SMHI´s app - inte alltför tillförlitlig

Det är mycket på agendan idag: spinning 10:30, sedan hem och piffa för att gå på barndop och kvällen avslutas med födelsedagskalas.
För att hinna med en morgonrunda också satte jag klockan på 06:00. Enligt SMHI´s app skulle det inte börja regna förrän klockan åtta och då skulle jag ju hinna hem innan skurarna började.
 
Vi är inte helt överrens, jag och SMHI. När jag klev ut genom porten klockan sju öste det bokstavligt talat ner. Efter två meter var jag genomdränkt men då var skadan å andra sidan skedd så jag genomförde min promenad (med kompis Andreas i sällskap).
Kan tillägga att det slutade att regna klockan åtta när vi var klara.

Det hanns med en del idag

Dagen har verkligen varit fullspäckad. Inledde den med en powerwalk på 90 minuter, sedan åkte jag iväg till Väsby centrum för att köpa skor...
 
På många sätt är jag så långt ifrån Carrie Bradshaw man kan komma (först och främst: jag hade aldrig släppt Aidan eller varit otrogen mot honom): jag har inte många skor att välja på i min walk-in-closet (som min klädkammare är döpt till). Inte nätta, små sandaletter som passar sig för ett barndop i alla fall. Jag kan konstatera att min skosamling inne håller 1) jobbskor (svarta då givetvis) 2) gympadojjor 3) höga stövlar som i folkmun tituleras "FM-boots".
Alltså ingenting som passar sig i en kyrka med barn närvarande.
Så det blev att åka i panik och köpa nya. För säkerhets skull blev det två par - ett par med hög klack och ett par med låg (som får följa med som reserv).
 
När alla paket till morgondagen var inslagna och korten skrivna (jag kommer att lägga upp bilder på doppresenten när den är mottagen) drog jag iväg till gymmet och körde ett pass för axlarna.
 
Och just nu har jag en fransk fruktpaj (spetsad med Bailey´s) i ugnen som jag tänkte ta med mig på födelsedagsfesten som jag är bjuden på i morgon kväll (blir den bra så lägger jag upp receptet på söndag).
 
När jag kommer hem från Göteborg på torsdag ska jag tagga ner. Rejält.

Semesterpanelen om New York, körsbär och konflikter

Semesterns första Fredagspanel:
 
1. SKULLE DU KUNNA BO I ETT ANNAT LAND?
 
Ja, verkligen! Jag hanterar den svenska vintern sämre och sämre för varje år som går. Jag trivs alldeles perfekt i New York även om vintrarna där är lika kalla som här hemma.
Nu har jag ju fördelen att få känna värme på vintrarna genom mitt jobb så egentligen går det ingen större nöd på mig. Men så småningom hoppas jag att jag kan bo på varmare breddgrader i alla fall under vinterhalvåret.
 
2. VAD ÄTER DU HELST PÅ SOMMAREN?
 
Körsbär! Jag har kylen full med körsbär som jag måste ta hand om idag. Smarrigt att ha i smoothies!
 
 
3. VAD FÖREDRAR DU: ATT BADA I HAV ELLER SJÖ?
 
Inget av dem. Jag är rädd för det som kan finnas i sådana vatten, typ de där läskiga mördarmaneterna. Jag är en pool-tjej.
 
4. VILKET ÄR DITT SKÖNASTE SEMESTERMINNE?
 
Självklart New York! Försöker övertala mina kill-kompisar att följa med mig dit i mars när jag fyller år. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att fira på.
 
 
5. PÅ VILKET SÄTT HANTERAR DU KONFLIKTER?
 
Det beror på vem jag ligger i konflikt med. Som kund står jag på mig och slåss med näbbar och klor (jag vill ha det jag betalar för).
Ett gott råd bara om man ligger i konflikt med mig: Ge mig aldrig någonsin "the silent treatment". Då är du dömd i kylan för evigt. Det är en av de få saker jag inte kan förlåta.

