Rena kakel!

Sällan är jag så nöjd med mig själv som när jag har rengjort kaklet i badrummet. Det är dock ett jäkla gnuggande så om jag någonsin gifter mig kommer jag att hävda att det är karlgöra och låta min man ta hand om det.
 
Den här gången testade jag Fix Universal som jag hittat på mässan i Älvsjö. Fantastisk produkt. Den får 5 plus av 5 möjliga.
Bröllopslördag!
Blek uppföljare

Peter Mays första bok i Lewis-triologin - "Svarthuset" - beskrev jag som "nästan magisk". Uppföljaren - "Lewinmannen" - är inte lika vass. Det händer direkt ingenting.
 
Fin Macleods är numera före detta poliskommissarie och har återvänt (för gott?) till ön Isle of Lewis för att restaurera sina föräldrars torp.
I en torvmosse på ön finner man liket efter en ung man. Man har bara en ledtråd och det är en DNA-analys som visar att han är släkt med en dement och åldrad lantbrukare, Tormod Macdonald. Som också är far till Fins stora ungdomskärlek, Marsaili. Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar.
 
Vi får följa historien väldigt mycket ur Tormods perspektiv. Alldeles för mycket. Hans förvirring på grund av hans dementa tillstånd gör ingenting för att föra handlingen framåt. Jag blir mest irriterad och vill bläddra förbi sidorna. Varken intrig eller handling tar någonsin fart. Magin från den första boken är som bortblåst.
Min förhoppning är att bok tre får igång glöden igen.
 
BETYG: 2 av 5
 
Lewismannen (Inbunden)
Bild lånad av cdon (adlibris, bokus)
 
 

Jag kommer aldrig tvivla på Karma igen

Ja, folk klagar på sommarvädret men personligen känns det som om juni kommit med det positiva flow som kom av sig lite på vägen i mitten av mars. Månaden kunde inte ha börjat bättre och maj kunde inte ha slutat sämre.
 
I förrgår - sista maj - gjorde jag en enorm uppoffring för en vän på grund av väldigt obefogad svartsjuka. Jag talar enorm uppoffring. En sådan som jag inte ens trodde att jag var kapabel att göra.
Dagen efter - den första juni - får jag träffa Peter Forsberg i hög person. Dessutom fick jag äran att bjuda honom på muffins som jag själv hade bakat (de fick väldigt fina omdömen av honom).
 
Det är Karma arbetar. Jag gav upp någonting stort men fick någonting större tillbaka. Älskar Karma. Kommer aldrig att tvivla på Karma igen.
RSS 2.0