Vår på balkongen

De första blommorna på balkongen blev planterade idag.


Första milen för i år avklarad

Ledig dag, klarblå himmel och sol innebär självklart en powerwalk innan frukost. Jag drog med mig kompis Andreas ut på en runda och båda var pigga i benen så det promenad på nästan elva kilometer. Den längsta hittills i år.
 
Så härligt att se alla vårtecken som dykt upp.
 
 
 
 
 

God sömn och ledig helg

De senaste fem dagarna har jag i stort sett inte gjort någonting annat än jobbat och sovit (förutom ett besök på SATS Kompassen i Göteborg i söndags kväll). Dessutom har jag gått upp okristligt tidigt under hela perioden. Igår ringde larmet kvart i fyra på morgonen och därefter följde en arbetsdag på elva timmar (med en helt fantastisk besättning).
 
Så i natt sov jag i nio timmar. I sträck. Jag kan faktiskt inte minnas när jag sov så skönt senast.
 
Idag - och resten av den lediga helgen - ska jag ta igen träningen som gått förlorad de senaste dagarna. Börjar med ett spinningpass vid lunchtid.

Fredagspanelen om svenska kungahuset och allergier

Efter en nästan onödigt intensiv arbetsvecka har jag nu tre dagars ledighet att se fram emot. Den ledigheten inleder jag med veckans Fredagspanel (innan jag lägger mig i soffan resten av kvällen):
 
1. VILKEN ÄR DEN MEST ÖVERSKATTADE HÖGTIDEN?
 
Midsommar och Nyår. Högtider för par som oftast slutar i besvikelse.
 
2. VILKEN KÄND PERSON SKULLE DU VILJA BYTA LIV MED FÖR EN DAG?
 
Madonna. Jag är väldigt nyfiken på hur hennes vardag ser ut. Hinner hon att umgås med alla sina barn? Saknar hon ödmjukhet även privat?
 
3. HUR BLIR DU NÄR DU BLIR BERUSAD?
 
Det är väldigt, väldigt sällan jag blir berusad. Men när jag väl blir det blir jag oftast ganska fnittrig och ännu mer flirtig.
 
4. HUR ÄR SIN SYN PÅ DET SVENSKA KUNGAHUSET?
 
Älskar dem! Och beundrar dem mer och mer för varje dag som går. Var hittar de kraften att representera ett folk som är så avundsjuka och missunnsamma?
 
5. ÄR DU ALLERGISK MOT NÅGOT?
 
Ja. Myggor. De myggbett jag får svullnar upp som om jag fått ett getingstick och gör ungefär lika ont. Ibland får jag även feberfrossa. Men jag köpte på mig ett rejält lager med myggspray i vintras när jag var i Thailand på semester så nu ska även jag klara av de elaka svenska myggorna i sommar.
 
Bästa myggsprayen!
 
 

Gårdagens dubbla lycka!

Inte nog med att TV4 drog igång säsong fyra av "Modern family" direkt veckan efter att säsong tre avslutats, de bjöd även på dubbelavsnitt igår. Visserligen kommer väl TV4 att hacka av den här säsongen också i flera omgångar (som de gjort tidigare) men i alla fall nästa vecka är det dubbelavsnitt igen.
 
 

Kvällsmålet

Efter ett tungt benpass: kesella och blåbär.


Fredagspanelen om planeringsbehov och ungdom

Idag har jag redan hunnit med en powerwalk på 75 minuter och ett spinningpass på 55. Nu har jag fått i mig lite välförtjänt föda och därmed är det dags för veckans Fredagspanel:
 
1. ÄR DU EN PLANERINGSMÄNNISKA?
 
Ja, en extrem sådan till och med. Jag planerar noga min träning och vad jag stoppar i mig, och för anteckningar. Däremot kan jag vara väldigt impulsiv när det gäller andra saker i livet och det ska man nog vara också. Magkänslan ska man alltid följa.
 
2. OM DU FICK LEVA I EN ANNAN TIDSÅLDER - VILKEN SKULLE DU DÅ VÄLJA?
 
Jag vet inte om 1960-talet kan räknas som en annan tidsålder men jag tror att jag hade trivts med att vara ung då.
 
