Obeskrivligt saknad

16 år idag.


Tillbaka i Norge

Hamnade på en jobbhelg i Norge även den här veckan. Den här gången i Oslo.

Jag har haft mer inspirerande utsikter men jag har ett härligt gäng med mig som sällskap.


Fredagspanelen om Ziggy och regniga dagar

Innan det är dags för det briljanta deckaren "Broadchurch" på tv (därefter kommer jag att somna som en klubbad säl), bjuder jag på veckans Fredagspanel:
 
1. OM DU KUNDE RESA I TIDEN, VAD SKULLE DU BESÖKA?
 
Jag hade velat uppleva Ziggy Stardust-eran, sett en konsert, varit en del av allt det där magiska.
 
"Moonage daydream" från den legendariska avslutningskonserten på Hammersmith Odeon, 3 juli 1973.
 
2. VAD ÄR DET KONSTIGASTE ERBJUDANDET DU FÅTT?
 
Som flygvärdinna får man i regel väldigt många märkliga erbjudanden. Inte så ofta längre kanske men det händer fortfarande.
 
3. LIDER DU AV NÅGON FOBI?
 
Mmm... Jordgubbar. Går inte in på det igen.
 
4. VAD GÖR DU HELST EN REGNING DAG?
 
Tränar! Regniga dagar är perfekta för hårda pass på gymmet. Och just nu längtar jag dit mer än någonsin! Förhoppningsvis kan jag börja lite lätt i morgon eftermiddag efter den här hemska förkylningen som satt käppar i hjulet för min träning.
 
5. VILKEN KÄNDIS ÄR DIN DRÖMDEJT?
 
Ingen. Däremot finns det massor med underbara - för omvärlden okända - män som jag gärna skulle vilja dejta!

Hole tillbaka från de döda

Nja, Harry Holes uppståndelse från de döda kanske inte var lika spektakulär som Bobbys i "Dallas" som helt sonika bara klev rakt ur duschen för många herrans år sedan.
 
"Polis" är den tionde i Jo Nesbös Hole-serie. Här mördas poliser på de mest bestialiska sätt och det finns självklart bara en enda person i hela Norge som kan lösa fallet.
 
De första två hundra sidorna av "Polis" är smärtsamt sega. Sedan händer allting på en gång och de följande fyrahundra sidorna har man fullt sjå med att hänga med i alla spretiga spår. Det blir faktiskt lite svårigheter för Nesbö på slutet att knyta ihop alla trådarna.
 
Inte lika bra som "Snömannen" men tillhör ändå en av de bättre böckerna i serien.
 
BETYG: 3 av 5
 
Polis (inbunden)
Bild lånad från Bokus (adlibris, cdon) 

På väg mot jobbet

Mina fyra lediga dagar gick åt till att kurera mig från min förkylning (fortfarande inte helt hundra).

Idag är det jobbdag igen. Med ny bok att läsa på bussen.


Höstens höjdpunkt!

Förra årets höjdpunkt på Hem&Villa-mässan i Älvsjö var utan tvekan Leilas General Store som hade en tillfällig "pop-up"-butik på mässan. Till min stora glädje kommer den även att vara där i år (HÄR kan ni läsa mer om mässan).
 
Jag och en kollega planerar att gå tillsammans och vi är redan nu mer än lovligt förväntansfulla!
 
Här är lite bilder från förra årets mässa och lite av fynden jag gjorde där:
 
 
 

Familjen har utökats

Får man tio års garanti på en kaffebryggare så kan jag försvara priset. Igår - efter flera månaders trånande - köpte jag äntligen min efterlängtade Moccamaster. I rosa givetvis.
 
Välkommet tillskott till familjen.
 
 

Gårdagens loppisfynd

I första hand var jag på Täby loppis igår för att bli av med saker - inte komma hem med nya. Men ett litet fynd kunde jag inte stå emot. En liten barnkorgstol för 30 kronor. Den ska målas vit och användas som piedestal på balkongen (mitt mål är ju att hinna glasa in den innan jul och förvandla balkongen till ett trevligt uterum).
 
 

Ingen träning men nya naglar

Jag har som regel att aldrig träna när jag är sjuk. Och sedan natten till i fredags så dras jag med en förkylning. Ingen feber dock men jag kan ännu inte andas genom näsan utan hjälp av nässpray och bara det är enormt enerverande.
 
Så jag vilar. Och skämmer bort mig själv. Njuter av den osannolika, underbara sommarvärmen. Idag var jag och fixade naglarna på förmiddagen. När jag sedan kom hem lade jag mig på soffan och tog en siesta. Utan att få dåligt samvete.
 
