Vem har beställt det här vädret?

I morgon bitti har jag bokat in en powerwalk med två kompisar. Jag hade tänkt att vi skulle ut på en liten tussilagojakt i förorten. Dessutom är jag i desperat behov av frisk luft efter att ha varit förkyld ganska länge.

Just nu ligger mina efterlängtade tussilago gömda under ett vitt otäckt täcke så jag vet inte om vår lilla promenad blir av.
Har slängt in en blåbär/vinbärskaka i ugnen inför kvällens arbetspass.

Under rådande väderlek känns det faktiskt inte så tungt att behöva jobba ikväll. Tvärtom!




Fredagspanelen om hjältar och drinkar

Veckans Fredagspanel kommer på rätt dag den här veckan:

1. VEM ÄR DIN STÖRSTA HJÄLTE?

Jesus. Mer och mer för varje år som går, dessutom. Härlig kille att ha vid sin sida!

2. VILKET ÄR DITT FRÄMST KÄNNETECKEN?

Ja, jag undrar det jag... För igår fick jag ytterligare ett bevis på att mina vänner kanske ser mig på ett helt annat sätt än jag verkligen är. Min vän Charlie såg mycket förvånad ut när jag sa att jag pensionssparade (jag misstänker att han tror att jag shoppar upp alla mina pengar).
Förhoppningsvis blir jag mer förknippad med mina goda egenskaper och min personlighet.

3. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRINK?

Singapore sling!
Den godaste jag någonsin druckit var i Krabi i Thailand. Sliskig, söt drink med körsbärssmak.

4. VILKEN TALANG ÖNSKAR DU ATT DU HADE?

Att jag kunde mer om datorer och aktier. Det hade underlättat livet.

5. HUR SKULLE DU VILJA DÖ?

Lycklig med frid i hjärtat.


Bild lånad från Tasteline där ni också hittar receptet på en Singapore sling.

All min respekt till "Biggest loser"-deltagarna!

Vilken höjdardag jag hade igår. Inte nog med att jag fick umgås med världens sötaste och charmigaste 1,5-åriga lilla tjej (det ger harmoni i hjärtat vill jag lova). Det var dessutom final i svenska "Biggest loser".

Jag är så oehört imponerad av deltagarna! En del av dem har ju faktiskt tappat en hel människa i vikt. Att dessutom ha modet att göra detta i tv gör min beundran ännu större.

Däremot är jag inte lika imponerad av TV4´s produktion. Programledaren är fullkomligt katastrofal. TV4 har ju bara EN duglig kvinnlig programledare och det är Kristin Kaspersen. Ta in Kristin till nästa säsong (om nu programledaren måste vara kvinna).
Och stylisterna i gårdagens final... Det här var ju deltagarnas moment of triumph då de ska visa upp sitt fina resultat. Men samtliga deltagare som entrade scenen hade kläder på sig som var minst en storlek för liten. Kläderna satt som korvskinn och var inte alls smickrande för dem. Det gav helt enkelt en motsatt effekt. Vansinnigt respektlöst mot dem som har kämpat så hårt! Professionella stylister borde veta bättre!

Vinnaren Ralph har jag beundrat hela säsongen. Han hamnade inte ens på en viktplatå under seriens gång. Och han visade att det aldrig är för sent att förbättra sin hälsa. Starkt!

(Ex, AB)

Våga vägra "hen"!

Jag kommer alltid vägra använda "hen". Sjukt påhitt. Och jag blir galen när jag ser velorkärringarna sitta och diskutera detta i morgon-tv. Det här har nu gått över styr (Ex).

Jag kan dock sträcka mig till att använda det i fall där jag är osäker på kön. Inte annars. Fy fan för hen!

Fredagspanelen om vårkänslor och drömjobb

Jag ligger lite efter med mina Fredagspaneler. Här kommer förra veckans:

1. VAD ÄR DET FÖRSTA DU KOLLAR I ETT HOTELLRUM?

Jag har en viss ritual när jag kommer in i ett hotellrum. Är det ett hotell som jag aldrig tidigare varit på så är badrummet det första jag kollar. Har det badkar?
Sedan sätter jag på tvn. Har alltid på tvn på låg volym, även när jag sover.

