Vit chokladbrownie
Jag är mycket svag för vit choklad. Dessa brownies (eller "whites" om man så vill) blev genast en favorit. Inte alls svåra att göra men smakar helt gudomligt.
Till detta recept kan en digitalvåg vara bra att ha till hands.
INGREDIENSER:
100 gram smör
125 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter
100 gram vit choklad, hackad
GÖR SÅ HÄR:
1. Klä botten av en fyrkantig form (med löstagbar kant) med bakplåtspapper och smöra.
2. Smält smör och 125 gram vit choklad i en kastrull på svag värme. Ta av plattan och rör så att det blir som en chokladsås.
3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör därefter i chokladblandning och vaniljsocker.
4. Vänd i vetemjöl special och därefter hackade nötter och choklad.
5. Häll smeten i den smorda formen. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter (kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten).
6. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp.
Till detta recept kan en digitalvåg vara bra att ha till hands.
INGREDIENSER:
100 gram smör
125 gram vit choklad
3 ägg
200 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special
100 gram hasselnötter
100 gram vit choklad, hackad
GÖR SÅ HÄR:
1. Klä botten av en fyrkantig form (med löstagbar kant) med bakplåtspapper och smöra.
2. Smält smör och 125 gram vit choklad i en kastrull på svag värme. Ta av plattan och rör så att det blir som en chokladsås.
3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör därefter i chokladblandning och vaniljsocker.
4. Vänd i vetemjöl special och därefter hackade nötter och choklad.
5. Häll smeten i den smorda formen. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter (kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten).
6. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp.
Kommentarer
Trackback