Jag ska vila bort denna förkylning och hoppas kunna börja lite med träningen igen på onsdag.
 
Naglarna före och efter. Min nageltjej är grym!
 

Så stolt över min kollega!

Jag är så stolt att jag nästan spricker! En kollega till mig har skrivit en kriminalroman och den ges ut i november! Hur spännande är inte det?
 
Härom dagen kunde man förbeställa boken på Adlibris men nu har de designat om sin layout så nu går det inte längre. På Bokus går det däremot bra redan nu.
 
Svart Skugga (häftad)
 
HÄR kan ni läsa mer om Ida Axelsson och hennes bok.
 
Jag är så oerhört nyfiken. Nu känns november väldigt långt borta.

Walk down Memory Lane

En uppmärksam besökare på loppmarknaden igår noterade att jag hade bilder kvar i ett fotoalbum som jag försökte sälja. Jag hade varit tröstlös om jag av misstag sålt albumet! I den var nämligen bilder från tiden då jag började att flyga. Många varma minnen som kunde gått till spillo.
 
Här är en bild på mig, 26 år gammal och nybliven flygvärdinna i rött läppstift. Bilden är tagen på mitt hotellrum i Dominikanska republiken.
 
 

Min dag på Täby loppis

Vad som fungerar att sälja på en loppmarknad: gammalt smink, gamla parfymer, oanvända strumpbyxor och vissa kläder (gärna sådana med glitter på).
Vad som fungerar sämre: saker som är värda pengar, dukar, böcker.
 
Det underlättar också om man har en flygvärdinnas tålamod med människor.
 
Men jag är nöjd med dagen trots att jag är helt slut. Och solbränd. Jag som aldrig går ut utan solskyddsfaktor annars underskattade den sena augustisolen och resultatet blev att det svider både i pannan och på bröstet. Nu väntar en lång och sval dusch och sedan ska jag bara slappa resten av kvällen.
 
Sakerna som jag inte fick sålt idag på loppmarknaden (det blev ändå mer sålt än vad jag hade förväntat mig) kommer jag att donera till Läkarmissionens second hand.
 
 

Idag: Täby loppis!

Igår kväll lastade jag mammas lilla Toyota Corolla till bristningsgränsen med fyra flyttkartonger, ett lånat tapetserarbord, en klädhängare, en mindre kartong med skor och två stora IKEA-kassar med kläder (jag är faktiskt oerhört imponerad över hur mycket saker den lilla bilen rymmer).
 
Idag bär det av till loppisen på Täby galopp för att bli av med allting. Har ni vägarna förbi så är ni hjärtligt välkomna att besöka mig. HÄR är vägbeskrivning.

Fredagspanelen om naglar och ovanor

Trots min förkylning har jag haft en produktiv förmiddag. Har hunnit med en massa "måsten" (som att betala räkningarna till exempel). Och nu blir det veckans Fredagspanel:
 
1. HAR DU NÅGONSIN FÅTT SPARKEN?
 
Nej, inte för dåligt uppförande i alla fall. Men jag har blivit uppsagd ett par gånger på grund av arbetsbrist och konkurser (någonting man går igenom ett par gånger i karriären som flygande).
 
2. VILKET VAR DITT FÖRSTA SMEKNAMN?
 
Lillis. Min pappa kallade mig för det när jag var barn. Och även in i vuxen ålder faktiskt.
 
3. VILKA OVANOR GÖR DIG GALEN?
 
Folk som biter på naglarna. Naglar är inte mat - det är en utsmyckning!
 
4. VILKEN ÄR DEN BÄSTA RESAN DU VARIT PÅ?
 
Förhoppningsvis ligger den framför mig. Men hittills skulle jag vilja säga att den resan jag var på ensam nu i januari till Thailand var helt fantastisk. Det var verkligen semester.
 
5. OM DU FICK BLI EN ANNAN FÖR EN DAG - VEM SKULLE DET VARA?
 
Iman. Jag skulle vilja ha en lika talangfull man som hon har. Och hon själv verkar vara en ovanligt klok kvinna.

Hemma igen med förkylning

Hemma igen efter ett par trevliga dagar i Norge. Tyvärr fick jag med mig en trist förkylning.

Så igår kväll tog jag fram allt jag hittade i medicinskåpet för att kurera mig.

Och efter en dos med Nyquil och elva timmars sömn mår jag mycket bättre. Köp hem det om ni åker iväg till USA.


Vintage väskor

Vill ha: vintage väskor. Någon som vet var jag kan hitta liknande som på bilden?