2. HUR VISAR SIG VÅRKÄNSLORNA HOS DIG?

Jag får miljoner idéer! Jag blir extra hemmakär och vill rensa ut allt gammalt, storstäda och pynta.

3. VILKEN ÄR DIN BÄSTA EGENSKAP?

Att jag är omtänksam, snäll och empatisk.

4. VAD ÄR DITT DRÖMJOBB?

Kunna skriva och läsa på heltid. Jag avundas de bokrecensenter som får betalt för att läsa och recensera böcker.

5. KLARAR DU DIG UTAN MELODIFESTIVALEN?

Ja. Framför allt cirkusen omkring den.


Dagens mål:

Blir att köra ett spinningpass för första gången på tio dagar. Rösten rosslar visserligen lite grann fortfarande på morgonen men i övrigt är jag numera fullt frisk, pigg och väldigt sugen på att träna.

Jag räknar dock med att det kommer att kännas extra jobbigt efter det långa och ofrivilliga uppehållet.


Jag kunde inte ha förklarat det bättre själv

Ove i "Kontoret" kändes som en märklig idé redan från början. Här - i ett enda stycke - har vi förklaringen så enkelt presenterad för oss varför det inte fungerar.

Jag kunde inte ha förklarat det bättre själv.


På tallriken ikväll: saffransvåfflor

Som skiftarbetare får man vara flexibel och fira högtider när det passar schemat. I söndags när den egentliga våffeldagen var så svimmade jag nästan av trötthet i soffan när jag kom hem. Det var liksom inte läge att ställa sig och grädda våfflor då.
Det tog jag igen ikväll! Dagen till ära gjorde jag mina favoritvåffor: med saffran (receptet kommer från Leila).

INGREDIENSER:

150 gram smör (jag använde ekologiskt, äkta smör)
1 gram saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
4 ägg
8 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR:

1. Smält smör och saffran på svag värme under omrörning. Låt det svalna.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.

3. Häll resterande mjölk i saffranssmöret och rör ner det i smeten.

4. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.

5. Grädda sedan våfflorna och servera med valfri sylt och lättvispad grädde.


Jag åt gotlänsk salmbärssylt till!

Såld på Essies nagellack!

Om ett nagellack klarar av en hel arbetsdag i luften utan att flagna så kan man beskriva detta som "ett mycket bra nagellack".
En av mina favoriter har länge varit Isadoras Wonder Nail som inte bara sitter länge på nageln utan är även mycket prisvärt.

Nu har jag gått och kärat ner mig fullkomligt i Essies nagellack. De har dessutom precis släppt ett underlack som är det bästa jag någonsin testat. Jag är - helt utan att överdriva - helt lyrisk! Massor med spännande färger finns det också med roliga namn.


Från vänster: Oslagbart underlack (finns i tre varianter beroende på vad man har för nagel), det rosa heter "Sugar daddy" som man kan måla tippar under först (mina "jobbnaglar"). Det mullvadsbruna är min privata favorit och den färgen heter "Mink muffs". Det gröna är en säsongsfärg som jag köpte igår (förmodligen är det väldigt snyggt när man sedan börjar få lite färg på kroppen), "Navigate her". Och slutligen är det ett överlack.

Och glöm för guds skull inte nageloljan! Det är a och o för att få en nagel att hålla. På Bodyshop finns en mandelolja i penform som är lätt att alltid ha med sig:



Dagens kloka ord:

NAGLAR ÄR INTE MAT UTAN EN UTSMYCKNING!

De första officiella bilderna på kronprinsessparet och lilla Estelle

Ungefär samtidigt som jag satte mig på bussen igår på väg till jobbet så publicerade Kungahuset de första officiella bilderna på kronprinsessparfamiljen (wow, vilket ord!). Obeskrivligt vackra bilder.