3. VAD BORDE FÖRBJUDAS I SVERIGE?
 
Spontant säger jag socker. I alla fall i mat.
 
4. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?
 
Jag vill egentligen inte erkänna det med risk för att framstå som patetisk men jag känner mig inte en dag äldre än 25! Skillnaden är bara att jag är klokare idag än när jag var i den åldern.
 
5. VILKET TV-PROGRAM SAKNAR DU?
 
Självklart "Lost"! Jag har fortfarande inte kommit över det kassa slutet. Gör om - gör rätt!
 
Sawyer i "Lost". Hur kan man annat än sakna honom?

Ny singel med Zinny Zan!

Vänner, här är någonting som ni MÅSTE lyssna på! Idag släpps en ny singel med Zinny Zan (ni som är tillräckligt gamla kommer ihåg honom från bandet Easy Action på 80-talet) - hans första på fem år: Perfect age of rock´n´roll.
 
Alltså, vilken röst! Jag ryser av välbehag när jag lyssnar. Gör det ni med!
 
 
 
Jag vill inte på något sätt förstöra Zinnys rockstjärneimage, men det är en jäkligt hygglig kille också! ;)

Dyr torsdag

Dagen är inte slut ännu men ändå har den redan kostat en del...
Så här är det: man måste välja sina strider. Jag såg mig häromdagen besegrad. Jag kan inte ha fina naturliga naglar med det jobbet jag har. De måste förstärkas för att överleva.
Så jag bokade tid hos en tjej i Sigtuna som jag fått rekommenderat av en vän för att fixa dem.
 
Efter att jag hade borstat tänderna i morse och gjorde mig beredd att åka iväg till nageltjejen så kände jag att en tand kändes lite konstig. Självklart var det en bit på den som fattades. Fick ringa min tandläkare som var snäll nog att ta emot mig på eftermiddagen. Kostnaden för detta blev 670 kronor.
 
Att förstärka naglarna: 850 kronor. De blev dock väldigt snygga! Jag tröstar mig med det.

Dags för regnjacka?

Hemma igen efter att ha gästat Norge och vackra Molde en natt. Nu har jag tre lediga dagar hemma. Jag hade tänkt att börja dagen med en lång powerwalk. Efter att ha varit instängt i ett flygplan större delen av gårdagen så är jag i stort behov av frisk luft. Men regnet öser ner.
 
Såg en fantastisk regnjacka på Trädgårdsmässan. Mässpriset var "bara" 1595 kronor (ordinarie 1795). Jag köpte ingen men med tanke på vart jag bor så är det kanske inte en så dålig investering trots allt.
 
Jag funderar på saken.
 

God natt från Molde

Klar med träning, mat och dusch. Nu sängen med te, deckare och nagelvård.


Här hamnade jag idag

Jag är i Molde, Norge. Och detta är utsikten från mitt hotellrum. Det är så vackert att jag nästan tappar andan.

Jo Nesbø är tydligen uppvuxen här, fick jag veta av en norsk kollega. Som en händelse är det just Nesbøs "Djävulsstjärnan" jag läser just nu.


"Måste-besöka" i New York

Ja, i alla fall för er som är matintresserade. I Flatiron district ligger en italiensk saluhall, Eataly. De säljer italienska delikatesser och har flera restauranger. Visserligen kostar det en slant (en normalstor chokladkaka med pinjenötter gick loss på 9:50 dollar) men bara dofterna där inne fick mig att gå i spinn.
 
På min födelsedag åt vi middag i restaurangen på 14.e våningen, Birreria. Maten var fullkomligt ljuvlig, priserna helt ok och servicen utmärkt. Det enda som drog ner betyget var att man fick känslan av att sitta i en skolmatsal. Ljudvolymen var lite väl hög, oerhört mycket folk men förmodligen väldigt trendigt.
 
Om ni reser till New York så är Eataly ett ställe ni måste besöka. Lova mig det.
 
Betvivlar inte en sekund att de var värda sitt pris.
 
Själva födelsedagsmiddagen. Perfekt blodigt kött på en bädd av lök och svamp. Tillbehör primörer och en liten klick potatispuré (när man fyller år får man äta vita kolhydrater).
 

Jag behöver större balkong!