Nu är det klippt

Det är dop i helgen. Därför tänkte jag att det kunde vara trevligt att köpa mig en ny sommarklänning för tillfället. När jag ändå var inne i stan igår så passade jag på att prova lite klänningar (hittade till slut en också) innan jag skulle iväg till frissan på eftermiddagen.
 
Och när jag stod där i provhytten så fick jag - till min stora fasa - se hur mitt hår såg ut bakifrån. Jag hade utsläppt hår igår eftersom det ändå skulle fixas till.
Det var en rent bedrövlig syn! Stripor som hängde längst med ryggen, slitna och matta.
 
Så min kära frissa fick ta i lite extra med saxen när jag väl kom dit (i fullkomlig chock ska jag tillägga).
 
Sedan lovade jag mig själv att bli ännu mer noggrann och frekvent med hårinpackningar framöver.
 
Min favorit-inpackning. Svindyr och svinbra.

Dagen är kommen!

Semester! Dagen till ära visar sig solen dessutom (även om det är ganska svalt i luften fortfarande).
 
Fyra och en halv veckas ledighet kommer att inledas i stan där jag 1) ska leta efter ny eltandborste (min gamla slutade fungera för ett par veckor sedan och det har varit ett trauma) 2) leta efter lite kläder att ha på mig i helgen då det stundar både dop och födelsedagsfest 3) göra mig sommarfin i håret.
 
Hoppas att jag är hemma i någolunda skaplig tid ikväll - och att jag inte är helt slut då - för hela min kropp skriker efter att få köra ett tungt styrkepass.
 
Önskar er en trevlig dag, kära vänner!
 

Stort, Sudden!

Mats Sundin invald i hockeyns Hall of Fame. Så välförtjänt! Grattis!
 
 
(Ex, Ex, Ex, AB,

Bara timmar kvar nu...

Det blev en ganska lång arbetsdag igår. Inte så betungande dock men jag var hemma vid ett i natt och det bidrog till att jag sov ganska länge i morse.
Jag hann i alla fall ut på en promenad innan dagens jourtjänstgöring började.
 
Den håller i sig till nio i kväll. Sedan är det semester. Bara timmar kvar nu.

Veckans första runda

Den senaste veckan har jag dragits med en lätt förkylning. Ingen större fara - men tillräckligt täppt i näsan för att det ska vara irriterande. Nu är jag dock på bättringsvägen och alldeles nyss tog jag veckans första morgonpromenad (skulle ha tagit en igår morse också men då regnade det alldeles för mycket).
 
Det blev en relativt kort promenad idag. Lite mer än sex kilometer. Den senaste tiden har ju rundan legat på en mil. Fast just den rundan vågar jag faktiskt inte gå själv - då vill jag ha kompis Andreas med mig! Gud vet vilka djur man kan springa på ute på landsbygden!
 
 
 

Kloka råd av Bob Harper

Jag "gillar" Bob Harper Facebook. Ja, faktum är att jag gillar ofantligt mycket olika saker och människor där. Jag klickar "gillar" lite här och där. Men jag föredrar att vara en person som gillar istället för någon som konstant ska påpeka vad de inte gillar (sådana människor är ganska påfrestande i längden).
 
Bob Harper gillar jag lite extra mycket. Han är den superheta, ödmjuka, tatuerade tränaren från amerikanska "Biggest loser". Just de egenskaperna i kombination är ju extra tilldraganade.
 
Han uppdaterar sin status flitigt. Självklart mest om träning och kost. Eller uteslutande eftersom Bob aldrig blir privat. Det kan vara små tips eller uppmaningar eller bara peppning.
 
Nåväl, han släppte en bok här i våras som heter "Skinny rules". Med tanke på vilka fantastiska resultat denne kille har inspirerat deltagarna i "Biggest loser" att göra kan man ju anta att han vet vad han pratar om. Igår hade han skrivit om den regeln som han ansåg var svårast: inga kolhydrater efter lunch.
 