(Ex, AB, DN)

Ljuvliga servettringar från Lexington

I går - efter lång tids trånande - köpte jag äntligen mina efterlängtade servettringar från Lexington. Jag är redan kär i dem.


Sommartid - fånigt påhitt!

I regel tar det mig drygt en månad innan min kropp har vant sig vid sommartid. Jag känner mig bestulen på en timme och detta bidrar till en massa negativ stress inom mig.

I år drog jag dessutom en nitlott utan dess like: Jag skulle börja jobba 05:05 på morgonen i går (vilket innebär att jag fick ställa klockorna på 03:40). Sommartid! Då var klockan 04:05 i min kropp (och 02:40 när jag var tvungen att kliva upp). Dessutom hade jag en arbetsdag på 13 timmar framför mig. Kombinationen av tidsomställning och en lång arbetsdag var ingen bra grund för en god natts sömn.

Detta hattande med tid fram och tillbaka vår och höst är bara ett fånigt påhitt som skapar förvirring och kaos. Tydligen inte så hälsosamt heller (DN).

Träning blir shopping idag

Det blev inte många timmars sömn i natt för nu har jag även börjat att hosta. Men min arbetsdag var över redan klockan nio så nu kan jag försöka ta igen den förlorade sömnen.

Dagens enda moln på himlen är att jag även idag måste avboka min träning. Hade förhoppningar att kunna köra igång med träningen idag. Men det sunda förnuftet vinner över suget - därför blir det vila även idag. Att träna när man är sjuk är bara idiotiskt. Däremot funderar jag på att ta en sväng till Sollentuna centrum efter att jag har tagit en liten tupplur.

För att illustrera hur min röst låter idag bjuder jag er på en gammal klassiker med Marianne Faithfull:


Jag döljer det som döljas kan

Efter två kureringsdagar hemma är det i eftermiddag återigen dags att jobba. En oförskämt behaglig och kort dag. Övernattning i Malmö och morgondagens arbetspass är över redan 09:10 (helgen blir dock väldigt mer intenstiv).

Slog personligt rekord i går kväll när det gäller att nysa och snyta mig. Jag får lägga lite extra tid på att se respektabel ut i eftermiddag.

Consealern är min bästa vän idag!

Make Up Store Cover All Mix Medium
Bild lånad av kicks.se

Favoritglassen tillbaka!

Jag kan inte på rak arm minnas vilken veckodag som den sista säsongen av "Lost" visades men jag hade en helig ritual under dessa kvällar: jag köpte alltid en Ben & Jerry´s Wich och åt under avsnittet. Sorgligt nog försvann glassen sedan från GB´s sortiment.

Men nu är den tillbaka! Såg det nyss när jag stod i kassan på Willys (man hinner observera väldigt mycket när man köar där för det tar alltid lång tid). Detta måste vara en av vårens gladaste nyheter.

Det blev dock ingen glass idag. Men så fort som mina smaklökar fungerar som de ska igen så ska jag äta en.


Bild lånad från metro.se

Ny dörrmatta

Jag kom inte hem helt "lottlös" den lördagen när jag var i Uppsala och letade efter min termos. Det blev ett besök på Mio där jag hittade massor med fint och fick flera idéer till mitt hem som är under förvandling i år. En ny dörrmatta kom jag hem med bland annat.

Har också köpt den efterlängtade mattan till vardagsrummet ("America") som jag trånat efter så länge. Men den står fortfarande ihoprullad i plast i hallen eftersom jag inte har varit hemma många dagar de senaste veckorna och har därför inte riktigt haft tid att piffa på hemmaplan.

Den här dörrmattan blev det i alla fall:


En liten hyllning till min favoritstad.

Bästa kompisen just nu:

Nezeril.

Ja, jag vet att man inte ska använda nässpray överdrivet mycket men just nu är Nezeril den enda anledningen till att jag kan andas över huvud taget. Feberfri är jag dock tack och lov.

