Kampen har börjat

Jag drar mig för att vara alltför privat på bloggen (och i andra sammanhang på nätet också för den delen). Det finns tillräckligt många ändå som outar både sig själva - och andra - på Facebook och dylikt. En del behöver helt enkelt mer uppmärksamhet och bekräftelse än andra. Vi är alla olika.
 
Nåväl, trots att jag tillhör den kategorien av människor som inte har behov av att delge allt jag känner på nätet kommer jag från och med nu - till viss del - att låta er ta del av min kamp mot mina problem med sköldkörteln.
 
Min förbränning har nämligen varit obefintlig de senaste åren. Och eftersom jag tidigare har haft väldigt lätt att gå ner i vikt förstod jag att det var någonting fel.
Det är fullkomligt tröstlöst när man lägger ner otaliga timmar på träning och äter exemplariskt när vågen i stort sett står still. Visst har jag gått ner både i volym och vikt men det går vansinnigt sakta. Frustrerande sakta.
 
Förra veckan var jag och tog blodprov och idag träffade jag en läkare och vi gick igenom provsvaren. Dessvärre hade jag inte riktigt läst på innan jag träffade honom om vilka andra symptom dessa problem kan ge för när jag kom hem såg jag på nätet att håravfall är ett av dem. Och jag har sedan 2009 tappat hälften av mitt hår på huvudet. Trodde helt enkelt att det var en naturlig del av åldrandet (jag börjar ju faktiskt närma mig "Cougar-ålder").
 
Nu bli det uppföljning med ytterligare blodprov om ett par veckor för att se åt vilket håll det går (det kan vara en tillfällig inflammation i sköldkörteln) och vid nästa besök ska jag även ta upp mitt håravfall (alltså, jag är inte skallig men håret är betydligt mycket tunnare nu än vad det har varit).
Sedan får vi se vilken slags behandling det blir. Fortsättning följer.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Känner du dig ofta trött och frusen? Det kan också vara tecken på sköldkörteln... Jag ställer mig på din sida och krigar! Ge dig inte om läkaren säger att det inte är farligt, problem med sköldkörteln måste tas på allvar! Kramar i massor

Svar: Nej, snarare tvärtom. Jag är väldigt varmblodig.
Maria L

2012-08-22 @ 18:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0