Eftersom jag inte läst boken ännu så vet jag inte hur han har utvecklat denna regel men jag antar att han menar kolydrater i form av pasta och ris och liknande. Frukt och grönsaker innehåller ju också kolhydrater men jag har svårt att se hur ett äpple - som innehåller bra fibrer och vitaminer - på eftermiddagen skulle kunna sätta käppar i hjulet.
Men det stödjer i alla fall min tes: man behöver inga kolhydrater för att sova.
 
Jag är oerhört försiktig med vad jag stoppar i mig senare delen av dagen. Till middag igår wokade jag kyckling tillsammans med broccoli, lök, edamamebönor och champinjoner. Det räcker. Jag känner inget behov att servera någonting till.
 
Ett annat tips som Bob ger är att alltid få i sig protein i varje måltid.
 
Jag tror att Bob och jag har liknande syn på träning, kost och hälsa. Jag ska beställa boken nu. Sedan ska jag ut på min morgonpromenad.
 
The Skinny Rules
Bild lånad av adlibris.com

Löjligt förutsägbar och lättläst "deckare"

Jag har lovat mig själv att läsa mer på semestern. Jag har läst ovanligt lite böcker det senaste halvåret. Det finns oerhört mycket i min "vill läsa"-lista som jag ser fram emot att ta tag i och läslusten har kommit tillbaka. Inte för att den egentligen någonsin varit försvunnen - jag har nog bara haft väldigt svårt att få ro i kroppen att sitta still och koncentrera mig.
 
Men i helgen tjuvstartade jag lite på semesterläsningen och läste Mari Jungstedts senaste, "Den sista akten". Hennes senaste böcker har inte imponerat ett dugg på mig främst på grund av banalt språk och dålig research. Den här boken hade dock - till en början - potential att inte bli en total katastrof. Vilket den tyvärr till slut blev ändå.
 
Den är extremt lättläst. Meningarna är korta, kapitlen likaså och jag får väldigt ofta känslan av att hon skriver under enorm tidspress. Det är som Jungstedt komprimerat hela berättelsen.
Särskilt spännande blir det heller aldrig eftersom den är löjligt förutsägbar.
 
Om ett par dagar har jag med största sannolikhet glömt vad den handlade om. Det är med andra ord ingen bok jag rekommenderar att ni ägnar tid åt på semestern.
 
BETYG: 1 av 5
 
Den sista akten
Bild lånad av adlibris.com
 
 
 
 
 

Beställningen är gjord!

Jag har varit lite begränsad idag. Dels har jag haft jour nästan hela dagen, dels har vädret inte direkt fallit mig i smaken.
 
Istället har jag lallat runt lite hemma, latat mig och trånat efter saker på nätet (som en solsemester till exempel). Och självklart gick jag in och tittade runt lite grann på Pottery Barns hemsida (som jag alltid gör när jag behöver bli lite uppmuntrad).
 
Idag kände jag dessutom för att unna mig något! Varför inte slå till på de varorna som jag så länge velat ha därifrån? Fanns ju egentligen ingen anledning att låta bli i synnerhet just nu när de erbjöd 50 % rabatt på fraktkostnaden....
 
Bra dock att tänka på när man beställer saker från USA: det blir väldigt mycket extrakostnader (skatter och tullavgifter). Så trots att jag fick frakten för halva priset så blev slutsumman att skicka över sakerna nästan 1200 kronor! Nästan lika mycket som handlat för. Men det kan det å andra sidan vara värt.
 
Nu lär det ta ganska många veckor innan jag får mina saker eftersom tre av fyra varor var restnoterade. Men beställningen är i alla fall gjord!
 
Den här supercoola drinkbehållaren beställde jag och glasen i bakgrunden. Till det en ställning som den kan stå på (dock inte den som är på bilden).
 
När jag såg brickan som är längst fram i bild i verkligheten i Dubai så var det kärlek vid första ögonkastet. Vi kommer att få så många trevliga stunder tillsammans.
 

