Vidgade vyer: Hot Mojo

Nu på förmiddagen testade jag Hot Mojo (SATS egna bikram yoga) för första gången. Jag tänkte nämligen köra det som komplement till min andra träning under vinterhalvåret.
 
Man får nog ge det ett par gånger innan man får in rätt teknik (jag var väldigt imponerad över hur dålig balans jag faktiskt har). Att träna i värme är också en sak man måste vänja sig vid. Den sista kvarten kändes det som om jag skulle kvävas och jag ville bara springa ut ifrån salen för att få lite frisk luft.
 
Men min kropp känns mycket mjukare nu efter passet och jag har fått fylla på med lite vätska och mat. Någon gång i månaden kan jag gott tänka mig att gå på passet.
 
Och det var verkligen väldigt skönt att få svettas ut rejält.

På min shitlist idag: TV3

Ok, nu tittar jag inte på TV3 speciellt ofta. Men jag följer "Project runway" som vanligtvis visas på tisdagskvällarna klockan 22:00. Nu börjar det dessutom att dra ihop sig till final. Avsnitt 13 av 14 skulle visas igår. Trodde jag (och enligt TV3´s Facebooksida, flera andra).
 
Istället visar man en repris på ett flopp-program med Björn Kjellman. Redan när jag såg trailern på detta program förutsåg jag en riktig flopp och det är nog precis vad det var eftersom man slänger in en repris på det när ett program som folk faktiskt vill se skulle ha visats.
 
Don´t get me wrong, jag gillar verkligen Björn Kjellman men programidéen är helt bisarr (han ska klä ut sig till B-kändisar och låta dem intervjua "sig själva" eller någonting i den stilen).
 
Program 13 av "Project runway" försvann helt från tablån (man ska tydligen dock visa finalavsnittet nästa tisdag), folk ställer sig frågande på TV3´s Facebooksida men ingen från kanalen tar sig tid att svara (visst är det lite respektlöst och en smula oroande eftersom vinter-OS ska sändas i denna kanal i februari?).
 
TV3: på min shitlist idag.

Vackert av Lou Reed

Hemma igen. Jag sov till 16:00 idag efter nattens flygning hem (jag var tvungen att se senaste avsnittet av "Bron" innan jag kunde somna).
 
När jag kom till hotellet i Dubai sent i söndags kväll läste jag på nyheterna att Lou Reed gått bort. Hans musik lyssnade jag mycket på i tonåren.
 
Här är en version av hans vackra och vemodiga "Perfect day" med diverse artister från 1997:
 
 
 
You made me forget myself
I thought I was someone else
Someone good

Bästa måndagen i mannaminne

Latte på Starbucks, shopping på Bath & Bodyworks, Victoria's secret, Hello Kitty-store, Boots och Pottery Barn.

Samt en overkligt god middag på Cheesecake Factory.Harder is better

Det här är orsaken till varför kvinnor INTE ska vara rädda för styrketräning:
Ego-dagar

Det har varit lite väl mycket den senaste tiden och därför blev det inga "måsten" för mig igår eller idag. Det blev två dagar som jag bara har ägnat åt mig själv.
Två träningspass igår och en hårdhänt massage på eftermiddagen (jag är till och med lite öm i ryggen idag).
 
Dagen inledde jag med ett axelpass följt av ett spinningpass. Obeskrivlig lycka för mig som har en upfuckad sköldkörtel (och därmed oförmögen att svettas som en normal människa) var att svetten rann i pannan under passet.
 
Tänkte faktiskt hinna med ett styrkepass till i eftermiddag. I morgon åker jag nämligen iväg på jobb till Dubai och då går tre träningsdagar bort. Jag ska visserligen passa på att köpa lite julklappar plus några födelsedagspresenter så jag lär nog bränna ett par kalorier i alla fall.

Fredagspanelen om tågresor och kylskåp

Jo då. Nu börjar jag komma i fas. Har till och med fått tummen ur röven och ringt till läkaren för att boka tid angående min sköldkörtel nu på morgonen (nästa vecka ska jag dit).
Här är veckans Fredagspanel:
 
1. VILKEN ÄR DEN LÄNGSTA TÅGRESA DU GJORT?
 
Stockholm-Malmö. Jag kan väl tycka att det är ganska rogivande att åka tåg ibland men jag delar inte Sheldon Coopers villkorslösa kärlek till dem. Och jag fullkomligt hatar pendeltåg. Hur svårt ska det vara att få kollektivtrafiken att fungera i Stockholm? Det är faktiskt inte en stor stad.
 
