Ännu en ljuvlig köksbutik i New York

Av en slump sprang jag in i en butik i New York som hette Williams Sonoma (den låg precis bredvid Pottery Barn). Och det var kärlek vid första ögonkastet. En köksbutik av högsta kvalitet med en utomordentlig service naturligtvis (återigen, Sverige: se och lär).
Där kunde man hitta allt från strössel och kryddor till kastruller och serviser. Jag köpte en citruspress till min Kitchen Aid (tillbehören är cirka 60% billigare än vad de är i Sverige), rosa strössel och två avokadoredskap: en som skivar och en som gör kuber.
 
Jag gick ju självklart upp i spinn inne i butiken för att den var så fantastisk! Personalen var gulliga nog att noggrant kontrollera att de fraktade sina varor till Sverige för framtida inköp.
 
Williams Sonomas hemsida (HÄR) kan ni tjuvkika på deras sortiment. Men om ni befinner er i New York måste ni besöka butiken. Lova mig det!
 
Jag blir genuint lycklig av att bara bläddra i deras katalog.
 
Användbara redskap för mig som älskar avokado.
 
 
 
 
 

Taggad för träning!

Tredje dagen på jourtjänstgöring. De två första fick jag tillbringa hemma vilket igår resulterade i ett rensat skafferiskåp bland annat. Dessutom har jag kunnat ägna mig mycket åt min träning eftersom jag varit "off the hook" från tvåtiden och har då kunnat gå iväg till gymmet.
 
Och jag har en sån träningsgnista just nu! Kanske är det den senaste veckans solstrålar (även om temperaturen varit låg) som bidragit till motivation och inspiration. I förrgår körde jag ett tungt benpass och igår blev det rygg, biceps och mage (jag till och med stretchade efteråt!).
 
Roligt att se så många andra glada motionärer på gymmet också. I synnerhet under påskhelgen.
 
Trots att snön inte hunnit smälta undan ännu så tror dock SATS Märsta att det redan är sommar och börjar reducera sin gruppträning redan nu till april (när människor är som mest träningssugna). Självklart betalar vi medlemmar fortfarande full medlemsavgift. Logiskt.

Vad man ibland behöver göra


I godisautomaten - rosa M&M

Jag var i Göteborg förra helgen. Där brukar jag gå in på den underbara godisbutiken 4-gott (den här gången för att köpa smågodis till kollegorna eftersom jag har satt mig själv på strängt sockerförbud). Där fann jag - till min stora glädje - påsar med "limited edition" av bland annat rosa M&Ms.
 
Vid Time Square i New York ligger en butik med enkom M&M-produkter. Där kan man själv välja färg på godiset man köper. Jag köpte naturligtvis bara rosa godisar och en alldeles egen godisautomat att lägga dem i.
 
Från butiken vid Time Square.
 
Titta, så söt den är min alldeles egna godisautomat!
 
Dessa påsar hittade jag på 4-gott i Göteborg.
 
 
 

Påskpanelen om traditioner och fåfänga

Det var väldigt länge sedan jag hann att göra en uppdatering. Har fortfarande massor med bilder från New York att lägga upp. Det har dock varit lite intensivt de senaste veckorna med mycket jobb och mycket tid hemifrån. Massor med träning har jag hunnit med också - till min stora glädje!
 
Idag har jag jourtjänstgöring och passar då på att bjuda er på veckans Fredagspanel:
 
1. ÄR TRADITIONER VIKTIGT FÖR DIG?
 
Ja. Jag har en del traditioner som är viktiga för mig personligen. Sedan finns det högtider som man traditionellt firar men som inte betyder ett dugg för mig (Midsommar till exempel).
 
2. VILKET LAND RESER DU HELST TILL?
 
USA. I synnerhet nu när det är så snuskigt billig för oss att handla där. Jag gillar dessutom människorna. Vi har mycket att lära av dem när det gäller till exempel service.
 
3. HAR DU NÅGON LÄSKIG FOBI?
 
Nej, men en ovanlig: jag har jordgubbsfobi.
 
4. HUR FÅFÄNG ÄR DU?
 
Egentligen alldeles för fåfäng. Jag använder gärna produkter med hög kvalitet (=dyra) både till hud, hår och naglar. Men nu för tiden försöker jag gå osminkad så mycket som möjligt när jag är ledig för att vila huden (eftersom jag måste bära makeup på jobbet). Jag är noga med hårinpackningar och ansiktsmasker, men... jag vårdar min insida lika noggrant. Ett harmoniskt inre gör alla människor vackra.
 
