Fredagspanelen om skam och en perfekt ledig dag

Inledde fredagen - och min sista lediga dag för den här gången - med en powerwalk i solskenet och mina nyinköpta Asics (25% rabatt på Stadium till sista mars - då måste man passa på att köpa nya skor).
Snart ska jag iväg till gymmet för att köra ett spinningpass. Men först blir det veckans Fredagspanel:
 
1. NÄR SKÄMDES DU SENAST?
 
Två gånger under veckan som gått har jag skämts när jag läst tidningen. Första gången var när jag läste att 25% av eleverna i Malmö är "undervisningsbefriade" från sexualundervisning och simning. Då skämdes jag över vår politiska korrekthet. Har inte unga muslimska flickor samma rätt att få utbildning som vi andra när de bor i Sverige? Måste man verkligen tycka att det här är ok?
Andra gången var när jag läste att en kvinna dömts att betala skadestånd till en man som hon gett en örfil efter att han nypt henne i rumpan. Det är någonting allvarligt fel på det svenska rättsväsendet. Hade han nypt mig i rumpan utan mitt samtycke så hade han skitit ut framtänderna dagen efter.
 
2. VAD ÄR DIN MÅSTELISTA UNDER VÅREN?
 
Promenader och så mycket tid som möjligt ute i friska luften. Blomsterbuketter på köksbordet.
 
3. HUR SER EN PERFEKT SÖNDAGSMORGON UT FÖR DIG?
 
En perfekt ledig morgon börjar med en powerwalk, följs av en god och nyttig frukost och inga måsten på agendan.
 
4. VAD GÖR DU MÄR DU VILL ROA DIG ORDENTLIGT?
 
Umgås med människor som får mig att skratta.
 
5. VEM ÄR DIN NÄSTA VÄN?
 
Jesus. Han har visat sig vara ett obeskrivligt stort stöd de senaste åren. Vilken kille!


Mina nya träningsskor.

Inte riktigt vad jag tänkt mig

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Jag hade planerat att ägna den här veckan åt träning. Istället har jag misstänkt halsfluss och nackspärr och har tillbringat den mesta tiden i sängen (testade att köra ett spinningpass i tisdags men det var ingen bra idé). Nåväl, vila kanske är precis vad min kropp behöver just nu.

Orkade inte ens laga mat igår så det blev lite Paolo Roberto-pasta till middag. Faktiskt hysteriskt gott! När man är sjuk får man äta vita kolhydrater efter lunch. Och man får äta dyr glass till efterrätt.

Overkligt ful byggnad
Byrunda på Las Palmas

Allt i Spanien är stängt på söndagar. Förutom restauranger.
Jag har inte varit här på så länge, därför hade jag tänkt besöka en mataffär för att fylla på skafferiet hemma med spanska delikatesser. 
Till slut gav jag upp mitt letande och koncentrerade mig på att njuta av omgivningen istället. 
Molnigt, lite lätt duggregn då och då men varmt i luften.En liten Byrunda

Ja, solen sken och det var tio grader varmt i skuggan. Men det stormade också.

Litet missöde på vägen också. Det hade bildats en sjö där jag skulle gå så jag fick ta en liten omväg.

Men jag fick i alla fall se årets - för mig - första tussilago.Fredagspanelen om sommarplanerna och måndagsångest

Idag har förkylningen kommit in i fasen "hosta så lungorna är på väg upp". Men solen skiner och det är nästan tio grader varmt ute så jag ska trotsa den allvarliga åkomman och ta mig ut på en lång promenad om en stund. Först Fredagspanelen:
 
1. VET DU VAD DU SKA GÖRA I SOMMAR?
 
Nja. Jag fick reda på när jag skulle ha semester sent i går kväll. Det blir i augusti i år och jag funderar på att åka till Sicilien. Dock fick jag en smärre chock över hur dyra resorna är under sommarlovet! Jag kanske lägger allt krut på en januariresa istället.
 
2. ÄR DU ALLERGISK MOT NÅGOT?
 
Det enda jag får allergiska reaktioner på är myggor. Lite "hösnuva" på våren också men det är inte så farligt.
 
3. VEM ÄR DIN FAVORITKUNGLIGHET?
 
Älskar alla i kungafamiljen! De är unika var och en på sitt eget sätt.
 
4. SKÄNKER DU PENGAR TILL VÄLGÖRENHET?
 
Ja. Jag skänker till UNICEF via autogiro varje månad och sedan donerar jag lite till olika ändamål. I julas var det Cancerfonden. Jag har också donerat en del till Hjärnfonden.
 
