Saknad

15 år idag.

Fredagspanelen om barndomsidoler och vidriga maträtter

Redan idag kommer veckans Fredagspanel:
 
1. VEM VAR DIN FÖRSTA IDOL?
 
ABBA-Frida! Älskar fortfarande henne och ABBA´s musik. Lyssnade på dem senaste i förrgår faktiskt.
 
 
2. VAD HAR VARIT BÄST MED SOMMAREN?
 
4,5 veckas sammanhängande ledighet. Trots att vädret inte var det bästa så njöt jag av ledigheten och kom ner i puls.
 
3. VAD SKULLE DU VILJA HÄLSA DITT 15-ÅRIGA JAG?
 
Gå klart gymnasiet och plugga sedan ett år utomlands (gärna Italien, Spanien eller Frankrike så du lär dig språket ordentligt!).
 
4. VILKEN SUPERHJÄLTEKRAFT SKULLE DU VILJA HA?
 
Vara osynlig. Inte kanske så mycket på grund av att vara superhjälte utan mer för att det är så många samtal som jag skulle vilja lyssna på utan att synas.
 
5. VILKEN MATRÄTT VILL DU ALDRIG ÄTA IGEN?
 
Tacos. Bedrövlig maträtt.

Hatten av för fina Ron!

63 år i luften. Det är imponerande på så många sätt. Ron Akana har min fulla respekt!

Redo att boka resa!

Jag förmodar att det är fler än jag som är svältfödda på både sol och värme efter den här sommaren (dock förutspår jag - eller hoppas - att vi kommer att få en fullkomligt ljuvlig höst). Den ultimata tidpunkten i mitt tycke att åka till sol och värme är i januari. Därför började jag för ett par veckor sedan att titta lite på resor och ansökte om hela tre veckors semester efter nyår.
 
Till min stora gläjde beviljades semestern och jag kan åka iväg som jag önskat.
 
Det lutar i skrivande stund åt Krabi. Helst hade jag velat åka till Mexico men det är ganska exakt dubbelt så dyrt som en liknade resa till Thailand. Och jag är bara ute efter sol och värme. Ska packa väskan full med pocketböcker och bara njuta i tre veckor.
 
Igår fick jag även mitt Blue Card från Fritidsresor (älskar att jag får bonus på min resa!) så nu ska jag bara bestämma mig för vilket hotell jag vill bo på.
 
Bild lånad från fritidsresor.se

Bilder från morgonens powerwalk

Det var premiärturen för mina nya träningsskor i morse. Jag fruktade promenaden lite innan eftersom jag vanligtvis behöver ganska lång tid på mig för att gå in ett par skor.
Tog därför en lite kortare sväng på dryga sex kilometer ifall att jag skulle få skoskav eller liknande. Men det gick väldigt bra! Över förväntan. I morgon kan jag nog utan problem köra milen igen.
 
 
När man är ute och motionerar på landet hittar man emellanåt de mest besynnerliga saker i naturen. Idag hängde till exempel en kaffekopp i ett träd.
 
 
 
 
 

Min saffranspannkaka fortfarande bäst!

Tisdagar är ju min tv-kväll. Min fredag om man så vill. Därför brukar jag göra någonting gott att äta framför tvn då. Igår var jag vansinnigt sugen på saffranspannkaka.
Tänkte då testa ett recept som jag tidigare inte har provat: en saffranskaka från min Arla-app (den brukar jag ligga och läsa precis innan jag ska somna). Istället för risgrynsgröt använder man här Keso. Samt att man enligt originalreceptet ska ha i lite salt. Det blev alldeles för mycket med både och eftersom Keson är salt i sig själv.
 
Men nu vet jag det. Inget går upp emot min "vanliga" saffranspannkaka.
 

Oerhört vackert blir dock allting med saffran.
 
 
 

Sövande tråkigt i Sandhamn

Jag har givit Viveca Sten ytterligare en chans med hennes senaste Sandhamn-deckare, "I stundens hetta". Men ljuv musik vill helt enkelt inte uppstå mellan oss. Och hettar till gör det inte heller, trots att titeln vill påstå det.
 