5. NÄR BLIR DU RIKTIGT ARG?
 
Det finns fem säkra sätt att hamna på min Shit-list och som gör mig riktigt, riktigt arg:
 
1. När någon ger mig The Silent Treatment.
 
2. När någon ljuger för mig.
 
3. När någon sviker mitt förtroende.
 
4. När någon behandlar mig som förståndsbegränsad.
 
5. När någon gör sig rolig på min bekostnad.
 
Jag blir heller inte så glad när människor är fräcka nog att slösa med min tid...
 
GLAD PÅSK, KÄRA VÄNNER!
 

Mötet med Henke

Jag uppfyllde en gammal dröm i New York: att se en hockeymatch i Madison Square Garden. Matchen var mellan New York Rangers och Ottawa. Dessvärre förlorade Rangers med 2-3 men vilken härlig känsla det var att se Henrik Lundqvist live. Och vilken skön stämning det var i arenan!
 
Henke är stor i New York.
 

Lite solenergi på vårdagjämningen

Traditionsenligt snöar det idag på vårdagjämningen. Just idag stör det mig inte så mycket för jag har lite att fixa med här hemma. Packa inför en till jobbslinga som börjar i morgon bitti samt städa lite eftersom det ska vara en besiktning i lägenheten när jag är borta.
Igår först hade jag tid att packa upp min resväska från New York-semestern...
 
Jag fick ju dessutom lite solenergi i helgen som var. Härligt väder på Las Palmas med bästa möjliga sällskap som underhållning.
 
 
 

Central park och Lennons hem

På min födelsedag - den 9 mars - var vädret i New York fullkomligt strålande (dagen innan var det snöblandat regn). Solen sken, himlen var blå och jag och mina reskamrater promenerade upp till John Lennons hem, The Dakota Building.
Det var en symbolisk gest även om jag besökt platsen alla gånger jag varit i New York. Lennon fick ju bara bli 40 år och därför ville jag dit på min egen födelsedag.
 
Central Park, på vägen till Dakota-byggnaden.
Porten utanför Lennons hem där han mördades den 8 december 1980.
 
Strawberry fields. Den delen av Central Park som är tillägnad Lennons minne.
 
En plats jag rekommenderar att man besöker om man är i New York.

Nya träningsskor

Jag är redo för vårens träning!


Besökstips i Soho, New York

En av de sakerna jag hade satt upp på min "to do"-lista i New York (på sex dagar hann jag med ungefär hälften av det som fanns på listan) var att besöka Rachel Ashwells butik i Soho (hon är the Shabby chic-guru).
Efter ett besök vid Ground Zero tog jag mig till butiken där jag upptäckte att den inte öppnade på ett par timmar. Det gav mig utrymme att upptäcka andra saker i Soho. Bland annat sprang jag på en köksbutik som jag blev förälskad i vid första ögonkastet - Sur La Table. Ja, faktiskt redan när jag såg dörrhandtagen!
 
Inifrån butiken. När man kliver in där får man frågan om man vill ha en Espresso att dricka under tiden man strosar omkring. Älskar amerikanernas sinne för service!
 
Rachel Ashwells "butik" påminde mest om ett showroom men var väldigt intressant att besöka.
 
Den här bilden är tagen på Mercer Street, några kvarter från Ashwells butik. Väldigt New York-ig.
 
 
 

Fredagspanelen om sömn och äcklig mat

Hemma igen efter att ha levt i en resväska i nästan två veckor. Nu ska jag bara vara hemma och njuta i tre dagar innan det är dags att dra iväg igen...
Ska lägg upp lite bilder från New York senare idag. Men först kommer förra veckans Fredagspanel:
 
1. NÄR BÖRJAR VÅREN FÖR DIG?
 
Mentalt redan 1 januari. Efter jul och nyår har jag redan fått nog av vintern och längtar efter plusgrader.
 
2. VILKET ÄR DITT BÄSTA KNEP NÄR DU HAR SVÅRT ATT SOMNA?
 
Önskar jag hade några bra knep eftersom jag i perioder lider av insomnia och det är ren tortyr.
 
3. ÄR DU EN DÅLIG FÖRLORARE?
 
Inte alls. Men det beror nog mest på att jag inte är en tävlingsmänniska.
 