Mycket motvilligt fick jag erkänna för mig själv att jag fortfarande är för sjuk för att träna så jag avbokade de två spinningpass som jag hade sett fram emot att få köra idag. Men en promenad i lagom tempo i det vackra vädret kan väl inte göra någon skada? Jag tror min kropp skulle må bra av att få lite frisk luft och sol.

Det är en fullkomligt ljuvlig vårdag här i förorten idag så jag ska även passa på att vädra ur lägenheten. Ut med vinterluften och in med vårkänslorna.

Prinsessdop 22 maj!

Trevlig markering i almanackan den 22 maj:

Prinsessan Estelles dop!


(Ex, AB)

Vit chokladbrownie

Jag är mycket svag för vit choklad. Dessa brownies (eller "whites" om man så vill) blev genast en favorit. Inte alls svåra att göra men smakar helt gudomligt.
Till detta recept kan en digitalvåg vara bra att ha till hands.

INGREDIENSER:

100 gram smör
125 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter
100 gram vit choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

1. Klä botten av en fyrkantig form (med löstagbar kant) med bakplåtspapper och smöra.

2. Smält smör och 125 gram vit choklad i en kastrull på svag värme. Ta av plattan och rör så att det blir som en chokladsås.

3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör därefter i chokladblandning och vaniljsocker.

4. Vänd i vetemjöl special och därefter hackade nötter och choklad.

5. Häll smeten i den smorda formen. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter (kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten).

6. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp.



Fredagspanelen om katter och kaffe

Förra veckans Fredagspanel kommer här:

1. VAD ÄR DET FÖRSTA DU GÖR NÄR DU STIGER UPP PÅ MORGONEN?

Dricker kaffe. Det är en förutsättning för att jag ska kunna fungera som människa.

2. VILKET ÄR DITT FAVORITHUSDJUR?

Katter. Mina två senaste katter dog för 4,5 år sedan (den äldsta blev 22,5 år!) och saknaden efter dem är enorm.

3. VAR SITTER DU HELST I ETT FLYGPLAN?

Självklart helst i business class men den möjligheten har jag väldigt sällan. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag väl inte att det är så där jätteroligt att flyga privat. Det blir ju lite som att vara på jobbet på sin fritid.

4. VILKEN ÄR DEN VIKTIGASTE EGENSKAPEN HOS EN PARTNER?

Humor och ödmjukhet. Finns ingenting mer attraktivt!

5. VAR VILL DU HELST BO?

Jag trivs väldigt bra i den lägenhet jag bor i nu. Så småningom skulle jag dock vilja bo i hus med en liten trädgård.


Tryffeltårta med choklad och saffran

Till julafton gjorde jag en tryffeltårta med choklad och saffran som passar lika bra till påsk (vilket det är snart). Man kan även göra tryffeln utan saffran - då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt. Tårtan är väldigt mäktig och bör avnjutas i små bitar.

INGREDIENSER:

Botten:
100 gram smör
200 gram mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg

Tryffel:
½ kuvert saffran
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Garnering:
cirka 75 gram mörk choklad
40 gram valnötter

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt har smält.

3. Vispa i socker i chokladblandningen och därefter äggen, ett i taget tills allting är jämnt blandat.

4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt kallna.

5. Tryffeln: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen i bitar och låt den smälta i den varma grädden. Låt svalna något och häll sedan smeten över chokladbotten och låt stelna.

6. Garnera slutligen tårtan med valnötter doppade i smält choklad.

Tårtan kan göras dagen innan servering och går även bra att frysa.


Eloge till Cervera!

Ni som har följt min blogg vet säkert att jag har varit på jakt efter en rosa Steltontermos. Inte helt utan motgångar på vägen.

Först for jag runt en hel lördag på Uppsalas alla Cervera för att hitta min termos utan resultat. När jag sedan kom hem beställde jag den därför via Cerveras hemsida där den fanns som "nyhet".