Tvärtom gör boken mig ganska uttråkad eftersom det aldrig blir riktigt spännande. Istället retar jag mig på att Sten envisas med att hålla kvar vid den enerverande karaktären Nora, vars uppgift i böckerna är obegriplig. Den här gången har Sten löst det med att Noras nya pojkväns tonårsdotter passande "försvinner". Men det är tröttsamt att läsa.
 
Nej, den här boken går mig obemärkt förbi. Om en vecka har jag glömt handlingen helt.
 
BETYG: 1 av 5
 
I stundens hetta
Bild lånad av Adlibris.
 
 

Fler positiva effekter med träning

Höstschemat har äntligen kommit igång på allvar på gymmet igen. Jag får alltid en extra energiboost när en ny termin startar.
Ikväll ska jag och kompis Andreas köra ett mycket efterlängtat spinningpass.
 
Läste en mycket intressant artikel i förmiddags i DN om träning. Läs den HÄR!

En bra läshöst?

Det blev inte alls så mycket läsning under sommaren som jag hade hoppats på. Läslusten är det dock inget fel på, snarare är det tid och ork som saknas (hinner inte ens ta upp en bok på kvällen innan jag somnar).
Jag hoppas att det blir lite ändring på det nu när hösten kommer.
 
Tog en sväng förbi Akademibokhandeln där man kan köpa 4 pocketböcker och betala för 3. Det hade kommit en massa spännande och läsvärt så det var inga svårigheter att välja ut fyra böcker. Faktum är att jag fick massor med lästips. Men vi börjar med dessa:
 
 
 

Nya träningsskor

Utan att ens ta på mig mascara på fransarna (däremot ett par stora solglasögon) åkte jag iväg till Sollentuna centrum så fort de öppnade i förmiddags för att leta efter ett par nya träningsskor. Nya skor var utan tvekan min främsta prioritering idag.
Jag laddade först med en latte på Espresso House:
 
Efter att ha provat ett par olika skor föll valet tills sist för dessa:
 
De kostade tusen kronor mindre än det paret jag egentligen ville ha som gick i lila och grönt (oerhört käck färgkombination).
 
 
 
 
 

Hur man lätt skaffar sig oförutsedda utgifter

I söndags gav jag upp mitt försök att kunna använda mina Gabor som arbetsskor, lånade mammas bil och körde till Stinsen i Häggvik för att köpa ett nytt par på Ecco. Jag vill tillägga att vädret i söndags var rent bedrövligt - bara en liten bit ifrån där jag bor drog en tromb igenom (lilla förorten fick till och med vara med på TV4-nyheterna på kvällen). Att köra på motorvägen var som att köra i en gigantisk pool!
 
Nåväl, jag visste vilka skor jag ville ha på Ecco för jag hade provat ett par i Luleå ett par dagar tidigare. Köpta blev skorna efter många om och men eftersom det visade sig att chippet på mitt VISA-kort inte ville samarbeta. Och kvinnan som stod i kassan på Ecco-butiken hade ingen aning om hur man slog in siffrorna på kortet manuellt (något större intresse av att ta reda på hur fanns inte heller).
 
Så här ser mina nya arbetsskor ut. Jag ska försöka gå in dem lite innan jag jobbar nästa gång.
 

Nu hoppas jag innerligt att dessa par inte ger mig blödande tår och att jag inte längre behöver halta hem efter en lång arbetsdag.
 
Mer skor:
Jag hade bokat in en lunch med kompis Sussie idag (jag passade även på att springa in på banken för att ordna ett nytt VISA-kort med fungerande chip så att jag inte behöver få fler psykbryt i butiker i fortsättningen). Jag satt och väntade på en bänk när jag upptäckte att sulan på mina powerwalkskor var obefintliga! Flera mils promenader per vecka ger tydligen kostsamma följder.
Det är bara att åka iväg till Stadium i morgon och införskaffa nya. Det är ju det viktigaste paret skor jag har...
 
