Födelsedagsfika i Gamla stan

Om man ska stå och trängas med likasinnade entusiastiska rojalister på Yttre borggården måste man först vara mätt i magen. Därför inleddes firandet av kungens födelsedag Kaffekoppen vid Stortorget i Gamla stan.


Vi satt ute. Solen sken men det var ganska friskt i luften. Därför beställde jag en kopp varm vit choklad. Det visade sig vara dagens bästa beslut. Varm vit choklad får 5 plus.


Till min varma vita choklad åt jag en kalkonsmörgås med söt senap. Nästan världsklass på den också.

Bilder från själva firandet av kungen Yttre borggården kommer så småningom. Han såg i alla fall väldigt glad ut över att vi var där och firade honom.

Kungligt firande idag också

Det var ett magnefikt bröllop igår. Så där högtidligt och lite stelt som ett engelskt bröllop ska vara. Vid ett tillfälle försvann ljudet i sändningen i Public service. Då böt jag för en stund över till TV4 bara för att få höra det hopplösa fallet Malou kalla prins Charles gemål för "Sarah". Det tyckte jag var skojigt.

Även denna dag får rojalistisk fägring. Idag ska jag iväg till Yttre borggården och sjunga för kungen som blir 65 år.

Men sedan åker min tiara tillfälligt av. Nu är det ishockey-VM som kommer att prägla de närmsta två veckorna.

(AB, AB, AB, Ex, Ex, DN, DN, DN)

Återigen råder bröllopsyra i det Larssonska residenset

I England är det helgdag idag och så även i mitt hem. Det är alltid röd dag i min almanacka när det är kungligt bröllop.
För nästan trettio år sedan (den 29 juli 1981) såg jag mitt första kungliga bröllop, det mellan prinsessan Diana och prins Charles. Idag gifter sig deras äldsta son prins William.

Idel festligheter här hemma under dagen med andra ord.

(Ex, Ex, Ex, Ex, AB, AB, DN, DN)

Fredagspanelen om morgonhumör och weekendresor

Långfredagens Fredagspanel publiceras idag:

1. HUR ÄR DITT MORGONHUMÖR?

Mycket bra. Jag fungerar som allra bäst på morgonen och är som mest produktiv då. Framför allt under sommarhalvåret. Då älskar jag att gå upp tidigt på morgonen och börja dagen med en lång promenad. Det gör mig harmonisk resten av dagen.

2. NÄR SKRATTAR DU HÖGT?

Ofta. Jag har lätt för att skratta och le.

3. VAD VILL DU HA I PÅSKÄGGET?

Trisslotter!
Jag har faktiskt väldigt svårt för det traditionella påskgodiset. De där små färgade äggen med vit sockermassa inuti är bland det äckligaste jag vet.
Men choklad tackar jag aldrig nej till.

4. VAD TROR DU ATT DINA NÄRMASTE STÖR SIG PÅ MEST HOS DIG?

Att jag är så pedant och att jag ibland lider av extrem överskottsenergi.

5. VART ÅKER DU HELST PÅ VÅRWEEKEND?

Jag har lovat mig själv att försöka komma ut lite mer i Europa i år. På önskelistan över städer jag vill besöka för långweekend står London, Prag och Rom.

Äntligen påskledig!

När alla andra kommer tillbaka till jobbet efter påskledigheten går jag på min. Nu har jag fem härliga lediga dagar framför mig.
Planen idag var att träna spinning både på förmiddagen och kvällen. I verkligheten vaknade jag upp med en ond hals...

Att vara sjuk ingår verkligen inte i min tidsbudget! I morgon ska jag till frissan och göra ett besök på Syster Lycklig, på fredag är det kungligt bröllop och på lördag ska jag sjunga för kungen Yttre borggården.

Så det blir till att ta det lugnt idag och kurera sig.