2. VILKET ÄR DITT FÖRSTA FRÅGESPORTMINNE I TV?
 
"Kvitt eller dubbelt". Jag kunde allt om David Bowie när jag var i tonåren och blev föreslagen att söka. Men inte ens då lockade en medverkan i tv.
 
 
3. VAD FINNS ALLTID I DITT KYLSKÅP?
 
Nagellack, fransk senap och mousserande vin.
 
4. TROR DU ATT SNÖMANNEN FINNS?
 
Nej.
 
5. HUR VILL DU HELST BLI BORTSKÄMD?
 
Med kärlek och omtanke.
 
 

Morgondisciplin

I skrivande stund är jag riktigt stolt över mig själv. Fem över sex i morse promenerade jag i mörkret ner till gymmet för att köra ett spinningpass.
Det var tunga steg dit ska jag erkänna. Men väldigt skönt efteråt.
 
Roligt att se att det är så många som tar sig till gymmet på morgonen. Klassen jag gick på var i stort sett full. Det kallar jag disciplin.
 
Själv ska jag försöka hinna med två styrkepass idag också (ben och axlar). Jag kan inte tänka mig någonting bättre att ägna en ledig dag åt än träning.
 
 

Bilder från Leilas popup-butik

Det har gått ett par veckor sedan Hem & Villamässan i Stockholm (tror faktiskt att den är i Göteborg nu i helgen). Jag tyckte att den var snäppet bättre förra året men jag fick ändå massor med inspiration och höll på att komma hem med ett nytt badkar (det står väldigt långt ner på prioriteringslistan).
 
Bäst var självklart Leilas popup-butik. Jag köpte bland annat hennes nya inredningsbok (recension av den kommer så småningom).
 
Här är lite bilder från mässan:
 
 
Det här är vad jag kom hem med från Leilas General Store:
 
 
 
 
 

Fredagspanelen om bra skådespelare och att må bra

Redan i morgon är det dags för en ny Fredagspanel. Jag ligger lite efter just nu. Med allt. Förutom min träning som går över förväntan.
Här är i alla fall förra veckans:
 
1. VILKEN ÄR DEN LÄNGSTA BÅTRESA DU GJORT?
 
Kryssning över Östersjön. Men jag är inte bekväm alls på vatten och jag betvivlar att det blir fler båtresor för mig.
 
2. VEM ÄR DIN FAVORITSKÅDESPELARE?
 
Dustin Hoffman, Emma Thompson och Meryl Streep.
 
3. VILKET ÄR DITT BÄSTA MÅ BRA-TIPS?
 
 
 
4. HAR DU PALLAT NÅGONTING?
 
Med största sannolikhet när jag gick i lågstadiet. Vi hade ju inte internet då så vi fick underhålla oss med andra saker.
 
5. HUR KOPPLAR DU HELST AV?
 
Med att stänga av luren, ta ett bubbelbad och läsa en bok.

Fredagspanelen om efterrätter och sjösjuka

Vänner, här har ni förra veckans Fredagspanel:
 
1. VILKEN ÄR DIN FAVORITEFTERRÄTT?
 
Det här är lite som "Sophies val" för jag är väldigt förtjust i efterrätter över huvud taget (även om jag undviker att äta dem allt för ofta). Men när jag är på Kanarieöarna unnar jag mig alltid en Crema Catalana. Spanjorerna är väldigt duktiga på efterrätter över lag.
 
2. VEM ÄR DEN MEST UNDERSKATTADE SKÅDESPELAREN?
 
För mig är det väldigt svårt att svara på. Den mest överskattade vi har i Sverige är i alla fall Sofia Helin.
 
3. ÄTER DU NÅGRA VITAMINTILLSKOTT?
 
Massor faktiskt (sedan kan inte jag avgöra om de gör någon större skillnad eller om det bara är inbillning). Dagligen äter jag Mitt val Sport, Magnesium, Omega 3, Silica och Priorin (de två sistnämnda för att jag har tappat så mycket hår de senaste åren).
Jag blir nästan mätt av att svälja alla piller!
 
4. HAR DU VARIT SJÖSJUK?
 
Faktum är att jag undviker att vara på sjön över huvud taget. Jag är inte så förtjust i att vistas på vatten. Känner mig tryggare i luften. Där blir jag visserligen åksjuk ibland när det skakar för mycket...
 
5. VILKET ÄR DET OVANLIGASTE DJURET DU SETT?
 
Jag är lite rädd för vilda djur så jag undviker dem (till och med på zoo). Därför har jag inte sett så ovanliga djur i verkligheten.

Här igen!

Nej, vänner: bloggen är inte nerlagd - det har bara varit lite mycket den senaste tiden. Mycket jobb bland annat (det är mycket övernattningar på vinterhalvåret).
 