Ja, så lätt skaffar man sig oförutsedda utgifter!
 
 

Tuff men skön start på veckan

Samtidigt som många brottas med måndagsångesten går jag på tre dagars ledighet. Morgonen och veckan inleddes med ett spinningpass.
Det är med tunga steg som man tar sig till gymmet vid den tidpunkten men oerhört lätta när man går därifrån fylld med positiv energi.
 
Resten av agendan idag är helt blank. Sådant är helt ljuvligt. Kanske blir det en massage lite senare, kanske blir det lite mer träning, kanske fika eller lunch med trevligt sällskap, kanske jag borde ta och städa lite hemma...
 
Jag lämnar resten av dagen öppen!
 

Fredagspanelen om härliga läsupplevelser och hösten

På hemmaplan igen efter fyra dagar på resande fot. Visserligen i arbetet men jag har haft det oförskämt bra. Det firar jag med att bjuda på veckans Fredagspanel:
 
1. VAD ÄR DIN BÄSTA LÄSUPPLEVELSE?
 
Här skulle jag självklart vilja svara Bibeln men det är en ganska trög läsupplevelse (i alla fall om man försöker läsa den från pärm till pärm). Rent spontant svarar jag istället Millenium-triologin trots att jag förmodligen läst böcker som varit bättre. Men dessa tre böcker har en speciell plats i mitt hjärta och de var så mycket mer än vad jag hade förväntat mig.
 
2. VAD ÄR BÄST MED HÖSTEN?
 
Färgerna. Naturen blir obeskrivligt vacker på hösten. Det är verkligen en årstid som rimmar väl med mig personlighet som älskar mys. Man kan börja tända ljus på kvällarna igen, ta varma och väldoftande bad, utan att få dåligt samvete krypa upp i soffan och njuta av en film eller en bok.
Det råder ett skönt lugn över hösten.
 
Jag hittar självklart massor av höstinspiration hos Pottery Barn.
 
3. VAD ÄR DU BEROENDE AV?
 
Cola zero och snus. I den ordningen.
 
4. NÄR VAR DU ARG SENAST?
 
Väldigt ofta blir jag arg när människor inte sköter sitt jobb men ändå har fräckheten att ta ut lön.
 
5. VAD FINNS ALLTID I DITT KYLSKÅP?
 
Nagellack, fransk senap och Cola zero.

Sista övernattningen på Sverigeturnén...

... för den här gången är på Sturup airport hotel.
Fantastisk frukost har jag att se fram emot i morgon bitti men utsikten kunde varit lite mer inspirerande.


Min förmiddag


Ett stycke TV-historia

I en era då varenda program på TV ska återvinnas (ok, för att "Dallas" må ha en nostalgisk poäng men "Fångarna på fortet"?! Allvarligt!) är Sheldon Cooper en frisk fläkt. I gårdagens avsnitt spelade han basket. Jag skrattade så tårarna rann.
 
 

Ut på Sverige-turné

Började dagen med att gå milen med kompis Andreas. Sedan började jag packa väskorna för jag har min första riktiga "slinga" med övernattningar efter semestern. Två nätter i Luleå och en natt i Malmö hinner jag med innan jag kommer hem på lördag eftermiddag.
 
Så igår fick jag gå ner till förrådet i källaren och leta fram min övernattningsväska. Den har varit där sedan i början av juli. Nu är den packad igen med träningskläder och böcker (jag har ambitionen att hinna med båda). Och jag håller tummar och tår att jag inte glömmer något!

Kampen har börjat

Jag drar mig för att vara alltför privat på bloggen (och i andra sammanhang på nätet också för den delen). Det finns tillräckligt många ändå som outar både sig själva - och andra - på Facebook och dylikt. En del behöver helt enkelt mer uppmärksamhet och bekräftelse än andra. Vi är alla olika.
 