Första gången i Bodö

Jag har hamnat i Bodö, Norge. Första gången någonsin här och vilket fantastiskt bemötande jag fick! Nyckelkortet till rummet låg i ett lila kuvert med silvertext och på fanns ett chokladhjärta i guld (andra hotell: se och lär).
Och de har verkligen den sötaste "do not disturb-skylten" jag någonsin sett!Obefogat vemod?

Ingen normalt funtad människa kan klaga på den sommaren vi har haft. Det har varit varmt, den har inte regnat bort och det ser ut som om vi kommer att få njuta av den ett tag till.
 
Det enda vemod jag känner inför hösten - och framför allt vintern - är den saknad jag kommer att känna efter mina morgonpromenader. Den här sommaren har jag - tack vare vädret - kunnat gå mer än någonsin tidigare. Kanske kan jag fortsätta med det oktober ut om det är fint. När den riktiga kylan och snön kommer ägnar jag mig istället åt annan morgonträning.
 
Äh! Vad sitter jag och är vemodig över? Det är två och en halv månad kvar till november!

Fredagspanelen om Duckfaceläppar och favoritdofter

Veckans Fredagspanel (ett par dagar sent) tillägnas mina kollegor Teddy och Peter:
 
1. VILKEN SUPERHJÄLTE SKULLE DU VILJA BYTA JOBB MED?
 
Hulken kanske borde få ha mitt jobb en dag och skrämma skiten ur människor som röker på toaletterna?
 
2. VEM SPELAR DIG I FILMEN OM DITT LIV?
 
Rooney Mara. Inte för att sannolikheten är speciellt stor att någon någonsin skulle vilja göra en film om mitt liv men mest på grund av att jag älskar henne och är fortfarande lite upprörd över att hon aldrig fick en Oscar för sin rolltolkning av Lisbeth Salander.
 
3. HUR LÅNG TID ÄGNAR DU FRAMFÖR SPEGELN VARJE MORGON?
 
Senast igår kom jag att tänka på att jag oftare och oftare privat går osminkad (på jobbet däremot har jag alltid på mig smink). Så en ledig dag väldigt kort tid och när jag jobbar kanske det tar en kvart att få på sig allt.
 
4. VILKEN MODETREND BORDE UTPLÅNAS?
 
Duckface-läpparna. Kan ingen man vara snäll nog att berätta för alla dessa kvinnor som plutar med läpparna som besatta på bild att de inte ser riktigt kloka ut?! Och om man lägger in fillers i läpparna: gör det då så att det ser naturligt ut!
 
5. VILKEN ÄR DIN FAVORITDOFT?
 
På mig själv: Dolce & Gabbanas röda (den första som kom i röd sammetsask och som numera är vansinnigt svår att hitta). På män: Gaultiers Le Male.
De flesta män jag har förälskat mig i har doftat Le Male. Se det som ett tips...
 
Fina Rooney!

Sigtuna litteraturfestival

Nu i helgen har jag varit i de finare delarna av kommunen där Sigtuna Litteraturfestival ägt rum. I går var jag och lyssnade på Kristina Ohlsson vars tre första böcker var helt briljanta (läs bland annat hennes Änglavakter) och idag lyssnade jag på Anders Roslund och Börje Hellström.
Jag har faktiskt inte läst någonting av Roslund/Hellström ännu. Medvetet har jag undvikit det eftersom deras böcker beskrivs som "samhällskritiska" (där min personliga åsikt är att "utanförskap" inte berättigar att man beter sig hur som helst - man måste göra någonting själv också. Men den diskussionen kan vi ta vid ett annat tillfälle).
Dock var det två helt fantastiska herrar som pratade i en timme i Mariakyrkan (inte bästa akustiken om man vill höra vad folk säger - kyrkan lämpar sig mer för bröllop). Jag blev oerhört förtjust i dem så småningom kommer jag säkert att läsa någonting de har skrivit.
 
Igår blev jag också så där gulligt starstruck när jag träffade Henning Mankell Stora gatan (gatan är i verkligheten jätteliten - det är ett namn som förmodligen hängt med sedan Medeltiden Sigtuna var Sveriges huvudstad och har ingenting med ironi att göra). Jag gick dock aldrig och lyssnade på honom eftersom han inte var där i egenskap att prata om sitt författarskap vilket är det som intresserar mig.
 
Det är mycket positivt att man arrangerar festivaler av det här slaget i kommunen. Hade jag haft mer ork och energi så hade jag gått och lyssnat på fler författare. Jag hoppas att Litteraturfestivalen förvandlas till en årlig tradition.