Det visade sig dock att det inte riktigt stämde för jag fick ett mail av en förtvivlad tjej på deras kundtjänst som meddelade att just den rosa termosen utgått ur sortimentet (det hade blivit någonting fel på informationen på hemsidan).
Men här kommer riktig service in! Denna underbara tjej gav sig inte utan letade runt på olika butiker för att se om det fanns något exemplar kvar. Till sist hittade hon en som hon kunde skicka till mig.

Så tack vare en mycket serviceminded tjej på Cervera är jag nu en mycket lycklig ägare till en rosa Steltontermos. Och den är värd varenda krona! Den håller faktiskt värmen upp till ett dygn. En mycket bra investering. Och så himla fin!



Blåbärspannkaka i ugn

Idag anammar jag den gamla klyschan "det finns inget ont som inte har något gott med sig". När jag ändå är hemma och är sjuk så har jag ju all tid i världen att uppdatera recept här på bloggen. Det första är en blåbärspannkaka som görs i ugn. Det receptet hittade jag i Svensk Damtidning (nr9/12) och kommer från E-types restaurang Aifur.

INGREDIENSER:

3 dl vetemjöl
lite salt
6 dl mjölk
3 ägg
cirka 3 dl blåbär
strösocker
smör till formen

GÖR SÅ HÄR:

Häll mjöl och salt i en skål och vispa ner mjölken lite i taget för en klumpfri smet. Rör ner äggen och häll sedan smeten i en smord ugnsform. Strö på blåbär och socker efter smak. Grädda på 225 grader i 20 minuter tills pannkakan fått färg.

Tips: Jag snålade lite med sockret när jag gjorde denna. Blåbär blir faktiskt lite surare än vad man kan tro. Men istället hade jag lite lönnsirap på och det blev alldeles förträffligt gott. Pannkakan serveras med fördel med en liten klick lättvispad grädde till.


Nere för räkning

På väldigt många sätt är jag en mycket lyckligt lottad människa. Till exempel blir jag väldigt sällan sjuk. Vid de sällsynta tillfällen jag dock blir det brukar det istället slå till rejält.

Vilket det gjorde den här helgen. I Helsingfors! Sämre tillfälle att bli sjuk än när man är ute på jobb kan jag knappast tänka mig.

Jag anlände till Helsingfors i lördags eftermiddag med gott humör och väskan fylld av träningskläder, doftljus, badskum och böcker. Eftersom jag skulle ha relativt mycket ledig tid där var min plan att träna, äta gott och bara ta hand om mig själv. Vilket jag också kunde göra på lördagskvällen (hann till och med att göra en fransk manikyr på mig själv). Somnade som en stock vid tio-tiden.

Vid midnatt vaknade jag av att halsen värkte och frossa i hela kroppen. Feber! Jag minns ärligt talat inte när jag hade feber senast.

Aldrig känner man sig mer ynklig än när man ligger i feberfrossa på ett hotellrum i ett annat land. Men i ärlighetens namn var det den skönaste sjuksängen jag någonsin legat i.
I går kväll som jag hem och nu ska jag börja kurera mig på allvar med massor av vila, Enchinagard (den flaskan kommer från och med nu alltid att vara nerpackad i jobbväskan) och färskpressade apelsiner. Och bloggen som varit försummad i lite drygt tre månader ska jag ägna en massa tid.

En liten observation jag gjorde eftersom jag har varit vaken i omgångar på nätterna: TV 4 visar filmer med Gary Busey varje natt. Han verkar vara deras nattunderhållning.

Godaste chokladen någonsin?

Förra gången jag var i Finland hittade jag den här chokladen av en händelse. Tyvärr köpte jag bara med mig en hem vilket jag bittert ångrade efteråt.

Det första jag gjorde när jag klev på finsk mark idag var att gå raka vägen till närmsta butik och köpa flera chokladkakor.

Jag vet inte om det är den godaste chokladen jag någonsin ätit men den ligger helt klart i toppen på listan.

Vit choklad, pistage, mandel...


Snart tillbaka!

Kära läsare,

Det är inte så att jag har försummat er med vilja. Den senaste tiden har dock varit lite hektisk. Dessutom fick jag inte min nya dator att fungera förrän igår kväll.

Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på ett flyg som ska ta mig till Helsingfors. På tisdag hoppas jag att bloggen "is back to normal" igen.

Har unnat mig en liten latte under tiden jag har väntat på mitt flyg ;)


En kiosk på Arlanda...

... surfar på babyvågen.


Erkänner mig besegrad

Tre månader utan egen dator blev gränsen.
Nu har jag gett upp hoppet att min ska kunna fixas och därför åkte jag och köpte en ny i förmiddags.

Den nya datorn ska nu på installation hos kompis Johan under tiden jag är iväg och jobbar ett par dagar men sedan ska jag kunna blogga ordentligt igen (samt synka min arma iPhone).

Har massor med recept som jag vill publicera för er (bland annat en smarrig saffrans/tryffeltårta).


Vasaloppsfrukost

Banana pancakes med färska blåbär och lönnsirap.


Sol, träning och hockey

Det vackra vädret håller i sig. Vilket förvånar mig eftersom det aldrig brukar infalla på mina lediga dagar. Men solen skiner och jag njuter.

Just nu laddar jag för dagens träning med kokta ägg och en proteindrink. Jag har ett intensivt spinningpass att vänta.

I eftermiddag blir det hockey på Hovet: DIF-Modo.

Full rulle!

Veckans märkligaste händelse

Mannen som går ut för att hämta tidningen och försvinner spårlöst. Kvar finns hans skor och blod. Några dagar senare återfinns mannen med bakbundna händer, medtagen och sägs ha blivit bortrövad och misshandlad. Rubriceringen blir en kort stund människorov innan mannen ändrar sin historia och medger att han försvunnit av egen fri vilja.

Orsaken till detta kan man bara spekulera i men det märkligaste av allt är att denne man nu ska höras i Palmeutredningen.

Är inte hela historien bisarr från början till slut?

(Ex, Ex, AB)

Äntligen lite träning!

Förutom en powerwalk i måndags (som jag faktiskt är väldigt stolt över att jag genomförde trots årstiden) så har det inte blivit någon träning i veckan på grund av intensivt jobbschema.

Men idag har jag ju varit helt ledig och då passade jag på att ta i ordentligt. Körde spinning både på dagen och kvällen. Superskönt! Jag behövde få svettas lite.

Ikväll ser jag "Modern family" TV4.

Het 50-åring!



Den här killen fyller 50 år idag. 50 år! Och fortfarande lika het.

Fredagspanelen om Melodifestivalen och drömsemestern

Efterlängtad, välbehövlig och långledig helg ligger framför mig nu. En helg som dessutom inleds med strålande solsken och Fredagspanelen.

1. HUR HANTERAR DU SVARTSJUKA?

Inget vidare eftersom svartsjuka är det mest avtändande jag vet. Eller så är det precis tvärtom, att min reaktion är sund.

2. ÄR DET FÖR MYCKET MED MELODIFESTIVALEN JUST NU?

Förmodligen. Jag kan fascineras över svenskarnas helhjärtade engagemang i spektaklet. Men vi har alla olika intressen och vill folk följa och läsa spaltmeter om Melodifestivalen så ska de naturligtvis få göra det.
Jag kan dock inte undgå att fundera över hur världen skulle se ut om vi istället engagerade oss lika starkt i världsfreden eller miljön...

3. VILKEN ÄR DIN DRÖMSEMESTER?

Just nu: Mexico. Mitt mål är att ligga på en sandstrand i Mexico tre veckor nästa januari. Jag behöver ladda batterierna med sol på vintern för att orka med.

4. BRYR DU DIG OM VÅRENS MODETRENDER?

Nej. Inte ett dugg faktiskt.

5. VAD ÄTER DU ABSOLUT INTE?

Jordgubbar! Jag är heller inte speciellt förtjust i inälvsmat eller snabbmat. Nu när jag är ledig i tre dagar ska tillbringa många timmar vid spisen och laga riktigt god och hälsosam mat.


Drömsemestern just nu.

RSS 2.0