Nåväl, trots att jag tillhör den kategorien av människor som inte har behov av att delge allt jag känner på nätet kommer jag från och med nu - till viss del - att låta er ta del av min kamp mot mina problem med sköldkörteln.
 
Min förbränning har nämligen varit obefintlig de senaste åren. Och eftersom jag tidigare har haft väldigt lätt att gå ner i vikt förstod jag att det var någonting fel.
Det är fullkomligt tröstlöst när man lägger ner otaliga timmar på träning och äter exemplariskt när vågen i stort sett står still. Visst har jag gått ner både i volym och vikt men det går vansinnigt sakta. Frustrerande sakta.
 
Förra veckan var jag och tog blodprov och idag träffade jag en läkare och vi gick igenom provsvaren. Dessvärre hade jag inte riktigt läst på innan jag träffade honom om vilka andra symptom dessa problem kan ge för när jag kom hem såg jag på nätet att håravfall är ett av dem. Och jag har sedan 2009 tappat hälften av mitt hår på huvudet. Trodde helt enkelt att det var en naturlig del av åldrandet (jag börjar ju faktiskt närma mig "Cougar-ålder").
 
Nu bli det uppföljning med ytterligare blodprov om ett par veckor för att se åt vilket håll det går (det kan vara en tillfällig inflammation i sköldkörteln) och vid nästa besök ska jag även ta upp mitt håravfall (alltså, jag är inte skallig men håret är betydligt mycket tunnare nu än vad det har varit).
Sedan får vi se vilken slags behandling det blir. Fortsättning följer.

Knappast någon måndagsångest

För mig är det "lördag" idag. Ledig både idag och i morgon.
Denna lediga dag hade jag tänkt att ägna åt uteslutande trevliga saker. Började med att ta en powerwalk på 7 km. Efter frukosten (som består av havregrynsgröt och blåbär) blir det först en dusch och sedan ska jag unna mig lite thaimassage.
 
En sådan måndag ger knappast någon ångest.
 
 
 

Skicka fanskapet till månen istället!

Över lag har jag extremt svårt - jag menar verkligen extremt svårt - för människor med sjukligt bekräftelsebehov. Därför vänder sig min mage av naturliga orsaker ut och in så fort jag ser Julian Assanges fula tryne i press eller tv. Häromdagen bojkottade jag till och med alla slags nyheter på grund av denna överexploatering av denna supernolla (med uppmaning på min Facebook-sida att mina vänner gärna fick höra av sig om det hände någonting av vikt i världen).
 
Assange njuter av varje sekund i rampljuset och lider förmodligen inte alls av sin "husarrest". Det bevisade han tydligt idag när han tog emot pressen på balkongen på Ecuadors ambassad i London. I sekunden när han kom ut och började justera mikrofonstativet som en rockstar fick han utnämningen "Universums fjantigaste karl" och kommer troligtvis sitta ohotad på den tronen en mycket lång tid.
 
Orsaken till fascinationen som media har för denna jubelfjant övergår mitt förstånd. De - liksom Assange själv och hans följe av groupies - överskattar hans roll i världshistorien.
Och varför Sverige över huvud taget vill ha hit honom är helt obegripligt - ska vi ödsla skattepengar på en fars?!
 
Skicka fanskapet till månen istället!
 
(Ex, Ex, Ex, DN, DN, AB)

Sämst fantasi någonsin: programchefen på TV4

Det mest pinsamma jag någonsin sett i svensk tv är filmatiseringen av Mari Jungstedts böcker. Det gjorde bokstavligt talat ont i ögonen att se det.
Tysk-svensk produktion med den påföljden att de tyska skådespelarna var dubbade. Horribelt.
 
Resultatet blev liksom så pass smärtsamt att jag trodde att dessa filmer skulle brännas och sedan glömmas bort. Man skulle aldrig mer prata om dem, låtsas om som det aldrig hade hänt. Ungefär som flygolyckan i Anderna.
 