Karma is gonna get you

På min arbetsplats - 10 000 meter upp i luften - var det i förmiddags en ung man som satte i halsen och höll på att kvävas. En medpassagerare på raden bakom reagerade blixtsnabbt och utförde Heimlich på yngligen som började att andas igen och undkom med blotta förskräckelsen.

Efteråt flygningen tänkte jag på denna medpassagerare. Hans snabba och instinktiva reaktion kanske räddade en ung man från att kvävas. Vilken hjälte! Det är sådana människor man önskar all lycka i livet. Och jag tror starkt på karma. En vacker dag får han sin belöning.

På bussen hem läser jag Aftonbladets nätupplaga. Där får jag en dos av det totalt motsatta till medmänsklighet:
en person blir misshandlad men ingen ingriper (AB).
Lika mycket som jag tror på karma tror jag även att det finns en speciell plats i helvetet för människor som inte hjälper andra människor.

Vi behöver ingen civilkuragelag. Karma tar hand om det åt oss.

Sundhetstecken

Troligtvis är det påskledigheter och det fantastiska vädret som har bidragit till att antalet besökare på bloggen de senaste tre dagarna varit ytterst få.

Jag ser det som ett sundhetstecken.

Ut och njut av vädret, kära läsare! Det gör ni helt rätt i istället för att sitta och läsa på nätet. Det sparar vi till regniga dagar.

Påskpussar till er!


Min första egengjorda sill!

Jag är inte speciellt förtjust i sill. Jag överlever både jul, påsk och midsommar utan sill. Har ingen som helst nostalgisk anknytning till den lilla fisken.
Men i Aftonbladets söndagsbilaga nu i helgen som var hittade jag ett recept på Kaprissill som jag bara var tvungen att testa (för övrigt så "prydde" Anna Skipper omslaget på tidningen. En intervju var publicerad med henne vilken inkluderade den obligatoriska "faktarutan". I den står det att hon är 43 år! Det övergår mitt förstånd för hon ser ut att vara minst femton år äldre än så. Kanske är det viktigare att låta bli att röka än att äta rätt?).

Sillen tar bara ett par minuter att göra.

INGREDIENSER:

1 förpackning 5-minuterssill
2 msk hackad kapris (älskar kapris!)
1 msk riven pepparrot (älskar det också!)
2 dl crème fraiche
1 knippa gräslök
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Häll crème fraiche i en bunke. Hacka kapris, riv pepparrot, klipp gräslöken och häll i. Smaka av med salt och peppar och blanda ner sillen. Lägg sedan över i en fin glasskål.

På söndag ska jag provsmaka den! Min allra första egengjorda sill.


Påskfint på balkongen

Idag är jag ledig. Men sedan jobbar jag i stort sett hela påsken. Därför känner jag mig något stressad. Hann med ett spinningpass på förmiddagen, storhandlade och sedan jag kom hem har jag jobbat intensivt i köket (bland annat har jag gjort min första egengjorda sill någonsin).

Och det vore ju en skam om man inte piffade lite på balkongen nu när vädret är så ljuvligt (även om jag inte alls har tid att vara där ute speciellt mycket i helgen).
En liten blomma förgyllde tillvaron.


Påskhälsning från förorten


Så här fint påskpyntat var det vid Märsta station i förmiddags när jag var där. Nästan sommarvärme ute dessutom. Härligt!

Göteborg i natt

Jag inledde dagen med en lång promenad i dag också. Visserligen var jag ganska trött i kroppen eftersom jag hann med en timmes styrketräning och 45 minuters spinning i går kväll innan mitt maraton framför tvn började.

I natt ska jag övernatta i Göteborg och har förmiddagen i morgon ledig där. Då ska jag bara ta det lugnt, sätta mig i solen och läsa (har precis börjat på "Fågelskrämman" av Michael Connelly).

Det gör jag med gott samvete!


Årets powerwalkspremiär!