5. HUR GÖR DU FÖR ATT HÄRDA UT MÅNDAG MORGON?
 
Nu på måndag morgon kommer jag hem från ett stopp på Las Palmas. Sedan är jag ledig resten av veckan. Har ingen större ångest över det faktiskt. Jag ser fram emot måndag!
 

Mer bilder från Trädgårdsmässan

Istället för bil

Hur söt var inte den här lilla Dramaten? Perfekt istället för bil när man ska iväg och handla.


Tantvarning?

Lite inspiration från Trädgårdsmässan

Jag trotsade naturkatastrofen (slasket) och åkte iväg till Älvsjö Trädgårdsmässan.

Här följer lite bilder från dagen:

Historisk bröllopsdag

Även om det inte märks när man tittar ut genom fönstret så är det faktiskt Vårdagjämningen idag. Samt en historisk bröllopsdag (i alla fall om man är musiknörd).
 
John Lennon och Yoko Ono gifte sig den 20 mars 1969 på Gibraltar.
 
Året efter, 1970, gifte sig David Bowie med Angela Barnett samma datum.
 
 

Vinterhelvete!

Jag kom hem sent i natt. Snö är ingen vän till flyg eller något annat transportmedel heller för den delen (under ett par timmar igår kväll var till och med SL-bussarna till och från Arlanda inställda).
 
Fortfarande inte helt frisk. Vaknade av att det kändes som jag skulle kvävas. Gick upp och fräste ur flera liter snor ur näsan.
 
Min plan idag var faktiskt att åka till Stockholmsmässan där temat i helgen är Trädgård. Ska fundera lite över det. Att förlita sig på SL´s kollektivtrafik idag känns inte alls lockande.

Happy St Patrick's Day från Göteborg!

Jag har hamnat i Göteborg. Den här gång inne i stan, tack o lov. Blev riktigt glad över det när jag blev utkallad på min jour, packade ner träningskläder för att kunna besöka SATS Kompassen idag på förmiddagen. 

Verkligheten ser dock lite annorlunda ut: jag är vansinnigt täppt i näsan (åh, alla dessa spännande faser som en förkylning har!). Så jag får även idag vila från träningen (börjar bli ruskigt rastlös nu) och roa mig med något annat.

Trots att hotellrummen på Rica är stora som båthytter så har de i alla fall klass på frukosten som serveras i grytor från Le Creuset.

Happy St Patrick's Day!
Idéspruta åt Sigtuna kommun

På bilden ser ni utsikten från mitt köksfönster. På den öde tomten låg tidigare vår brandstation. Jag hade direkt insyn till brandmännens gym (ja, det var sorg här hemma när stationen skulle flyttas och sedan rivas).
 
Tre gånger har man försökt att sälja bostäder där. Det har inte lyckats eftersom de lägenheter som planerats på platsen hade en overkligt dålig planlösning (som nya lägenheter idag verkar ha: små, öppna planlösningar, inga förvaringsutrymmen men med två balkonger och minimala förråd inne i bostaden). De blev inte sålda.
 
Nu står tomten tom och övergiven. Den används inte till någonting. Inte ens extraparkering (vilket annars vore idealiskt).
 
Eftersom jag är mer än lovligt rastlös idag så sprudlar jag istället fullkomligt av bra idéer: här kanske Sigtuna kommun borde göra en fin park? Det verkar så meningslöst att bara låta tomten förfalla. Att inte göra någonting av den.
 


 

Hjälp mig hitta en ny soffa!

Ok, jag ska köpa ny soffa. Ett sådant inköp tar tydligen väldigt lång tid för mig eftersom jag har väldigt svårt för att bestämma mig. En soffa ska ju nämligen vara skön att sitta i, ligga i, kännas välkomnade för gäster, ha rätt färg, passa in i rummet och så vidare.
 
Efter 22 månaders letande och prövande (jag har provsuttit många soffor) så hittade jag till slut en på MIO som jag ville ha: en Classic. Problemet var bara att när jag fick tummen ur för att köpa den så hade den utgått ur sortimentet.
 
Så jag gick tillbaka till ruta ett.
 
Nu hittar jag ingen soffa på MIO som faller mig i smaken. De flesta soffor nu för tiden är "svängda". Logiken till detta övergår mitt förstånd såvida man inte bor i ett palats och har plats för den typen av soffa.
 