Jag kan inte beskriva känslan jag kände när jag nyss upptäckte att TV4 väljer att visa skiten i repris ikväll. Finns det verkligen ingenting annat att välja på än ändlösa repriser av Beck, Wallander och detta?
 
Programchefen på TV4 har en makalöst dålig fantasi. Dålig budget kan knappast vara orsaken till det minst sagt tjatiga utbudet med tanke på alla reklaminslag som finansierar alla deras program (som jag för övrigt annars stödjer just på grund av att jag inte anser att tv-licensen är försvarsbar).
 
Detta förslag kommer från hjärtat, TV4: Vidga vyerna.

Trevlig inledning på hösten

Nu behöver jag inte gå upp innan klockan fyra på morgonen på ett bra tag. Ett litet undantag är nästa söndag då jag har jour från just 04:00 men annars jobbar jag mest eftermiddagar i september.
Det kommer att bli en bra träningsmånad! En trevlig månad över huvud taget eftersom jag och en vän/kollega åker till London ett par dagar i slutet av den också.
 
Det känns som en bra inledning på en trevlig höst.

Dagen blev trots allt väldigt bra

Det blev ingen vidare god sömn i natt. Jag sov oroligt och ägnade större delen av tiden åt att titta på klockan. Särskilt roligt var det inte heller att stiga upp tio över två på natten.
 
Men arbetsdagen blev väldigt trevlig och när jag kom hem tog jag igen min förlorade sömn med att sova tre timmar på soffan.
 
Dessutom fick jag min önskade långsemester i januari beviljad idag så nu kan jag på allvar börja leta resor. Härligt!

Popdrottningens födelsedag

Madonna blir 54 år idag. När man ser i vilken form hon faktiskt är i så blir man stum av beundran. Mitt mål är att ha lika bra kondition som hon har nu när jag blir lika gammal.
 
 

Var ett urinprov verkligen nödvändigt...?

Det var en livlig diskussion på min Facebook-sida under damernas kulstötningsfinal i OS. Med en ganska hånfull ton. Och med facit i hand: inte helt utan grund.
 
Aldrig har jag känt mig mer feminin än när jag såg vitryskan Nadezjda Ostaptjuk. Man kan inte rå för om man har ett ofördelaktigt yttre men i det här fallet var det till och med svårt att definiera könet på personen. Jag tyckte att hon såg ut som en yngre Rolf Lassgård, en annan kompis tyckte hon var lik Janne Schaffer (inget ont om dessa två herrar som jag hyser stor respekt för).
Ingen mascara eller läppglans i världen hade kunnat hjälpa denna kvinna att se ut som en kvinna.
 
Tyvärr blev jag inte ett dugg förvånad när jag igår fick läsa att Ostaptjuk åkt fast för doping (AB, DN, Ex, SvD) . Mest förvånad är jag över att det verkligen krävdes ett urinprov att fastställa det.
 

Snabb morgonhälsning

Min främsta uppgift de närmaste dagarna är att försöka vända på dygnet. På fredag måste jag nämligen ställa klockan på 02:10 för att hinna till jobbet. Jag har lite dödsångest över det.
 
Bättre blev det inte av att jag var uppe halva natten mellan söndag och måndag. Först såg jag den fantastiska OS-avslutningen (visst fick man gåshud?!) och sedan var det en underbar dokumentär om U2 som jag inte kunde sluta titta på.
 
Något seg tillbringade jag nästan hela dagen i huvudstaden igår. Först en trevlig lunch med en kollega, sedan var jag hos frissan och blev lite blondare.
På kvällen lyckades min fina träningskompis Andreas locka med mig ut på en kvällspromenad.
 
Idag var jag också tvungen att stiga upp relativt tidigt (men inte så okristligt som 02:10) då jag äntligen fick ändan ur vagnen för att åka till grannkommunen och ta ett blodprov. Jag fick en remiss att kolla min sköldkörtel i mars... Nu är det i alla fall gjort och uppföljning blir det nästa vecka.