Idag - äntligen - kunde jag genomföra årets powerwalkpremiär. En riktigt lång en alltså. Tidigare har jag bara tagit lite kortare promenader på grund av antingen tidsbrist eller väderlek (av någon outgrundlig anledning har jag bara varit ledig när det har regnat eller blåst orkan).
Men idag var jag ledig samtidigt som solen (och värmen) var framme och då var det bara att ta tillfället i akt. En och en halv timmes promenad blev det. Oerhört skönt!


Harmoni!




Älskade ogräs!


Så här trivsamt och fridfullt kan det vara i förorten.

Nu hoppas jag att morgondagen blir lika strålande vacker så jag kan inleda tisdagen med en lång promenad också.

Strålande mottagande av "Cirkeln"

Så sent som i fredags släpptes "Cirkeln" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Men långt innan boksläpp var succén ett faktum.

Extra roligt blir ju detta eftersom denna bok främst riktar sig till en lite yngre målgrupp som de senaste åren har blivit lite bortglömda när bokförlagen koncentrerat sig på att surfa på den svenska deckarvågen.

När jag läser recensionen i DN blir jag övertygad om att även vuxna bör läsa den.

Cirkeln
Bild lånad av Adlibris.


Protest mot penningkåta SATS

Jag är ledig Valborgshelgen. Eftersom just lediga helger är oss flygande få förunnat så ansökte jag om ledigt för länge sedan.
Dels är det prins Williams bröllop den 29 april, dels fyller kungen år på självaste Valborgsmässoafton och honom vill jag ju självklart uppvakta.

Denna lediga helg för också med sig att jag är ledig den första maj.

Denna söndag har jag ingenting inplanerat vilket innebär att det vore en perfekt dag att tillbringa på gymmet. Men nu visar det sig att de flesta av SATS anläggningar är stängda just den dagen.

Det - om något - känns förlegat. Nu betvivlar jag starkt att de håller stängt på grund av solidaritet för arbetarna. Den koncernen är alldeles för penningkåta för det.

Att SATS håller stängt första maj är bara ologiskt. Jag tror att jag ska göra ett plakat och demonstrera mot detta!

Glamour är...

... att behöva ställa alarmet på 03:15 en lördagsmorgon för att gå till jobbet.

Ännu mer glamour blir det när alarmet ringer, man går upp och duschar, borstar tänderna, sminkar sig och sätter upp håret, är redo att gå utanför dörren för att ta nattbussen när man får ett sms 04:01: "Din checkin är försenad till 11:30".

Det är vid de tillfällena som man får visa hur pass flexibel och tålmodig man faktiskt är.


Hemma och vänt?!

Mina två lediga dagar försvann bara. Jag kan inte begripa att tiden går så fort. Mina dygn skulle behöva flera timmar.
Det jag har hunnit med de senaste dagarna är i stort sett att komma ner lite i varv och träna.

Kom precis hem från gymmet där jag idag körde ett tungt benpass. Man får lite extra cred när man gör det fastän det är en strålande vårdag utomhus.

Och snart ska jag iväg till jobbet igen.

Kära hem! Det var trevligt att träffa dig en liten stund!

Ljuvlig inredningsbutik i Stockholm

I en av kvällstidningarnas söndagsbilagor hittade jag en söt förvaringsburk i glas för mina bomullspads. De fanns till försäljning på ett ställe som heter Syster Lycklig.
Tyvärr hittade jag inte själva glasburken som jag ville ha på hemsidan men väldigt mycket annat roligt. Nästa gång jag är inne i huvudstaden ska jag besöka denna butik!

Tv-kväll inleder min "helg"

Nu är jag ledig ett par dagar framöver. Vilket i praktiken innebär att det är helg för mig. Och min helg kan inte få en bättre inledning eftersom måndagar är min tv-kväll. Det är "Biggest loser", "Project runway" och "Trinny och Susanna".
Ikväll är det dessutom premiär för Filip & Fredriks "Nittileaks".

Nu hoppas jag bara att jag kan hålla mig vaken kvällen igenom.


Mitt efterlängtade vårtecken

När jag kom hem från jobbet klockan två i natt så väntade den här fina buketten på mig.