Trädgårdsmässan den gångna helgen var ju helt fantastisk. Jag fann mycket inspiration både till min lilla balkong och min lägenhet.
En av de saker jag föll mest för var en exklusiv trädgårdsmöbel - en Garden Lounger. Absolut ingenting jag har plats för på min balkong - då behöver man verkligen en trädgård - och förmodligen ingenting jag har råd med heller. Men beundra dem kan man ju alltid göra.
 
Mer information om möbeln finner ni på mygind.se
 
 

Oanade krafter

Den muskelgrupp som jag tycker minst om att träna är bröst. Jag tycker det är vansinnigt tråkigt. Att träna bröst har alltid varit ett "nödvändigt ont" för mig. Jag gör det men tycker inte alls om det.
 
Igår stod just bröst på agendan. Dagsformen var väldigt bra. Jag hade sovit gott på natten och haft en lugn förmiddag hemma.
När jag kom till gymmet vid halv tre på eftermiddagen förvånades jag själv över de oanade krafter jag hade. Jag kände mig starkare än - ja, någonsin faktiskt - och kunde köra samtliga övningar på tyngre vikter och fler repetitioner än vad jag klarat av tidigare (jag för ju noggrant träningsdagbok för att kunna följa förbättringar och motgångar). Skillnaden från förra veckans pass var markant.
 
Gårdagens pass kanske var just den boost jag behövde. Helt plötsligt ser jag fram emot nästa bröstpass och ser det inte längre som ett nödvändigt ont. Vem hade kunnat ana det?
 
 
 

Frittata med grön sparris och parmesanost

Man kan ju även passa på att prova att laga nya maträtter när man har jour... Just nu doftar mitt kök alldeles ljuvligt efter att jag tagit ut en Frittata med grön sparris ur ugnen. Har inte provsmakat den ännu men det ska jag göra när jag kommer hem från träningen senare.
Receptet räcker till 6 portioner.
 
INGREDIENSER:
 
2 knippen grön sparris
1 dl riven parmesanost
12 ägg
1 msk Hellmann´s light majonnäs
1 msk dijonsenap
salt + peppar
rapsolja att smörja formen med
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja.
3. Skölj sparrisen och skär bort den "träiga" delen. Dela sedan sparrisen på hälften.
4. Fördela sparrisen i formen och strö över riven parmesanost.
5. Vispa samman ägg med majonnäs, dijonsenap och salt + peppar. Häll i formen med sparris.
6. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
 
 
 

Såld på BB Cream!

När man har jourtjänstgöring så är man relativt begränsad i sina aktiviteter eftersom man när som helst under angiven tidsperiod kan bli utkallad på jobb. Därför får man hitta på saker att syssla med hemma. Städa, diska, läsa osv.
 
Eller testa nya makeup-produkter som medföljer i tidningar.
 
Med nya numret av Damernas Värld följde ett litet prov på en BB Cream från L´Oreal. Trevligt att testa, tänkte jag, och smetade in krämen i ansiktet.
 
Och jag blev helt såld! Det är som en liten mirakelkräm. För det första väldigt lätt att få jämn över huden. Men den gjorde också att jag genast såg mycket piggare ut och kinderna är lena som en babystjärt.
 
Blir det inget jobb idag så blir det sannerligen ett besök hos Kicks i eftermiddag (de har specialpris på produkten fram till 30 april). Så här snygg vill jag vara i morgon också!
 
L´Oréal Paris Nude Magique BB Cream SPF 12
Bild lånad av kicks.se

Idéer till lantlig inredning

Personligen känner jag sorg i hjärtat när jag kliver in i hem som är inredda i "den svenska minimalismen": framför allt i vår huvudstad ser hemmen ut som de är stöpta i samma form. Visserligen är möblerna i dessa hem inköpta för hutlösa priser på exklusiva och trendiga butiker men den sorgliga sanningen är att intrycket ändå bara andas IKEA-katalog. För allting ser likadant ut. "Stilrent", opersonligt och sterilt.
 
Jag vill att ett hem ska se ut som ett hem. Blanda olika stilar, nytt och gammalt med personliga detaljer. För egen del skulle jag ledsna ganska fort om jag bodde i ett hem som gick i samma stil rakt igenom - jag har olika teman i olika rum. Man ska inte vara rädd för att hämta sin inspiration från olika ställen - ofta resulterar det i något bra, annorlunda och unikt.
 