I helgen har jag dock varit ledig och den har i huvudsak ägnats åt träning samt ett trevligt födelsedagskalas igår kväll.
 
I morgon bär det av på jobb igen med två övernattningar i Luleå. Med mig dit upp tar jag Duff McKagans biografi som sällskap. Hoppas kunna ge er en recension i slutet av veckan (ja, jag vet att jag har varit dålig på att läsa den senaste tiden men det ska bli ändring på det nu).
 
Innan jag packar det sista och parkerar mig framför tvn för ikväll så ska jag dock knåpa ihop förra veckans Fredagspanel åt er.

Fredagspanelen om horoskop och liv i rymden

Ja, vänner, först i morgon ska min dator på tillsyn hos min snälla IT-guru men jag tror ändå att det ska gå bra att få till förra veckans Fredagspanel:
 
1. HAR DU JAGAT VILT NÅGON GÅNG?
 
Nej, och jag kan med största sannolikhet säga att jag aldrig kommer att göra det heller. Jag är mycket tacksam att det finns människor som ser till att det finns mat för mig att handla i butikerna - annars skulle jag förmodligen svälta ihjäl.
 
2. TROR DU PÅ HOROSKOP?
 
Nja... Jag är ju en typisk Fisk med allt vad det innebär men lägger inte så stor vikt i vad som skrivs i till exempel kvällstidningar.
 
3. BRUKAR DU BAKA?
 
JA! Jag älskar att baka. Det är min terapi.
 
4. FINNS DET LIV I RYMDEN?
 
Det gör det förmodligen men inte på det sättet som framställs i amerikanska science fiction-filmer. Däremot har det ju skrivits en hel del fantastisk musik i ämnet.
 
David Bowie´s "Life on Mars?". Kanske den bästa låt som någonsin skrivits.
 
5. VILKEN ÄR DIN FAVORITFRUKT?
 
Mango! Jag skulle faktiskt kunna leva på det men tror inte att det skulle vara speciellt sunt i längden.

Tillfällig bloggpaus

Jag skulle göra veckans Fredagspanel till er igår. En av frågorna var "Finns det liv i rymden?". Det går inte att svara på en sådan fråga utan att lägga upp den bästa, underbaraste låten ever. Vilket jag upptäckte inte gick. Min dator behöver uppdateras. Rejält.
Det får min IT-guru fixa åt mig under tiden jag inleder veckan i Luleå. Men när jag kommer hem ska jag göra klart Fredagspanelen åt er.
 
Jag var ju också på Hem & Villamässan i torsdags. Därifrån har jag massor med bilder att visa er. Ha tålamod - det kommer!
 
 

22-årsjubileum

2 oktober. Idag har jag haft körkort i 22 år. 22 år!
 
Visserligen kör jag inte bil så ofta eftersom jag inte är så förtjust i det men under dessa 22 år har jag inte fått böter för någonting en enda gång.
 
Jag tyckte teorin var väldigt svår och har därför varit extra rädd om mitt körkort för jag vill aldrig göra om processen igen.
 
Men jag är glad att jag har det!

Biter i det sura äpplet...

Morgonpromenadernas säsong är nog över för i år. Istället kommer jag nu att koncentera mig på inomhusträning. Tanken idag var att gå till gymmet vid åtta för att köra ett benpass eftersom min jourtjänstgöring började elva.
Jag vaknade klockan tio.
 
Blir det inget jobb för mig idag får jag gå till gymmet ikväll istället. Jag undviker att träna på kvällarna eftersom det är så hysteriskt mycket folk och vi bokstavligt talat slåss om träningsredskapen (det gör vi till och med på förmiddagarna. Det verkar dock inte bekomma mina medmotionärer som istället fascineras över hur "luftiga" lokalerna är. Herre gud...).
 
Men om man försover sig så är det bara att vässa armbågarna och bita i det sura äpplet.
 

Think pink!

Oktober. Den rosa månaden. Rosa är inte bara en vacker färg, utan en viktig färg. Cancer angår oss visserligen varje dag, året om. Men att uppmärksamma det lite extra under oktober månad är bara positivt.
 
Det allra bästa är att alla som läser det här har råd att donera en summa till forskningen.
 
För ett par månader sedan drabbades en kollega till mig - Maria - av bröstcancer. Hon går nu igenom behandling. Två andra fina kollegor startade en insamling via Rosa bandet. HÄR kan ni donera er summa (om ni klickar på gula rutan "Skänk via betalkort/internetbank" kan ni donera mer än 50 kronor).
 
We can be heroes, just for one day.
 
 

RSS 2.0