Det finns en liknade på Pottery Barn (självklart) men de vill inte frakta soffor över Atlanten (varför detta skulle vara en omöjlighet 2014 finns också med på listan över saker som jag inte förstår).
 
Nedan är en bild på soffan. Vart kan jag hitta någonting liknade? Tacksam för svar.
 
För övrigt har Pottery Barn flera soffor som jag skulle kunna tänka mig. Bittert.

Self-pepp!

Jobbdag igen (jour i eftermiddag). Det känns knappt att jag har varit ledig på grund av den här förkylningen. Har ju inte orkat göra så mycket mer än att bara vila.
Men idag är sista dagen jag tänker låta förkylningen förstöra min träning. Klarar jag inte av gymträning i morgon så ska jag i alla fall ut på en promenad - jag behöver frisk luft och röra på benen.
Nu laddar jag för morgondagen!

Fynd från Umeå

Hittade detta söta kors i butiken Hjärtero i Umeå när jag var där härom veckan:
Från låg till hög

Även om gårdagen började så där så slutade den med en massa positiv energi i hjärtat. Jag får ta ut två kompdagar i slutet av mars vilket känns som om jag ska ha semester (lite bättre väder då, tack!), aprilschemat kom och var en välsignelse (välkommen tillbaka, sociala liv!) och jag hade lite privata uppenbarelser (jag blir så glad när jag följer råden jag ger andra).
 
Förkylningen har dock inte blivit bättre (jag tror alltid att jag mirakulöst ska kurera mig över en natt) så idag ska jag ägna mig åt inomhussysslor. Inte alltför ansträngande dock. Det är ett par repriser på tv med Gordon Ramsay som jag ska se, böcker som ligger på hög och ska läsas, kanske jag till och med hinner recensera någon.
Fredagspanelen med ett stycke tv-historia

Jag har ett ärende kvar idag innan jag återigen ska bädda ner mig i soffan. Men först och främst ska jag göra veckans Fredagspanel:
 
1. VAD SKULLE DU VILJA HA EN EGEN DAG FÖR?
 
Just nu: återhämtning. Jag är utarbetad, ständigt sjuk och trött. Jag skulle behöva en dag där jag inte har någonting alls på agendan.
 
2. VILKET ÄR DITT BÄSTA VÅRTECKEN?
 
Tussilago. Jag vet att det är ogräs men jag blir alltid lika lycklig av att se dem.
 
3. ÄR DU EN FILM/TV-TYP ELLER EN BOKMÄNNISKA?
 
Bokmänniska! Jag går väldigt sällan på bio på grund av tidsbrist och det enda jag måste se på TV egentligen är "The big bang theory". Resten kan jag vara utan.
 
4. DANSAR DU NYKTER?
 
Ja. Tyvärr. Jag gör väldigt mycket galet nykter.
 
5. SÄG EN EGENSKAP DU ÖNSKAR ATT DU HADE.
 
Jag skulle vilja vara modigare i vissa situationer.
 
Ett stycke tv-historia.

Tredje förkylningen på sex veckor

Inne på tredje förkylningen på sex veckor. Nu var det dags för feber. Jag var lite risig på jobbet igår men det gick bra hela dagen (hade snälla kollegor som såg efter mig också). Men när jag kom hem bröt helvetet ut. Feberfrossa och nerbäddad i soffan.
Det borde jag ha varit nu också eftersom kroppen behöver vilan men jag lyckades bita av en tand i söndags så jag var tvungen att gå till tandläkaren i morse. Det blev inget billigt besök.
 
Jag är nära ett sammanbrott nu. Jag är aldrig sjuk annars. Dessa ständiga förkylningar förstör min träning (samt mitt humör). Energin är slut.

Poncho på!

Trots det fullkomligt ljuvliga vårvädret i förorten idag, valde jag ett spinningpass inomhus istället för en promenad ute.

När jag kom hem såg jag att grannens Snödroppar kommit upp.

Nu är jag på väg till Sollentuna för att köpa en födelsedagspresent till kompis Charlie, 2 år.
Dagens outfit: poncho!