Mitt sovrum går till exempel i en lantlig stil. Jag ville att känslan när man kliver in där skulle vara som om man befinner sig i ett sovrum i ett hus i skärgården.
Den lantliga stilen gör sig också väldigt bra i ett kök.
 
I Anna Örnbergs bok "Inred lantligt på ditt eget sätt" hittar man mycket idéer hur man enkelt - och till en billig penning om man är påhittig - kan sätta en lantlig prägel på sitt hem. Boken är fylld med vackra bilder på interiör samt ger praktiska råd och tips om hur man själv kan fixa och dona.
 
Det är bara fantasin som sätter gränser.
 
BETYG: 4 av 5
 
Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
Bild lånad av adlibris (cdon, bokia, bokus 

Världens mat i Gordon Ramsays version

Trots att man finner Gordon Ramsay i flera olika matlagningsprogram i flera svenska tv-kanaler samtidigt så finns det än så länge bara tre stycken kokböcker av honom översatta till svenska (varav två i skrivande stund är restnoterade). När det gäller just kokböcker vill i alla fall jag personligen ha den översatta till rätt måttenheter då jag saknar både tid och tålamod att konvertera dem.
 
Den jag har i min ägo heter kort och gott "Världens mat!" (ja, med utropstecken). Och titeln håller vad den lovar. Här bjuder Ramsay på sina favoritrecept med rötter i bland annat Frankrike, Italien, Thailand, Indien och USA. Boken är generöst illustrerad med vackra bilder, utförliga tips (till exempel hur man halstrar pilgrimsmusslor) och han har förenklat och anpassat recepteten så man utan problem kan laga rätterna i ett svenskt kök utan att behöva ägna en hel dag vid spisen.
 
"Världens mat!" är faktiskt väldigt användbar eftersom den spänner över flera områden. Från lättlagad vardagsmat till festligare måltider och desserter. Både recept och instruktioner är lätta att följa och man blir inspirerad till matlagning bara genom att bläddra i boken.
 
Ramsays attityd må reta gallfeber på många men det finns knappast någon som kan slå honom på fingrarna när det gäller matlagning. Killen kan sin sak.
 
BETYG: 5 av 5
 
Världens mat!
Bild lånad av adlibris (cdon, bokia, bokus) 

Dagens träning

Det blev inget jobb för mig idag så när min jourtjänstgöring var slut pep jag ner till gymmet. Den senaste månaden har träningen gått så oerhört bra. Jag har känt en enorm träningsglädje och har haft mer ork och styrka än på mycket länge.
I förrgår - när jag körde ett benpass - var första gången den senaste månaden som träningen kändes tung och jobbig. Men förmodligen berodde det bara på att jag hade sovit dåligt på natten innan. För idag var jag återigen i den form som jag varit i den senaste tiden.
Idag körde jag axlar och triceps och det var verkligen roligt. Och man mår så himla bra efteråt. Nu är jag fylld av positiv energi så jag kanske hinner göra lite nytta här hemma också innan sista avsnittet av "Brottet".
 
 

Ett av årets stora jubileum

Det hände mycket 1973 och därför firas det många jubileum i år. Igår var det till exempel 40 år sedan Bowie släppte den fantastiska "Aladdin Sane".
 
Här framför han "Drive-in Saturday" från albumet.
 

Grand central market

Det är över en månad sedan jag kom hem från New York och jag har ännu inte hunnit lägga upp alla bilder därifrån. Idag har jag jourtjänstgöring till klockan 15:00 så det är ett perfekt tillfälle att passa på att beta av lite på listan (eftersom jag ändå inte kan lämna hemmet förrän den är över).
 
Mitt hotell låg bara ett par minuters gångväg från Grand central station. Och där finns det en helt fantastisk saluhall (Grand central market). Under de dagarna jag var där, tittade jag in flera gånger på marknaden bara för att få se och lukta på alla godsaker.
 

Bland annat i kassen från Trädgårdsmässan

Trädgårdsmässan bjöd på så mycket mer än plantor och trädgårdsmöbler. Jag hittade bland annat ekologisk rapsolja och cacao av fin kvalitet från Pralinhuset.
 