Äntligen fick jag mitt efterlängtade vårtecken!

Kladdkaksmuffins

En oändligt lång arbetsdag ligger framför mig i eftermiddag. Då är det extra befogat att skämma bort sina kollegor med lite fika.
När jag var på Lagerhaus sist så hittade jag söta små muffinsformar. I dem gjorde jag igår kväll Kladdkaksmuffins.

INGREDIENSER:

2 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 gram margarin

GÖR SÅ HÄR:

Smält margarinet i en kastrull. Låt svalna. Vispa under tiden ihop ägg och socker poröst. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna och häll slutligen i margarinet.
Fyll smeten till hälften i formar (detta recept räcker till cirka 16 muffins). Grädda på 200 grader i 10 minuter.



När muffinsen hade svalnat så sjönk de ihop lite grann så att det blev som en urholkning i formen. Då lade jag grädden som jag skulle servera till i hålet! Då såg de ut som små bakelser. I eftermiddag har jag med mig spraygrädde - oerhört praktiskt när man jobbar ombord på ett flygplan.

Fredagspanelen om Facebook och frikort

Veckans Fredagspanel kommer här:

1. HUR PRIVAT ÄR DU PÅ FACEBOOK?

Hm... Jag håller en viss distans eftersom jag dels har massor med "vänner" som jag inte känner för väl, dels för att jag inte tycker att det är rätt forum att vara för privat på. Det allra värsta jag vet på Facebook är när statusuppdateringarna är för dramatiska och ofullständiga. Som till exempel: "Oh my God! Fick veta någonting förskräckligt idag". Jamen, skriv då för sjutton vad det var som var så förskräckligt istället för att folk ska fråga "vad då?". Det är bara fånigt! Sådana "vänner" hamnar direkt i "dolda kontakter".

2. VAD GILLAR DU BÄST PÅ HOTELLFRUKOSTBUFFÉN?

Ok, är det någonting jag har erfarenhet av så är det just frukostbufféer. De spanska och italienska är bäst. De svenska är tråkigast.
När jag är i Spanien har jag dispens att äta chokladcroissanter. Det skulle jag aldrig göra hemma. Men frukostbufféer är en frizon.

3. VAD PLOCKAR DU UNDAN HEMMA NÄR DU SKA FÅ BESÖK?

Det mesta! Jag är alldeles för pedant för att bjuda hem personer till mig om jag inte har städat ordentligt. Faktum är att jag ber dem komma vid ett annat tillfälle om jag inte har hunnit städa eller inte är nöjd med hur det ser ut.

4. VAD TJAFSAR DU MED DIN PARTNER OM?

Jag tjafsade nog mer när jag var yngre och mer osäker på mig själv. Nu har jag insett att livet är för kort för att tjafsas bort.

5. VEM ÄR DITT FRIKORT?

Henrik Lundqvist!
Jag blir alldeles stissig när jag ser "Head & shoulders"-reklamen på tv. Bäst i rutan just nu!


Fredagspanelen om svordomar och våraccessoarer

Eftersom tiden varit knapp den senaste veckan så publicerar jag förra veckans Fredagspanel först idag. Dagen till ära skiner solen, jag är ledig från jobbet och har planerat in två spinningklasser för att kompensera den uteblivna träningen de senaste dagarna.

Det blir ytterligare en Fredagspanel i eftermiddag.

1. NÄR SVÄR DU?

Alldeles för ofta! Och i alla möjliga situationer. Både när jag vill uttrycka någonting positivt och när någonting irriterar mig.
Jag är dock medveten om problemet och försöker att skärpa mig.

2. VAD HAR DU FÖR "CRAVINGS"?

Haribos lakritsnappar
. De är alldeles förskräckligt goda och har jag dem hemma så äter jag tills de tar slut. Därför köper jag bara en påse åt gången (vräkte nämligen i mig så mycket laktrits en gång under en mycket kort tid att jag fick ett migränanfall).