Härligt med sol, värme och vår.
Fredagspanelen om barndomsidoler och modeinspirationer

Ledig fredag! Hade en lat, härlig morgon hemma innan jag gav mig ut på en 70 minuter lång powerwalk i min nyinköpta jacka (det blev lite varmt att promenera i parkas så jag köpte en tunnare uppe i Umeå förra veckan). I eftermiddag är det dags för ett efterlängtat spinningpass men nu blir det veckans Fredagspanel:
 
1. VEM VAR DIN FÖRSTA IDOL?
 
Abba. Sedan hade jag en kort period då jag lyssnade på dåtidens pojkband, Gyllene Tider och Noice. Efter det blev det uteslutande David Bowie.
 
2. MINNS DU DIN FÖRSTA SKIVA?
 
Måste nog också ha varit Abba.
 
3. HUR SPENDERAR DU HELST EN VANLIG VARDAGSKVÄLL?
 
Med att jobba! Jag jobbar helst eftermiddagar så jag kan träna på förmiddagen istället. Att försöka träna kvällstid kräver mer tålamod än vad jag har. Det är hysteriskt trångt och jag blir bara på dåligt humör. Dömt att misslyckas.
 
4. VAR HÄMTAR DU MODEINSPIRATION?
 
Från de tidlösa modeikonerna som prinsessan Diana och Jackie Kennedy. Fast det är sällan jag "klär upp" mig så mycket numera. Har jag inte uniformen på mig så är det träningskläder... Jag har varit sällsynt osocial de senaste månaderna.
 
5. VAD BLIR DET FÖR MAT NÄR DU STÅR VID SPISEN?
 
Mat gjord med kärlek och på bra råvaror. Jag är en riktig matsnobb och serverar endast det bästa för mina gäster.
 

God morgon måndag!

Jag jobbar Svensson-tider idag. 8:30 - 17:00. Det känns märkligt.

Ännu märkligare känns det att upptäcka att det är ljust ute på morgnarna nu.
Dagens födelsedagspojkar

Mycket vackert som fyller år idag, den 2 mars.

Jon Bon Jovi fyller 52 och Henrik Lundqvist blir 32 (samt hans tvillingbror Joel naturligtvis).

Fynden från bokrean

Jag älskar bokrean i februari! Den kommer som ett efterlängtat solsken i den kallaste månaden varje år.

Och jag älskar ju böcker (även om min läslust just nu går på sparlåga).

I år blev det bara två böcker inhandlade: en inredningsbok om att röja och rensa hemma (jag behöver verkligen lite hjälp inom området nu) samt en kokbok av en av mina favoritkockar, Nigella Lawson.
Fredagspanelen om långsinthet och presenter

Morgonen började med ett svettigt och roligt spinningpass. Nu har jag fått i mig lite mat och duschat. Dags för veckans Fredagspanel:
 
1. OM DU FICK VARA NÅGON ANNAN EN DAG - VEM SKULLE DET DÅ VARA?
 
Jag är ganska nöjd med att vara den jag är. Oftast tror vi människor (i synnerhet svenskar med sin avundsjuka) att alla andra har det mycket bättre än oss själva. Vi har nog svårt att uppskatta det vi har.
 
2. VILKEN GREN I VINTER-OS SKULLE DU VILJA TÄVLA I?
 
Störtlopp! Det är en av de få sporter som jag bara kan se med ett öppet öga - jag tycker att det ser så läskigt ut och de åker skidor fortare än jag någonsin kört bil. Dessutom kan jag inte ens hålla balansen när jag åker längdskidor. Därför skulle jag vilja kunna tävla i störtlopp - vilken häftig sak att göra!
 
3. ÄR DU LÅNGSINT?
 
Både ja och nej. Oftast är jag ganska likgiltig när jag blivit sårad och går bara vidare. En del saker är helt enkelt inte värt att lägga ner energi på.
Men för cirka två månader sedan fick jag en käftsmäll av någon som var väldigt viktig för mig. Och jag blev förvånad över hur starkt jag reagerade på det. Jag var oförberedd på min ovilja att förlåta. Men jag har lärt mig en del om mig själv efter den händelsen.
 
4. NÄR GAV DU BORT EN PRESENT SENAST - OCH VARFÖR?
 
Jag älskar att ge bort presenter! Det är mycket roligare än att få själv. Den senaste presenten jag gav bort till någon (förutom julklappar alltså) var nog tyvärr till någon som aldrig riktigt uppskattade mig. Men jag lär mig!
 
5. HUR ÄRLIG ÄR DU EGENTLIGEN?
 
Tydligen alldeles för ärlig. Jag har upptäckt att det är väldigt sällan folk vill höra sanningen även om de ber om den. Ibland är det enklare och bara nicka och säga det folk vill höra istället.
RSS 2.0