Ny söt praktiskt receptbok

Efter arbetsdagens slut igår tog jag mig en sväng förbi både Designtorget och Starbucks Arlanda. På Designtorget köpte jag en praktiskt receptbok med plats både att skriva sina egna recept och små fickor där man kan lägga lappar och dylikt.
Det kan jag sitta och pilla med framför tvn i eftermiddag och kväll under tiden som jag kollar på OS.
 
 
 

Promenad och vemod

Dagen inleddes med en efterlängtad promenad på en mil. Jag saknar verkligen att gå på morgonen när jag börjar att jobba tidigt. Vädret var perfekt idag: lite molnigt men varmt i luften.
 
En bild på min arbetsplats sett från morgonens promenad.
 
Det känns lite vemodigt att det är sista OS-dagen idag. Hoppas avslutningsceremonin blir lika häftig som invigningen var.
 
 
 
 

Helgen kan börja

Även jag tar helg nu. I fyra dagar.
Tema på ledigheten: njutning.


I harmoni efter ljuvlig thaimassage

När jag flög på Thailand tidigare i karriären, gick jag alltid och masserade mig på plats. Ibland två gånger om dagen. Jag var i synnerhet förtjust i deras fotmassage (och efter en flygning på 12 timmar var det exakt vad fötterna behövde).
Även om min kropp (och framför allt fötter) behöver lika mycket omsorg idag har jag bara haft mitt omhändertagande hemma i form av fotbad och knådat fötterna själv i den mån det går.
 
Häromdagen beslutade jag mig för att börja unna mig riktiga behandlingar. På salong.
 
Mitt val föll på ett ställe i förorten där en timmes fotmassage kostade 350 kronor. Efter att min jour var över idag gick jag dit för att testa. Ett beslut jag aldrig kommer att ångra.
 
När jag slöt ögonen var det precis som om jag var tillbaka i Thailand. Samma dofter, samma musik, samma ljuvliga massage.
 
Jag kände mig ärligt talat som en ny människa när jag gick därifrån. Hela jag var fylld av positiv energi och harmoni.
 
Tips till er som bor i norrförort: Kanok Thaimassage. De har generösa öppettider och man bokar enkelt via nätet. Rekommenderas varmt.
Från och med nu ska jag unna mig besök där regelbundet.
 
 

Klass på colaburkarna!

Den senaste tiden har jag köpt hem cola zero i burkar och tillåtit mig max en om dagen. Det har jag lyckats hålla. Vissa dagar har jag till och med inte druckit någon alls (jo, det är sant!).
Men jag vill ju alltid ha hemma. Man vet aldrig när begäret anfaller.
 
Idag fick dock zeron nobben till förmån för cola light (som inte är alls lika god). Bara av den enkla anledningen att Jean-Paul Gaultier designat burkarna.
Så ytlig kan jag vara i mina val i affären.
 

Sökandet efter rakbladen över

Ibland tenderar jag - som alla andra - att gå över ån för att hämta vatten. Lösningen på ett problem är oftast mycket närmre och enklare än vad man först kan ana.
 
För er som följt min blogg i flera år kanske minns min desperata jakt på mina favoritrakblad: Sensor Excel for Women. De slutade att säljas i butiker i Sverige för flera år sedan men jag har kunnat hitta dem utomlands. Och har jag inte haft möjlighet själv att köpa dem så har jag bett någon kompis som åkt i väg (senast var det kompis Charlie som fick ge sig ut och leta i Thailand).
 
Självklart har jag letat efter möjligheten att beställa dem via nätet men tidigare har de inte funnits att beställa från svenska sidor och att beställa via internationella kan i slutändan bli oförsvarligt dyrt. Men det slog mig aldrig att leta flera gånger på nätet.
 
Förrän härom veckan då jag upptäckte att rakbladonline hade mina rakblad och till mycket bra pris dessutom. Jag beställde genast fem förpackningar i rena glädjeruset. Redan dagen efter fick jag mina rakblad hem i brevlådan (älskar snabb leverans!).
 