Tjuvstart på semestern

Nu kan jag börja räkna ner till semestern på allvar. Bara tre arbetsdagar kvar. Jag kan riktigt känna doften av ledighet nu.
Redan idag har jag tjuvstartat semesterfirandet: efter avslutad arbetsdag gick jag förbi Starbucks och köpte lite nymalet kaffe och två somriga koppar som jag trånat efter ett tag. Och i samma stund som jag betalade dem lovade jag mig själv dyrt och heligt att börja rensa i köksskåpen hemma.
Jag har redan tillräckligt med kaffekoppar! Jag behöver inte fler. Men eftersom det ska rensas rejält här hemma i juli och mycket ska säljas på loppis i Täby, kunde jag - i alla fall för mig själv - försvara mitt nyinköp.
 
Man behöver det där ibland. Rensa ut gammalt för att få plats med nytt.
 

Hardcore-träning på semestern

Beställde nytt proteinpulver häromdagen från Gymgrossisten. Passade även på att beställa Ripped Hardcore som ska hjälpa till med fettförbränningen (två för priset av en och jag älskade namnet).
 
Under semestern kommer jag ju att kunna lägga in ett par extra växlar på träningen eftersom det kommer att finnas massor med tid att träna på. Så jag ska ta en Ripped Hardcore varje morgon innan mina morgonpromenader. Tidigare har jag testat Ripped Fuel i omgångar som jag faktiskt har tyckt fungerat bra.
 
Ger en utvärdering om ett par veckor.
 
 
 

Sund inledning på Midsommarhelgen

Inte för att det kommer att bli något firande alls för min del men jag inledde ändå midsommaraftonens morgon på sundaste tänkbara sätt med att gå milen med Andreas och Tress. Märkligt nog i strålande solsken (det brukar ju inte direkt vara bra väder denna dag).
 
Tempot var relativt lugnt idag för jag har en liten lätt förkylning. Men det var en efterlängtad runda! Jag saknar mina morgonpromenader när jag är ute på jobb.
 
Nu har jag bara fem arbetsdagar kvar innan semestern. Härligt!
 

Midsommarpanelen (tillägnad Anton Hysén)

Efter ett par händelserika och trevliga dagar i Göteborg kom jag igår hem för ett par dagars ledighet (en lätt förkylning har jag lyckats dra på mig också).
Jag gör min comeback på bloggen med veckans Fredagspanel:
 
1. VAD KAN DU INTE VARA UTAN I MIDSOMMAR?
 
Midsommar är tyvärr en av de helger som jag känner mig helt likgiltig inför. Det är en familje- och pardag då vi singlar är persona non grata - därför har jag aldrig fäst mig vid högtiden.
Tvärtom brukar jag anmäla mig frivilligt att jobba då eftersom många kollegor vill vara lediga.
 
2. VAD HAR DU FÖR RINGSIGNAL - OCH VARFÖR?
 
Signaturmelodin från "Fem myror är fler än fyra elefanter". Jag ser det som en hyllning till programmet och eran. Jag har även mitt busskort i ett litet platsfodral med elefanter från programmet på samt en reflex på min jobbväska.
Jag känner mig lyckligt lottad som växte upp med det barnprogrammet.
 
3. VILKEN ÄR DIN FAVORITKÄNDIS?
 
Anton Hysén! Åh, jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om honom för denna kille knockade mig fullständigt med sin charm och ödmjukhet för ett par dagar sedan.
Jag träffade honom på jobbet och utan att överdriva kan jag avslöja att Anton är en av de trevligaste och goaste människor jag någonsin har haft nöjet att träffa. Jag blev helt tagen av honom!
Hans föräldrar har gjort ett bra jobb - vilken oerhört väluppfostrad och fin kille det är! Jag är - om möjligt - ännu mer imponerad av honom nu än vad jag var innan. All kärlek och lycka till dig, Anton!
 
Historiskt och modigt!
 
4. VAD GÖR DU FÖR ATT KOPPLA AV?
 
Har hemma-SPA. Stänger av mobilen, sätter fötterna i fotbad, dricker en kopp kaffe och läser en bok. Må låta banalt - men det är balsam för själen.
 
5. VILKET ÄR DITT BÄSTA BADSTÄLLE?
 
Det får bli en pool i något mycket varmt land. Jag är världens badkruka och tycker inte alls om att bada i hav.