 
En vintage-vas blev ett uppskattat tillskott här hemma. Coca-colaskylten i bakgrunden hittade jag i New York.
 
 
 
 
 

Bilder från Trädgårdsmässan

Det är snart läggdags för mig eftersom jag ska upp vid kvart i fem för att jobba. Men innan jag gör det måste jag ju lägga upp lite bilder från Trädgårdsmässan som jag var på igår förmiddags (den håller på hela helgen så besök den om ni har möjlighet).
 
 

Fredagspanelen om desserter och skador

Jag har massor av bilder att lägga upp från Trädgårdsmässan som jag besökte igår. Men först blir det veckans Fredagspanel och därefter ett besök på gymmet. Sedan kommer bilderna.
 
1. DYRKAR DU SOLEN?
 
Jag kanske inte skulle använda just det ordvalet men jag - liksom de flesta andra människor - mår bättre av solsken. Jag blir gladare och mer kreativ under sommarhalvåret.
 
2. VILKEN ÄR DEN BÄSTA DESSERTEN?
 
Creme catalana. Fast jag älskar nästan alla desserter (utom de som innehåller jordgubbar).
 
3. VAD HAR DU FÖR FÖRHÅLLANDE TILL DINA GRANNAR?
 
Generellt bra. Ironiskt nog är den grannen som gnäller mest på andra grannar den som har stört mig mest genom åren. Men jag har inte hjärta att bli arg på henne på allvar för hennes IQ är lika hög som en slanggurkas.
 
4. NÄR SKADADE DU DIG SENAST?
 
Ärligt talat så skadar jag mig så pass ofta att jag inte riktigt kan urskilja när senaste gången var. Jag jobbar ju i en miljö som är ganska trång och har alltid ett par blåmärken på mina ben.
 
5. VAD ÄR DET FÖRSTA DU GÖR NÄR DU KOMMER HEM FRÅN JOBBET?
 
Tar av mig uniformen. En av många fördelar med mitt jobb är att jag aldrig behöver ta med mig det hem.
 
Creme catalana.

Starka intryck av Damien Echols

Jag gick till sängs helt överväldigad av intryck efter att ha hört och sett Damien Echols Kulturhuset igår. Fredrik Strage gjorde ett utomordentligt bra jobb som intervjuare och ställde både relevanta och intressanta frågor (TV4: ge Strage ett eget program där han kan intervjua intressanta personer - han är vass och i en helt annan klass än Malou von Sivers).
 
Jag har faktiskt inte smält allting ännu. Och det kommer förmodligen att ta tid innan jag gör det (om någonsin). Det är svårt att ens sätta sig in i Echols situation som svensk. Man får dock perspektiv på sitt eget liv av att höra honom prata. Och jag kände en enorm tacksamhet och ödmjukhet när jag gick därifrån över det liv jag har - jag är så oerhört lyckligt lottad på så många sätt (främst kanske för jag är född och lever i ett land där vi inte dömer barn till döden utan bevis).
 
Det första jag gjorde när jag kom hem igår kväll var att beställa Echols bok, "Dödsdömd". Det som imponerade mig mest med Echols var att han inte har låtit bitterheten äta upp honom inifrån - det ska bli intressant att även läsa hans historia. Jag tror vi alla har någonting att lära av honom.
 
 

Uppskattad födelsedagspresent

Innan jag drar vidare in mot stan och Trädgårdsmässan måste jag lägga upp en bild på en födelsedagspresent som jag fick i efterskott häromdagen. Tror ni jag blev överlycklig, eller?
 
Uppskattat tillskott i Le Creuset-samlingen.

Söt inredningsbutik i Nordstan

Jodå, jag kan förmodligen lukta mig till en trevlig inredningsbutik om jag är i närheten. I Nordstan i Göteborg hittade jag Dimoda (hur den har gått mig förbi tidigare vet jag inte). Här är lite bilder från butiken:
 
Värt ett besök om ni bor eller befinner er i Göteborg.