Vad jag har lärt mig: om jag söker någonting så leta flera gånger. Det som inte finns på nätet idag kan finnas där i morgon.
 

Fredagspanelen om favoritplatsen hemma och oförglömliga tv-ögonblick

Det blir inte mycket tid för bloggande under OS. I synnerhet inte när man jobbar heltid och ska hinna med sin egna träning också. Det har varit en hektisk vecka men i natt har jag fått åtta timmars sömn, rejäl återhämtning och har nu jour fram till 14:00 (som jag givetvis hoppas på få tillbringa hemma).
 
Förra veckans Fredagspanel utgick på grund av tidsbrist men veckans kommer här:
 
1. VILKEN ÄR DIN FAVORITPLATS HEMMA?
 
Självklart köket! Det är i det rummet jag är mest kreativ. Det är där jag lagar mat, bakar, filosoferar och skriver.
 
2. VAD SÄGER FOLK TILL DIG PÅ STAN?
 
Onödiga kallpratsfraser.
 
3. VAD VILLE DU BLI SOM BARN?
 
Artist. Jag älskade att sjunga och spela teater som barn. Med åren upptäckte jag dock att min personlighet inte alls rimmade särskilt väl med mina ambitioner eftersom jag saknar en exhibitionistisk ådra.
 
4. VAD I SVERIGE SAKNAR DU MEST NÄR DU ÄR UTOMLANDS?
 
Faktiskt ingenting. Jag åker utomlands för att få nya intryck och influenser - inte äta Kalles kaviar.
 
5. HAR DU ETT TV-ÖGONBLICK DU ALDRIG GLÖMMER?
 
Självklart Foppas straff i Lillehammer 1994! Men jag minns även när prinsessan Diana dog och veckan som följde. CNN visade rapporteringar om olyckan dygnet runt och jag satt verkligen framför tvn hela veckan fram till begravningen var över.
 
 
Åh, de där sköna axelrullningarna innan...

Det blev ett par mil i veckan

Eftersom jag jobbade eftermiddag veckan som gick - med undantag för i fredags - och vädret har varit strålande så blev det inte ett enda besök på gymmet. Istället bestod min träning av promenader ute i friska luften. Totalt gick jag 6,3 mil.
Det i samband med att ha jobbat långa dagar i inte alltför fotvänliga skor, har gett mig lite ömma fossingar. Det försökte jag råda bot på under kvällen framför OS.
 
Ledig dag i morgon, sedan jobbar jag förmiddag resten av veckan som kommer. Har bokat mig på tre spinningpass och hoppas hinna med ett par styrkepass också.
Nu ska jag göra mitt bästa för att försöka hålla mig vaken till 100-metersfinalen sent, sent ikväll!

Lite ledigt nu då

Det blev ingen mjukstart efter semestern. Istället blev arbetsveckan sex dagar lång. Men idag - och i morgon - är jag ledig. Det ska tränas och njutas av OS, lagas en god lunch med pasta och kyckling och fötterna ska skämmas bort (de har fått utstå en hel del veckan som gått).
 
Jag börjar med att gå en mil i solen.

Tillbaka med besked!

Ja, det har inte blivit någon uppdatering alls på bloggen den senaste veckan. Började att jobba i måndags igen efter semestern och det har varit fullt upp. Mina dagar har i stort sett bestått av träning och jobb.
Fem mil sammanlagt har jag redan gått den här veckan (förhoppningsvis blir det två till i helgen). Att börja jobba igen var faktiskt roligt men jag var inte förberedd på hur trött jag skulle vara när jag kom hem på kvällarna. Visserligen jobbade jag fram till midnatt tre kvällar i rad och kvällsmänniska är jag inte direkt så att jag stupade i säng när jag kom hem kanske inte är så förvånande.
 
Ikväll njuter jag av OS framför tvn. Fredagspanelen kommer förmodligen inte förrän på söndag - det är milen och jobb även i morgon. All in direkt efter semestern.
 
Må gott, vänner!

RSS 2.0