4. NÄR GRÅTER DU?
 
Väldigt ofta. Av både glädje och sorg. Jag blir lätt rörd så jag kan inte ens titta på Oscarsgalan utan att fälla en tår.
 
5. VILKEN ÄR DEN ÄCKLIGASTE MATEN DU VET?
 
Halv- och helfabrikat. Jag är inte ett dugg förvånad över att de hittat spår av hästkött i färdiglagat mat. Jag är mer förvånad över att det faktiskt finns människor som köper skiten.

Mer Hjärtero...

Bilderna är tagna i den ljuvliga butiken i Umeå.


Besök på Hjärtero i Umeå

Eftersom jag tillbringat hela dagen i Umeå så har jag självklart passat på att titta in i den underbara butiken Hjärtero.

Visst är butiken helt ljuvlig?
Från Manhattan till Umeå

I stort sett var jag bara hem och bytte väska i tisdags.
Landade på morgonen, sov en stund, försökte sedan hålla mig vaken resten av dagen så jag skulle komma i fas igen.
Packade upp en del men det mesta ligger kvar i resväskan. Istället fick jag packa i ordning jobbväskan för igår morse var det dags för jobb. Fem dagar på resande fot igen.

Just nu befinner jag mig i Umeå. Ska vidare till både Las Palmas och Helsingfors innan jag kommer hem sent på söndag kväll.
Men nästa vecka lovar jag att uppdatera er med bilder från New York!


Snabb uppdatering från New York

Nej, jag hade inte tänkt att blogga alls från New York utan vänta tills jag kom hem. Det finns ju så mycket annat att göra med tiden här! Men vaknar man strax efter 02:00 på morgonen och inte kan somna om, kan man i alla fall lägga upp lite bilder.

Här från området vi bor i.


Framme i New York!


Fortsätter blåbärstemat...

...även i morgon. Sista arbetsdagen innan semestern i New York. Då får kollegorna blåbärsmuffins med crumble.


Premiärturen!

I kraftig och mycket frisk motvind tog jag och kompis Andreas årets första byrunda på förmiddagen.

Så här ser det ut i förorten idag:


Vasaloppsfrukost!

Blåbärstema.


Fynd från årets bokrea

Hämtade ut mitt paket från Adlibris med de böcker jag beställt från årets bokrea.

En inredningsbok och en kokbok av Gordon Ramsay.


Redo för New York

Jag åker inte förrän på onsdag men jag passade på att packa klart idag när jag hade förmiddagen ledig.


Fredagspanelen om stress och Melodifestivalen

Jourtjänstgöring i eftermiddag och Fredagspanelen bjuder på gammal skåpmat:
 
1. VILKET VAR DITT FÖRSTA BETALDA JOBB?
 
Jag satt i källaren på mammas jobb och la reklamblad i kuvert. Mycket monotont men jag var väldigt stolt över mina första tjänade pengar.
 
2. VAD DRÖMDE DU SOM BARN OM ATT BLI NÄR DU BLEV STOR?
 
Skådespelerska. Jag hade nog dessutom talang för det men upptäckte i 20-årsåldern att jag saknade den exhibitioniska ådran som krävs för den sortens yrkesval.
 
3. HUR BLIR DU NÄR DU BLIR STRESSAD?
 
Det är enormt sällan jag blir stressad. Planerar man bra så slipper man det. Över lag tror jag svenskarna stressar mycket i onödan. Det ser man inte minst när man besöker huvudstaden.
 
4. BRUKAR DU STORHANDLA?
 
Ja, det gör jag och jag sparar massor med pengar på det som jag kan lägga på annat. Dessutom lagar jag den mesta maten jag äter själv och satsar på bra råvaror.
 
5. HUR LÄNGE ORKAR SVERIGE MED MELODIFESTIVALEN?
 
Tillsammans med den svenska avundsjukan finns det ingenting som är så förankrat i den svenska folksjälen som Melodifestivalen.
Jag kan respektera intresset och engagemanget. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna sorg över detta enorma engagemang på lördagkvällarna - det avspeglar sig inte minst på Twitter och Facebook. Det kommenteras och analyseras (och då är majoriteten av kommentarerna inte ens positiva).
I frågor som i mina ögon är viktigare är svenskarna passiva och lata. Tänk om vi kunde engagera oss lika mycket i miljön och och de 25 000 barn som varje dag dör i svält?

RSS 2.0