Måndagen kan inte bli bättre!

Latte på Starbucks i sällskap av Martin Jönsson.
Som julafton!


Mot Göteborg i ett par dagar

Min planerade powerwalk i morse ställdes in på grund av skyfall (som pågår fortfarande). Det finns dåligt väder som inga kläder kan råda bot på.

Istället tog jag mig en välbehövlig sovmorgon. Håller som bäst på att packa väskan inför tre nätter i Göteborg dit jag ska och jobba. Jag ser det som ett litet "träningsläger" eftersom jag kommer att ha tid att träna mycket. Tänkte bland annat besöka någon av deras SATS-anläggningar. Så träningskläderna är med liksom två böcker (läsningen ska få högsta prioritet på semestern sedan).

Den 4 juli ska jag tillbaka till Göteborg men då privat för att se Madonna. Det ser jag fram emot!


Bild lånad av chic.se

Lyckades på första försöket!

Härom kvällen fick jag för mig att jag skulle testa att göra macrons (detta lillla bakverk har lika många varianter på namn som den har smaker). Jag medger att tidpunkten var illa vald eftersom det kräver både koncentration och tålamod och någon kvällsmänniska är jag inte.
Trots detta lyckades jag att få till dem på första försöket.

Eftersom jag aldrig tidigare gjort macrons så köpte jag mandelmjöl den här gången. Ville inte lägga ner tid och energi på att göra eget om det skulle misslyckas. Annars är processen att göra eget mandelmjöl värt sitt slit. Det blir fantastiskt gott.Resultatet blev chokladmacrons med tryffelfyllning:


Fredagspanelen om grillning och uppskattade egenskaper

Förra veckans Fredagspanel utgick på grund av tidsbrist men nu bjuder jag på en rykande färsk panel innan det är dags att åka iväg till jobbet (har hunnit med både en powerwalk och ett gymbesök på morgonen också).

1. VAD SKÄMS DU ÖVER ATT DU GILLAR?

Carolas
julskivor.

2. VAD LÄGGER DU HELST PÅ GRILLEN?

Kött i alla dess former. Älskar smaken av grillat. Min stora sorg är att det inte är tillåtet att ha grill på balkongen.

3. VILKA EGENSKAPER UPPSKATTAR DU MEST HOS DINA VÄNNER?

Just nu: lyhördhet.

4. VILKET VAR DITT FÖRSTA JOBB?

Jag satt i ett skyddsrum på min mammas jobb när jag var 14 år och gjorde ordning reklamutskick för det företaget. Minns inte hur många dagar det gällde.

5. VILKEN ÄR DIN STÖRSTA UTSVÄVNING?

Det är sällan jag gör stora utsvävningar men nästa år tänkte jag unna mig två riktigt långa resor. I år går pengarna och omsorgen till hemmet.


Resmålet i vinter: Mexico.

Nedräkning till semestern

Det hör väl till att perioden precis innan semestern ska vara helt hysterisk. Om exakt två veckor från idag har jag min första semesterdag och nu börjar jag verkligen att se fram emot den. Jag behöver lite ledighet. Jag längtar efter att få sitta på balkongen med en bok och inte planera min tid utan bara njuta.

Den senaste tiden har jag dessutom jobbat bara morgonar (vilket för mig innebär att alarmet ställts klockan fyra på morgonen) vilket bidragit till att min dygnsrytm är något ur fas. Jag vaknar okristligt tidigt även på mina lediga dagar nu.

Bloggen har blivit lite bortglömd eftersom jag ägnat min lediga tid åt träning. Dygnet just nu har helt enkelt inte tillräckligt med timmar! Men snart så, mina vänner, hoppas jag att jag är i fas igen.

Fullkomligt ljuvlig start på morgonen

Ok, för att jag hade velat och behövt sova längre än till 04:38. Men vid den tiden ville kroppen tydligen vakna. Jag satt på en kanna kaffe och kollade istället reprisen på den dokumentärserie som gått på Public Service om Drottning Elisabeth (mycket intressant för övrigt - se den på SVTPlay).

