen som kvarstod efter två fotbollsmatcher i rad var:
Varför i jösse namn byter spelarna tröjor med varandra efter spelad match?! Det är ju skitäckligt!

Någon som kan upplysa mig om detta obegripliga fenomen?

En liten parantes också:
Diego Maradona. Visst är han söt? Han är som ett litet gosedjur som man vill ha som prydnad på sängen.Gårdagens bottennotering

Rent statistiskt är lördagar den dagen i veckan då jag har minst besökare på bloggen (med undantag för kronprinsessans bröllopsdag). Kombinationen lördag, årets varmaste dag och fotbolls-VM bidrog igår till en bottennotering besöksmässigt.
Men jag ser det från den ljusa sidan: Det innebär att mina läsare njöt av det fina vädret igår istället för att häcka framför datorn. Mina läsare gör smarta val.
Önskar er alla en ljuvlig sommardag idag med!

sunshine.gif sunshine image by slideyer


Oslo i bilder

Oslo är verkligen en oerhört vacker stad och känns inte alls lika... arrogant som vår egen huvudstad. Förra veckan fick jag med mig kameran och tog lite bilder.


This is the place! Det var här jag åt en meny bestående av en kycklinghamburgare, strips och cola zero för motsvarande 122 kronor. Dessutom fick jag betala extra för att jag satt kvar och åt och inte tog maten med mig. Oförglömligt.


Lite Paris-känsla över det här stället.


Det kungliga slottet. Min tanke var att ta en fika med Mette-Marit när jag ändå var i krokarna, men hon var inte hemma. Kanske hinner med det nästa vecka.


Mer av det kungliga slottet.


Baksidan av slottet.


Lusthus i slottsparken.


Jag älskar trafikljusen i Oslo. Här är man verkligen övertydlig. Det är två röda gubbar och en grön. Fantastiskt.

Dagens kraftansträngning avklarad

Jag har lyckats beta av ganska mycket redan på min "att göra"-lista för dagen. Varav ett besök på biblioteket lite oväntat blev dagens kraftansträngning. Det är exakt 25 grader i skuggan just nu. Den korta promenaden jag har till biblioteket var tung. Helt vindstilla utan möjlighet att svalka sig i skugga.

Men det är inte meningen att man ska utföra fysiska aktiviteter en sån här dag. Då ska man sitta stilla i en solstol med en bok i handen och bara njuta.


I säng med Martin

Meningen är att hemmafixaren Martin ska medverka i "Godmorgon Sverige" SVT varannan onsdag. I och med att min tidsuppfattning den senaste månaden inte varit allför tillförlitlig så hade jag totalt missat att han skulle vara med i onsdags. Tack och lov har han ju en fan-sida på Facebook som uppdaterar viktig information. Och aldrig är jag gladare över teknikens framgång som när jag kan se hans små finurliga inslag hur många gånger jag vill på SVT Play.

Den här gången får vi inblick i Martins eget sovrum samt lite tips och råd om hur vi bäst inreder vårt eget för en godare sömn och ett mer inbjudande intryck.

Se. Lyssna. Lär.


I-landsproblemen tillbaka!

Jag har försummat mina bloggläsare de senaste dagarna. Det har helt enkelt inte funnits tid eller energi till att blogga. Men förhoppningsvis har ni istället kunnat njuta av det underbara vädret som jag inte har kunnat göra. Förrän idag.

Jag är "ledig". Har visserligen massor att plugga, alldeles för många samtal att ringa och lite andra ärenden att uträtta men jag kan sprida ut uppgifterna på hela dagen - en del av dem under hela helgen - och faktiskt unna mig lite tid i solen.

När vissa orosmoln på himlen börjar försvinna kan man istället ägna sig åt i-landsproblem. Jag älskar att ha i-landsproblem!
Dagens bekymmer: Vilken FÄRG ska man ha på bikinin idag?

När sådana frågeställningen inleder dagen är livet ganska bra.

RSS 2.0