Torsdag of fun och allvar

Även denna dag är det fullt på schemat med roliga och intressanta saker. Efter att jag har bestämt mig för vad jag ska träna på morgonen (det står mellan en powerwalk i ganska kyligt väder eller ett benpass på gymmet) ska jag åka på Trädgårdsmässan.
Nej, jag har ingen egen trädgård men jag kan tänka mig att det även finns massor med inspiration till min balkong och dessutom älskar jag att gå på mässor och bara titta.
 
På kvällen blir tonen lite allvarligare. Då ska jag gå och lyssna på ett "författarsamtal" mellan Fredrik Strage och Damien Echols som är på Sverige-besök. Echols var den i The Memphis Three som blev dömd till döden, satt tjugo år på Death Row, sedan frigiven mot villkoret att han erkände sig skyldig till mord som han hävdar att han är oskyldig till (jag tar inte ställning i skuldfrågan men ifrågasätter hur man kan bli dömd till döden - som tonåring - utan hållbara bevis).
 
I morgon ger jag er en uppdatering om det intressanta mötet.

Fullspäckad gårdag

Det blev en fullspäckad ledig dag igår. Började med ett besök hos min frisör Anki HårlydayUpplandsgatan. Därifrån gick jag lite mer brunett än jag klev in och bortskämd med fina Hollywoodlockar.
 
 
När jag väntade på pendeln tillbaka till förorten såg jag detta retro-tåg. Jag tyckte det var fint.
 
 
Därefter tränades det. Igår körde jag rygg och gav biceps en rejäl omgång.
 
SATS borde aldrig ändra omslag på sin medlemstidning. Bättre än så här blir det inte.
 
 
 
 

Fredagspanelen om barnprogram och städning

Hemma igen efter ett par trevliga dagar i Göteborg. Började dagen med en powerwalk på 75 minuter. Friskt i luften men solen sken i alla fall.
Några dagar sent kommer här Fredagspanelen:
 
1. VILKET ÄR SVERIGES BÄSTA BARNPROGRAM GENOM TIDERNA?
 
"Fem myror är fler än fyra elefanter".
 
2. HUR VAR DU NÄR DU GICK I SKOLAN?
 
På många sätt väldigt annorlunda mot vad jag är idag. Med åren har jag blivit mer tolerant, klok och tillbakadragen.
 
3. VILKEN ÄR DEN DYRASTE PRYL DU HAR KÖPT?
 
Min lägenhet.
 
4. HUR OFTA STÄDAR DU HEMMA?
 
Jag älskar att städa och plockar och donar varje dag som jag är hemma. Jag är väldigt pedant och gillar att ha ordning och reda runtomkring mig.
 
5. HAR DU BLIVIT RIKTIGT GRUNDLURAD NÅGON GÅNG?
 
Självklart! Men jag har också lärt mig att lita på min intuition. När någonting känns fel i magtrakten så brukar det sedan visa sig att så var fallet.

Ses snart, Göteborg!

Har precis kommit tillbaka till hotellet efter att ha kört det sista träningspasset på SATS Kompassen i Göteborg för den här gången. Ikväll (runt midnatt) kommer jag hem igen.

Jag har verkligen njutit av att kunna träna på förmiddagarna här nere! Fantastiskt gym och jag ser redan fram emot nästa gång jag är på Göteborgs-besök.

Idag körde jag bröst, triceps och mage.

Efter-träning-mål: kesella med stora blåbär.


Frukost innan träningen

Tråkigt men effektivt.


Glad i Göteborg

Älskar Göteborg idag! Solen skiner och himlen är klarblå. Att jag sedan bor på Radisson Blu gör inte saken sämre.

Gick upp tidigt i morse och åt en proteinrik frukost (tre äggvitor, kalkon, tomat och champinjoner). Sedan traskade jag iväg till SATS Kompassen som ligger i närheten och hängde bokstavligen på låset (de öppnade nio).

Vilket härligt gym! Jag blev alldeles förälskad. Längtar redan tills i morgon då jag får träna där igen. Idag körde jag ben.

Självklart finns det badkar på hotellet. Därför unnade jag mig en dyr badbomb från Lush idag. Kanske testar den i natt när jag kommer tillbaka från flygningen...

Och självklart: efter-träning-belöning blev en latte (med low-fat mjölk) från Starbucks!


Träningsglädje och Göteborg

Träningsglädjen håller i sig! Igår körde jag bröst och triceps på förmiddagen och idag har jag hunnit med en powerwalk på 70 minuter samt ett spinningpass på 55.
 