3. VEM I KUNGAFAMILJEN GILLAR DU MEST?

Men det kan jag omöjligt välja! Hade frågan gällt den engelska kungafamiljen hade frågan varit mycket enklare men hur väljer man här?! Jag tycker om dem alla!
Den senaste medlemmen i kungafamiljen - prins Daniel - har ju visat sig förvalta sin roll mycket väl och bör kanske därför nämnas lite extra.

4. VILKEN DANS BEHÄRSKAR DU BÄST?

Ingen alls. Jag har ingen talang över huvud taget för dans. Däremot tycker jag om konstformen.

5. VILKEN ÄR VÅRENS BÄSTA ACCESSORAR?

Som alltid på våren: solglasögonen. Fyller dessutom flera bra funktioner. Man skyddar ögonen från solens strålar och slipper att kisa med ögonen så att man får en massa onödiga linjer kring ögonen i förtid. Snyggt är det också. Och ett säkert vårtecken.
Personligen vill jag slå ett slag för sjalen. Älskar sjalar året om och äger fler än vad som är sunt. Men det är en väldigt användbar accessorar.

Nu har vi en bra fredag framför oss, kära vänner!


Slut på kurs

Fyra dagars kurs är till ända. Man är allt annat än van att sitta still hela dagarna och försöka lagra information, kan jag berätta. Jag har varit helt utmattad när jag har kommit hem på kvällarna och har inte haft ork att uppdatera bloggen någonting. Somnat utan vaggvisa på kvällarna har jag också gjort.

Nu är dock kursen slut och livet återgår till det normala igen.

Kort grej bara...

Jag går kurs den här veckan och just i kväll är det dessutom min "tv-kväll" vilket innebär att jag inte riktigt hinner med att uppdatera bloggen ordentligt.

Men visst är vi överens om att Agneta Sjödin behöver hjälp nu?

Mycket läsning framöver

Jag ska på kurs nästa vecka och behöver således plugga lite inför den. Samtidigt har jag massor med andra intressanta och spännande böcker som ligger och väntar på att bli lästa (oerhört mycket läsvärt som släpps under våren).
Men i går - en fredagskväll - var jag faktiskt så disciplinerad att jag valde pluggböckerna istället för nöjesböckerna. Då kände jag mig lite stolt över mig själv.



Egentligen skulle jag ha varit ledig idag men jag har lovat att jobba extra. Med mig på bussen har jag idag Michael Connellys "Fågelskrämman" som är en uppföljare till hans briljanta "Poeten".

Önskar er en trevlig lördag, kära läsare!

Törnrosasömn på svensk mark

I natt har jag sovit i elva timmar. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag bara fick fem timmars sömn på de två tidigare dygnen.
Bokcirkeln som jag var bjuden på igår kväll fick jag dessvärre avboka - jag insåg att även jag har begränsningar för vad jag orkar med. Förhoppningsvis kan jag närvara vid nästa träff istället.

Mina timmar i Dubai var dock fantastiskt trevliga! Dagen inleddes med en ljuvlig frukostbuffé med trevliga kollegor, sedan låg jag vid poolen ett litet tag och fick lite färg på kinderna innan det var dags att göra lite inköp.


Min efterlängtade Birkinväska i ljuslila krokodilmönster (inte äkta krokodil!) fick ännu en gång se sig besegrad av en annan väska som vann mitt hjärta.
Den här gången föll valet på en plommonlila väska med trendiga toffsar på sidorna. Nu har jag förhoppningsvis tillräckligt med handväskor så att jag klarar mig ett tag framöver.


En regel som jag har är att om det finns ett Starbucks tillgängligt så besöker man det! Det är också ett ställe där jag har lite dispens och får äta härliga onyttigheter som Chocolate Peanut butter cake. Obeskrivligt god. Den ska jag jobba bort idag på gymmet med två spinningpass (även om jag misstänker att det inte är tillräckligt).

Så nu är jag hemma på svensk mark igen, kära vänner!

RSS 2.0