I en svacka

Jag är inne i en svacka. Jag vill inte påstå att jag direkt har motvind - det känns som att livet generellt trampar vatten och jag kommer ingenstans.
Jag känner mig helt dränerad på positiv energi och jag har ingen ork eller tålamod till någonting alls (förutom att jobba och träna).
 
Det är vid de här tillfällena i livet man får leta efter en energidepå så man orkar säga: This too will pass.

Fredagspanelen om sommarvärmen och välbesökta hemsidor

Relativt nyvaken efter att ha jobbat sent igår bjuder jag på veckans Fredagspanel:
 
1. HUR SVALKAR DU DIG I SOMMARVÄRMEN?
 
Med kalla duschar. Jag duschar flera gånger om dagen.
 
2. FINNS DET NÅGOT BRA MED ATT SOMMAREN TAR SLUT?
 
Jag kommer att sakna den - definitivt - men jag är väldigt förtjust i hösten också. Den har så hög mysfaktor. För att inte tala om när jag äntligen får börja julpynta igen! Jag brukar tjuvstarta tidigt.
 
3. VILKEN HEMSIDA BESÖKER DU OFTAST?
 
Facebook. Det är en oslagbar sida för kommunikation när man är skiftarbetare. Den senaste tiden har jag också besökt Blocket mycket eftersom jag ännu inte har hittat en passande byrå till sovrummet.
 
4. DU FÅR BARA ÄTA EN ENDA SAK I RESTEN AV DITT LIV. VAD?
 
Choklad.
 
5. VEM ÄR SVERIGES MEST UNDERSKATTADE KÄNDIS?
 
Mycket svårt. Däremot skulle min lista på överskattade "kändisar" bli väldigt lång.

Dagens födelsedagspojke!

Under tiden som jag var på fest igår så tog Ryan Lochte två guld i sim-VM (han har chans att ta ytterligare ett i dag). Och just idag fyller han år. Självklart har jag hissat amerikanska flaggan på balkongen dagen till ära.
 
 

Powerwalk och sinnesro

Det blev inga rekord satta i morse på min powerwalk. Det var helt enkelt för varmt, tror jag (det klagar jag inte ett dugg över - för min del skulle det gärna få vara så här året om).
 
Igår kväll var det 40-årsfest för kompis Mattias. Jag är tacksam att jag kunde vara med och fira för jag hade jour igår till 21 (så jag fick sitta med luren i närheten och dricka cola light) men det blev inget jobb så efter nio kunde jag slappna av och njuta av festen. Har jour idag med - därför passade jag på att ta en liten promenad innan den började.
 
Jag var så nöjd med presenten jag hittade till Mattias. När vi lärde känna varandra så lärde jag honom sinnesrobönen och den tilltalade honom (han har den faktiskt till och med på sin Twittersida). För cirka en månad sedan hittade jag på en amerikansk sida ett halsband med bönen på. Jag är inte helt bekväm med att betala saker med kreditkort på nätet - och i synnerhet inte från ställen från andra sidan Atlanten - men halsbandet kom bara efter sex dygn (till mig själv beställde jag en ring med bönen ingraverad på insidan).
 
 
 

Fredagspanelen om surströmming och flaggor

26 grader varmt i skuggan och jag har jourtjänstgöring. Då blir det veckans Fredagspanel:
 
1. ÄTER DU SURSTRÖMMING?
 
Nej! Tycker det är fruktansvärt motbjudande.
 
2. ÄR DU FLYGRÄDD?
 
Nej, det skulle vara märkligt. Men jag kan däremot bli rädd för folk som flyger. Igår var det till exempel en person som tjuvrökte på en av toaletterna. Fullkomligt livsfarligt. Då har man inte mycket respekt för andra.
 
3. HUR KOPPLAR DU HELST AV?
 
Med att läsa. Avstängd lur. Massage. Bubbelbad.
 
4. VILKET ÄR DITT FAVORITBÄR?
 
Blåbär! Älskar dem.
 
5. VILKEN FLAGGA TYCKER DU ÄR VACKRAST?
 
Självklart skulle jag vilja svara den svenska men jag har mycket, mycket svårt för gult. Däremot har jag en förkärlek till den amerikanska som går som tema i både hall och vardagsrum.
 
Bild från min balkong den 4 juli i år.
 
 

Välkommen augusti!

Juli gick förvånansvärt fort, kanske just på grund av att jag hade mycket jobb. Trodde dock att månaden skulle bli jobbigare än vad den faktiskt var. Har ju hunnit med att träna ordentligt trots nattflygningar och allt annat.
 
Augusti kommer att bli en grym träningsmånad! Inledde morgonen med ett nytt rekord i tempo på min powerwalk. Härligt!

RSS 2.0