Klockan sju var det dags för morgonpromenaden med kompis Andreas. Vi slog längdrekord idag på vår runda - den blev 10,49 km lång och vädret var perfekt. Lagom varmt och vindstilla.

Ljuvlig start på dagen!
Morgonpigg

På sätt och vis kan man säga att jag har jobbat en riktig Svensson-vecka den veckan som gått. Måndag till fredag (med ledig helg nu). Skillnaden är bara att jag har gått upp fyra på morgonen varenda morgon. Detta har naturligtvis bidragit till att min dygnsrytm är lite ur fas.

Somnade av utmattning redan halv tio igår. Vaknade pigg och utvilad klockan fem i morse. Då gick jag upp och bryggde nyrostat kaffe från Starbucks. Sedan blev det en powerwalk på 7 kilometer med kompis Andreas i regnet.

Bättre än så kan inte dagen - och helgen - börja.

Toffifee-muffins

För ett tag sedan fick jag ett ark Toffifee av en kollega. Det hade blivit över efter en godisfrossa och hon gav mig i uppgift att hitta på någonting att baka av dem.
Först idag tog jag mig tid att slutföra mitt uppdrag. Det blev Toffifee-muffins.

INGREDIENSER:

100 gram hackad mörk choklad
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 gram smält smör

12 Toffifee
(100 gram vit choklad och strössel)

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, farin- och vaniljsocker poröst.
3. Rör i mjölk samt smält smör i smeten.
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.
5. Klicka ut smeten i muffinsformar och lägg en Toffifee i varje muffins.


Så här ser muffinsen ut innan de gräddats. Godiset sjunker snabbt ner i mitten och blir en härlig kola.

6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder. Var försiktig så de inte blir torra.
7. Låt muffinsen svalna.

Om tid finns:
Smält 100 gram vit choklad i vattenbad. Häll lite på varje muffins och strö på lite strössel.


Milen avklarad!

Träningskompis Andreas och jag hade satt upp mål att gå milen idag. Det såg faktiskt mörkt ut igår att vi skulle klara av det då det regnade i sidled och var fem grader ute. Det är ju meningen att man ska må bra av att gå - inte lida.

Men när jag slog upp mina gröna vid sju-tiden i morse så var det faktiskt upphåll. Även om det var väldigt grått och mulet. Vi fick ett par regnstänk på oss i början men genomförde hela rundan på en mil. Kompis Therese följde också med.

Vi tre kan vara nöjda med vår start på dagen!


Fredagspanelen om kärlek på jobbet och superkrafter

I regn och rusk kommer veckans Fredagspanel:

1. VILKEN SKIVA SKÄMS DU ÖVER ATT DU ÄGER?

Jag kan i och för sig undra över varför jag har en greatest hits-skiva med Spice Girls i samlingen. Men den köptes förmodligen i Thailand för en si sådär tolv år sedan då man köpte hem massvis med kopior för en billig penning. Tror dock inte att jag någonsin lyssnat på den.

2. HAR DU BLIVIT KÄR I NÅGON PÅ JOBBET?

O ja! Den man jag hade velat tillbringa resten av mitt liv med fann jag på en arbetsplats. Tyvärr träffades vi vid helt fel tidpunkt i livet. Han tillhörde redan någon annan och så fick det förbli. Men hade jag träffat honom några år tidigare så hade mitt liv sett annorlunda ut idag.

3. VILKEN FILM FÅR DIG ATT GRÅTA?

Jag minns att jag grät så jag hulkade när jag såg "Stränder" med Bette Midler på den tiden det begav sig. Jag vet dock inte om den skulle beröra mig lika mycket idag.

4. VILKEN SUPERKRAFT ÖNSKAR DU ATT DU HADE?

Vara osynlig. Det finns så oerhört många samtal jag skulle vilja höra utan att synas.

5. VILKET ÄR DITT FAVORITPLAGG?

Morgonrocken. Den symboliserar ledighet för mig.