Håller som bäst på att packa mina väskor (ja, det blir tre stycken) för ikväll är det dags för jobb igen. Kommer att jobba från Göteborg hela helgen och har förmiddagarna lediga. Perfekt tillfälle att testa SATS-anläggningarna där.
 
Ska göra mitt bästa för att hinna uppdatera bloggen också... Om inte, så önskar jag er en trevlig helg!

Top of the rock

Med tanke på mitt yrkesval brukar folk bli lite förvånade när jag säger att jag är höjdrädd. Men att vara ombord på ett flygplan är en helt annan sak eftersom jag aldrig ser marken. Jag har ingen uppfattning om hur högt upp jag är. Att däremot åka hiss i 67 våningar (redan där blir man medveten om hur högt upp man ska) för att sedan kliva ut på en öppen terrass där man - om man lutar sig fram - kan se gatan nedanför är väldigt otäckt för mig.
 
Trots denna rädsla har jag utsatt mig för detta ett par gånger.
 
Förra gången jag besökte New York åkte jag upp i Empire state building. Det är en riktig turistfälla. Man får köa i flera timmar och det är onödigt dyrt. Man känner sig lite blåst på konfekten när man kommer ner igen.
 
Istället rekommenderar fler och fler att man åker upp i Rockefeller center. Visserligen får man köa en stund där också och det kostar 25 dollar per vuxen men utsikten är oslagbar. Helt fantastisk!
 
Jag firade min födelsedag med att bland annat åka upp till Top of the rock.
 
 
 

Lycka utan dess like

Att bara hitta pecannötter i svenska butiker kan vara en utmaning. Och om man sedan väl gör det så brukar man i regel få en chock av priset. De ligger i små, små påsar och de påsarna är så dyra att man nästan vill förvara dem i bankfack.
Det är verkligen trist för pecannötter är utan tvekan de bästa baknötterna (jag hackar till exempel alltid i pecannötter i fyllningen när jag gör kanelbullar vilket ger dem det där lilla extra speciella).
 
Ni kan därför förstå min gränslösa glädje när jag hittade pecannötter i relativt stora förpackningar till en billig penning i närmsta snabbköp i New York. Jag tog de fyra förpackningarna som fanns på hyllan och fick nästan en tår i ögat när jag betalde. De kostade nästan ingenting.
 
Så nu är förrådet bunkrat för en tid framöver. Lycka!
 
 
 

Godaste frukosten

Jag har aldrig varit någon frukostmänniska och nöjer mig utan problem med att börja dagen med en proteindrink. Ibland när jag jobbar tidigt kan jag ta med mig havregrynsgröt som jag blandar med blåbär som jag sedan äter ombord men för att få i mig det måste jag ha varit vaken i ett par timmar. Börjar jag dagen med en lång powerwalk så får jag självklart i mig lite mer när jag kommer hem igen.
 
Men när jag är på semester (och kroppen inte riktigt har koll på vad den vill ha på grund av tidsomställningen) så kan jag verkligen börja dagen med ett rejält mål. Den godaste frukosten i New York åt jag sista dagen jag var där: en rostad bagel med creme cheese, lax, tomater, rödlök och kapris.
 
Jag har aldrig bakat bagels. Men det står definitivt på min "to do"-lista.
 
 
 

Ingen vaggvisa ikväll

Det lär inte behövas någon vaggvisa för mig ikväll. Efter powerwalk och frukost i morse tog jag och rensade hela klädkammaren. Skoningslöst.
Därefter gick jag till gymmet och körde axlar och ett spinningpass.
 
Sov gott, kära vänner!
 

A good day to work out

Utan att ens behöva blanda in vetenskapliga belägg kan jag konstatera att träning ger energi. I synnerhet den jag utför utomhus.
På grund av ett fördelaktigt arbetsschema har jag den senaste veckan kunnat ägna extra mycket tid åt träningen. Och det märks - jag är så mycket piggare på dagarna, sover bättre på nätterna och har massor med positiv energi i kroppen.
 
Jag är väldigt tacksam över att vädret är som det är just nu också så jag kan börja mina dagar med en lång powerwalk. Även om det är lite väl kallt fortfarande på morgonen så är det ändå skönt att promenera i solsken.
 
På eftermiddagen igår körde jag ett benpass på gymmet. Det är inte den muskelgrupp som jag tycker är roligast att köra men samtidigt är det kanske just där som man märker resultat snabbast.
 
Så snart som jag druckit upp min kopp kaffe ska jag ta en lång promenad (det gör jag innan jag har ätit frukost). Senare idag ska jag även köra lite styrka och avslutar tisdagen med ett spinningpass.
 
Gårdagens mellanmål: tonfisk i vatten och en avocado på hårt bröd.
 
 

Påskcupcakes!

Jag bjöd kollegorna på Påskcupcakes igår. Jag brukar göra lite olika varianter. Igår blev det mandel/apelsin-muffins med tryffelfrosting. Ganska lätta att göra men frostingen måste göras dagen innan (så den hinner att stelna ordentligt). Av receptet blir det cirka 8-9 cupcakes.
 
INGREDIENSER:
 
Tryffelfrosting:
 
2 dl grädde (the real shit)
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1 msk glykos (finns på Apoteket)
40 gram smör (också äkta vara)
 
Koka upp grädde och glykos, häll sedan i chokladen (hackad i lite mindre bitar). Rör om tills chokladen smält och blandningen blivit slät. Ha sedan i smöret och rör om. Ställ in i kylen och låt den stå över natten.
 
Mandel/apelsinmuffins:
 
200 gram mandelmassa
100 gram mjukt smör
2 ägg
1 dl vetemjöl (alt mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
skalet från 1 apelsin
 
Riv mandelmassan och vispa den sedan i en matberedare tillsammans med smöret tills det blir en mjuk och fluffig massa. Tillsätt äggen, ett i taget.
Vänd ner bakpulver, mjöl och apelsinskal.
Klicka ut i formar och grädda på 225 grader i ca 15 minuter (ha koll med en sticka eftersom ugnar skiljer sig åt).
 
Dekorera med tryffelfrosting när muffinsen svalnat ordentligt. Lägg ett (eller flera) godisägg på toppen (Anthon Berg har jättegoda!).
 
 
 
 
 
 
 

GI-anpassade citronräkor med Tagliatelle

Jag åt en hysteriskt god pasta på Applebee´s i New York. Idag testade jag att GI-anpassa rätten med fullkornspasta. Resultatet blev mycket bra.
 
INGREDIENSER:
 
400 gram stora räkor
250 gram fullkornstagliatelle (eller annan fullkornspasta)
1 generös vitlöksklyfta
200 gram mogna tomater (jag tog cherrytomater idag)
½ rödlök
250 ml Milda grädde (4%)
1 dl riven parmesanost
1 näve färsk basilika
1 burk kronärtskockshjärtan
skalet från 1 citron
salt + svartpeppar
rapsolja att steka i
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Koka pastan al dente. Under tiden:
Fräs räkorna på hög värme i ett par droppar rapsolja.
I en traktörpanna: pressa ner vitlöken i ett par droppar rapsolja. Låt den få lite färg. Tillsätt tomater (skurna i tärningar) och rödlöken (ganska finhackad). Stek tills tomaterna blir lite mjuka.
Tillsätt kronärtskocka (också skuren i tärningar). Den ska bara bli varm. Häll sedan i grädde + riven parmesan (blanda samman dem innan). Rör om till osten smält.
Tillsätt basilika (antingen hela blad eller så river man dem till önskad storlek) och häll i pastan. Blanda med såsen. Häll sedan på räkorna och riv slutligen citron över.
Färdig att serveras!
 
 
 
 

Välkommen april!

Första kvartalet på året har - utan överdrift - varit helt fantastiskt! Året kunde inte ha börjat bättre. Jag ser verkligen fram emot resten.
 
Den här veckan inleder jag med fyra lediga dagar (4,5 för att vara exakt eftersom jag inte börjar jobba förrän på fredag kväll). Inledde i morse med en powerwalk på 70 minuter. Det är fortfarande lite för friskt i luften för min smak men sätter man fart på benen så blir man faktiskt ganska varm efter ett tag.
 
Skön start på en grym träningsvecka!

RSS 2.0