Morgonrock från Pottery Barn.

Träningsstatus

Träningen går som på räls nu. Jag har haft mycket ledig tid och ett fördelaktigt arbetsschema som har bidragit till att jag har kunnat koncentrera mig på och prioritera träningen.
Bara den gångna veckan har jag kunnat variera min träning med långa powerwalks, spinning och styrketräning.

Min plan i morse var att ta en tidig powerwalk och sedan ett spinningpass på förmiddagen. Men jag vaknade klockan sex av att regnet smattrade på rutorna och det har inte avtagit ett dugg. Tvärtom ser det ut som om det kommer att fortsätta regna resten av helgen. Och då kan jag låta bli min powerwalk och ägna mig åt inomhusträning istället (har ingen lust att dra på mig en förkylning nu).

Man får helt enkelt vara flexibel! Spinningpasset på förmiddagen kommer jag självklart att köra (med frukost i magen den här gången - förra veckan försov jag mig på grund av att grannen stod och gormade på balkongen tjugo i fyra på morgonen). Sedan har jag lite ärenden att göra men jag hoppas att jag hinner att köra ett styrkepass också innan gymmet stänger tidigt ikväll.

Vad är oddsen?

Nästa månad har jag bott i den här trappuppgången och den här lägenheten i tio år. Under dessa år har hissen - en stor, rymlig hiss som var en välsignelse vid inflytt - aldrig strulat. Inte en enda gång på tio år har den varit ur funktion.

Men igår hände det. När jag och två oerhört snälla killar samt en antik, tung tjock-TV befinner oss i den. Då stannar den mellan två våningar.
Vad är oddsen?

Ingen dramatik uppstod eftersom vi kunde ta oss ut direkt. Killarna bar ner det tunga åbäket sista våningen. Men man måste ändå få tycka att tillfället var illa valt av hissen att strejka. Och lite roligt.


Bye bye, tjock-TVn!

Nej, en TV är ingen prioritering hemma hos mig (även om det är trevligt att ha). Den allra senaste modellen eller den mest avancerade apparaten har jag därför inget behov av - därav förklaringen till att jag behöll min tunga, otympliga tjock-TV fram tills att den dog igår morse (såg liksom inte någon anledning att köpa en platt TV så länge som den tjocka fungerade).

En ny TV är nu på plats och även om jag inte riktigt förstår mig på den ännu så kan jag i alla fall se det jag vill (det är ju "Modern family" ikväll på TV4 - därför var det lite bråttom att få den installerad).

Den gamla rackaren ska iväg till en miljöstation. Att få dit den har naturligtvis inte varit helt komplikationsfritt. Älskade kompis Andreas kom hit igår och hjälpte mig att få ut åbäket ur lägenheten (You tube-moment). Just nu står den i trapphuset (se bild) och snart kommer en annan kompis och hämtar den för begravning.

Jag är så där extra tacksam över mina vänner idag. Välsigne er!


Bye bye, Åbäke!


Italiensk kladdkaka

Idag firas det i familjen. Mamma fyller år och även min käre vän Charlie.
För att fira mamma gjorde jag en italiensk kladdkaka med pinjenötter och havssalt. Men hon får vänta med att smaka den tills i morgon eftersom den gärna ska stå i kylen ett dygn minst (hann inte baka den igår kväll eftersom jag var tvungen att åka iväg och köpa en ny TV).

Nåväl, här har ni receptet:

INGREDIENSER:

4 ägg
2 dl strösocker
2 dl rapsolja
300 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl (eller mandelmjöl)
1 krm salt
50 gram pinjenötter
havssalt

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med olja.
2. Rör ägg och socker försiktigt, det ska inte bli poröst. Rör sedan ner oljan.
3. Smält chokladen i vattenbad.
4. Blanda ner choklad, vetemjöl och salt i smeten.
5. Häll smeten i formen och strö över pinjenötter och havssalt (jag är väldigt sparsam med salt i bakning generellt).
6. Baka i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.

Kakan kan med fördel bakas ett par dagar innan den ska serveras.


RSS 2.0